Weer uitkeringstrekkers betrapt met huisje in Suriname

70
130 keer onderzoek naar verzwegen vermogen in Suriname i.v.m. uitkeringen

SCHIEDAM, 24 feb – In onderzoeken die uitgevoerd zijn naar vermogen van Schiedammers met een bijstandsuitkering in het buitenland, zijn twee mensen betrapt met huizen in Suriname. Naast deze Schiedammers, zijn er ook stadsgenoten betrapt met bezittingen in Turkije (drie keer), België, Spanje en India.

In de regel gaat het om een tweede huis(je) in het buitenland van mensen die in de bijstand zitten en een uitkering krijgen. In alle gevallen leidde de ontdekking van het vermogen in het buitenland tot beëindiging van de uitkering en terugvordering van ten onrechte verstrekte uitkeringen.

Gemeenten die uitkeringen verstrekken, doen als onderdeel van een onderzoek naar vermogen, ook onderzoek naar vermogen in het buitenland. Daarbij wordt samengewerkt met het Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF).


70 REACTIES

 1. Aanpakken deze profiteurs en fraudeurs!!
  Ik lees niets over een boete. Deze zou lekker hoog moeten zijn.

  In de bijstand…

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. Als het een degelijke woning is en ze hebben het verhuurd, dan weet je dat ze het geld allang weer terug hebben verdiend.
  Oplichters en profiteurs weten heel goed hoe ze de boel moeten belazeren, dat is hun specialiteit. Ze zijn ook heel goed in acteren en zielig doen.
  gemodereerd

 3. @Klaas,

  Ik denk dat @Suriname slecht ontwikkelde normen en waarden heeft: Zie alle Boutamangs die de Decembermoorden goed keuren.

  Dito cocaïnetransporten.


  Maak melding

 4. @Klaas de Groot

  Surinamer staat in de automatische piloot, quote; “Suriname is moet altijd een slachtoffer zijn van die soorten gasten!!!”,
  dezelfde domme domme en domme geklets praten velen onnozele Surinamers in Suriname over Surinamers uit Nederland.

  Inderdaad duidelijk dat begrijpend lezen vam het artikel niet gedaan en gebeurd is!


  Maak melding

 5. De bijstandsuitkering is niet bedoeld om in het buitenland een 2e huis te kopen en daarmee goede sier te maken. Wat ik opmerkelijk vind is dat ik nog nooit gehoord heb van een Chinees of iemand met een joods achtergrond die in de bijstand zit. Van wat ik van vrienden en familie begrijp zijn het vooral mensen uit Marokko Turkije en Oost Europa die vaker een beroep doen op de bijstand. Daarom verbaast het mij ook dat bij het onderzoek Marokko in het lijstje ontbreekt.


  Maak melding

 6. Als ze slim waren hadden ze op de naam van familielid het huis kunnen zetten die werken, zullen zeker er oplichters zijn die altijd in uitkering heeft gezeten en nu een huis in Suriname heeft. Maar er zullen ook mensen zijn die vroeger hard hebben gewerkt en nu in uitkering zitten een huis laten bouwen in Suriname
  groeten


  Maak melding

 7. Dit heeft niets te maken met “Surinaamse-mentaliteit”. Het betreft de mentaliteit van de persoon in kwestie. Er is geen “hoge boete” geëist of in het vooruitzicht gesteld. Nee de sanctiemaatregel is veel drastischer. In het artikel staat dat in alle gevallen de uitkering is stopgezet en het teveel betaalde is/wordt teruggevorderd,
  Wat de vergelijking met drugssmokkel die een van de posters maakt is uit Nederlands onderzoek gebleken dat de grootste drugsbazen bakra’s zijn. Wordt Suriname hiermee vrij geplet? Nee beslist niet. We staan inmiddels bekend als een van de grootste doorvoer landen op het gebied van drugs. En de president is in het buitenland veroordeeld voor betrokkenheid bij drugssmokkel. Dat is voor Su geen fraaie trackrecord.


  Maak melding

 8. Terecht dat de sociale diensten onderzoek naar vermogen in het buitenland doen. Er wordt veel misbruik van de sociale voorzieningen gemaakt idem de toeslagen. Aanpakken die hap bij de ballen en nooit loslaten.


  Maak melding

 9. @van Zijlsburg waarom is het nodig om hier opruiend taalgebruik te uiten ? De grootste drugsbazen zijn bakras … u heeft zeker onderzoek naar gedaan.


  Maak melding

 10. De heer Johnny is een man met weinig waarden en normen want door zijn advies bevordert hij frauduleuze handelingen . Hoe komt hij tot aan dit advies ?
  gemodereerd

 11. EEN IEDER FRAUDEERT OP ZIJN MANIER. IK KAN TIG VOORBEELDEN NOEMEN . PERONEN DIE ZO FEL HIEROP REAGEREN,WERPE DE EERSTE DTEEN ZOU IK ZEGGEN. PURE JALOEZIE EN AFGUNST


  Maak melding

 12. Laten we hier niet elkaar de zwarte piet toeschuiven. Dit is niet een probleem
  van een bevolkingsgroep, maar dit komt heel veel voor. Zo zijn er voorbeelden
  van Marokkaanse en Turkse uitkeringsgerechtigden die een tweede huis en hun
  vaderland hadden en dit voor de belastingdienst of uitkeringsinstantie afschermden.
  Ook zijn er voorbeelden van mensen die hier een uitkering kregen en stiekem terug
  gingen en als koning in hun eigen land leefden van de euro die ze ontvingen. Ook zijn
  er genoeg Nederlands die hun spaargeld weegsluisden of hun tweede huis niet opgaven.
  Denk aan multinationals die hun wegzetten in via de panamapaers. Jammer is dat het
  sociale voorzieningen onder druk komt te staan en de mensen wie het het hardst nodig hebben
  hiervan de dupe worden.


  Maak melding

 13. Je kan in de uitkering zitten men kan me niet zeggen dat het uitkering geld is want als je van uitkering afkomst betaal je je vaste lasten niet in Nederland. Een uitkering kan geen huizen bouwen of kopen sorry. Als men zeg je bent verstandig al die kinderen hun kinderbijslag aan de kant zetten niet er aan komen kan je wel wat kopen in su. Ver al de mensen met veel kinderen en ook kregen bepaalde mensen geld van de staat om leuke dingen te doen met hun kinderen elk jaar dus ja en je vakantie geld dus denk dat het mogelijk is om wat te komen maar er zijn mensen die je niets gunnen dus gaan ze je belazeren in nl daarom zeg ik doe je dingen rustig vertel niemand want niet een ieder meent het met je


  Maak melding

 14. jhonny 24 februari 2019 at 08:10
  Als ze slim waren hadden ze op de naam van familielid het huis kunnen zetten die werken”

  Gelukkig zijn ze niet zo dom geweest!
  Met hulp van de gevestigde notarissen en andere “handige” worden bezittingen van mensen die hun familie vertrouwden “legaal” verkocht.

  Als het om geldzaken gaat is ook je familie anno 2019 niet te vertrouwen.


  Maak melding

 15. Sranagmang ung lagie no ka booi wiens na stontjie monie a no yu monie nanga ka jullie dieken teveel in andermans leven man, da sang ef a tek deng witmang monie deng ka witmang tek alla san fu ung Sranangmang wat is er laat die mensen met rust want als je je zuur verdiende centen gebruikt waarvoor je keihard hebt gewerkt komt belasting ook lullen helemaal in suriname omdat je niet mag investeren in Suriname yerre dus we lul!!!


  Maak melding

 16. Surinamers zijn maar heel eenvoudige mensjes, waardoor ze altijd door de mand gaan vallen. Ik ben egen fraude, criminaliteit, maar er gebeuren zeer grote criminele daden door westerse landen die in hun ogen als normaal en rechtvaardig gezien worden.

  Landen als Turkije, Marrokko, enz die beschermen hun landgenoten, waarvan bijna allemaal ook de nationaliteit van een EU-land hebben en zich ook schuldig maken aan dit fraude gebeuren, die worden zelden gepakt.

  In Suriname heb je van die personen, advocaten, notarissen, enz. die nauw samen werken met de Nederlandse Ambassade en dik betaald worden en hun eigen mensen de nek omdraaien. Gelet op de slechte financiële- en economische situatie in het land is zo een gouden handdruk een welkome geschenk. Daar hoeven ze ook niet lang over na te denken. De redimoesoes in de koloniale tijd kregen ook de opdracht om hetzelfde te doen, maar die konden niet weigeren om de aan hen opgrdragen taken en opdrachten te voldoen. Ze behoefden niet op de plantages als wilde beesten (marrons) te werken. Ze werden zelf verheven door als redimoesoe achter marrons te lopen, te schieten en te vangen.

  Ook ddb is een rediemoesoe, die de op hem genomen opdracht en taken heel goed uitgevoerd heeft en zich nu pleesident van Suriname mag noemen en dezelfde koloniale gedrag vertoont, uitbuiten, knechten, onderdrukken, bang maken, armoede laten lijden, hun rechten ontnemen, enz van de Surinamers. Ze staan er apatisch bij en ondergaan het.

  Veel Surinamers die generaties lang gewoond hebben, geboren zijn, enz in Frimang gron zijn afstammelingen van redimoesoes. Zie de familienamen en hoe lang hun families daar wonen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Er zijn heel wat surinamers die in Nederland een uitkering krijgen en een huis in Surinamen hebben en vaak ook nog verhuren. En nee,ze hebben het huis niet gekocht door te werken.


  Maak melding

 18. @ Passant: In het algemeen worden uitkeringstrekkers niet erg gewaardeerd in Nederland, in geen enkel land vermoed ik. Anderen moeten hard werken voor hun inkomen en zij krijgen alles gratis, terwijl sommigen gewoon geen zin hebben om te werken. Kunnen de discipline niet aan, hebben moeite met het accepteren van gezag, vinden het moeilijk vroeg uit hun bed te komen. De uitkering maakt die houding mogelijk.
  Als het dan ook nog om migranten gaat die niets doen, maar wel profiteren van alle voorzieningen in Nederland waar ze niets aan bijdragen, dan zakt de sympathie naar een nieuw dieptepunt, vooral als blijkt dat ze verzwegen bezit in het buitenland hebben. Dan zijn het dus gewoon dieven.

  Marokko en Turkije zijn een probleem omdat de autoriteiten nog al onwillig zijn om mee te werken. Die landen profiteren behoorlijk van de uitkeringsgelden die voormalige landgenoten naar familie sturen, of die ze ontvangen na terugkeer.
  Daarnaast zijn er nog linkse advocaten en anderen die gelijk Discriminatie! of zelfs Racisme! gaan roepen als Nederland pogingen doet fraude te onderzoeken of geld terug te vorderen.

  Het is onbegrijpelijk dat mensen die niets kunnen en niets willen toegestaan wordt om zich in Nederland te vestigen en gelijk maar een uitkering krijgen voor de rest van hun leven. Australië, Canada. stellen strenge voorwaarden aan vestiging, in de VS krijg je gewoon niets.
  Hoe zou je het zelf vinden als op een dag iemand aanbelt en zegt dat hij voortaan bij komt wonen en voorts 200 euro per week wil hebben als zakgeld. Dat is wat asielzoekers doen.


  Maak melding

 19. Donald Trum, Kim Jong Un, Poetin, dictators, autoritaire leiders, vele moslim dictators in hun landen, enz. accepteren ook veel niet en moeten het hebben van ja-knikkers. Ik ben tegen elke vorm van fraude, criminaliteit, uitbuiding, enz.

  Zie wat ik ook schrijf vele in westerse landen, wellicht jij ook vinden heel veel zaken die westerse landen doen als het om uitbuiting gaat of beschermen van het westerse belang heel normaal. Ze kunnen niet eens zien dat zaken eigenlijk helemaal op imperialisme, hun doelen gaat en alles naar hun hand te zetten en de armoede en ellende in derde wereldlanden daar hebben ze niets mee te maken. Goederen, olie, grondstoffen, enz, moeten maar naar het westen komen , ook als het over lijken gaat.

  Op grond van dat heb ik het geschreven.

  Waarschijnlijk kan je het begrijpen en inzien. zo niet blijf maar naar je eigen naven kijken en zaken niet rustig kunnen overzien en benedeneren en conclusies trekken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Ssuriname/rs


  Maak melding

 20. Als ik mij beperk tot Suriname zal en kan dat nooit erg zijn dat er grote hoeveelheden crimenele hoeveelheden geld van Nederland naar Suriname gaan. Er zullen wel zaken zijn die niet kloppen zoals in dit artikel, maar als het over deze materie gaat gaan ze allemaal door de mand vallen. Dit omdat ze hierin Nederland een goede NAW, ID-nummer is en zo als dit verhaal laat zien zijn deze personen gemakkelijk in Suriname weer te achterhalen. De Ned. Ambassade en Surinamers die er dik aan verdienen kunnen het heel gemakkelijk aantonen.

  Ik ben tegen elke vorm van criminaltieteit, fraude, uitbuiting, onderdrukking, enz. Hopelijk dat jij ook zien hoe grote hoeveelheden grondstoffen uit derde wereldland naar het westen komen. Want velen waaronder jouw dat helemaal normaal vinden. Niet inzien hoe die multinationals, USA, EU, enz alles daar uitbuiten, oorlogen, enz om hun belangen, deze uiitbuiting plaats vindt.

  Want waar jij het over hebt t.a.v. de laatste zinnen in je stuk, daar heb ik het over t.a.v. derde wereldlanden. Dat zie je niet hé? Dus dan zitten we wel op één lijn met die verschil dat je kijkt naar het Westen en ik kijk naar de Derde Wereld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Geef de Surinaamse regering de gegevens door aan de Nederlandse autoriteiten? Het lijkt er wel op.
  Ik vermoed dat het vooral om oudere mensen gaat die voor de onafhankelijkheid nog een huis hadden daar.


  Maak melding

 22. Je hebt asielzoekers en asielzoekers. Een vluchteling die vanwege oorlog of politieke dan wel religieuze redenen etc., zijn land ontvlucht, heeft recht op asiel. In het verleden heeft men verdragen hierover gesloten die nog steeds gelden. Wel is er sprake van gewijzigde inzichten, maar het recht op politiek asiel vanwege omstandigheden staat recht overeind.

  Belangrijk te beseffen dat de meeste oorlogen geïnitieerd worden door het Westen. Geen oorlog creëren is gelijk aan minder asielzoekers. Vervolgens gaat het hele traject in werking wat inderdaad inhoudt dat de overheid verplicht is deze mensen te onderhouden tot ze zelf in staat zijn zich te bedruipen, of ze gaan terug naar het land van herkomst wanneer de situatie verbeterd is.

  Men moge wel boos worden op de vluchtelingen, doch zij treffen geen blaam. Ze deden gewoon de dingen die ze gewend waren in hun land en plotseling initieert het Westen een scenario om onheil te stichten omdat de smoel van iemand hen niet aanstaat, en dan heb je vervolgens de poppen aan het dansen. Mensen die nooit een oorlog hebben meegemaakt kunnen makkelijk praten vanuit de luie stoel. Dan moeten we maar hopen dat men over empathisch vermogen beschikt. En als dat zelfs niet aanwezig is , pech gehad, anderen hebben het wel.

  Geef niet af op de asielzoeker, doch op de overheid die terroristen en onheilsstokers van wapens voorziet en ondersteuning, zodat ze onheil kunnen stichten en een land platleggen met als gevolg een ongecontroleerde stroom aan vluchtelingen. Vaak lijkt het dat overheden dingen doen en zich pas later realiseren dat het middel erger is dan de kwaal. Als ooit de pleurist uitbreekt in Nederland zal men ook massaal op de vlucht slaan en dan zou men ook graag elders opgevangen willen worden.

  En dan gaat men ook verwachten dat het land van opvang voor het nodige onderhoud zorgt.

  In dit geval doelt men niet specifiek op de vluchteling maar kennelijk mensen die reeds langere tijd in Nederland geassimileerd zijn zoals Surinamers, Turken, Nederlanders enz. Maar omdat deze site meestal gaat over Surinamers, dan belicht je de Surinamer. Daarmee niet zeggend dat de rest niet fraudeert. Frauderen is universeel. Wie zonder zonde is, moge de eerste steen werpen.


