maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTrouw: 'Economen vrezen een noodsituatie in Suriname'

Trouw: ‘Economen vrezen een noodsituatie in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 feb – De Nederlandse krant Trouw heeft het in een uitgebreid artikel, dat gisteren verscheen, over de problemen die ontstaan zijn in Suriname na het ontslag van governor Glenn Gersie. De krant spreekt zelfs van een ‘Shutdown voor Suriname’ die nabij zou zijn na het ontslag van de bankpresident.

De Surinaamse regering heeft een enorm begrotingstekort en heeft snel geld nodig. Als dat er geld er niet komt is er een kans op een ‘Shutdown’. Economen vrezen een noodsituatie, nu de weg naar de geldpersen openligt aldus de krant. De Surinaamse economie staat hiermee onder druk schrijft de krant.

Lees het artikel in Dagblad Trouw ook hier.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. Wat een non sense en stemmingmakerij!

  Zo lang ik Kuldipsingh opleggers vol met stenen zie rijden en stalen constructies zie verrijzen, gaan we goed.
  Zolang ik alle kassa’s bij Combémarkt bezet zie, gaan we goed.
  Zolang ik dikke auto’s zie rijden, gaan we goed.
  Zolang ik een druk uitgaanscentrum zie, gaan we goed.
  Zolang de koers binnen een bewegingsmarge van 5% zit, gaan we goed.
  Zolang ik mijn werknemers niet hoor klagen, gaan we goed.

  Zo lang we Parbo blijven drinken, gaat het goed.

  Me mars papa!


  Maak melding
 2. @Onze correspondent vanuit het buitenland.
  Nog een aantal aanvullingen op uw bericht.

  Zolang de bevolking blind is gaan we goed.
  Zolang deze niet klagen gaan we goed.
  Zolang de bevolking geen slapeloze nachten hebben gaan we goed.


  Maak melding
 3. Als Pollack Minister van ROGD wordt doe ik 1000% mee om Suriname te verlossen. En ik mobiliseer ook een heleboel mensen.
  Dan mag Bouterse thuis gaan zitten met zijn slaapkleren en muts.
  De meest WAARDELOZE man die NPS geen post wilde geven om zijn waardeloos karakter, kan en moet voor goed uit NDP. Hij is een parasiet


  Maak melding
 4. @JK: bedankt voor de aanvulling..

  Zolang ik mijn erf heb om te planten, gaat t goed.
  Vandaag okers en boulanger geoogst.
  Een heerlijke combinatie met warme vis.

  Ik vertik het om hier in dit land te verhongeren.

  Me mars papa!


  Maak melding
 5. Dat is waar Nederland op doelt een shutdown armoede wanbeleid criminaliteit drugs prostitutie pedofilie
  zodat ze ook net als in Venezuela een president kunnen aanwijzen om daarna even wat buitenlandse levensmiddelen naar Suriname te sturen dat de schappen van de supermarkten vol zitten met Nederlandse en US producten hiermee wordt de bevolking die niet kan door denken helemaal happy en achter de schermen worden het land leeg geplunderd dat er niks meer over blijft en eindigt als Nicaragua Dominicaans republiek en zo nog meer landen die dachten dat buitenlandse landen hun komen helpen maar die komen voor eigenbelang hun eigen reserves vullen met jou rijkdommen in je land om vervolgens het heleland over te nemen want ze weten wat er allemaal in Suriname te halen is.
  Onze ogen zijn dicht wat Code Paars allemaal aan het doen is maar hopen op hulp van buiten uit AI mie boi we leren niet van het verleden we spreken nog steeds de taal van onze slaven drijvers wanneer worden we wakker.


  Maak melding
 6. @ onze correspondent …..
  Hoeveel van al die dingen die u ziet worden betaald uit Narco inkomsten.

  De staat us Skeer.

  Afgelopen jaar heeft ze $ 340.000.000 uit Staatsolie kunnen trekken.
  Dat was het laatste tot dat ze de Brokopondo dan kunnen belenen.


  Maak melding
 7. We gaan goed. Dat klopt naar de afgrond. Naar armoe. Naar rovende beesten. Naar meer corruptie. Naar moord. Naar overvallen. Naar meer coke ttansporten. Naar de klote dus


  Maak melding
 8. Heb van een betrouwbare bron binnen CBvS dat de geldpersen al langer aan staan.
  Wordt nog niet op grootte schaal geld bij gedrukt.
  Maar nu hebben ze natuurlijk vrij spel om veel meer bij te drukken


  Maak melding
 9. Onbegrijpelijk dat mensen uit de coalitie niet inzien dat ze mede verantwoordelijkheid dragen voor de ondergang. Of zou het recente voorstel om visumvrij te reizen naar Rusland een voorbode zijn om de vluchtwegen alvast in orde te maken? Diverse leiders uit Afrika hebben miljoenen uit hun eigen land overgeheveld naar Rusland en gingen later ernaar toe om in luxe te leven. Over een paar jaar zullen de toppers van de NDP ook ernaar toe gaan en genieten van het geld en goud die ze nu al ernaar toe brengen.


