Modeontwerper Marga Weimans spreker van de zevende dr. Sophie Redmondlezing

4
Modeontwerper Marga Weimans spreker van de zevende dr. Sophie Redmondlezing
Modeontwerper Marga Weimans

AMSTERDAM, 24 feb – Jaarlijks vindt rondom de internationale dag van de vrouw de Sophie Redmonlezing plaats. Deze inmiddels zevende lezing wordt dit jaar in Amsterdam georganiseerd op zondag 24 maart 2019. Een begeesterend initiatief van stichting Between the Lines (Radio Double 7FM) in samenwerking met de Vereniging Ons Suriname. Modeontwerper Marga Weimans is de spreker van de zevende dr. Sophie Redmondlezing.

Dokter Sophie Redmond (Paramaribo,1907-1955) stond bekend als een arts die opkwam voor de minder draagkrachtigen in Suriname. In haar radioprogramma, “Datra mi wan’ aksi yu wan sani”, gaf ze voorlichting over gezondheid, opvoeding en onderwijs. Over vrouwenstemrecht en gelijke kansen voor vrouwen, had zij een uitgesproken mening. Door zich als onafhankelijke kandidate verkiesbaar te stellen in 1950, begaf zij zich ook op het politieke vlak. Redmond was allround. Zij schreef toneelstukken acteerde en speelde viool. Een vrouw die haar tijd ver vooruitliep.

Marga Weimans, één van de meest opvallende Nederlandse modeontwerpers van dit moment, is de spreker van de zevende Sophie Redmondlezing. Zij studeerde in 2005 als eerste Nederlandse modeontwerper af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Achter de krachtige modeontwerpen van Weimans zit altijd een verhaal. In haar werk zoekt ze de grens op tussen mode, architectuur, kunst en technologie.

In 2006 begon ze haar eigen label in Rotterdam. Haar eerste collectie, Debut werd in 2008 gepresenteerd in Parijs. Met deze collectie stond ze in 2009 ook in het Groninger Museum. Haar collectie Body Archive ging in 2013 in première op de Amsterdam Fashion Week. Dat jaar werd Weimans genomineerd voor de Rotterdam Designprijs.

In de documentaire Fashion house Marga Weimans, zien wij hoe Weimans in de binnenlanden van Suriname op zoek gaat naar haar roots. Haar zelfvertrouwen, en puurheid maar ook haar kwetsbaarheid hebben haar gemaakt tot de succesvolle vrouw die ze vandaag de dag is.

Datum: zondag 24 maart 2019 | Tijd: 15.00 – 18.00 uur (Inloop 14.30 uur)
Locatie: Vereniging Ons Suriname, Amsterdam Oost
Adres: Zeeburgerdijk 19-A, 1093 SK Amsterdam | Entree: 10 euro
Aanmelden verplicht via: info@double7fm.nl of info@veronsur.org
Voor meer info kunt u bellen met Anita Plowell: 06-41559112 /Cheryl Vliet 06-17042905


4 REACTIES

  1. De zusjes Weimans doen het goed. Dit is o.a. waar Sophie Redmond het voor gedaan heeft. Hopelijk voorbeeld voor de jongere generatie, ONGEACHT etnische afkomst. 😉😀. Fijne zondag allemaal.


    Maak melding

  2. In de V.S. was er allang een film gemaakt over iemand als dr. Sophie Redmond. In haar tijd was ze revolutionair, a no ben de wan zomaar sma.


    Maak melding

  3. Mooi succesverhaal van de zusjes Weimans. Ben trots op deze hardwerkende talentvolle dames. Keep up the good work ladies. Jullie zijn een inspiratie voor vele zwarte vrouwen. Heel goed en superfijn wat jullie presteren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.