  Maak melding

 23. Misbruik maken van de voorzieningen in Nederland en vervolgens mooi weer spelen in apentuin van herkomst.Het typeert de Surinaamse mentaliteit. Nu gaat Nederland ze financieel afkluiven tot op het bot en zal de discriminatie en kolonisatorkaart weer getrokken worden. We kennen onze pappenheimers inmiddels wel.


  Maak melding

 24. Het kapitalisme van het westen is een zeer verwerpelijke criminele systeem. Een systeem om het US, canada, het westen in stand te houden. Het is gebasseerd op: uitbuiting, oorlog, onderdrukking, imperialisme, enz. met als doel goederen, bezit, geld voor westerse kapitalisten en zaken hier in stand te houden. Blanke supermatie. Voor hoe lang is nog de vraag? Het westen heeft het geld/kapitaal, (vernietigings)wapens/equipment, kennis, ervaring, multinationals en de touwtjes in handen, om het naar hun hand te zetten. Waar hun belangen, doelen in gevaar komen wordt ingegrepen om orde in de hand te houden.

  Een uitbuiting systeem.
  Daar moeten zij die kritiek hebben dat de kleine criminile zaakjes van arme mensjes in Nederland naar hun thuislanden naar kijken.

  Het syteem van het kapitalisme en de touwtjes in handen hebben, hun doelen dat moet worden onderbroken en er moet een andere wereldorde komen, die veel rechtvaardiger en eerlijker, rechtvaardiger is voor alle mensen in de wereld.

  Asielzoekers enz komen hier frauderen???? Zie wat het westen, kapitalisme doet in de (derde)wereld en spreek je daarover uit. Heel moeilijk voor sommigen in te zien. Asielzoekers komen frauderen en hoe ik het vind. Hoe vindt jij het dat het westen de wereld uitbuit, dood en verderf zaait, enz. Dat vindt je heel normaal. Dat zie je niet, maar ziet wel die asielzoeker of kleine criminaliteit, kruimpeltjes dief en schreeuw je keel schor.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 25. Passant en Vliegende Hollander ben met jullie reactie eens, vaak wordt niet alles benoemd Passant,
  Trouwens valt mij op dat Baba Sai niet meer is? Zoals eerder is gezegd overal op de wereld heb je grote uitbuiters (rijke landen die armen landen uitbuiten) kleine uitbuiters, die de volk uitbuit (dubbele uitkering enz.)
  groeten


  Maak melding

 26. What about de witte boord criminelen en multinationals die hun vermogen wegsluizen naar belastingparadijzen? Het is mens eigen. Worden die ook aangepakt? Nederland faciliteert dit ook nog. De kleine man is altijd de klos.Bij deze gasten gaat het om miljarden. Apple, google, microsoft enz….


  Maak melding

 27. Als je een uitkering krijgt van de Sociale Dienst, worden je rechten helemaal uitgehold. Je bent dan slaaf en moet alles doen wat de gemeente je opdraagt, anders stoppen ze je uitkering. Daarna mag je op straat gaan leven of gaan stelen of zo. Dat hebben ze liever.


  Maak melding

 28. Tja,wat moet je hier nu nog op zeggen. Het draadje gaat duidelijk over mensen die in Nederland een uitkering genieten, in dit geval specifiek in de Gemeente Schiedam, waarvan dus verwacht mag worden dat ze verder geen inkomen hebben en financieel geholpen worden door de Nederlandse staat. Dat Nederland het uitkeringsgeld niet zomaar weggeeft en controle uitoefent lijkt me niet meer dan normaal.
  Echter zijn er altijd personen die proberen de zaak te belazeren en het snelle geld ruiken. Dit zijn zowel Nederlanders, Marokkanen, Antillianen, Surinamers en noem maar op die dit proberen en er vaak mee weg komen. Dit zijn nu eenmaal de mazen in de wet waarvan deze “arme”mensen zonder “inkomen” van profiteren en volens mij dus het betreffende land zal moeten regelen dat de rotte appels er uit gehaald worden.
  In dit geval doet Nederland dat met diverse onderzoeken en controles.
  Wat mij dan wel weer verbaast is dat er mensen zijn die dit vreemd vinden en niet begrijpen. ( ik kijk dan naar reacties op Facebook ) en er zelfs de koloniale tijd bij gehaald wordt, Amerika, het Midden Oosten, het uitbuitingssysteem, asielzoekers en noem maar op.
  Ik zal jullie één ding vertellen: Ál deze mensen wisten precies waar ze mee bezig waren maar dachten slimmer te zijn dan de Nederlandse overheid. Nu ze gepakt zijn is het huilie, huilie en zijn het weer de kolonialisten. Mensen, ik moet er van braken en hoop dat diegene waar dit betrekking op heeft de les hebben geleerd. Nederland is NIET Suriname.


  Maak melding

 29. De bijstandontvangers zijn gewoon Strafbaar bezig,
  wanneer zij spaargelden of bezittingen verzwijgen !

  Je tekent bij aanvraag bijstand wat voor bezittingen je hebt/
  af dat je GEEN bezittingen hebt !

  Wanner de fraudeur gepakt wordt, kun je IKKO, Trump, Canada,
  Kadaffi, Putin, het Westen het Midden-oosten etc erbij halen,
  maar het strafbare feit, FRAUDE, is al gepleegd !

  Regel uw zaken goed als u afhankelijk bent van bijstand
  of van aanvullende bijstand !

  Raadpleeg tijdig een kundig advocaat/notaris, betaal voor
  de juiste adviezen. In sommige gevallen zijn er nog
  mogelijkheden om zaken zodanig te regelen, dat u geen
  problemen krijgt met de sociale dienst of met de
  belastingdienst.

  NO SIDONG WAKTI !!!!!


  Maak melding

 30. Hoeveel geld krijg ik als ik ze namen en foto’s geef????????? Als ik 10.000 euro vn die witjes krijg per huis kan ik ze een lijst geven. Betalen ze me niet dan mogen de mensen gerust hun huisje bouwen. De Nederlanders kunnen het niet hebben als ze grip op je leven hebben. Ik ken zoveel van deze mensen waar ze hun huizen onder een stichting zetten.
  Dus je krijgt wat geld van ze en ze moeten weten wat je met elke cent doet. Mi no lobi begie.


  Maak melding

 31. @ Wendy 24 februari 2019 at 20:33
  De Nederlanders kunnen het niet hebben als ze grip op je leven hebben.”

  Helaas Wendy, als je in de bijstand zit hebben ze op alles in je leven grip.
  als je wasmachine, koelkast oid kapot is is het de gemeente die een nieuwe regelt b.v.
  Hiervoor moet je wel je ziel blootleggen.

  Ik vind het trouwens niet erg dat ze goed controleren.
  Want het is geld die alle werkende ophoesten voor de overheid om mensen te helpen, dus vind ik dat het goed besteed moet worden.

  Een paar jaar terug ging het uitbetalen (van AOW als ik me niet vergis) aan mensen die al lang dood waren ook gewoon door.
  De familie ging cashen. Gelukkig is de poort voor deze oplichters nu gesloten.

  Deze oplichters want dat zijn ze me moeten aangepakt worden.


  Maak melding

 32. Waarom denkt men meteen aan fraude. Wat als je een uitkering krijgt en je ouderlijk huis word aan jou achtergelaten? Dan moet je deze verkopen omdat je een uitkering krijgt. En wat als he dat huis niet kan verkopen….


  Maak melding

 33. Ze hebben het nu over Surinamers die met hun bijstand uitkering een huis hebben in Suriname. Een jaar geleden hadden ze het over Hollanders in de bijstand die een huis in Duitsland en België, Frankrijk enz hebben. De andere keer over Marokkanen en Turken. Dus het zijn niet alleen de Surinamers die het doen. Mij interesseert het niet als ze het doen moeten ze zelf weten. Ik werk heb mijn koophuis betaal me blauw aan belastingen. Van mij mogen ze er zijn ergere criminele dingen om je druk over te maken. En laten we eerlijk zijn in elke familie heb je wel een boef rondlopen. Dus waar maakt men zich hier druk om. De regeringen stelen ook maar hoeven niets terug te betalen en deze mensen die betrapt zijn moeten alles tot de laatste cent met een hoge boete terug betalen.


  Maak melding

 34. @Polanen
  Opruiend? ????
  Gewoon het nieuws volgen. De Nederlands autoriteiten hebben onderzoek gedaan en willen ingrijpen. De minister van justitie heeft 100 miljoen daarvoor uitgetrokken. Het grote probleem ligt vooral in Brabant en Limburg.
  Zou het misschien fijner zijn om aan te nemen dat het buitenlanders moeten zijn die de drugsbaronnen zijn? Sorry maar het is toch anders. Overigens zullen uiteraard naar ik aanneem ook buitenlanders erbij betrokken zijn.
  Dus niets opruiends aan mijn post.


  Maak melding

 35. Van Zijlsburg, opruiend? in ieder geval behoorlijk de aandacht verleggend van fraude naar drugs, en waarom,
  Gewoon een beetje aan het topic houden,
  vindt het trouwens nogal wat , hoeveel mensen van surinaamse afkomst hebben door vererfing niet ineens een stukje grond met eventueel een husje erop in handen gekregen en vraag me dan eigenlijk af wat de Nederlandse staat daar dan mee te maken heeft, net als de situatie dat wanneer je normaal werkt en spaarzaam leeft en met een paar keer een belastingvrije gift, en gedeeltelijke afkoop van pensioen, dit gebruikt voor de koop v.e. bouwkavel en bouw v.e. huis, noem het maar oude dagvoorziening, dit op moet geven voor de ned. belasting als bezittingen in het buitenland, wordt je toch ook schijtziek van, de nederlandse staat vraagt er ook om dat er beflikkerd en gefraudeerd word, maar dat zien zij waarschijnlijk anders met hun gelegaliseerde diefstal. Laat ze dan het zwartwerken en bijbeunen waardoor het verwerven van roerende en onroerende goederen, zoals dat zo mooi heet, gefinancierd kan worden maar aanpakken, ken er genoeg die dat op die manier flikken.


  Maak melding

 36. Topje van de ijsberg. Het probleem is grande. Van de andermiljoen die van de sociale stelsel gebruik maakt, fraudeert minstens de helft. Ik heb geen zicht op hoe de andere groepen het voor elkaar krijgen, maar wel op hoe Surinamers het doen. En dan moet je ze in Suriname horen en beloftes maken, tot dat ze gepakt worden. Het netwerk van deze mensen slinkt daarna tot het primair systeem en je hoort en ziet ze nooit meer. Weg met de dikke gouden kettingen, ringen en BMW’s….oplichters en fraudeurs gaan eerder dood, omdat ze nooit goed kunnen slapen en genieten van wat ze binnen harken. Het geweten houdt ze scherp maar tegelijkertijd ook zooooo behoedzaam, dat ze uiteindelijk eraan dood gaan. Smeerlappen….die op de ruggen van anderen teren en ook nog bigi takie hebben.


  Maak melding

 37. Afiba, hoe komt het dat ik voor 99,99% altijd met je eens ben, met passant en vliegende hollander met ik ook vaak eens met hun reactie. Ewald ,ik heb de normen en waarde hoog opstaan(wat jezelf wenst, wenst dat de ander ook en wat je zelf niet wenst, wenst dan een ander ook niet). Om zulke dingen maak ik mij niet echt druk, kleine vergrijpen, want denk niet dat iemand een trauma van zal oplopen van oplichtings praktijken,( Ewald lees de reactie van Afiba, ben helemaal eens met de reactie van Afiba). Ik maak mij meer druk om dat er peodofielen zijn, verkrachters, moordenaars, wapenhandelaars (inclusief landen die in wapens handelen), de doden in VS door wapen enz., hongersnood door droogte en uitbuitingen dat mensen elkaar afmaken omwille van grond gebieden toe eigenen. Niet te snel oordelen Ewald!
  groeten
  groeten


  Maak melding

 38. ” Weer uitkeringstrekkers betrapt met huisje in Suriname “.

  Niet dat ik het goed wil praten, maar ik denk dat de Nederlandse overheid het geld moet gaan halen waar het ook daadwerkelijk te halen valt. Ik denk dat een groot deel van de uitkeringsgerechtigden die afkomstig zijn uit Turkije en Marokko een tweede huis heeft in genoemde landen.

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/02/rechter-voorkomt-effectieve-aanpak-van-turkse-uitkeringsfraudeurs-589661/

  In Turkije is er, vaak dor door samenwerking met bepaalde Turkse bureau’s, een beperkte toegang tot de Turkse kadasters. Marokko beschermt zijn onderdanen (dubbele nationaliteit) en werkt echter op geen enkel front mee waardoor er situatie’s omstaan dat je Marokkaanse familie’s in de bijstand heb die hele woonwijken, luxe hotels en shopping malls bezitten. Komt bij de Turken trouwens ook vaak voor.

  Surinamers zijn maar een druppel op de gloeiende fraudeplaat.
  Ik wil niet stigmatiseren maar fraude qua woningbezit komt meestal voor onder de Hindoestanen. Die staan samen met de Turken in Nederland ook hoog in de top tien qua bijstandsfraude ( samenwoning, en bezit). Woningbezit is bij deze groep moeilijk te onderzoeken, omdat er veel schijnconstructies worden ingezet waaronder het huis laten opgaan in een stichting.

  Waar Hindoestanen en Turken echter tegen aan lopen is dat het, voor de buitenwereld, een hechte groep lijkt maar men onderling elkaar het licht niet in de ogen gunt en elkaar ook graag verlinkt bij instanties. Bijstandsfraude komt zo, meer dan bij andere groepen, zo dan ook vaak aan het licht.


  Maak melding

 39. “@Hans
  Zie mijn eerste post. Ik heb daarmee gereageerd op een van de deelnemrs die de “Surinaamse mentaliteit” besprak in relatie tot de drugsscene.
  De Nederlandse regering heeft reeds jaren geleden bekend gemaakt dat de belastingdienst en FIOD meer aandacht zouden geven aan bijstandgerechtigden die in het buitenland een optrekje hebben. Maar men zou ook aandacht geven aan niet-uitkeringsgerechtigden die belastbaar onroerendgoed in het buitenland hebben maar het niet opgeven bij de belastingdienst.
  In het onderhavige geval waren de betreffende Surinaamse bijstandgerechtigden dus gewaarschuwd.


  Maak melding

 40. Mijn God,

  Geschiedenis

  Compensatie voor de slavenhouders

  Een cheque voor 3200 gulden compensatie bij de afschaffing van de slavernij op Sint Eustatius in 1863
  De afschaffing van de slavernij werd aangeduid met de term ‘emancipatie’.
  ” Sommige slavenhouders gingen vlak voor de afschaffing extra jacht maken op gevluchte slaven om zo veel mogelijk compensatiegeld op te kunnen strijken.[bron?] Wikipedia

  Waar heeft Nederland o.a. de rijkdommen vandaan gehaald?
  Volgens mij hebben onze voorouders tijdens de slavernij gratis voor hun gewerkt. bah toch. Hypocrieten
  Deze weegschaal staat nooit in balans.


  Maak melding

 41. @ Hans

  Je hebt gelijk
  Nederland heeft dit zelf in de hand gewerkt.
  Bijvoorbeeld versoepeling van het ontslagrecht daarna het effect als probleem oplossen.
  Vicieuze cirkel.


  Maak melding

 42. @beste Johnny waarom stel jij die vraag dat ik er niet ben ? Ik kan niet de hele dag achter mijn pc zitten en mijn ergernis uiten over anderen hoor zoals jij. Ik heb nog twee gezonde handen en benen en zorg voor mezelf.


  Maak melding

 43. @ Robinhood een goede vraag die je stelt. Je vraagt je af waar Nederland zijn rijkdommen vandaan heeft. Is er ooit een begroting gemaakt hoeveel Nederland aan de slavernij verdiend heeft ? En niet alleen uit Suriname maar wat dacht je Indonesië ? Graag een begroting aub!


  Maak melding

 44. @ Robinhood: Je vraagt: “Waar heeft Nederland o.a. de rijkdommen vandaan gehaald? Volgens mij hebben onze voorouders tijdens de slavernij gratis voor hun gewerkt.”

  Nederland is in ieder geval niet rijk geworden van de slavernij, integendeel, dat was een verliesgevende zaak. Slaven werkten ook niet gratis. Ze kregen kost en inwoning en kregen geld. Sommigen waren zelfs in staat zelf slavenhouder te worden. De meesten bleven arm, maar vandaag de dag worden de meeste Surinamers ook niet rijk van het werk wat ze doen. Je leest toch wel het geklaag hier?

  In de zeventiende eeuw werd Nederland rijk van de handel, dat wil zeggen, de kooplieden. Overal op de wereld stichtte men handelsposten, sommige werden later kolonies. Maar de gewone man en vrouw moesten nog steeds hard werken om rond te komen.

  Na de tweede wereldoorlog was Nederland leeggeplunderd door de Duitsers. Indonesië, een kolonie die wel geld op bracht in tegenstelling tot Suriname, moest men opgeven. Nederland was een arm land geworden.
  Met steun van de Amerikanen is men begonnen met de wederopbouw van het land tot wat het nu is. De rijkdommen, je zult het niet geloven Robinhood, zijn door handel drijven en hard werken verworven. Nederland werd een vooraanstaande industriële- en agrarische natie. Ze maken wat anderen niet zo goed kunnen. Shell, Akzo, Unilever, Daf, Philips, wereldmerken. De productieplatforms die de olie voor Guyana en Brazilië uit de zeebodem halen zijn in Nederland gemaakt. De chips in je telefoon, computer, enzovoorts, worden gemaakt met Nederlandse machines. Zo wordt Nederland rijk.

  Eigenlijk had ik verwacht dat men na de onafhankelijkheid in Suriname hetzelfde zou gaan doen, door hard werken het land tot welvaart brengen. Blijkbaar geloven daar nog steeds te veel mensen in de sprookjes dat je alleen maar rijk kan worden van roven en uitbuiten en dat werken slavernij is. Het mag, maar natuurlijk niet jaloers zijn.


  Maak melding

 45. Hans van den Broek,

  Respect voor je bijdrage als reactie op Robinhood.
  Zeer goed vwb de feiten en de geschiedenis, al zullen de meesten dit niet zomaar voor waar aan willen nemen.
  Ben benieuwd of er nog een reactie van Robinhood komt of dat we steeds maar weer die grijsgedraaide plaat blijven horen. De meeste Surinamers kennen hun eigen geschiedenis nog niet eens, laat staan de Nederlandse geschiedenis en blijven maar in het hetzelfde stramien zitten. Jammer….


  Maak melding

 46. ‘Bijstandsfraudeurs met buitenlands bezit kunnen toch weer uitkering ontvangen’
  Mensen die een boete hebben gekregen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering terwijl ze bezit in het buitenland hebben, kunnen later vaak alsnog legaal een uitkering krijgen. Dat bevestigen het ministerie van Sociale Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Stimulansz, het kenniscentrum van gemeenten voor de bijstand, in de Volkskrant.
  04-03-19

  Hoe zo duidelijk beleid.


  Maak melding

 47. Het zou sieren als Nederland de nakomelingen van de slaven, de contactuitbuiters, de koloniale Indonesische slachtoffers een uitkering had toebedeeld, alles wat de klok slaat is Holocaust herstelbetalingen, en wij dan onze arme tiranische slachtoffers van koloniale heerschappij onderdrukkers, BASTA


  Maak melding

 48. Eerste generatie surinamers hebben hard gewerkt en dan belasting betaald. Later zijn ze overleden . En dan krijgen hun kinderen bezitting. Jongere generatie heeft niks met suriname te maken.
  Niemand kijkt naar hun huizen in Suriname.
  Hun ouders hadden huizen in Suriname gebouwd toen het zeer goedkoper was.
  Vergelijk maar naar de prijzen van vroeger en nu.

  De waarheid is dat Nederlanders racisten zijn. Jullie voor ourders hebben als slaven in Nederland gewerkt.

  5 uur wakker worden 2 uur tot werk plek.
  12 uur hard werken.
  Dood moe thuis komen.

  En deze mensen gingen weinig eten.
  Meer sparen voor hun kinderen.

  Dan kregen ze kinderen, en ze dachten
  We gaan terug naar Suriname.
  We hebben al het geld. En kunnen onze kinderen goede leven geven.

  Toen de tijd aankwam, zagen ze
  Corruption in Suriname.

  En slechte leef omstandig heden in Suriname . Dan weer nieuwe generatie.

  We willen terug. Maar jah, tijd komt wel dat alles goed gaat komen.

  Maar nee hoor , Nederlanders zagen jullie als slaven. Dan hoe kunnen ze zien dat een zo genaamde slaaf rijk kan zijn.
  Zijn eigen volk op een fiets, en die buitenlanders BMW .

  Blanke mensen gunnen ons niks.

  Het heeft niks met uitkerings fraude te maken. Je kan niet met uitkering uitkomen,

  Het geld is gewoon van jullie voor ouders.

  Dit was toch het doel van onze voor ouders

  Als Suriname marokko india Pakistan Indonesia Latino eerlijke leiders had. Dan wie zou dan in Nederland willen wonen ?

  Jullie zijn van de 3de 4de generatie. En weten niks over jullie opa omas.
  Daarom zeggen en denken jullie dat Nederland gelijk2 heeft


  Maak melding

 49. Hoe kan ht dat bepaalde mensen maandelyks of 2 maandelykse reizen makn tusn su n nederl zo,niemand neemt klm als n dure taxi effe vn hier nr daar. Van waar die €€€€€’s ???.


  Maak melding

 50. @ Hans van den Broek je hebt tot op zekere hoogte gelijk, maar Surinamers horen niet in je rijtje thuis. Ben je vergeten dat Nederlanders Surinamers met geweld en list uit ons continent hebben geroofd. Daarna hebben ze ons honderden jaren uitgebuit en gemarteld.Jullie hebben nog niet eens officieel je excuses aangeboden voor deze misdaad tegen de menselijkheid. Laatstaan smartegeld betaald. Dus rustig he?

  Ik heb het hierboven in de eerste plaats over de mensen die uit Afrika zijn geroofd, en zich kapot hebben gewerkt om jullie een luizeleventje te geven en waarbij gezinnen werden uieengerukt en werden gemarteld. Maar ik heb het ook over de Aziaten die met list naar Suriname zijn gebracht en bijna gratis moesten werken en ook mishandeld werden. Dus rustig iem’ de!


  Maak melding

 51. Nou, ik ken een geval van een Surinaamse vrouw die sinds de jaren zeventig in Nederland woonde. Ze heeft hier geen dag gewerkt in Nederland, maar heeft wel zeven kinderen gebaard. Haar partner en tevens vader van de kinderen woonde elders in een woning, die door de Nederlandse staat betaald werd, met bijstandsuitkering. Vervolgens verhuurde haar partner de deze woning en woonde in werkelijkheid gewoon bij het gezin. Er moesten immers kinderen verwekt worden. Zeven maal kinderbijslag!!!!!!KASSA.
  Momenteel woont deze vrouw in een riante woning in Suriname. Ze is met een remigratieregeling teruggekeerd naar Suriname en ontvangt nog steeds inkomen van de Nederlandse staat. Sukkels dei Nderlanders. Het gebeurd nog steeds. Ja, nu door veel Marrokanen, vluchtelingen, Oostblokkers en noem maar op. SUKKELS>


  Maak melding

 52. De mensen die de uitspraak oplichter doet leef nog steeds in een hol zij krijgen die uitkering niet zomaar niet omdat zij de regels daar van hebben over treden maakt het hun een oplichter wat dan onterecht belastingdienst geld stop zetten en mensen in de schulden jagen en gaat naar de rechter en krijg je gelijk en nog doen ze wat ze wille wat is dat dan dus houd je mond maar met de dome uitspraken ze spraken te veel waar door hun eigen mensen zijn gaan lullen daarom is Suriname tot de dag van vandaag ook zo ide tranga weet nog lang niet wat er hier in Europa gebeurd van oost tot west dus wat daar gebeurden is maar iets kleins die de media-aandacht echt niet verdient zinloos


  Maak melding

 53. Nederland geeft gezaaid , en nu lekker oosten…. lol luister dan hoe the fuck ga je een huis bouwen als je een uitkering heb .hahahahaha idioten ik vind dat dan heel erg knap ze hebben dan echt lopen pienaren 500 euro permaand om te eten single persoon . Wat voor onzin wordt hier allemaal gepraat . Deze staat de nl staat Wilt gewoon jou in de mach hebben vergeet niet uitkering is bijna alsof je een slaaf bent


  Maak melding

 54. de grootste boef is nederland zelf elke brug ,snelweg,die wordt gebouwd in nl is allemaal koloniaal geld de meeste geld die nederland gebruikt voor grote projecten is allemaal koloniale gelden uit suriname ,Indonesia.
  en nu hebben jullie over de mensen die uitkering heeft en een huisje in het buitenland hebben ,waar gaat dit over dit is pure jaloezie en afgunst.
  wel jmmr dat jullie daar een negatief mening over hebben als je de kans zou krijgen zou je het dan niet doen,kom zeg.
  gemodereerd

 55. Onze Koning en Koningin hebben ook huizen in Afrika en Turkije. Oja, hun mogen alles want ze werken heel hard? Nee het is onze belasting geld. Dus niet lullen. Mensen die een huis of huisje in het buitenland hebben zijn het hun zuur verdienden geld. Met een bijstand uitkering kan je echt geen huis bouwen in je vaderland. En ja als je in de bijstand terecht komt kan je niks eraan doen. Je hebt dat huis gebouwd toen je werkte en je hebt belasting betaald toentertijd. Dus het gaat Nederland geen moer aan. Wij mogen doen wat wij willen met ons geld. Asielzoekers en economische vlechtingen krijgen alles hier gratis en dat is ons belasting geld. Dus niet lullen. En ja ik heb ook een huis in Su. Maar ja ik heb 20 jaar hard ervoor gewerkt en belasting betaald. En ik betaal ook ontroerend belasting daar. Het gaat Nederland geen moer aan. Punt uit


  Maak melding

 56. Ps: als Nederland iets van 300 jaar Su heeft uitgebuit/ kaal heeft gepulkt mogen wij toch ook maar 50 jaar doen? Wat is het probleem dan. Dit heet KARMA


  Maak melding

 57. Ik ga een bakra nooit gelijk geven in deze zaken want suri’s moeten klein blijven.
  Degenen die wat geld in Su stoppen neem ik niks kwalijk.
  Dat huis in Su gun ik hen voor100%.
  Bakra’s hebben in 1975 die domme surinamers in hun scheit laten rollen na eeuwen het land te hebben uitgemolken.
  Dus aan de mensen die deze Suri’s gelijk geven zeg ik..jullie hebben het begrepen.
  De anderen zijn figuren die uiteenspatten van jaloezie.
  Waarom gaan die bakra’s niet op Ibiza en Monaco en Frankrijk kijken hoeveel bakra’s daar een 2e huis hebben.
  Omdat ze weten dat vele van jullie nog steeds een volgzame slaven mentaliteit hebben en het jullie geen moeite kost elkaar te verraden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.