  Maak melding
 10. Gersie was de juiste man op de juiste post. Zo eentje als Gersie, vinden zij nooit meer. Willen zij Gersie terug hebben, moeten zij op hun blote knieen gaan. Gersie kan maar beter zijn koffers pakken in Europa zitten ze ook te springen om zijn kennis en kundigheid van zaken.Europa kan Gersie zijn expertise zeer goed gebruiken. Sarie Torie


  Maak melding
 11. Het zijn de burgers van Suriname die hun problemen moeten oplossen. Bij de eerst volgende verkiezing moeten ze zich te rade gaan om zijn/haar stem aan de juiste politieke partij te geven.

  Kabinet van DB was 8 jaar lang verval en roverspraktijken. Zo’n iemand mag nooit nooit meer aan de macht komen.

  Het is al jaren 1 voor twaalf. Waarom zijn de sur economen nu pas wakker. Schamen jullie jezelf niet. Waarom nu pas met een verklaring terwijl de man op de markt al wist, dat sur economie op z’n gat ligt.

  Het zijn de Nederlandse Surinamers die de boel een beetje op gang houden, anders was het al lang einde oefening geweest.


  Maak melding
 12. @Hendrik….
  Helemaal met je eens….
  Los je eigen problemen op….
  Of moet India weer hulp aanbieden….
  Een land als su met een kleine bevolking kan niet bestuurd worden…
  Wat een tyfus regering heeft su zeg…
  Paarse kk ratten….
  Rot op en maak plaats voor anderen…
  Jullie verzieken het hele land….
  Al die stress…roof…moord…diefstal…etc heeft su te danken aan die kk moordenaar….


  Maak melding
 13. Afgaande op allerlei doemscenario’s is het een wonder dat Suriname nog bestaat. Feitelijk zou iedereen al x jaar geleden van de honger omgekomen moeten zijn, of weggevlucht. Of zijn er alleen maar zombies in Suriname? Van de honger gaat men in ieder geval niet omkomen. De vetreserve bij een gemiddelde Surinamer is van een dusdanig zuiver gehalte dat hij bij wijze van spreken tien jaar erop kan verteren. De Surinamer kan met gemak een derdewereldland onderhouden. Een grizzlybeer die in winterslaap gaat, ziet scheel van jaloezie als hij een Surinamer tegenkomt. Dan denkt die beer bij zichzelf: “had ik maar jouw vetreserves.”Kebaba,kebaba.
  Wees niet getreurd. Straks verkiezingen en dan zullen de zombies weer tot leven komen.


  Maak melding
 14. Het is maar afwachten wat er in 2020 gebeurt.
  Want Dubai zal het niet worden dat is al duidelijk. De toekomst van Suriname ligt bij geen een politieke partij. Het zijn allemaal graaiers. Hun belangen eerst en dan die van de bevolking als het hun uitkomt.

  Samenwerking onder Surinamers is ver te zoeken. Want eerst wordt gekeken of het een hindoestaanse, Kroesharige of Javaanse is. Is het een van deze dan is racisme al op de loer en dan komt de rest.

  De toekomst van Suriname moeten de kinderen zijn.
  Maar deze worden al met haat en nijd opgevoed.
  Scholing is ver te zoeken dank zijn de overheid.

  Is er een politieke partij die het meent met de bevolking dan is 5 jaar regeren niet genoeg. Want om het rotzooi op te ruimen, heeft men jaren nodig.

  Loop maar op dit moment een overheidsinstelling binnen voor een geboorteakte/ huwelijksakte/overlijdensakte of welke documenten dan ook en je bent een hele dag zoek tenzij je je matie’s hebt. Want de zogenaamde “ambtenaren” hebben geen manieren (de goede hierbij uitgesloten)
  Ze moeten eerst hun tories met collega’s bespreken. Al sta je aan de balie te wachten intresseert hun niet. Je wacht maar.

  Om een document te laten legaliseren moet je een hele rit door de stad maken. Waarom eigenlijk?

  En deze corrupte overheid heeft letterlijk schijt aan de bevolking. En de bevolking maar bekvechten welke politieke partijen de macht krijgt. Het zal er niet beter op worden die vertrouwen heb ik tenminste niet. Want het is een en al haat en nijd. Stiekem hoop ik het wel dat het welvarend en economische beter wordt.


  Maak melding
 15. @JK,

  Helaas heeft een deel van deze bevolking nog steeds niet door, dat deze corrupte regering schijt heeft aan deze zelfde bevolking, en het artikel in dagblad Trouw, bevestigd dat ook, maar dan in een andere bewoording.


  Maak melding
 16. Een noodsituatie, die gecreěrd is geworden dankzij die moordenaar met zijn holmaat Boefdraad, en dat zooitje jaknikkers van die paarse boevenbende in de Dna, uitroeien dat paarse uitschot, deze zijn de eersten die weg zijn met een zak geld, wanneer het onleefbaar is geworden in dit mooie land .


