Bouterse: ‘Pas in 1980 werd Suriname daadwerkelijk onafhankelijk’

52
Bouterse: 'Pas in 1980 werd Suriname daadwerkelijk onafhankelijk'
President Bouterse van Suriname vannacht bij de herdenking.

PARAMARIBO, 25 feb – Vandaag is het 39 jaar geleden dat militairen onder leiding van de huidige Surinaamse president Desi Bouterse en wijlen Roy Horb, middels een staatsgreep de macht in Suriname overnamen. “Een belangrijk moment waar wij in 1980 het besluit namen om samen met ons allen het land Suriname daadwerkelijk tot een onafhankelijk land te maken” aldus Bouterse vandaag bij de herdenking.

De staatsgreep die door Bouterse en zijn aanhangers werd omgedoopt tot ‘De dag van Bevrijding en Vernieuwing’ werd in de avond van 24 op 25 februari herdacht op het zogenoemde ‘Revo-plein’. Tijdens de jaarlijkse herdenkingsmanifestatie vroeg het staatshoofd de aanwezigen om wederom 1-minuut stilte ter herdenking, in acht te nemen voor alle Surinamers die zijn voorgegaan.

“De strijd is toen gevoerd om dit land uit de handen te halen van de koloniale meester en Suriname tot een zelfstandig land te maken” aldus president Bouterse.

52 REACTIES

 1. 25 FEBRUARI 1980 IS DE DAG DAT DE AFBRAAK VAN EEN WELVAREND SURINAME BEGON.
  Dus Bouta kom mij na 39 jaar geen mars meer vertellen. De realiteit spreekt jou tegen. Weg met Bouta enn zijn beruchte kliek,


  Maak melding

 2. De grootste debiel en crimineel van Suriname, praat over onafhankelijkheid, waarvan hij de betekenis niet weet, had achteraf beter nog afhankelijk kunnen blijven, als je nu kijkt naar de huidige situatie in het land, want je kunt wel spreken van een totale vernietiging op alle fronten in dit land.


  Maak melding

 3. “De strijd is toen gevoerd om dit land uit de handen te halen van de koloniale meester en Suriname tot een arm land te maken” aldus president Bouterse.


  Maak melding

 4. Na 40 jaren paarse misdadige moorden, roven, stelen, onderdrukken, bedriegen, misdandelen, bedreigen en coorupte woestenij zullen de ogen van het gros der paarse debiele idiote dwaze oerdomme ndp paria’ s eindelijk opengaan. De gang naar de stembus in mei 2020 zullen het gros der arme paria’ s voorgoed deze vervloekte misdadiger en roversbende wegstemmen. Ddb en roversbende denken dat ze zullen winnen, maar de toekomst ziet er voor ddb en roversbende helemaal niet rooskleurig uit, ze zullen het gevang in gaan als ze verliezen, dus gaan ze alles doen om verkiezingen uit te stellen, te boycotten of te frauderen en wie weet zelfs de noodtoestand uit te roepen. Ndp is ddb en na soso vloek op vloek.


  Maak melding

 5. Baas na wang egte lawmang en alle ndper’ s moro law leki baas. Oma taki na paarse zombies. Opa taki, na soso vloek, Oom ludje taki, ndpsma na deng moro dong sma in a kondre. Deter Minist taki, zelfd een amoebe is veel slimmer van nature dan al die ndp dwaze debiele idiote oerdomme ndp par8ia’ s samen bij elkaar opgeteld. Hun herens zijn als paars ingekrompen krenten of kersenpitten. Logia no de, alleen maar oerdomme slaafse zombies.


  Maak melding

 6. Nu zijn ze volledig afhankelijk van China, dankzij het hersenloze, megalomane, corrupte mismanagement van dit politiek mislukte dementerende fossiel. Financieel/economisch/moreel het land finaal naar de kloten geholpen, samen met die volgevreten speknek en voormalig “chef bezemkast” bij het IMF, Hoefdraad.


  Maak melding

 7. In principe heeft hij gelijk maar dan wel andere redenen waarover ik Bouterse niet hoor. Tussen 1975 tot 1980 gold een overgangsrecht dankzij Lachmon. Lachmon vond dat de onafhankelijkheid te vroeg kwam en dat Suriname nog niet klaar was op eigen benen te staan. Daarom lobyede hij bij de Nederlandse Staat om Surinamers die na de onafhankelijkheid zich in Nederland wilden vestigen hen die mogelijkheid te geven. Dankzij de barmhartigheid van de Ned Staat mochten Surinamers tot 1980 visumvrij naar Nederland afreizen en zich daar ook vestigen. Onnodig om te zeggen dat na 1980 het snel bergafwaarts met Suriname ging.


  Maak melding

 8. Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran ddb Zwicht/Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Op 25 Februari 1980 verloor de republiek Suriname de democratische rechtsstaat en werd een puinhoop.
  Zie:
  – 8 december 1982,
  – Moiwana 86moorden
  – vele Surinamers die spoorloos verdwenen zijn,
  – de moordenaar, veroordeelde drugshandelaar, hoofdverdachte 8 december 1982 moorden, ddb op de opsporingslijst van de DEA in MIAMI, USA, die niet over goed gedrag beschikt en op grond daarvan geen president van Suriname mag zijn,
  – gewijzigde amnestiewet 2012,
  – vertrappen van de Internationale Mensenrechten,
  – vriendschap ddb met maduro van Venezuela, die momenteel in het nauw zit en veel landen van de OAS hem klem hebben,
  – zie heel grote armoede en heel grote ellende in Suriname,
  – Sranan (weer) skeer als ddb aan de touwtjes trekt in Suriname,
  enz, enz.

  Het tijdperk ddb, gezin en kliek is zo goed als over. De gordijnen gaan dicht, het licht gaat uit en voor 25 mei 2020 is het afgelopen met ze. Het arme en uitgebuite Surinaamse Volk gaat met ze afrekenen net zo als die in Venezuela met Maduro binnenkort gaat doen.

  Wat De Surinamers Kunnen Leren van 25 Februari 1980 is, Eens Maar Nooit Weer! Leve de democratische rechtsstaat en internationale Verdragen. Deze dag is een rouwdag voor Suriname en de Surinamers, zodra er een andere regering komt, moet deze vrije dag worden afgeschaft. Het monument van ddb en kliek op het terrein van het voormalige hoofdbureau van politie worden afgebroken en daar weer het hoofdbureau van politie worden gebouwd. De kleur paars in Suriname moet voorgoed verboden worden. Het moet de kleur zijn van ellende en de dood in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Er is nog steeds sprake van zelfscensuur door de media. Nergens foto’s van de opkomst, alleen de verhaaltjes van paars lees je in sommige media. GFC maakt het helemaal erg. Na dat er gisteren als een redactioneel stuk was dat wel heel duidelijk uit een paarse pen kwam komen ze vandaag kritiek loos de onzin van Bouterse publiceren zonder de kanttekeningen die gezien de enorme onzin beslist nodig waren. Zo beweert Bouterse dat er dankzij hem wel 200 fbrieken zijn opgestart. Te erg voor woorden. Zelfs als ik terug ga tot 1980 kom ik onmogelijk tot 200. Daarbij zijn de meeste doodgeboren kindjes die al snel aan maties voor een appel en ei verkocht zijn of leeggeroofd door paarse. Simons en haar man hebben een bedrijf zonder probleem kunnen plunderen. Ook recent zien we onzin. De fabriek voor prefab woningen die zou exporteren is op sterven na dood, de cassave fabriek is door de overdracht aan Defensie aan het zicht onttrokken, etc.
  Ook over woningen weer een hoop onzin in het artikel in GFC.
  WAAROM STAAT MEN TOE DAT DE REGERING/NDP ZO SCHAAMTELOOS DE GROFSTE LEUGENS MAG VERKONDIGEN?? KENNNE DE JOURNALISTEN HUN PLICHT WEL?? ZEKER GFC IS HIERIN LAAKBAAR.


  Maak melding

 10. Deze dwaas weet niet waarover hij praat. Hij lijdt aan selectief geheugenverlies. Een plakband economie is geen prestatie. Leugens, bedrog, corruptie, neoptisme, belediging etc,etc is geen prestatie. Moorden en drugshandel idem dito. Er moet een ommezwaai komen voordat Suriname onder leiding van deze crimineel een onhandelbaar samenleving wordt met Hiatiaanse taferelen. Same on purpel!


  Maak melding

 11. Het zwakbegaafde NDP-volk geloofd heilig in die BS van Bouterse.

  Helaas is de kans groot dat deze crimineel in 2020 weer president wordt, want slim-Suriname is in de minderheid.

  Komt bij dat politiek Suriname deze crimineel en zijn criminele organisatie beschermd.

  Sherrif Santokhi mag trouwens oppassen want volgend jaar komt die andere drugscrimineel, zakenpartner en goede vriend van Bouterse, Roger Khan, weer vrij.


  Maak melding

 12. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Er is nog steeds een COLD CASE zaak dat opgelost dient te worden.
  Door een niet al te prettige samenwerking van de voormalige BVD in Nederland, heeft men de daders nog niet kunnen achterhalen.
  Misschien dat men nu alsnog tijd in deze zaak zal willen besteden.

  Jullie kunnen zelf de site raadplegen. Want het is echt een heel lang verhaal om te lezen.
  En dat kan ik echt niet als reactie hier op WKN gaan plaatsen.

  Gepubliceerd op: 13 juli 1985 W. J. de Bruin
  Meer informatie
  Reeks aanslagen bleef onopgehelderd

  De Rijswijkse moorden en de gebrekkige samenwerking tussen justitie, politie en inlichtingendiensten.
  De schade door brandstichtingen beperkte zich tot een zwart geblakerde garagedeur en een verschroeide winkelpui.
  Moordenaars brachten de verkeerde mensen om het leven.
  De aanslagen op politieke tegenstanders van de Surinaamse legerleider Bouterse dragen een dilettantistisch tintje.
  Maar de daders zijn kennelijk niet zo onhandig als de Nederlandse justitie, politie en alle inlichtingen- en veiligheidsdiensten bij elkaar.
  Tot nu toe bleef een reeks van gewelddadige acties, waaronder een drievoudige moord, onopgehelderd.

  Op donderdagavond 7 maart van dit jaar (1985) overviel een moordcommando het kantoor van de Raad voor de bevrijding van Suriname aan de Verrijn Stuartlaan in Rijswijk.
  Van deze organisatie was op dat tijdstip niemand aanwezig. Wel repeteerde in een aangrenzende ruimte een orkestje.
  Nauwelijks waren de laatste muziekklanken verstomd of in moordenaarshanden kwamen vuurwapens tot leven.
  Twee muzikanten werden ter plekke gedood. Een derde overleed later in het ziekenhuis. Twee anderen raakten ernstig gewond.
  Zo goed als zeker waren zij het slachtoffer geworden van een dodelijke vergissing.
  Een speciaal recherche-bijstandsteam zocht naar een crimineel motief voor het bloedbad.
  De identiteit en achtergronden van de slachtoffers gaven de rechercheurs geen enkel houvast.
  Tevergeefs probeerden zij daarin een aanknopingspunt te ontdekken dat naar de spoorloos verdwenen daders zou kunnen leiden.
  Dat politieke motieven ten grondslag lagen aan de drievoudige moord was een conclusie, die volgens mensen uit Surinaamse kringen voor de hand lag.
  Voorzitter Chin a Sen van de Surinaamse Bevrijdingsraad: „De muzikanten hadden geen strafblad, waren niet betrokken bij conflicten en hadden niets te maken met verdovende middelen.
  De moordenaars moeten wel op zoek zijn geweest naar leden van de Bevrijdingsraad.”
  Ook de politie raakte ervan overtuigd dat de musici het slachtoffer waren geworden van een aanslag, die eigenlijk was bedoeld tegen de Bevrijdingsraad.
  Het rechercheteam verlegde zijn onderzoek naar criminele kringen van pro-Bouterse groepen.

  Google zelf even naar:
  Reeks aanslagen bleef onopgehelderd.

  En een volgende artikel hierover is ook te lezen in (trouw.nl) van 11-10-1997
  Ex-legerleider zou ook betrokken zijn bij drievoudige executie in Rijswijk.

  11 oktober 1997
  Van een onzer verslaggevers AMSTERDAM –
  De Nederlandse justitie verdenkt de Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse niet alleen van grootschalige handel in cocaïne, maar ook van mogelijke betrokkenheid bij een drievoudige moord in maart 1985 in Rijswijk.
  In koelen bloede werden toen de leden van een popgroep in hun oefenruimte geëxecuteerd.

  De politie is er altijd van uit gegaan dat deze aanslag een vergissing was.
  Op dezelfde verdieping van de oefenruimte aan de Verrijn Stuartlaan, bevonden zich namelijk het kantoor van de Bevrijdingsraad voor Suriname (van Chin a Sen) en het bureau van de Weekkrant Suriname, die beide tot het anti-Bouterse-kamp behoorden.

  Hoewel de politie destijds diverse verdachten heeft opgepakt en een beloning uitloofde van 30 000 gulden, is de zaak nooit opgelost.
  De Bevrijdingsraad is er altijd van uit gegaan dat in werkelijkheid zíí het doelwit was en dat ‘het regime Bouterse en zijn handlangers’ verantwoordelijk voor de aanslag waren.

  De drievoudige moord paste destijds in een serie onopgehelderde aanslagen tegen personen die het regime-Bouterse afwezen.
  Nog twee critici waren de jaren daarvoor al vermoord en er vond een aanslag plaats op de broer van Paul Somohardjo, lid van de Bevrijdingsraad.
  Ook was er brandstichting en vonden diverse bedreigingen plaats tegen de mensen die maandelijks bij het Surinaamse consulaat in Amsterdam de decembermoorden herdachten.

  De bijna vergeten Rijswijkse moordaanslag duikt nu opeens op in het dossier van het zogenaamde Copa-team, dat de betrokkenheid van Bouterse bij cocaïne-handel onderzoekt.
  Letterlijk staat in het dossier te lezen dat er ‘aanwijzingen zijn’ dat Bouterse ‘mogelijk betrokken is bij een moord, cq doodslag’ in Rijswijk in 1985.
  Uit de stukken blijkt dat het justitie niet alleen te doen is om coke-handel, maar dat de naam van de ‘adviseur van staat’ ook in verband wordt gebracht met het witwassen van drugsgeld, omkoping en fraude.

  De Haagse persofficier van justitie, mr. S. Horstink, wilde gisteren niet ingaan op het Bouterse-dossier, “maar ik kan zeggen dat ik niet blij ben met deze berichten”.
  Wel licht zij toe, dat het feit dat de Rijswijkse moorden in het dossier staan, dit nog niet betekent dat Bouterse daarvoor daadwerkelijk wordt vervolgd.

  Justitie heeft de groep van verdachten trouwens fors uitgebreid. Aanvankelijk had het Copa-team vijf verdachten op de korrel, maar uit het dossier blijkt dat justitie de gehele legertop die destijds de coup pleegde voor de rechter wil brengen.


  Maak melding

 13. Gaan jullie maar slapen dat mensen deze gek nog hoor , wat hij zegt slaat net een lul op een drumstel zet het in je oor hij hoor nog een keer pagara over en uit.


  Maak melding

 14. De FAILLIETMAKER VAN SRANAN, Opa , VIERT ZIJN FEEST !

  SRANAN WERD PAS MET ZIJN STAATSGREEP ONAFHANKELIJK,
  BEWEERT OPA DESIE !

  WAAROM WERKTE OPA DAN IN 1982, als bevelhebber, ten tijde van
  de 8 DECEMBER-MASSASLACHTING, NOG VOOR De HOLLANDSE BVD
  en tegelijkertijd voor de AMERIKAANSE CIA ??????????

  OM DIE REDEN BRABBELT Opa D steeds, dat hij DOSSIERS ZOEKT in
  NEDERLAND en in de USA !!!!!

  WAAR ZIJN UW EIGEN BEVELHEBBERS-DOSSIERS en de DOSSIERS mbt
  het SURINAAMSE LEGER, periode 1980 – 1982 ??????????

  PS : DE BRUTE MOORD OP SURINAAMSE STAATSBURGERS ZAL NIET
  ONGESTRAFT BLIJVEN ! STRAFVONNIS O LESI HESBITENG !!!


  Maak melding

 15. Dat hij nog toe hoorder achter zich heeft, zijn nog gekker dan Bouta zelf. Deze fossiel die Bouta heet, is de grootste idioot aller tijden, die zichzelf wil horen praten. Enkel shit komt uit zijn keelgat. Hij heeft zijn eigen volk vermoord. Dit is erger dan de slavernij. Laat men nu ophouden met een vinger te wijzen naar het slavernij verleden. Suriname gaat nog steeds gebukt onder slavernij, maar onder Bouta. Het volk is aan het lijden. Wanneer gaat men inzien dat Bouta een psychopaat is? Hij heeft dagelijks last van waandenkbeelden. Dit hoopje afval heeft een ernstig zieke geest.


  Maak melding

 16. FER. E. de gebeurtenissen in Rijswijk, Verrijn Stuartstraat, waren verschrikkelijk, dat mag zeker niet vergeten worden. Wat u post is zo waar gebeurd. Dat mag nooit vergeten worden, onschuldige mensen zijn neergeknald. Deze gebeurtenissen moeten zeker ook herdacht worden.


  Maak melding

 17. Zoals Bob Marley het zei: you can fool some people sometimes but you can fool all the people all the times. De preek van hem op 25 Februari was inhoudloos. PM. Had hij niet ooit gezegd dat als dnp 3 zetels zou halen in 2000 hij de politiek vaarwel zou zeggen. Principeloos


  Maak melding

 18. “De strijd is toen gevoerd om dit land uit de handen te halen van de koloniale meester en Suriname tot een zelfstandig land te maken” aldus president Kabouter”

  Welke strijd? Het was een machtstrijd.
  En volgens mij is Suriname nog steeds geen onafhankelijk land geworden. Het is eerder een afhankelijk land geworden.

  Want de huidige regering bedeelt overal waar die maar kan.


  Maak melding

 19. Op 31 januari ontving Gersie een schrijven van Hoefdraad, waarin het ministerie van Financiën de MOU van april 2016, tussen de regering en de Centrale Bank, eenzijdig opschort. In de Memorandum of Understanding is de afspraak vastgelegd, dat de Centrale Bank de overheid niet meer voorfinanciert.

  Het klopt inderdaad: we zijn nu onafhankelijk.


  Maak melding

 20. De dag van de ellende kan 25 februari 1980 beter genoemd worden.Het land was niet klaar om op eigen benen te staan.Ze hadden beter net als Aruba voor een Status Aparte kunnen kiezen.


  Maak melding

 21. @Damsco

  Damsco..fawakka..zyn de tulpen al uit je kont al uitgebloeid….je had toch verkeerde bolletjes geslikt..

  Bouterse: ‘Pas in 1980 werd Suriname daadwerkelijk onafhankelijk’..

  De VEELVULDIGE MOORDENAAR die destijds en heden DEBET is geweest aan het faillissement van SURINAME.
  Geen toilet papier, suiker, uien, etc etc etc..drinken uit jamflesjes, stroop in plasticzakje met halve rietje..stront in pindakaas…
  Velen van de ndp stemmers zijn de tijd vergeten toen ze met de dood in hun ogen stonden te wachten op dozen uit Nederland…
  Ze schelden ons uit maar willen wel de dozen en de euro’s…

  TANG CREPEER…….


  Maak melding

 22. Deze idioot is echt niet goed in zn hoofd!!!

  Hij denkt echt dat hij als dictator dat zn denkwijze met een ieder gedeeld word!

  Al veertig jaar zijn we achter suriname staat hier op zn allerslechts voor ..deze man hoort echt in een vrrzorgingshuis bouta trek je ka pamper aan en meld je bij wiesje!

  Hoe durf je als moordenaar coke gebruiker/ dealer dit te beweren,jongen je hebt hulp nodig want je hebt een hele bevolking.
  Zelfs je eigen kids heb je vervloekt met je levenswijze…stop deze onzin als je het meent met je mensen.

  Je hebt tientallen jaren misbruik gemaakt van oms land …kijk wat je mattie uit venezuela doet!!
  Jij doet niet anders!

  Dr is meer criminaliteit armoede ons land word letterlijk overgenomen door die verdomde chinezen!!

  En jij beweerd de messias te zijn van suriname!

  Maak je niet belachelijker dan je al bent…suriname is de lach internationaal,en mogelijk in de top vijf van corruptie wereldwijd!

  Wees eerlijk ben jij een goed voorbeeld voor de jeugd!!!
  Kijk naar je zoon …de vloek die je bij je draagt verspreid je over heel het land!
  Slaap je wel …want je vermoorde vrienden wachten je op,hopelijk kom je na je overlijden terecht in de hel.


  Maak melding

 23. Ja toen zijn we definitief in de ellende gestort, toen begon het grote graaiwerk want er was geen controle meer en konden ze beginnen alle tegoeden naar hun prive rekening weg te romen.


  Maak melding

 24. Bouterse: ‘Pas in 1980 werd Suriname daadwerkelijk onafhankelijk’..

  Dan gelijk een referendum houden voor de opdeling van het land.
  Een West Suriname en een Oost Suriname !!!
  Dan pas zou je ontwikkeling zien !!


  Maak melding

 25. Volgens mij, Bouterse e-go-winie a verkiezing in 2020 !!
  Op de rug van de Oranje Olifant komen de personen die Brunsie lijken binnen en lopen dan over naar de
  NDP.VHP e-go-ka !!!SEder Pengel zijn tijd is de VHP al beet genomen door deze mensen !!
  NPS is op sterven na dood !!
  De achterban van de VHP, weet dat deze partij nog noot iets heeft gedaan voor landbouwers !! Trouwens welke wapenfeiten hebben Lachman en Ram Sardjoe op hun naam voor hun agrarische achterban ??? Nada, niets !!
  Ram Sardjoe en Vene hebben getolleleerd dat mensen uit het binnenland grote delen in Wanica illegaal
  hebben geoccupeerd !!
  Oeng tek now !! NPS na dede wang keba !!
  Op de wip komen Somo en HVB en de trawanten van Lonnie !!
  Bouta weet dat allemaal !! A-kil-e-lafoe !! Jammer dat hij zou afgejakkerd eruit ziet !! Eng fesie gersie lek-a-fesie foe Mughabe-face Hooghart !! Ik denk niet dat hij bij een “kaboela-dans” het zal kunnen winnen van Somo(de geniepige gluurder in de kleedkamer en van Lonnie !!! Al kil kindie e knikke ke-ba !!!
  No wan vakbond ne durf foe opo-dem-moffo of foe kong na akties !!
  Bouta na wang strateeg : niet voor niemandaal laat hij zoveel Chinezen en Haitianen binnen komen;hij heeft alvast enkele duizenden stemmen binnen van deze mensen !!
  Na so a de !! Na dede nomo kan redden sranang !!


  Maak melding

 26. @A No Mie; prima als het domste stemvee weer op Bouterse gaat stemmen. Maar dan ook niet komen klagen over armoede en slechte medische voorzieningen. Het Surinaamse volk moet eindelijk ook eens ophouden om steeds de slavernij erbij te halen want geloof mij het zet geen zoden aan de dijk.
  Om terug te komen op de topic: Nederland heeft Suriname na de onafhankelijkheid enorme bedragen geschonken om het land na de onafhankelijkheid op te bouwen. Tot 1983 ging het goed omdat de ontwikkelingsgelden door Bouterse zijn gebruikt om projecten op te zetten om het volk tevreden te stellen. Toen dat geld op was ging het slecht met Suriname met als gevolg dat veel criminelen (drugs en cocaboeren) een andere bron van inkomsten hebben opgezet.


  Maak melding

 27. Niet liegen bouta…..je hebt Su hartstikke afhankelijk gemaakt o.a. van China en andere landen door oneindig veel leningen af te sluiten…..waarvan de terugbetaling onzeker is!!


  Maak melding

 28. De domkop en moordenaar heeft het land leeggeroofd en vernietigd en daarom is er nu armoede in het land.Hij moet zich schamen als mens en moordenaar .Hij moet blij zijn dat hij in Suriname woont anders bestond hij niet meer na die december moorden van 1982.God ziet alles en er komt een eind aan sergeant Bouterse.Al die idioten die achter jouw aanlopen zijn ook mede moordenaars.Dat is mijn mening als Surinamer,


  Maak melding

 29. De minister van financiën is zelf de grootste boef van Suriname samen met zijn baas Bouterse want ze hebben samen 1.3 miljard USD van de staat gestolen uit de kas van de centrale bank.Ze hebben dat geld nooit kunnen verantwoorden in het parlement en aan het volk.Deze boeven moet opgepakt worden en berecht worden.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 30. Dankzij jou is Suriname kolonie van communistisch China. Akelig is Suriname nu!! En toch geven de Paarse ezels aan dat het goed gaat! Bouta je bent geen zoon van Suriname, je bent een Chinese marionet


  Maak melding

 31. Ja, de term onafhankelijk schijnt een subjectief begrip te zijn. Wat Bouterse onder onafhankelijkheid verstaat hoef ik niet te verstaan. Onder onafhankelijk versta ik: niet afhankelijk zijn van anderen en daar wringt de schoen.
  We zijn afhankelijk van de Chinezen, Maduro en een ieder die ons geld wil lenen.Op het gebied van de gezondheidszorg zijn we grotendeels afhankelijk van het buitenland. Op economisch gebied idem omdat we geen moer produceren En zo kan ik blijven doorgaan. Bouterse je moet je schamen om de term onafhankelijk in de mond te nemen. Volgend jaar is het bijltjesdag. Ik heb intussen een fles Champagne koud staan die ik ga drinken op jouw verlies. Jij hebt Suriname afhankelijk gemaakt onder het mom van onafhankelijk.
  Ik eindig met artikel 4 van de grondwet te citeren, dan begrijp je wel wat ik bedoel

  VIERDE AFDELING STAAT EN MAATSCHAPPIJ

  Artikel 4

  De zorg van de Staat is gericht op:
  a. de opbouw en instandhouding van een nationale economie vrij van buitenlandse overheersing; b. de bestaanszekerheid van de gehele bevolking;
  c. voldoende werkgelegenheid onder garanties van vrijheid en gerechtigheid;
  d. het deelhebben van een ieder aan de economische, sociale en culturele ontwikkeling en vooruitgang;
  e. de participatie bij de beleving van het burgerschap bij de opbouw, de uitbouw en de instandhouding van een rechtvaardige samenleving;
  f. de waarborging van de nationale eenheid en souvereiniteit.
  Mijn vraag aan jou: ken je dit artikel of nog mooier: ken je onze Grondwet.

  Mijn slogan: Elke Surinamer hoort de grondwet te kennen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.