Minister Dikan opent inschrijving RO Wandel- en Trimloop in Suriname

12
Minister Dikan opent inschrijving RO Wandel- en Trimloop in Suriname

PARAMARIBO, 22 feb – Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft zich deze week als eerste geregistreerd voor deelname aan een wandel- en trimloop ter ere van het 49-jarig bestaan van het departement. De werkgroep belast met de organisatie van deze loop was in verband met de kick-off op bezoek bij de minister. De bewindsman zei na zijn inschrijving op zijn werkkamer dat het ministerie met deze trimloop een bijdrage wil leveren op het gebied van een gezond levensstijl.

Daarna liet directeur Wilco Finisie van het Directoraat Regionale Ontwikkeling zich ook inschrijven door de leden van de werkgroep, belast met de organisatie van de loop. Ze kregen elk een exemplaar van de t-shirt en een schoudertasje aangeboden. De loop vindt plaats op 30 maart aanstaande en staat in het teken van het 49-jarige bestaan van het ministerie op 27 februari.

Jennyfer Jozefzoon – Wachter, onderdirecteur van het onder-directoraat Districtsbestuur en Decentralisatie, is voorzitter van de werkgroep. Zij en haar team zijn blij met de participatie van minister Dikan en Finisie. Ze heeft de hoop uitgesproken dat ook andere topfunctionarissen en veel personeel van het ministerie meedoen. De werkgroep wil met dit jaarlijks terugkerend evenement de bewustwording voor het belang van een schoon milieu bij de gemeenschap stimuleren. De katoenentas waarin deelnemers hun t-shirt krijgen aangeboden moet de plaats van plastic zakken innemen. Lopers plegen hun waterflessen in plastictassen te dragen. Die plastictassen komen voor een groot deel in het milieu terecht. De katoenen tassen kunnen vaker worden gebruikt en zijn milieu vriendelijk.

Gegadigden kunnen zich tot 23 maart inschrijven op het Onderdirectoraat Districtsbestuur en Decentralisatie aan de Crommelingstraat #2. Elke deelnemer krijgt bij de inschrijving een t-shirt. De eerste 150 deelnemers krijgen een katoenen tas bij. Het motto van de loop luidt “Gesontu waka meki den kilo saka”.


12 REACTIES

 1. Een oproep aan alle brildragenden op de foto..:
  “Ga alsjeblieft elke dag een trimloop voor jezelf doen”.

  Represent!

  Trimloop promoten met dat Eva’s kostuum onder je kleren…?

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. @ O CV b.

  Niet spotten met andermans figuur, in Su zeggen ze als je gezet bent, dat je het goed hebt !
  Maar het kan ook zijn dat je aan je schildklieren hebt, je wordt mager of dik !!!
  Trimmen en hardlopen is goed voor iedereen, maar eerst naar de dokter ff laten kijken of je hart goed is ! En begin met interval trainingen, en niet de eerste dag gelijk 1km hard te rennen, dat is zoeken naar moeilijkheden !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Ik vind wanneer je hard werkt hoef je geen tijd te verspillen voor hard lopen of fitnessen. Kijk maar naar de boeren. Neem een voorbeeld van hun.
  En ze zijn op de koop toe bijna nooit ziek.

  De surs worden met de dag luier met alle gevolgen van dien. En de minister die zich als eerste heeft ingeschreven, om mee te doen aan de loop. Ontwikkeling van nieuwe processen om de sport te bevorderen lees ik nooit over de minister. En het landsbestuur heeft geen financiën ter beschikking. De staatskas is leeg. De minister zit alleen op z’n luie reet en gaat met een zak vol geld naar huis.
  LANG LEVE DE LOL!!!!


  Maak melding

 4. Gezonde levensstijl begint ook eerst met gezonde voeding. Stoppen met roken en matigen met alcohol. Minder vet eten. Sommige Surinamers gebruiken heel veel olie en vetten om te koken.
  Kilo’s mayonaise wordt er naar binnen gewerkt op 1 frietje. Er zullen meer voedingsdeskundige moeten opstaan en mee werken aan de bewustwording van gezonde voeding. Zoete dranken. Alles wat teveel is, is vergif voor je lichaam. Bewustwording is zeer belangrijk. Hopelijk heeft Dikan ook op zijn programma een voedingsdeskundige en een sportleraar een arts ingehuurd om de deelnemers van de juiste informatie te voorzien.


  Maak melding

 5. Surinamers en motion. Gaat dat wel samen? Misschien slowmotion. Goed initiatief hoor. If i aski wan Srananman fu go lon wan ronde, gaat ie een heel uur bezig zijn om je uit te leggen waarom het niet kan. In datzelfde uur had je wel 10 km gelopen. Praten als Brugman kunnen ze op dat moment. Zelfs een ervaren advocaat zou hen benijden. Chanten kunnen ze. If na dansi, probleem no de. Don plata e du de du, probleem no de. Maar wat betreft gezonde lichaamsbeweging geven ze niet thuis. De wildste excuses hoor je waarom ze niet kunnen. Als zelfs een man het voor elkaar krijgt te zeggen dat hij last heeft van zijn maandelijkse cyclus, hoef er niets meer gezegd te worden. Ai, un lesi sote. Goed voorbeeld doet volgen. Vooral de opgroeiende jeugd heeft er belang bij te sporten. Iets dat je op jonge leeftijd leert ga je later ook doen. Het is een kwestie van elkaar stimuleren en motiveren.


  Maak melding

 6. Leuk dat de minister inschrijvingen opent, maar wanneer gaat hij de openbare aanbestedingen van projecten initiëren. Of gaan de projecten gewoon naar de familie, vrienden en kennissen.


  Maak melding

 7. @Jacko: bedankt voor jouw rractie. Natuurlijk had ik deze reactie wel verwacht van iemand.

  Ik ben die k.tsmoesjes over mensen hun figuur zat. We houden hier trouwens van smoesjes. Maar smoesjes brengen moesje niet naar Parijs!
  Helemaal niet bedoeld om te spotten en zeker weten dat ik rekening hou met schildklierproblemen and the like.

  Maar niemand moet me komen vertellen dat schildklierproblemen volksziekte nummer 1 is in dit het land waar we het lekkerst eten.

  Zag gisteren nog een militair rennen op de gemenelandsweg om zijn mati’s in te halen. Wat een vreselijk gezicht! Het leek wel een Amerikaanse politieagent. Heb je de standaardbouw van die wel eens gezien?

  Zie verder de reactie van BbS en pakiratigri. Ik ben gewoon wat minder genuanceerd..

  Me mars papa!


  Maak melding

 8. @OCVHB en vele andere
  Ik houd van volle vrouwen, zij hoeven helemaal niet af te vallen van mij.
  Dus klachten over dikkere mensen is gewoon jouw eigen (misschien wel gefrustreerde) mening.

  De ene weegt 100kg en maakt zich druk om zijn/haar gewicht en draagt wijde kleding, terwijl de volgende 140kg weegt en zichzelf het lekkerste vindt van de straat en in strakke dingen gaat lopen…. Iedereen is anders.
  Maar als je een sportevenement organiseert dan is het inderdaad handiger om mensen MET nek op de foto te zetten dan mensen zonder nek.

  OT:
  Tshirtjes en tasjes bedrukken dat kunnen surinamers wel zie ik steeds…. tjonge jonge jonge


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.