Eerste Phagwa Festival in Nickerie op 21 maart

3
Foto's viering Holi Phagwa in Palmentuin Suriname
Archieffoto - viering Phagwa in Suriname

NIEUW-NICKERIE, 25 feb – Dit jaar wordt voor het eerst een Phagwa festival gehouden in het rijstdistrict van Suriname. Het evenement vindt plaats op 21 maart op het volksplein van Nickerie. De organisatoren zijn Redspot Entertainment in samenwerking met Westland Sama Group. Voor de muziek zullen zorgen de Chutney en Soca zangeres Artie Butkoon uit Trinidad, The Juniors, The Beats, Freestyle, Xessionz. Ook Lustig Events levert een bijdrage aan het Phagwa Festival.

“Lustig heeft heel veel ervaring in het organiseren van zo’n groot event. Voor ons is het de eerste keer in Nickerie. Vandaar we dus een samenwerking zijn aangegaan”, vertelt Walter Bouterse van Redspot Entertainment. Er zal op socialmedia een live stream zijn van het Phagwa Festival van Lustig op City Boulevard en het Phagwa Festival op het volksplein van Nickerie. Verder zullen beide evenementen ook op beide locaties op ledschermen te volgen zijn.

Red Spot Entertainment heeft vorig jaar september La Rouge naar Suriname gehaald voor het verzorgen van optredens. De zelfde organisatie stond achter de succesvolle ‘December Owru yari Tour 2018’ van Sabroso. De organisatie heeft volgens Walter bij het Phagwa Fest Nickerie zoveel mogelijk gewerkt met bedrijven van Nickerie. Dit om zo ook die sector daar te ondersteunen. Het geluid en de belichting bijvoorbeeld wordt door een bedrijf in Nickerie verzorgd.


3 REACTIES

  1. Iets is me opgevallen!!! Feest dagen in SU worden zwaar bezocht, maar ie shie om voor su te bidden om samen werken is een ieder skeer!!! en kom mij niet zeggen dat we allemaal surinamers zijn anders was er een vrije dag die surinamers zou heten!!! My people My country!!!


    Maak melding

  2. Alla kaulo dei habi feest. Som sma so meni feest gersi soso feest libi. Te yu wroko normaal, satra nanga sonde go meki feest. Alla satra mi habi feest na salon nanga meid.


    Maak melding

  3. Drugsbazen in Suriname heeft enorm veel cash drugsdollars en euro’s. Door strengere regels bij de banken wordt het steeds moeilijker om het geld wit te wassen. Eerst werd het geld massaal witgewassen via Autoverkoop bedrijven. De markt is nu zodanig verzadigd, dat men nu steeds andere manieren zoeken. Het halen van grote artiesten en organiseren van grote feesten is nu een populaire manier om het geld wit te wassen. Dit gebeurt indirect via via netwerk. Het zegt niet veel over Suri’s doe van feesten houden. Natuurlijk heeft een klein deel bijna onbeperkt budget. Een groot deel gaat vooral kijken en hooguit een drankje kopen. De verdiensten zijn vaak ver onder de normale kostprijs, maar toch wordt dan ineens een berggeld op valutua-rekeningen gestort. Dit gebeurt ook bij de talrijke casino’s, horeca-bedrijven en vergeet niet de Chinese handelszaken, die weer een andere witwas netwerk hebben vaak gestuurd vanuit Hong Kong en Macau. Een ander witwas netwerk in Suriname wordt gevormd door Turken en Cyprioten via Gokindustrie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.