  Maak melding
 17. Het oplossing is dat er gewoon beslag gelegd wordt op alle tegoeden van de zogenaamde president en al zijn tweedehandse ministers.

  Ook van alle rijken die in Suriname zijn.
  Laat ze maar met bewijzen komen hoe ze aan al deze bezittingen en gelden komen.

  Kan je niet bewijzen. Dan is het pech voor de gene ongeacht wie het dan ook is.


  Maak melding
 18. JK@@@
  JE SLAAT DE SPIJKERS OP DE KOP!!!!!!

  We schrijvers van dit forum moeten de druk opvoeren en de bevolking van sur voorbereiden op de komende verkiezing.
  We weten dat ze straks ontzettend zullen worden gemanipuleerd. We moeten waakzaam blijven en hun steeds eraan herinneren om niet in te trappen, zodat zij de juiste keuze maken om hun stem geven.


  Maak melding
 19. Nog vijf jaar rijst met bruine bonen en beloof het volk nog mooie en vooral sexy spelen met dames in korte rokjes en kleine behaatjes. Laat de jonge vrouwen ook de Kaboela dansen door lekker aan te rijden. De leider blij en geil ete 5 ete 5.


  Maak melding
 20. @Hendrik,

  bij toekomstige verkiezingen mag nooit weer een partij de meerderheid hebben zoals
  dat nu is met de NDP. Elk tegenvoorstel wordt afgehamerd en slechte plannen worden
  door gedrukt. Het zou mooi zijn dat er in de toekomst 3 partijen wordt geregeerd.


  Maak melding
 21. JK@@@
  JE SLAAT DE SPIJKERS OP DE KOP!!!!!!

  We schrijvers van dit forum moeten de druk opvoeren en de bevolking van sur voorbereiden op de komende verkiezing.
  We weten dat ze straks ontzettend zullen worden gemanipuleerd. We moeten waakzaam blijven en hun steeds eraan herinneren om niet in te trappen, zodat zij de juiste keuze maken bij het geven van hun stem.


  Maak melding
 22. VliegendeHollander@@@
  Helemaal mee eens.

  Maar ook de oppositie faalt falikant.
  De oppositie heeft geen éénheid om de president ter verantwoording te roepen en de minister te bevragen. Waar blijft de parlementaire controle stelsel. De toetsingscommissie.

  Bij misstanden zo als bij de centrale bank. Wie is bevoegd om het openbare ministerie in te schakelen voor nader onderzoek. Dan kan dhr. Gersie verhoord worden door het OM. En mogelijk dat bestuurders of andere personen kunnen worden vervolgd.


  Maak melding
 23. JK@@@
  HELEMAAL MEE EENS, DAT ER EEN COMMISSIE DOOR DE REGERING WORDT GEINSTALLEERD, DIE DE BOEL GAAT ONDERZOEKEN EN OP ONRECHTMATIGE VERKREGEN BEZITTINGEN EN INKOMSTEN WORDT TERUGGEVORDERD.
  Maar helaas zie ik dat niet gebeuren.

  Welke politieke partij staat op en maakt voor dit onderwerp een verkiezings campagne. Ook dit zie ik niet gebeuren, daar het voor hun zelf ook lastig wordt om te sjoemelen.


  Maak melding
 24. @Pakiratigri

  Bestaat Suribname nog wel als een natie die serieus genomen wordt. De regering komgt niet verder niet steekhoudende uitspraken:

  >> Nu zou er een failliete boedel over genomen zijn en komt men 9 jaar na dato dat Venetiaan het BBP gemanipuleerd zou hebben om te kunnen lenen,
  >> In 2010 was er duidelijk geen failliete boedel maar kwam er een regering aan de macht die direct zonder adequate inkomsten groei extra begon te besteden en begrotingen maakte die 50% hoger waren zonder dekking en zonder apparaat om uit te voeren.
  >> Wie goochelt er met het BBP Hoefdraad zodat hij steeds meer kan lenen. Zie de bronnen zoals het bureau voor staatsschuld dat de reele getallen publiceert

  Boefdraad spreekt zijn respect uit jegens Gersie en maakt hem daar na zonder bewijs te leveren met de grond gelijk of zoekt spijkers op lag water.

  >> Artikel 4 van het IMF is een ongoing proces een planaire meeting op Bali kan niet belangrijk geweest zijn omdat de belangrijke Artikel IV afspraken, waar het om gaat, gewoon in Paramaribo en Washington plaats vinden.
  >> De Governor is onafhankelijk en laat zijn agenda niet door de Min van Financiën bepalen.
  >> Boefdraad heeft het geldzendingen verhaal verknalt door direct hog van de toren te blazen en niet de discrete wegen van Nationale banken directeuren te volgen.
  >> Indien de CBvS betalingen niet doet is er wat aan de hand. Indien de minister van Financiën enorme betalingsachterstanden op loopt is dat normaal.
  >> Indien Financiën, omdat het moet lenen in China, het dubbele moet betalen voor asfaltwerk door Dalian of enorm veel geld verliest omdat hij geen goed overleg voert met IsDB over het AZP is dat normaal.
  >> Het is prudent eigen beleid indien men $ 400.000 krediet niet gebruikt van IsDB als het niet nodig is.
  >> Cheques die in de post zitten kan men niet aan de Governor verwijten als het maar en paar weken betreft.
  >> 200 USD niet uitkeren aan een minister die van dienst reis terug komt te banaal, waneer gaat de minister weer op dienst reis.

  het verwijt geen teamspeler te zijn is te triest voor woorden aangezien de Governor een eigen verantwoordelijkheid heeft en als autoriteit geen ja knikker mag zijn. Hij kan alleen ontslagen worden bij het overtreden van het mandaat en daar gaat de minister van Financiën niet over, maar de RvC en de wet.

  Het is banaal dat de correspondentie tussen autoriteiten / werkarmen van de staat, op geeist wordt door het hoogste college van staat dat te weigeren door zich te verschuilen achter persoonlijke correspondentie. Het is banaal maar ook hypocriet als de minister de andere persoon met de grond gelijkmaakt door zelf de norm te stellen wat belangrijk is.

  Bij de NDP zijn de rapen gaar want zij heeft geen enkel argument meer anders dan verwijten die geen stand houiden.


  Maak melding
 25. In 2016, het jaar dat Glenn Gersie aantrad als president van de Centrale Bank van Suriname, ondertekende hij samen met de minister van financiën Gillmore Hoefdraad een intentieverklaring. Hierin kwamen beide partijen overeen dat financiële tekorten van de overheid niet meer door de Centrale Bank gefinancierd zouden worden. “Gersie heeft zich daar sterk voor gemaakt en stond de verkiezingsagenda van de regering in de weg”, zegt Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES).

  Dit is het stukje tekst waar alles omdraait de rest is het creëren van mist door valse
  of nietszeggend beschuldigingen. Dat het vroeg of laat mis zou gaan tussen Hoefdraad en
  Gersie kan eigenlijk geen verrassing zijn, het was de vraag alleen wanneer. Hoefdraad
  heeft vertelt dat de intentie verklaring niet meer geldig is nu Gersie is vertrokken en de
  weg openligt voor monetaire financiering. Hoefdraad heeft gefaald en probeert de schuld bij
  ander neer te leggen.


  Maak melding
 26. @Jojo
  ‘Hoeveel van al die dingen die u ziet worden betaald uit Narco inkomsten.’

  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niemand ken die zijn spulletjes financiert met narco inkomsten. Natuurlijk zal ik wel mensen kennen die mensen kennen die mensen kennen die iets met dope te maken hebben. Maar ik weet niet wie dat zijn.

  Helemaal eens met sommigen hier dat de valse economie moet worden aangepakt. Maar wie gaat dat doen? Welke regering heeft dat ooit gedaan? Waarom kan Bawta president worden?

  Zuid-Amerika heeft allang door dat er veel buriki’s hier wonen waardoor Suriname één grote muilezel lijkt.
  Maar over het algemeen wonen er eerlijke mensen in dit door God en veel investeerders vergeten land.
  Het is maar een klein percentage van de bevolking die verrot is in de ogen van internationale samenleving.

  Ik ga er dan ook vanuit dat een groot percentage van de ontwikkeling die ik zie, afkomstig is van eerlijke mensen.

  Waarom steeds de focus op de didibri’s?

  Me mars papa!


  Maak melding
 27. @correspondent uit het buitenland: verwar geld van particulieren en bedrijven niet met geld van de overheid!

  als kuldipsing rijdt met grote tractors dan zijn deze van bedrijf niet van overheid.

  wanneer de goot niet wordt opgehaald en de straat meer kuilen en gaten heeft dan een gatenkaas gaten heeft, dan is het de overheid die geen geld heeft. en wanneer electriciteit, water etc duurder wordt, gas, bezine, dan is het de overheid die geen geld heeft. houd dit uit elkaar.


  Maak melding
 28. Wie niet wilden horen voelen het al enige jaren in hun zakken, en dat zijn het gros der debiele dwaze idiote ndp verworden paria’ s. Maar alsof er niets aan de hand is, zwijgen deze ndp ddb aanbidders in alle talen op enkele wakkamangs en visie uma’ s na. Bv. te Abra Broki en Wi kontreng zijn het gros der ndp volgelingen werkelijk aan het inzien dat ze eigenlijk echt domme mensen zijn geweest door te stemmen op de onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover, een meedogen, een gewetenloos mens samen met allen die hem om den corrupte brode aan de macht te houden, koste wat kost. Alles en iedereen, ook het buitenland moet zwichten om slechts maar een man, en nog erbij de allergrootse misdadiger te beschermen, samen met zijn roversbende. Veel geestelijk bevrijde ndp volgelingen weten nu slechts een ding, in 2020 gaan ze voorgoed afrekenen met de moord-, drugs-, en roofvloek dat heet, ddb en co. Ondertussen groeit de onzekerheid, de onvrede en blijven misdaad en armoede als een vloedgolf om zich heengrijpen. Oom Ludje taki, ieja, daarvoor heeft mijn jongen Deter Minist sinds het aantreden van deze criminele ndpsekte voor gewaarschuwd, hij werd door de hele buurt verguisd, nu lacht hij hen spottend uit. Ook vele anderen waarschuwden de domme ndper’ s, waaronder de respectabele Venetiaan, wiens kinderen door studeren en hardwerken ook hun bijdrage leveren aan het land. Kijken we echter naar de zonen en dochters van ddb en zijn roversbende dan zijn hun paars bitteren vruchten der misdaad bijna gelijk als dat van hun vader. Dino en Meriba zijn daar bv echte voorbeelden van die oerdomme jeugdige ndp idioten graag navolgen in de misdaad. Maar wat zich nu aan het afspelen is, is misdaad en openlijk met de wet in de hand rover en stelen, begaan door de allerhoogste geplaatsen, met Boefdraad als bankrover van dit land, die niet land en volk dienen, maar de duivelse ddb en zichzelf verrijken. Wordt het nu geen tijd om massaal ndper of niet deze paars vervloekte ddb en roberheid op het matje te roepen, door massaal de straten op te gaan en alles lam te leggen of gaat men rustig afwachten tot 2020, zodat deze duivel ddb en zijn roverheid allerlei wetten en decreten gaan afkondigen ter onderdrukking van het volk. Oma weet slechts een ding, ndp is ddb en is de vloek van land en volk, maar gelukkig ook voor zichzelve en de dwaze ndp volgelingen. Wee de ndp dagoes die van ddb schijt en pis houden, ze verdienen het paars onrechte en lijden in spee. Wee allen gelovig of niet die de duivel ddb adoreren.


  Maak melding
 29. Land is nu in een complete financieel/economische/morele chaos terecht gekomen. De paarse maffia rooft, steelt, liegt, bedriegt alles bij elkaar om de laatste munten nog uit de staatskas te verdelen onder elkaar. De laaggeschoolde, hersenloze meelopers en jaknikkers van deze politieke rattenkolonie matigen nu hun toon en/of verdwijnen helemaal van dit forum. Schouten nu een buffel om de ellende en armoe die ze de komende decennia te wachten staat.


  Maak melding
 30. Ramautarsing moet eens naar de kapper. Hij is econoom en toch durfde hij niet te zeggen dat de lening van financiën bij het particulier bankwezen monetair financieren is.
  Slechts in een bijzonder geval, maar dan moet je de balans van de bank en de CB naast elkaar leggen, dan zou je kunnen afleiden dat er geen monetaire financiering heeft plaatsgevonden.
  Maar en ook hier heb ik op gewezen, lenen bij het particulier bankwezen veroorzaakt meer schade dan monetair financieren.
  (Monetair financieren is zelf gunstig voor mensen met een grote schuld. Maar dat is een ander verhaal)
  Ramautarsing verstopte zich achter Tulder.
  Bousaaid had gelijk

  Gisteren schreef ik al dat lenen op buitenlandse markten moeilijker zou worden.
  Het vertrouwen in Suriname krijgt een klap.
  Als Gersie echt, praktijken had uitgeoefend die het daglicht niet konden verdragen dan had hij geruisloos het veld moeten hebben geruimd. Puur om de buitenlandse beleggers geen argwaan te laten krijgen en Su te wantrouwen.
  Overigens is het argument van Gersie grote onzin. Hij zegt namelijk we hebben geen verlies gemaakt, maar 7 dollarcent winst per dollar. Als dit op onjuiste/discutabele wijze plaatsvindt is het ook fout. Winst of niet.
  Wat betekent het verlies van vertrouwen?
  Hogere rente bij eventuele leningen.
  Geen mogelijkheid meer om leningen die nu of binnenkort moeten worden afgelost te herfinancieren.
  Importen zullen worden bemoeilijkt, behalve bij vooruitbetaling.
  Geen slimme actie dan wel een verkeerd aanpak van een eventueel frauderende governor.
  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

  Wat kan Hoefdraad nu nog doen.
  1. Een verlengde actie van hetgeen reeds heeft plaats gevonden (lenen van particulier overschot, zoals Hoefdraad dit zelf noemde.), namelijk de verzekeringsmaatschappijen en het bankwezen verplichten om x% van hun vermogen dat bestemd is voor beleggingen aan de staat te lenen.
  2. 5 x 4 = 20, maar dat kan je ook lezen als 5 x 4 = 2 x 10. Economen,begrijpen dit wel.
  ga hiermee aan de slag


  Maak melding
 31. Wazig @@@
  Dat heb je heel goed gezegd…
  En toch heb ik het vermoeden dat velen op die mpp moordenaar weer gaan stemmen…
  Maar ja, deze mensen hebben geen gezond verstand….
  Hoe is het mogelijk dat mensen gaan stemmen op een….
  MOORDENAAR
  DRUGSBARON
  DICTATOR
  LEUGENAAR
  NIKSNUT….
  maar ja, degenen die op hem gestemd hebben mogen het voelen en hun bek dicht houden….
  Want dankzij hun is de moordenaar “pres” geworden….
  Kijk maar naar onze zgn artiest enver panka….
  Pro bouta was hij…
  En nou loopt hij te janken en wilt hij vluchten uit su….


  Maak melding
 32. Het is ook de mentaliteit van de bevolking dat het land naar de knoppen gaat, alles wordt maar geaccepteerd, hoop gezeik op Facebook, maar echt iets eraan doen.. HOOMAAR, de oppositie met een hoop verhalen, trommel je mensen op, wanneer er wat gebeurt lopen oppositie DNA leden als zoutzakken mee, laten we het niet hebben over de coalitie, deze begrijpen niet dat ze stuk voor stuk medeplichtig zijn, als ik naar een paar van deze figuren kijk WALG ik, Bouva,die denkt dat ie misschien vp wordt, Missiekaba, die wil de hamer hebben van de NDP, Abdoel ja wat moet je daarvan zeggen,, minister van financieen misschien? ze weten alles beter. Wat me ook is opgevallen ze zijn allemaal drs, gaat het zo makkelijk in Suriname om een titel te krijgen, Oja bijna vergeten Waterberg, onze huisarts, wanneer die begint te praten in de DNA, kan je in de tussen-tijd boodschappen doen, koken etc, want die is zo traag of is hij bang dat hij zelf in slaapt valt, Over Hoefdraad zullen we het maar niet hebben want die is een econoom die nog uitgevonden moet worden, vanaf de geboorte heeft hij nogsteeds zn ogen niet geopend. Het is diep en diep treurig, kijk naar andere landen: de benzineprijs hoeft maar met een cent omhoog te gaan en de massa staat op straat. Wanneer zal deze bevolking eindelijk eens in actie komen,, wanneer het helemaal te laat is? TIME WILL TELL,,,, beste mensen een heel fijn weekend en doe geen dingen die ik ook niet zou doen😂🙏


  Maak melding
 33. Vanmorgen hebben ze een nichtje die op weg was van haar tas beroofd. Ze is schoofjuf. Leve ndp was hun slogan, neks no fout, Boefdraad hebt ons gezegd dat roven is gut en ook baas Bawta en zijn roverheid en naaste adviseurs roven en stelen en bestelen ons dus ZO BAAS ZO soso lobi ndper’ s. Nicht is anti ndper en heeft gelukkig een van hen herkend, ze had hem ooit voor 2010 les gegeven op de mulo school. Ai oma taki, ndp vervloekt is dit land geworden. Waar gaan we naar toe, en dan nog wachten tot die paarse ddb beestmensen ons vervder verarmen?


  Maak melding
 34. Dagblad Trouw, een christelijke krant, heeft blijkbaar zijn molletjes in de christelijke gemeenschap van Suriname. Het zullen maar hooguit 5 personen zijn. Welke kerkgemeenschap is ontevreden in Suriname?


  Maak melding
 35. 40 jaren niets gedaan, het is nu tijd om naar huis te gaan.

  Opzouten ddb en kliek die zichzelf, gezin, familie, ndp-kliek super rijk hebben gemaakt en het Surinaamse Volk in heel grote armoede en heel grote ellende terecht heeft gebracht en een zeer slechte naam internationaal. Jullie zijn een grote schande voor het land, Oe Ne Sjin!

  Het onstlag van Governor Glenn Gersie van de CBvS moet het sein, kleur rood zijn voor ddb zijn om nu naar huis te gaan. Suriname heeft geen geld om zaken te betalen, heel weinig inkomsten. De schulden zijn vele malen groter dan inkomsten. Het Surinaamse Volk kan daarom massaal de straat opgaan en eisen dat ddb en kliek ophoepelen.

  Wachten jullie niet tot dat er Algemene Verkiezingen komen voor de DNA op 25 mei 2020. Het zou dan al te laat zijn, omdat ddb en kliek momenteel bezig zijn op sleutelposities hun mensen te plaatsen, waardoor hij alls kan ontroleren en naar zijn hand kan zetten. Anders gezegd, zwaar te gaan fauderen. Jullie rekeningen moeten vandaag betaald worden en niet pas op 25 mei 2020. Het is daarom nu showtime voor de kracht en power van het Surinaamse Volk omdat aan ddb en kliek te tonen. Het onslag van Glenn Gersie moet daarom het teken zijn van actie. Waar wachten jullie nog op? Is het nog niet duidelijk voor u wat eraan de hand is?

  Zie uw leven, uw rekeningen die u dagelijks moet betalen, stijging van prijzen van goederen, ontwaarding srd, geen us-dollars, hoge koers, geen medicijnen, heel grote armoede. sranan skeer. Alweer? Ja het is weer zo ver. Telksens als ddb en bewind aan de touwtjes trekken is sranan skeer.

  Anderen en ik hebben jullie hiervoor altijd gewaarschuwd, maar jullie zijn nog erger dan een ezel, want die stoot zich niet twee maal aandezelfde steen. Zie die paarse kakkerlakken hoe vaak ze nog voor 5 gaan en zie telkens het resultaat. Zijn de anderen en ik die u gewaarschuwd hebben voor ndp, ddb en kliek nou zo slim of zijn de paarse kakkerlakken nou zo dom?

  Time4Change

  De straat op en jagen jullie ddb en kliek weg. ddb en kliek oe har a dang! Opzouten, Sodemieteren jullie op uit de lichtstralen van de onderdrukte en verarmde Surinamers en het land Suriname. Jullie deugen niet. Jullie hebben niets goeds gedaan voor de Surinamers, alleen maar moord en verderf nationaal en internationaal. Een zeer slechte voorbeeld. Wat Surinamers kunnen leren van het tijdperk ddb en kliek. Eens, Maar Nooit Weer!

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat,
  – alle macht berust bij het Surinaamse Volk,
  – grondwet van Suriname en Internationale Verdragen, ao mensenrechten,
  – de poltieke oppositie partijen, leiders en hun achterban
  – technocraten, die het met Suriname menen en tegen de ndp en kliek zijn,
  – alle Surinamers die het beste van Surinamers willen,
  – diaspora Surinamers,
  – landen waarmee Suriname goede banden had/heeft en ook hun bijdrage voor de opbouw van Suriname willen leveren, oa Nederland, China, india, Indonesië, enz.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Weg met:
  – ddb.
  – ndp,
  opzouten, rediemoesoes, awariedomries, paarse kakkerlakken, uitbuiters, zakkenvullers, armoedzaaiers, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 36. Er is geen PAARSE geldcrisis !!!

  Wij gaan de GOUD-aandelen verkopen, om wat
  lopende uitgaven te kunnen doen !

  Daarna drukken wij gewoon wat extra ONGEDEKTE
  SRD-bankbiljetten !

  De SRD is stabiel op een dieptepunt gehouden door Gersie
  en de Sranan PRODUCTIE STIJGT volgens de Paarse-YO-
  KOEIEN !!!

  Alle briefwisseling IS GEHEIM, Ongedekte gelddrukkerij IS GEHEIM !

  PS : staatsgeheimen van de Paarse regering zijn oa Hoogte van de
  Staatsschuld, Amnestiewet, Anti-Corruptiewet, Suralco-deal,
  Vishektrawlers-vergunningen, Scalian-vergunningen, Carifesta-Corruptie-
  dossiers, Naschoolse-Opvang-Corruptie-dossiers, Ballast-Nedam-
  bruggenbouw-Corruptie-dossiers, alle correspondentie die Financien
  en de President aan Gersie hebben verzonden.

  NEKS NO FOUT !
  TIDE, TAMARA, W´E PINA GO MORO FARA !!!


  Maak melding
 37. Niet getreurd, daar heeft het gros van Suriname stilzwijgend voor gekozen. Alle oproep om zich demonstratief tegen verdere en ergere ondergang ten spijt.

  Proficiat landgenoten, het is u gelukt om onze Heimat aan de bedelstaf te brengen.
  Mocht het zijn dat dat nog niet genoeg gelukt is, blijft u dan ondanks alle oproepen om het getij te keren stil.

  En anders kiest u nog een keer voor vijf. Who cares


  Maak melding
 38. Suriname is naar de klote. Binnenkort krijgen we een exodus naar Guyana, de Antillen, Frans Guyana, Holland, België en Noord Amerika. Welk oen denkt aan Rusland, Cuba, Venezuela en Ghana? A kondro verkracht hebbie fasi…de verkrachters lachen in hun vuisje omdat hun dochters, zonen en aanverwanten voldoende poen hebben gemaakt om de rest van hun leven uit het oog van Surinamers een ongebreideld luxueus leven te Leiden. Moro stront ai Kong! Doekhie heeft zijn stinkbek weer opengemaakt maar, de stank komt regelrecht uit het kleine gat van Sharmila. Suriname Stinkt van alle kanten.


  Maak melding
 39. Booi, Moro pakket o kong. Misschien niet alleen van de bakras maar ook van Amerika. In Afrika krijg je pakket. Bakras hebben een speciale gironummer voor. Alles wat je voor moet doen, is alle hulp opmaken en wachten op honger. Dan komen er weer pakket.

  De afstammelingen van de Afrikanen in Suriname hebben het ook ontdekt. Alles tot de reserves zijn opgemaakt. Njang, Dringie, Pie of Poentje Prisierie is geweest. MODO en Prodo is gekocht. Nu is er niets meer. A kondre skeer.

  Nu wordt het tijd voor een pakket. Als ik m’n wensen kenbaar mag maken. Meer zoutvlees. Meer bruine bonen, meer hamworst.

  En omdat oksel zo belangrijk is 24 uur deodorant. Anders tante o tingie na a fansite.

  Ik wil er iets voor terug doen hoor voor en na de ontvangst. Kontje wiebelen. Sekie go voor een pakket. Mi Kang waai a fraga toe.


  Maak melding
 40. ddb en kliek zijn voor 25 mei 2020 weg

  Waarom?

  1.- Het heeft de tijd niet mee en ook de slechte economische situatie in Suriname
  2.- zijn leeftijd, een hele oude, zeer zieke, verlepte, stinkende paarse awarie die dood zal gaan voor die tijd,
  3.- het vonnis van de 8 december 1982 moorden van schuldig zijn en dat hij de gevangenis in moet,
  4.- kan zijn dat hij de hand aan zich zelf slaat, omdat hij als mens gefaald heeft in zijn gezin, voor zichzelf, als hoogste man van het land en die schande dat hij waardeloos is, kan hij niet hebben,
  5.- vonnis door de rechtbank van 11-jaar gevangenisstraf voor drugshandel naar Nederland,
  6.- op de opsporingslijst van DEA in Miami USA,
  7.- de laatste hoop dat hij een kans maakte om nauw met maduro zijn vege lijf te redden en elkaar door dik en dun te steunen en dezelfde werkwijze te volgen om in het zadel te blijven in hun landen, nemen af nu hij ziet dat vele landen in de OAS, oa Brazilië, Columbia, naaste buurlanden van Venezuela inclusief USA, Canada, Guiadé de zelfbenoemde president van Venezuela ondersteunen, evenals de EU.
  enz, enz, enz

  Het tijdperk ddb en kliek is over zelf de meest fanatieke paarse kakkerlakken zullen als kikkers uit de paarse kruiwagen springen voor het te laat is om andere kleuren aan te nemen om hun vege lijf te redden voor de woede van het arme en onderdrukte Surinaamse Volk.

  ddb en kliek kunnen liever vandaag dan morgen het SLM-vliegtuig nemen naar Equatoriaal Guinee en daar de rest voor hun leven gaan wonen. Opzouten, jullie beesten, die Suriname sinds 25 Februari 1980 hebben vernietigd nationaal en internationaal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij


  Maak melding
 41. Een boef zij ik weet een ding Glenn Gersie weg kan kan ik verder roven dan zet ik de persen aan voor mijn baas ik ben tenslotte ook een draai deur paarse boef .


  Maak melding
 42. Een boef zij ik weet een ding Glenn Gersie weg kan ik verder roven dan zet ik de persen aan voor mijn baas ik ben tenslotte ook een draai deur paarse boef . Als suriname niet ziet dat dit on kan is komt het nooit meer goed .


  Maak melding
 43. Comissie instellen om de ministers te begelijden ……die comissie bestaat uit leden van het cabinet….mijn oma zou zeggen joe e potie poes poesi luku merki…ze gaan straks een van hun eigen rovers als gouverner van onze moederbank daar plaatsen dan kunnen ze vrij doorgaan met het vernietigen van onze economie en dat kan niet zo doorgaan….


  Maak melding
 44. PAARSE Commissie gaat ministers begeleiden ???

  Wat zegt e GRONDWET hierover ???

  Ojee, de GRONDWET is door de Paarse Clan, AFGESCHAFT !!!

  Jarenlang geeft het Paarse Kabinet, VEEL TE VEEL GELD UIT, terwijl
  door Paars WANBELEID, de Sranan-productie KRIMPT !

  HELFT van de begroting 2019 ZAL WORDEN gedekt door nog af te
  sluiten dure LENINGEN !

  DAG PE YU VERSTANG DE, PAARSE CLAN ?????

  COMMISSIE GAAT OP ONGRONDWETTIGE WIJZE MINISTERS
  BEGELEIDEN ! Tja , een van deze Begeleiders is meneer
  prof ABRAKADAMSKI, iiiiiijaaaahhhhh, die van het VERDWENEN
  JAARBUDGET van MINISTERIE van Openbare Werken !!

  Dussssss…………. NEKS NO FOUT !

  TIDE, TAMARA, A SRANAN VOLK E PINA GO MORO FARA !!!!!

  PS : Masra GERSIE NO SPANG WE DRUKKEN SNACHTS HET
  ONGEDEKTE GELD. WIJ GEBRUIKEN HIERVOOR DE KELDER
  vd CBvS, ZO STOREN WIJ ONZE BUREN NIET !


  Maak melding
 45. Elke dag om 1u gratis eten en drinken te Ocer. Koks uit China koken gratis voor verworden ndp paria’s. Vlees en met bonen wordt het dagelijks menu. Over welk soort vlees valt te raden. Na dagoe, allata, sneki en todo met als toetje een paarse schepje bonen. Ook al weten al die horden paars paria’ s dat na dagoe njang do tjies gratis, neks no fout want eeh lokoe no, na egte snesie koks, ai boi, a dagoe e tjisi leki osofowroe en a sneki leik wallapa, dus no doe moeilijk no, neks no fout sa baas e doe, ie sabi tog, na soso lobi a ka sa ai gi onoe dong np mpp dagoebal ndp vreters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES