VIDEO: Avianka Aventurin jongerenburgemeester Amsterdam

11
VIDEO: Avianka Aventurin jongerenburgemeester Amsterdam
Avianka Aventurin - Foto (c) jongerenburgemeester.nl

AMSTERDAM, 24 feb – Voor de eerste keer is iemand met een niet-Nederlandse achtergrond jongerenburgemeester geworden. De eerste persoon die deze functie gaat bekleden in Amsterdam is namelijk van Antilliaanse achtergrond. Avianka Aventurin is dan wel geboren in Rotterdam maar voelt zich Caribische Nederlandse.

Haar ouders zijn van Sint Maarten en Aventuren zelf woont in de Amsterdamse Bijlmermeer. Aventurin spreekt vloeiend Nederlands maar dat was een paar jaar geleden nog anders omdat ze Engelstalig is opgevoed. Om het Nederlands helemaal zich eigen te maken werkte ze hard en volgde ze zeven jaar Nederlandse bijles.

Voor Caribisch Netwerk maakt verslaggever Sam Jones onderstaande portret van Avianka Aventurin:


11 REACTIES

 1. Avianka Aventurin, hartelijk gefeliciteerd met jou uitverkiezing.

  Ik wens je heel veel succes met je functie als jongeren burgemeester.

  Ik heb je filmpje gezien en je houding, denkwijze en spreekvaardigheid geeft vertrouwen.
  Ik ga je volgen en hoop dat je mij niet teleurstelt.
  Zet ‘m op!!!


  Maak melding

 2. Een Duitser, Franse of Brit hebben ook een heel erg niet-Nederlandse achtergrond. De Koning is half Duits en de Koningin is Argentijns is ook niet-Nederlands dacht ik…

  In ieder geval leuk voor Avianka. Is tenminste iemand die aanz ichzelf werkt en niet als een hopeloze blakka bakra loopt te zeuren…
  Hard werk loont altijd, mensen die haten en zeuren die blijven in de achteruitkijkspiegel.


  Maak melding

 3. Ik ben ook benieuwd of dit een betaalde baan is voor haar.

  Ik denk het niet………………………hopelijk van wel…………………in welke schaal zit zij dan
  gemeentelijke NGRA waarschijnlijk schaal 5


  Maak melding

 4. Teshi: op Sint maarten is Engels de voertaal. Ouders spreken dus Engels. Mijn voertaal was het toen verboden Surinaams want ik werd op school gedwongen Nederlands te leren.


  Maak melding

 5. Aanvulling: Avianka: Jij bent een mooie zwarte meid,

  Dit moet ik nog kwijt: Op een personeelsfeestje maakte de witte echtgenote van een mijner witte collega’s de opmerking dat ik goed Nederlands kon spreken en vroeg waar ik Nederlands heb geleerd. ik voelde mij ten zeerste beledigd te moeten vaststellen dat mensen in Nederland niet weten dat Nederlands de officiële taal in Suriname is. (Slecht onderwijs in Nederland). Ik reageerde met de opmerking: In het KLM toeste naar Nederland heb ik Nederlands geleerd. Mijn opmerking werd niet gewaardeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.