zondag, mei 26, 2024
HomeFotoOnverzekerde woning volledig door brand verwoest in Suriname

Onverzekerde woning volledig door brand verwoest in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 feb – Een woning aan de Agidastraat te Nieuwe Grond is vandaag volledig door brand verwoest. Dit gebeurde omstreeks 13.00u vanmiddag in de wijk Hanna’s Lust. Naast de materiële schade deden zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voor.

De bewoners zijn niet te spreken over het optreden van het Korps Brandweer Suriname, omdat die in hun ogen te laat arriveerde. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het onderzoek hiernaar loopt nog. Wel is bekend dat de woning niet was verzekerd.

Bekijk ook een filmpje van de brand:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Zal wel niet de eerste en ook niet de laatste zijn.

  De mensen die straks hun elektriciteitsnota niet kunnen betalen gaan straks kaarsen en olielampen gebruiken,
  Dit geeft een verhoogt risico op het ontstaan van brand. Het is niet te hopen maar…..


  Maak melding
 2. Dit is niet vreemd in Suriname. Het grootste gros aan woningen is niet verzekerd.Geen begrafenisverzekering, geen autoverzekering en inzittende,geen brandverzekering.Hoe kunnen mensen zo leven??? Geld voor dure spullen en feesten vind men kennelijk belangrijker.Bewust wording. Het is de laatste jaren heel erg opvallend dat men zijn eigen familie begraaft met piekie piekie monnie? Hoe kan dat??? Begrafenisondernemers en veel afleg verenigingen kleden hun eigen volk in noodsituaties financieel uit, Men gaat, als het om geld gaat letterlijk over lijken. Afleggen hoor tot liefdadigheidswerk. Vreemd gedrag.


  Maak melding
 3. @ Boeboe bit Sjoerie Een zinsnede in jouw reactie geeft exact wat de mentaliteit van de Surinamer is. De Surinamer geeft het geld liever uit aan vermaakt (drank en dansen en laatste tijd ook aan het gokken) dan aan investeren in veiligheid en toekomst. Ik heb 4 hardwerkende Haïtianen in dienst en zij sturen aan het eind van de week een deel van het loon naar familieleden op Haïti. Een teken van investeren in de toekomst. Denk je dat de Surinamer dit doet ? HET IS DAT U HET WEET.


  Maak melding
 4. @BBS,
  Vroeger speelden de kerken een belangrijke rol. Er waren organisaties zoals Stuiver Vereniging en de Begrafenisfonds.
  De mensen die lid waren bepaalde maandelijks een bijdrage en spaarde zo hun geld voor de begrafenis inclusief lijkbewassers van de kerk. Tegenwoordig zijn het “commerciële organisaties”

  Aangezien de interesse voor de kerk sterk is afgenomen zijn deze organisatie niet meer in staat deze vorm van charity in stand te houden.

  Wat de andere verzekeringen aangaat, de mensen weten dat het verloren geld is als zij zich verzekeren het duurt jaren voor de verzekering iets uitbetaalt als er al wordt uitbetaald.

  Reden: de kleine lettertjes niet gelezen of niet begrepen maar wel een handtekening gezet.


  Maak melding
 5. Het komt wel vaker voor dat er bij woningbranden geen verzekering blijkt te zijn gesloten tegen het risico van brandschade.
  Waarschijnlijk denkt menigeen dat brand aan zijn/haar deur voorbij zal gaan. Bij een houten woning zou ik mij twee keer achter de oren krabben.
  Pas als het te laat is, realiseert men zich dat men tekort is geschoten.
  De gevolgen lijken mij verschrikkelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES