dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameCBB actualiseert kiezersregister vanwege verkiezingen in Suriname

CBB actualiseert kiezersregister vanwege verkiezingen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 feb – In het kader van de komende algemene, vrije- en geheime verkiezingen in Suriname in 2020 is het hebben van een goede kiezerslijst van eminent belang. Michael Kromodimedjo, coördinator van de werkgroep Kiezerslijsten, zegt dat voor 2020 er ruim 390.000 kiezers zijn en het aantal dat sinds de laatste verkiezingen van mei 2015, achttien jaar is geworden ruim 45.000.

De verkiezingswerkgroep Kiezerslijsten van het ministerie van Binnenlandse Zaken moet zorgdragen voor een betrouwbare kiezersadministratie en het richtig bijhouden van het kiezersregister. Vanuit deze werkgroep worden er uit de Centrale Burgeradministratie de officiële kiezerslijsten geproduceerd.

Volgens Kromodimedjo moet het bevolkingsregister eerst in orde zijn voordat begonnen wordt met het kiezersregister. Artikel 13 van de kiezersregeling zegt dat vanwege de minister aan wie de zorg van Binnenlandse Zaken is opgedragen, er een kiezersregister wordt bijgewerkt. De tot het bevolkingsregister behorende persoonskaarten kunnen, voor zover zij op de kiezers betrekking hebben, als kiezersregister worden aangemerkt. “Hierin worden opgenomen de kiesgerechtigde personen.  Kiesgerechtigden zijn burgers die tenminste 18 jaar oud zijn op de dag der stemming, de Surinaamse nationaliteit bezitten en ingezetenen zijn”.

Een van de activiteiten die in het kader van de kiezerslijsten wordt voorbereid is de ter inzagelegging (TIL) van de voorlopige kiezerslijsten voor personen vanaf 16 jaar. Dit stelt kiesgerechtigden in staat om over een langere periode de eigen persoonsgegevens persoonlijk te verifiëren op de voorlopige kiezerslijst en zo nodig te laten verbeteren of aan te laten vullen voordat de kiezerslijsten officieel worden afgesloten. Voor de TIL zijn er 2 perioden. De eerste, de voorlopige TIL, is gepland voor Augustus en September 2018, zegt de coördinator.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Na dagoe poepe sekte slechts 5 zetels tot woede, ongeloof, ontsteltenis van de paarse beesten die ondanks fraude toch zullen verliezen. En omdat ze weten dat het fraude is, zullen ze wederom proberen om nieuwe verkiezingen tot nader orde uit te schrijven. Maar er komen nooit meer verkiezingen, wat komen gaat is een burgeroorlog.


  Maak melding
 2. Word de kiezersadministratie door die paarse corruptelingen bijgehouden? Dan kun je nu al weten wat de eind uitslag zal zijn, boven dien hebben ze ook nog een goed voorbeeld van Venezuela, hoe je de verkiezingen kunt winnen.


  Maak melding
 3. Wat mij steeds opvalt is, dat Sur de grootste gemeenschap heeft van hindoestanen. Je hebt ontzettend veel hoog geleerden in deze groep. Maar steeds in belangrijke commissies en op niveau van regeringsbeleid zie je deze groep van hindoestanen helemaal niet vertegenwoordigd. Of af en toe door enkelen. Een slechte weerspiegeling van de maatschappij.

  En nu in de VERKIEZINGSCOMMISSIE ook geen hindoestanen.
  WANNEER WORDEN JULLIE NOU EENS WAKKER!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. Die varkenskop van een Fora is weer voorzitter van OKB. Er is al gezegd ” onderschat de nationale dagoes partij ” niet. 40.000 stemmen zijn op 375.000 erbij gekomen. Op een bevolking van 540.000 gaan 415.000 naar de stembus. Hoeveel biljetten heeft Dora al binnen….waar zijn de stembussen van Blauwgrond, Wanica, Meerzorg en Calcutta gebleven. Waar zijn de stembussen van de Heli-Jet. Tiengie prietie Dora…heeft ze naar binnen geshoved. Nu gaat het ook in 2020 gaan…


  Maak melding
 5. En als we de media van de dievenpartij moeten geloven, dan gaan er 435.000 kiezers naar de stembus….snap je het nog, waar de kiesstelsel zonder goedkeurig van de DNA doorgedrukt moest worden…het stinkt nu al naar fraude.


  Maak melding
 6. C.A.Schipper 26 februari 2019 at 23:01
  ..N.D.P..BESPOTTER..IS..BEGRIJPELIJK..
  JE..BENT..NU..RAZEND..EN..
  OP..ZOEK..NAAR..(BEGRIP)..

  En jij paarsdom berust zoekt aandacht voor je dwaze reactie’ s en geaardheid.


  Maak melding
 7. En hoe zit het nu met die 40.000 stemkaarten, die van Dijk Silos wil achterhouden omdat die mensen niet gaan stemmen. Je mag volgens de wet niemand hinderen om te gaan stemmen. Deze mensen hebben recht op hun stemkaart. Wat ze daarmede willen doen is hun zaak. Dus mensen: als je geen stemkaart hebt ontvangen: ga klagen.


  Maak melding
 8. @john,

  Toch blijft pakiratigri beweren dat ee niet zal worden gefraudeerd. Stembiljetten achterhouden omdat die mensen niet gaan stemmmen is gewoon FRAUDE!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES