dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomie‘Dubieuze financiële transacties tijdens bewind Gersie bij CBvS’

‘Dubieuze financiële transacties tijdens bewind Gersie bij CBvS’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 feb – “Gedurende het bewind van Glenn Gersie als Governor van de Centrale Bank van Suriname, zijn er financiële transacties gepleegd die voorlopig op zijn minst als dubieus bestempeld kunnen worden”. Dat blijkt uit cijfers waarover de transparantie steevast geweigerd werd door de onlangs ontslagen Governor, meldt het Surinaamse ministerie van Financiën.

De onregelmatigheden die aan het licht zijn gekomen, zouden zich hebben afgespeeld in de periode 1 februari 2016 tot en met 15 februari 2019. Het zou gaan om ondermeer koersmanipulaties waardoor de CBvS miljoenen SRD aan koersverliezen heeft geleden meldt het Nationaal Informatie Instituut vandaag.

Het bericht is waarschijnlijk een poging van de minister van Financiën Gilmore Hoefdraad om duidelijkheid te schepen over het ontslag van Gersie. Opmerkelijk want een dag eerder moest De Nationale Assemblee (DNA) van Suriname 2½ uur wachten op Hoefdraad, die uiteindelijk niet kwam opdagen om duidelijkheid te brengen in de kwestie van Glenn Gersie.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

80 REACTIES
 1. Allemaal verzinsel van Hoefdraad waar is die 1.3 miljard USD die Bouterse heeft gestolen uit Staatskas die nooit verantwoord is geworden aan het volk van Suriname.Dat is mijn vraag aan de minister van Financiën van Suriname.Hij is zelf de grootste boef van Suriname samen met zijn president die het land failliet heeft gemaakt.Deze beesten moeten ze oppakken en opsluiten en hun tegoeden bevroren want het is gestolen geld van het land.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding
 2. zo zoon zo vader hoefdraai moet ook weg . de leen schuld van van suriname de rente af lossing dit jaar is 1 miljard srd . ja u hoor het goed dus slaap lekker verder mensen . met dank aan de paarse ratten .


  Maak melding
 3. Gewoon een kwestie van schuld afschuiven door Hoefdraad en zijn criminele baas (Bouterse).

  Onkunde, nepotisme, bedrog, amateurisme maakt dat Hoefdraad en Bouterse gewoon niet kunnen verklaren waarom Gersie weg moest.


  Maak melding
 4. Ze draaien zich in alle bochten om Gersie de schuld in de schoenen te schuiven.

  als je naar de namen van de mensen in de raad van commissarissen kijkt verbaasd het mij niet dat ze zo een grove leugen in elkaar hebben gezet.

  Die mensen zijn zelf net zo onbetrouwbaar en corrupt als Hoefdraad, van hun hoeven we niks positiefs te verwachten.

  De regering zit verlegen om geld maar Gesrsie wilde niet de printer aan zetten en hij wilde ook niet meewerken aan de verkoop van verkoop van de 30% aandelen van de Staat in de Saramacca-concessie aan IAMGOLD


  Maak melding
 5. Wat een onzin verhaal. Glenn Gersie wordt nu de boeman. Hoe kan het dat hij direct aan het begin van zijn periode als governor 1 februari 2016 verantwoordelijk wordt gesteld aan deze wanprestatie die al jaren daarvoor speelde. Voor hem zat “Boefdraad” op die stoel vanaf 2010.
  Hans Moison heeft bij zijn vertrek in maart 2016 hierover gerapporteerd in zijn boek Pè a moni de Of denkt Boefdraad dat hij het volk en hiermee het parlement zand in de ogen wilt strooien?
  HIJ moet opstappen en NIET Gersie. En maar roepen A no mi A no mi. De appel valt niet ver van de stam.


  Maak melding
 6. Check and balance. Het onderzoek is uiteraard nog pril waardoor je nog niet kunt concluderen of het al dan niet dubieus is. Maar hoe kan een governor jaren zijn gang gaan zonder een controlemechanisme? Hij heeft een ruime mate van bevoegdheid, maar als puntje bij paaltje komt is hij verantwoording schuldig aan de minister van Financiën en in het verlengde de president. De president kun je buiten beschouwing laten en kom je bij de minister van Financiën terecht. Hoe meer onregelmatigheden zich eventueel (let wel, eventueel) zouden hebben afgedaan, hoe meer de eindverantwoording gaat wijzen niet alleen naar de governor als schuldige maar ook de minister van Financiën. Want, wat heeft hij altijd die tijd gedaan om dit soort toestanden te voorkomen? We gaan een situatie krijgen waar de minister met een vinger naar de governor wijst en de rest van de vingers naar zichzelf. Maar goed, er valt niet veel hierover te zeggen vanwege het prille stadium van het onderzoek. Evengoed kan alles logisch verklaard worden. De minister van Financiën begeeft zich wel op glad ijs. He has to be very glad due to the fact that his boss is a good friend .


  Maak melding
 7. Je zou bij dit bericht bijna denken: “oppakken die Gersie en opsluiten”!

  Maar we leven gelukkig in een democratie waar dit soort zaken door een commissie worden behandeld. Die commissie zal er alleen waarschijnlijk niet komen omdat de waarheid dan openbaar zou worden.
  Dus dit wordt jammer genoeg een doofpotaffaire voor the time being.
  En zo stapelen de rottigheden zich op.

  De arme man zit thuis met knikkende knieën en een permanente buikpijn. Wachtend op zijn geënsceneerde auto-ongeluk of iets dergelijks.

  Democratie?

  Me mars papa!


  Maak melding
 8. Wel vreemd….eerst onderzoek afwachten. Ad andere kant, ook die en Bousaid van HB is niet brandschoon; want hij was de ontvanger….laat ie maar verklaren🤔


  Maak melding
 9. 1) waarom hebben ze Gersie zo lang op die positie laten zitten

  2) waarom zit Gersie niet vast

  3) wat is de omvang van de schade

  4) waarom wil Hoefdraad geen openheid van zaken geven

  Maw zoveelste paarse rookgordijn.


  Maak melding
 10. Ze verzinnen de grofste leugens om Gersie letterlijk zwart te maken…..eerst was het die 19,5 euro en nu dit……stelletje gewetenloze lafaards van de regering!! Als er trouwens iemand is die zn bek moet dichthouden dan is het hoefdraad zelf…….keihard liegen dat er niet monetair was gefinancierd en dat er geen devaluatie zou komen…..inmiddels weten we beter!!!


  Maak melding
 11. de sur econmie is DOOR HOFDRAAD de pseudo econoom kapot gemaakt en de devaluatie van onze munt ook
  dus boefie de kontlikker moet ophouden om bullshit te verkondigen
  su op weg om venezuela de tweede te worden
  boefje is gewoon waardeloos


  Maak melding
 12. Als dit vanaf 2016 al bekend was?? Waarom zo lang gewacht tot 2019. Dit stink naar vriendjes politiek. Gersie wilde niet hieraan mee doen, dus moet hij het veld ruimen. Hoefdraad speelt een heel vies politiek spelletje. Dit stinkt naar de misdaad. het volk misleiden. Wie hierin trapt??
  Gersie heeft die 19,5 miljoen niet los kunnen krijgen, dus moet hij het veld ruimen. Wanneer houden zij op met deze vuile spelletjes.Dit noemt men smerige politiek. Weg met die hele NDP kliek.


  Maak melding
 13. Dit weet zelfs een baby in de luier dat deze gasten liegen dat ze het barsten.
  GEEN GELOOFWAARDIG VERHAAL.

  Waar blijft de vehoor commissie namens de regering. Slaapt de controlerende parlementstelsel in Suriname. Waar is de oppositie gebleven. Kennelijk het land uitgevlucht.

  Maar zelf denk ik dat het zo is gegaan.
  Ze hebben onderling een groot bedrag gestolen. Uiteraard is db ook erbij betrokken. Door koersmanipulatie door Gersie om de boekhouding kloppend te maken, dat het gestolen bedrag niet naar voren komt. OKE.

  Nu heeft db een punt om de druk bij Gersie op te voeren, om meer geld te stelen uit de staatskas. Gersie weet dat hij uiteindelijk toch gepakt wordt, dus weigert hij verder hieraan mee te werken en wordt de laan uitgestuurd.
  EN DAAROM VERSCHUILD GERSIE OM OPENHEID VAN ZAKEN TE GEVEN.
  Dus hij is even slecht als de anderen.
  Het wordt niet zomaar gezegd dat sur door een roversbende wordt geregeerd.

  MI MARS PAPA!!!!


  Maak melding
 14. Tijdje geleden was er ook sprake van onduidelijke geldstroom bij ADEKUS
  Nu hoor je helemaal niks daarvan.

  Hoefdraad heeft een week de tijd genomen om rustig naar redenen te bedenken om dit bullshit te vertellen.
  Waarom heeft hij niet direct verteld of in DNA.

  Nu verteld hij via LIMBO.

  Waarschuwing

  Surinamers stem niet op NDP anders wordt het straks net als Venezuela. Maduro is nog steeds van mening dat er geen honger is in zijn land. Hij ziet geen vluchtelingen. Bouterse en Maduro zijn vrienden. dus let op bouta gaat die kant op als maduro.
  Zelf Bouta weet niet precies hoeveel leningen er zijn. Hoefdraad naait Bouta en Bouta naait de bevolking.

  STEM op VHP VHP redt SU

  Geloof me

  Stem op VHP anders gaan jullie pinaren………………………..


  Maak melding
 15. Ze worden ergens benoemd voor een goed betaalde functie, en na 2 a 3 jaar moeten ze oprotten.
  Maar dat is allemaal van te voren besproken denk ik ( een paar namen Boefdraad Mw; Silos Kolos
  Belly Abraham Jogi etc etc etc.) Achter kamer politiek, ik zie het al gebeuren in de trant van :
  Je gaat die functie en dat functie bekleden, maar zorg dat je de eerst 2 jaren goed je zakken vult
  en daarna, maakt je gewoon een puinhoop van. Dus het gevolg is: dat wij je het laan moet uitsturen,
  ma no spang ,jo kissi wan tra wroko pé yo kissi moro paai, en yo tang kissi bun so langa yo libie!
  Bikassi yu bin dé wan biggie lantie man na inni a kondré.

  soso sari tori é passa dapé

  Jacko


  Maak melding
 16. @ pakiritigri
  Ik ben het bijna altijd met je oneens. Dit keer echter niet.
  Toen de SRD devalueerde schreef ik hier al, dat je er behoorlijk rijk van kon worden, mits je dit een paar dagen van te voren weet. Een dag na de devaluatie is het al cashen.
  Een devaluatie vindt plaats nadat de minister van financiën! dit besluit heeft genomen. Hij zal natuurlijk zich eerst goed moeten hebben verdiept in de materie. Bovendien zal hij overleg hebben gevoerd met de governor.
  Dus als de dubieuze transacties hierover gaan dan moet de minister goed oppassen.
  Gersie lijkt verstandig door voorlopig zijn mond te houden. Voorlopig.
  Maar men kan op een reactie wachten


  Maak melding
 17. Winti Waai
  Lanti Paai

  Bevolking Pina

  Omdat ze zelf

  NOG VIJF NOG VIJF gingen gillen nu huilen ze of denk ik soms

  Wij schrijvers lullen…….de bevolking feesten en drinken gewoon omdat er genoeg pakketten binnen komen uit NL


  Maak melding
 18. Dit is doorzichtig politiek van de NDP. Vetzak Hoefdraad heeft dit als tegenzet bedacht om Gersie en ook Boussaid (ex-directeur Hakrinbank) in een slecht daglicht te plaatsen. Alleen idiote NDPers geloven dit. Boussaid heeft onlangs tijdens een NPS meeting het economisch beleid van de NDP de grond in geboord.

  Gersie zal als governer zijn redenen hebben gehad om betalingen en en conversies op deze manier te verrichten via de Hakrinbank. Het viel onder zijn bevoegdheid en was gericht om de monetaire chaos veroorzaakt door de NDP te bezweren.

  Let maar op wat nu gaat gebeuren Bouta en Hoefdraad hebben marionetten geplaatst bij de CBvS, waaronder DSB ex-directeur en grote dief Proeve. De CBvS zal leeg worden getrokken.


  Maak melding
 19. Opa taki, wie zal men eerder willen geloven, Boefdraad of Gersie. Een ding staat vast, Gersie gaat deze blaam op zijn naam niet meer nemen en zal jurische stappen ondernemen. Ondertussen schijten en pissen het gros der dwaze, debiele, idiote ndp paria’ s elk uur van de dag een stinkende Bawta schijt, hoe te overleven. Veel oerdomme paars verworden jongeren zijn sinds de duivelse zoon ddb aan de macht is, ook het criminele en hosselpad opgegaan. De onvrede en armoede worden met de dag groter, allemaal dank zij hun oerdomme stomme stemkeuze om op onberechte moordenaars, die land en volk financieel dagelijks vermoorden, bij verstek veroordeelde drugscriminelen, die land en volk een zeer slechte naam bezorgen en van het mooi land een narcostaat hebben gemaakt en staatskas/bankrovers, die sinds 2010 land en volk hebben beroofd en ook nog stinkend zichzelfs olv ddb hebben verrijkt, te stemmen. Oma taki en waarschuwd dagelijks haar klienkinderen en kinderen, luister goed, ndp staat voor moord, drugs en roof, vergeten jullie dat nooit van je leven. Ndp is ddb aka didibri in de persoon van Bawta, de werkelijk anti Surinamer en verderver sinds 25 febr. 1980. Deze zoon des duivels zal binnenkort het aardse vaarwel zeggen, na veertig jaren van misdaadvloek te zijn geweest voor de verdere ontwikkeling van land en volk. Wat deze duivelse zoon achterlaat bij zijn heengaan is een land vol van demonisch paars bezeten verarmde oerdomme ndp zombies. Het gaat jaren duren om deze verwarde debiele idiote dwaze ndper’ s te bevrijden van de vloek ddb. Maar de komende politieke leiders zullen trachten het pad der Waarheid en Gerechtigheid moedig te betreden, zonder aanzien van persoon recht en wet nalevend, zullen het land en volk bloeien. In de geschiedenis boeken gaan ddb en trawanten in als de werkelijk anti Surinamers, moordenaars, drugscriminlen en staatskas rovers. En de generatie die daaruit zal lezen en leren zullen bijna allemaal zich afvragen, hoe oerdom, dwaas, debiel en idioot men niet moet zijn geweest om op op zulke misdadigers te vertrouwen, hun te geloven en als leiders te kiezen.


  Maak melding
 20. gersie

  laat je niet beschuldigen voor iets wat je niet hebt gedaan
  laat de waarheid naar voren komen
  doe je dit niet dan zal je door deze mensen geschiedenis maken dat je het land hebt leeggeroofd en boefie en diediebrie zullen doorgaan met a no mie ma na gersie
  laat jezelf en je familie niet bezoedelen door deze criminelen
  vertel de waarheid


  Maak melding
 21. @ Aorta
  Gersie kan ervoor kiezen om nu een moddergevecht te starten.
  Hij kan ook wachten totdat de tegenpartij alles heeft geroepen en geschreven en dan terug slaan.
  Dit zou zomaar vlak voor de verkiezingen kunnen.

  Ik zou zo graag de balans van de Centrale Bank willen zien bijgewerkt tot en met januari.
  Daarnaast is het natuurlijk ook reuze interessant om te weten welke aflossingsverplichtingen de overheid op korte termijn heeft.


  Maak melding
 22. De ontslagen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft bij Radio ABC vanmorgen uitgelegd dat de beweringen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over koersverliezen en andere aantijgingen niet waar zijn. Gersie heeft aangegeven ook geen ontslag genomen te hebben, maar hij is bedankt door de regering. Het initiatief is niet van hem uitgegaan.

  Gersie zegt heel onaangenaam verrast te zijn door het persbericht van Financiën, via het Nationaal Informatie Instituut. Hij staat perplex van de beschuldigingen. Gersie merkt op dat wat de beschuldiging betreft over koersverliezen, de dollars opgekocht zijn voor SRD 7,40 en verkocht SRD 7,47. De banken hebben het verder verkocht voor SRD 7,52 aan SOL. Er zijn volgens de oud-governor geen koersverliezen geleden. Er is juist 7 cent per dollar winst gemaakt, legt hij uit. De SOL heeft rekeningen bij de Hakrinbank en DSB, vandaar dat de afrekening via die banken is verlopen.

  “Het is onwaar en in een regering niet waardig om zo om te gaan met toppers. Zeker als de persoon zich dag en nacht heeft ingezet voor land en volk,” benadrukt Gersie. Hij merkt op dat hij zich nooit zou lenen voor benadelen van het land. Hij wacht de beraadslagingen af in De Nationale Assemblee die voor 11.00 uur gepland zijn.


  Maak melding
 23. Nu gaan ze Gersie kruisigen,eerst hebben ze hem uitgeschakeld zodat hij niet terug kan vechten. Dit is de modus operandi van het paarse geboefte in Suriname!!
  Zodra boefdraad en co ,anderen beschuldigen weet je zeker dat ze intussen iemand tot slachtoffer hebben gemaakt,de zoveelste slachtoffer!


  Maak melding
 24. poepdraad

  je bent inderdaad een zwaRE JONGEN zoals schoonpa had beweerd dus een crimineel
  je bent zwaar omdat je parrasiteerd als een koeparie ten koste van de mofina wang
  schaamte heb je ook niet
  na 2020 kun je je borst [bigi kaolo bere ] nat maken
  je gaat alles moeten terug betalen met rente en schoonpa gezelschap houden in santa boma joe labaria joe


  Maak melding
 25. 21 Feb, 08:59
  foto
  Glenn Gersie, ex-governor Centrale Bank van Suriname

  De ontslagen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft bij Radio ABC vanmorgen uitgelegd dat de beweringen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over koersverliezen en andere aantijgingen niet waar zijn. Gersie heeft aangegeven ook geen ontslag genomen te hebben, maar hij is bedankt door de regering. Het initiatief is niet van hem uitgegaan.

  Gersie zegt heel onaangenaam verrast te zijn door het persbericht van Financiën, via het Nationaal Informatie Instituut. Hij staat perplex van de beschuldigingen. Gersie merkt op dat wat de beschuldiging betreft over koersverliezen, de dollars opgekocht zijn voor SRD 7,40 en verkocht SRD 7,47. De banken hebben het verder verkocht voor SRD 7,52 aan SOL. Er zijn volgens de oud-governor geen koersverliezen geleden. Er is juist 7 cent per dollar winst gemaakt, legt hij uit. De SOL heeft rekeningen bij de Hakrinbank en DSB, vandaar dat de afrekening via die banken is verlopen.

  “Het is onwaar en in een regering niet waardig om zo om te gaan met toppers. Zeker als de persoon zich dag en nacht heeft ingezet voor land en volk,” benadrukt Gersie. Hij merkt op dat hij zich nooit zou lenen voor benadelen van het land. Hij wacht de beraadslagingen af in De Nationale Assemblee die voor 11.00 uur gepland zijn.


  Maak melding
 26. Monetair financieren en dwars door het schuldenplafond heen schieten, Carifestacorruptie, naschoolse opvangcorruptie blijft onbestraft door de rioolratten van de NDP-maffia. FAILED STATE is een keihard feit. Nu staan de 30% aandelen van I Am gold op marktplaats. Dankzij het wanbeleid van deze graaiers is Suriname verworden tot 1 grote Goslar.


  Maak melding
 27. Sam
  Mooi.

  Het is onmogelijk dat iemand wordt ontslagen en dat het motief hiervoor is dat er dubieuze transacties hebben plaatsgevonden.
  In zo’n geval wordt iemand tijdelijk uit zijn functie ontheven. Schorsing dus.
  Totdat dubieus niet langer dubieus is, maar dat er bewijzen liggen, die onomstotelijk aangeven dat er gefraudeerd is.
  Dan hoef ik het woord dubieus niet meer te gebruiken.
  Hoefdraad werpt Suriname ver terug. Leningen zullen minder gemakkelijk worden verstrekt door het buitenland als je het hoofd van de centrale bank moet ontslaan (na 3 jaar).
  Als hij al niet te vertrouwen is zullen buitenlandse banken denken wie dan wel.
  Dom, dom en nog eens dom


  Maak melding
 28. De PAARSE Clan onder leiding van Gilmore en Desi,
  hebben ALLE CONTROLE-Mechanismen is SRANAN,
  al EERDER voor LANGERE tijd UITGESCHAKELD !

  Daarom wis het volk langere tijd niet, dat Gilmore en Desie, in
  het GEHEIM, ruim DRIE MILJARD aan Ongedekte SRD
  hadden gedrukt en uitgegeven !
  Pas na de vorige verkiezingen kwam dit aan het licht en
  volgde een ZWARE DEVALUATIE van de SRD !

  CLAD en REKENKAMER hadden TOEN AL GEEN ZICHT OP
  hetgeen toenmalige governor CBvS, Hoeffie, uitspookte !

  Hoeffie VERZWIJGT nu, wie deze controle of audit heeft
  verricht !

  Zaken in openbaarheid brengen dien je als minister te doen,
  nadat er GEDEGEN ONDERZOEK IS GEDAAN DOOR DAARTOE
  BEVOEGDE INSTANTIES ! Geen natte vinger werk !

  Waarom worden de CLAD-rapporten inzake Naschoolse Opvang-
  Corruptie en Carifesta-corruptie, niet verder onderzocht ???
  Waarom worden deze BOEVEN niet VERVOLGD ??????

  President Desie, WEIGERT de door DNA aangenomen Anti-
  Corruptiewet te ondertekenen en in werking te stellen !

  Deze PAARSE CLAN moet de laatste zijn die zonder gedegen
  onderzoek, personen en instanties beschuldigt van FRAUDE !

  LATEN GILMORE EN DESIE, EERST en DIRECT, in het OPENBAAR
  verantwoording afleggen over de BESTEDING van de toen
  ruim DRIE MILJARD, heimelijk gedrukte en uitgegeven SRD-bankbiljetten !!

  De INTERNE CONTROLE en ANDERE CONTROLE MECHANISMEN HEBBEN
  TOEN OOK ZWAAR GEFAALD ! (mochten hun werk niet doen van Paars !)

  HET VOLK LIJDT VERDER EN RAAKT NOG ERGER VERARMD IN DE
  PAARSE- BAKBA-WINKRI-DEMOCRATIE IN SRANAN !

  PS : Voor mij is duidelijk, dat hr GERSIE, ERNSTIG WORDT BEDREIGD
  door Leden van de PAARSE CLAN !


  Maak melding
 29. @ Vliegende Hollander,
  Ik zie nu dat jij de reactie van Gersie ook hebt gepost. Dank. Heeft Gersie ook iets gezegd over (exorbitante) leningen door derden, vlak voor de devaluatie.
  In die hoek zitten namelijk figuren die rijk zijn geworden door de devaluatie


  Maak melding
 30. aorta 21 februari 2019 at 13:57
  wanneer komt er een strafrechterlijk onderzoek tegen poep draad”

  Strei! vindt het Openbaar Ministerie onbekwaam. Daarom heeft Maisha Neus, voorzitster van de politieke partij, aangeklopt bij het Hof van Justitie. De procureur-generaal (pg) moet worden opgedragen om een goed onderzoek te doen naar het overschrijden van het leningenplafond door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en administrateur-generaal Adelien Wijnerman. Het leningenplafond is ‘vooralsnog’ niet overschreden heeft de pg geconstateerd.

  Een ‘kromme besluitvorming van de pg’, stelt Neus, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 16 januari 2019.

  De pg heeft aan Strei! in december vorig jaar zijn besluit bekendgemaakt. De partij hield gisteren een persconferentie over waarom zij het besluit van de pg onrechtmatig vindt, en meegedeeld dat zij een secundair proces op gang heeft gebracht. Met zeven punten heeft Neus de argumentatie van de pg nader bekeken en geconcludeerd dat zijn besluit ‘rechtens onvoldoende gemotiveerd is, de argumenten uit drogredenen bestaan, een kromme besluitvorming is’.

  Strei! concludeert ook, dat het Openbaar Ministerie ‘onbekwaam is met als gevolg dat onnodig de rechterlijke macht wordt belast met een secundaire procedure’. Neus merkt op, dat de pg geen besluit heeft durven nemen in deze zaak. Hij heeft ook geen tegenbewijs geleverd. Er zijn ook geen documenten van de twee deskundigen die geconsulteerd zijn waarin in zij hun conclusies onderbouwen, gepresenteerd, deelt Neus mee.

  ‘Als je een conclusie presenteert, dien je het ook te onderbouwen met argumentatie en bewijslast. Dat heeft de pg nagelaten. Het gaat om een kromme besluitvorming van de pg zijn zijde, het is diep triest dat hij zijn reputatie zo te grabbel gooit, want van zo’n functie in het land mogen we toch wat meer professionaliteit verwachten. We kunnen stellen dat het Openbaar Ministerie onbekwaam is of onvoldoende over deskundigheid beschikt.’

  Strei! heeft een formeel schrijven ingediend bij het Hof van Justitie om het secundair proces op gang te brengen, deelt Neus mee. ‘Omdat de pg het achterwege laat om een degelijk besluit te nemen in deze zaak. Het komt erop neer, dat in 2016 de oppositie een schrijven had gericht aan de pg, ook omtrent het overschrijden van het obligoplafond. De pg heeft ze afgedankt op dezelfde manier zoals hij gedacht hebben Strei! af te zullen danken. Het enige cruciale verschil is dat dat wij dat niet accepteren. Wij gaan alle middelen die de wet ons biedt gebruiken om deze zaak aan te vechten.’


  Maak melding
 31. De regering moest met tegenaanval komen na de enorme verontwaardiging in de samenleving. De regering had niet verwacht dat zoveel instituten het ontslag van Gersie zou veroordelen. De paniek bij de regering is groot, omdat het volk erg ontevreden is. Er wordt nu een complete uitverkoop gehouden om geld binnen te krijgen. Las zojuist dat ze de 30 % aandelen in de goudsector willen verkopen. Alles wat los en vast zit wordt verkocht of verpand om tot het volk tot 2020 zoet te houden.


  Maak melding
 32. Dat land en volk anno 2019 met de paarse vloek ddb en co. opgescheept zitten, is dankzij de oerdomme debiele dwaze idiote stemkeuze van de verworden ndp paria’ s.


  Maak melding
 33. @Pico,

  ik heb het interview zelf niet gehoord op abc, dit stond op starnieuws, dus ik
  dacht voor de liefhebber om te lezen.

  Offtopic,
  Ajax wordt weer flink voorgetrokken op de rest van de ploegen 🙂


  Maak melding
 34. ten eerste ten laatste en ook in het midden wanneer liegt hoefdraad niet? ai sranang!

  ik maak me zorgen over een bericht in dwt online.: Presidentiele commissie gaat ministers aansturen.


  Maak melding
 35. @ Vliegende Hollander
  Ok. tx
  Ajax
  haha, in ‘ s lands belang
  Als, als Ajax Real verslaat krijgt Nederlanden punten en hoeft de kampioen van dit jaar (PSV??) geen voorronde te spelen.
  Bovendien krijgt Ajax het dan erg druk met nog meer wedstrijden. Nog meer voordeel voor PSV.
  De enige die nadeel heeft is de PEC supporter. Hij moet nu op een doordeweekse dag om 18.30 in het stadion zijn.


  Maak melding
 36. Ik heb geen reden om aan de integriteit van Gersie te twijfelen. Deze man is goudeerlijk en vergeet niet dat het Hoefdraad is geweest die de centrale bank in een puinhoop achter heeft gelaten. Om Gersie nu de schuld te geven van deze ellende is soso kaka sani.


  Maak melding
 37. Wat verwacht je anders van een criminele organisatie zoals dit paarse geboefte, ze liegen en bedriegen alles bij elkaar, de schuld ligt nooit bij hun, ze bedenken voor iedere louge handeling wel een verklaring, die achteraf een grote leugen blijkt te zijn, mochten er nu nog debielen rondlopen, die nog geloof hebben in deze paarse bedriegersclub, en in 2020 nog voor 5 gaan, waardoor deze criminele bende aan de macht blijft, dan heb ik geen geloof meer, dat het ooit nog goed komt, en mogen hun nazaten een kansloze toekomst tegemoet zien, en net als de kansloze economische vluchtelingen uit Venezuela, hun toevlucht moeten zoeken in een ander land, mede dankzij het stomme stemgedrag van hun ouder, of ouders.


  Maak melding
 38. Een dikbuik zwijn met overgewicht die stelt econoom te zijn en niks anders kan dan lenen. Als dat alles was, zou je zeggen, maar deze idioot heeft geen enkel benul van hoe de monetaire situatie te managen. Heeft zelf verklaard, dat in zijn tijd als governor er meer dan een miljard amerikaanse dollars zijn verdampt. We zullen het niet hebben over de party-loyalisten die uit het niks rijk zijn geworden. Er is niks verdampt en is gewoon in de zakken van bepaalde lieden verdwenen en iedereen weet wie die zijn. laat hoefdraad of boefdraad of hoe die ook heten mag verklaren hoeveel hij aan miljoenen dollars zelf heeft gehouden als provisie voor de door hem gesloten leningen waar Suriname vele offers voor zal moeten brengen om terug te betalen. Gewoon opsluiten deze oplichter.


  Maak melding
 39. Als hoefdraad of boefdraad slechts een tiende percentage integriteit van Gersie zou hebben mocht hij zich rijk rekenen. Die man heeft geen greintje zelfrespect en aangetoond, dat economie niet zijn ding is. Verbaasd niks dat lieden die op Cuba zijn afgestudeerd in wetenschappelijk opzicht niks voorstellen en als individu mislukt zijn, de uitzonderingen daargelaten. Dit ding gaat de geschiedenis in als de zogenaamde econoom die lenen als uitkomst zag voor vooruitgang van een land dat door hem aan de bedelstaf is geraakt. Hoe zielig en kleingeestig ben je dan als individu en dan nog praatjes hebben ook. Heeft een adviseur ingehuurd, maar volgens mij verstaan ze mekaar niet, want die krijgt zijn geld en de rest maakt hem weinig uit. Schoolvoorbeeld van soort zoekt soort. Ook een niksnut die veel geld kost om niks.


  Maak melding
 40. @Gilli; ik hoef niks meer toe te voegen je slaat de spijker op de kop.
  Heb bijna 8 jaar samen met deze schurk op school gezeten in Surianme , ik had nooit kunnen vermoeden dat hij bijna 40 jaar later debet zou zijn aan een economische malaise in het land. wat een bedrieger en leugenaar bah !!!!!!


  Maak melding
 41. Gersie weerspreekt aantijgingen van Financiën

  Zie Starnieuws, d.d.m 21-02-2019

  Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran ddb Kiest/Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Volk Van Surinamer, Surinamers,

  Wees rationeel en maakt de juiste besluit, wees kritisch en handel kritisch, denk logisch en handel logisch. Laat op grond daarvan ddb en kliek U geen zand in de ogen strooien.

  ex-Governor Glenn Gersie van de CBvS heeft een uitstekende job gedaan als dus deskundige, gespecialiseerde economen van Suriname oa de heer Jim Bousaid ex-directeur van de Hakrinbank. Hoefdraad econoom? Mi mars!

  Time4Change!
  Kiezers, volk van Surinamers, bij de Algemene Verkiezingen voor de DNA van 25 mei 2020 stemt u massaal op de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)

  Leve:
  – VHP,
  – bestuur VHP,
  – Chandrikaperkash Santokhi (CS)
  – dr-, rr-leden VHP
  – alle leden van andere politieke partijen die zich aansluiten bij de VHP, lid worden van de VHP, alle Surinamers van noord – zuid, oost – west in Suriname en op de VHP gaan stemmen op 25 mei 2020 voor de 28 zetels of meer zetels voor de VHP in de DNA,
  – plan van aanpak voor de goede koers op weg naar welvaart en welzijn voor de Suriname/rs nationaal en Internationaal,
  – de democratische rechtsstaat en Internationale Verdragen
  – goed bestuur, normen, waarden, respect, goed gedrag, geloof, hoop, liefde vertrouwen, samen werken, criminaliteitbestrijding, de juiste man/vrouw op de juiste plaats, mensen met kennis en ervaring, orde, vrede, veiligheid, wet= wet, werkgelegenheid, goede scholing vanaf groep 1 basisschool tot de universiteit, productie en exportondernemingen, investeerders, de leningen en rente aflossen, enz

  Suriname/rs een voorbeeld is/zijn voor de wereld

  Hoera, Hoera, Hoera!

  ddb en coalitie, Oe Tik Oe Bondroe Dang Oe Hoepel Op!, Opzouten, weg wezen, klootzakken, zakkenvullers, uitbuiters, kolonialen, redimoesoes.

  Time4Change!
  Ben ik nou zo slim of bent U zo dom?

  Surinamers, kijkt u naar u leven. Zie de hoge rekeningen die u dagelijks moet betalen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 42. Freddyyy, ben vaak met je eens, maar je moet wel beseffen dat in de gewone bevolking ook vaak bedriegers en leugenaars zitten, want je ziet zelf wel je heb samen met hem op school gezeten.
  groeten


  Maak melding
 43. En, toen Maduro zich op 10 januari weer tot president liet inaugureren en verrassend de voorzitter van de gekozen Nationale Assemblee Juan Guiadó zichzelf, op basis van de grondwet, tot interimpresident uitriep, koos Bouterse voor Maduro. In het nationale conflict tussen totalitarisme en democratie koos hij geen neutrale positie zoals enkele andere landen deden, hij koos voor de ‘president’ van het totalitarisme. Suriname marcheerde – met de erkenning van de verkiezingsfraude en legitimiteit van ‘president’ Maduro – mee in de parade van dictaturen.

  Waarom koos ddb en kliek ervoor om op 10 januari 2019 Maduro? De redenen
  – Maduro is een diktator,
  – Maduro en ddb zijn voorstanders van dictaturen,
  – de verkiezingen in Venezuela waren zwaar gefraudeerd,
  – ddb en kliek zijn ook hard bezig voor bereidingen te treffen om bij de Algemene Verkiezingen van de DNA In Suriname van 25 mei 2020 heel zwaar te gaan frauderen, zie dat ze overal nu al hun mannetjes/vrouwtjes klaar zetten op sleutelposities en de mede politieke partijen heel ver weg houden van de sleutelposities of controle te kunnen uit voeren,

  Ook bij de CBvS moest de ex-governor Glenn Gersie daarom het veld ruikem, omdat ddb en kliek montetair willen gaan financieren, hun eigen man/vrouw daar neer te zetten om ook deze onafhankelijke orgaan helemaal onder hun gezag en controle te krijgen en zaken te bepalen. De CBvS wordt een ndp-ddb bolwerk.

  Het Surinaamse Volk mag haar borst flink natmaken als men niet de straat op gaat om ddb en kliek de ndp te stoppen. Er zal een (straat-actie) moeten komen om ddb en kliek, de ndp een sein te geven dat genoeg is genoeg. Zo ver en niet verder. Tek Joe Bondroe Dai Hoepel Op. Het Surinaame Volk kan niet meer wachten en lijdzaam blijven toekijken, terwijl ze sterven.

  Zie wat erin Venezuela gebeurt en ddb stuurt zijn schoothond om Maduro te ondersteunen. Als dit niet voor het Surinaamse Volk een teken is, wat hen te wachten staat, begrijp ik er niets meer van.

  Volk van Suriname, wat erin Venezuela gebeurt, staat u ook te gebeuren. De verkiezingen daar waren ook gefraudeerd.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 44. In een echte democratie neemt de minister verantwoording over de fouten van onderknuppels.
  Hier in Su trapt de minister nog eens lekker naar beneden en lacht in zijn vuistje.
  Als het allemaal waar is zal de minister in een echt land aftreden.


  Maak melding
 45. @ Blanke,

  Vroeger traden ze wel af of de kamer stuurde ze naar huis.

  Tegenwoordig blijven ze lekker zitten onder het motto:

  Ik ben niet aangewezen om af te treden maar om op te treden.
  En hun coalitiegenoten en/of partijgenoten laten het lekker gebeuren.

  Het moraal van de politici is wereldwijd heel erg gedaald.


  Maak melding
 46. @passant,

  Al crepeert een djoeka nog zo snel, stemmen op de NDP doet hij wel.
  In deze mensen zit een diep ingebakken wantrouwen/afgunst t.o.v. Hindoestanen.
  Maar ook die Hindoestanen die snel en makkelijk rijk willen worden of hun belangen willen beschermen, gaan in zee met de NDP, getuige de smokkelaars van drugs, de zakenmensen zoals Dildo Sardjoe en Combie Kries. De Chinezen zullen sowieso nooit op Hindoestanen stemmen. China verbiedt het.
  De VHP moet het hebben van eerlijke en integere stemmers en daar zijn er niet zo heel veel van in Suriname.
  Dus het wordt of opnieuw nog 5 jaar NDP of een coalitie NDP-VHP.


  Maak melding
 47. vergeet niet dat ddb de marrons in de jungle comando keihard heeft aangepakt. Als de marrons dat allemaal vergeten zijn dan moeten ze maar op de ndp stemmen. Ook zij ondervinden veel last van de slechte economie. Velen in Marowijne, Sipalowini zijn vaak in Frans-Guyana. Ook zij wonen liever in Suriname aangezien ze problemen ondervinden van de Franse taal en familie missen in Suriname en hun vertrouwde gemeenschappen in de dorpen in Suriname.

  De Chinezen ondervinden ook behoorlijk veel last van de huidige slechte economie van Suriname, naast dat de marrons hen ook overvallen of last bezorgen.

  Op grond dat het economisch slecht gaat en iedereen in Suriname dat voelt, moet dit voor alle Surinamers een wake up call zijn, dat het zo niet langer kan met en dat ddb en ndp moeten opzouten. Ook zien ze dat maduro ook aan het kortste eind gaat trekken. Het is een kwestie van tijd en het moment. De omstandigheden en dat alles samenvalt. De druk op maduro, het Venezolaanse Volk de armoede zat is en in opstand komt. lagere in rang in het Venezolaanse leger voor het arme volk kiezen, DT de druk nog verder opvoert, ja dan kan het zo afgelopen zijn als het volk massaal in opstand komt. Wie weet is het al aanstaande zaterdag zo ver. Het kan alle kanten opgaan, want als Guaidó iets overkomt, zal de USA ingrijpen en ook de aanhang van Guaidó zal dan met geweld komen. Dan is het hek echt van de dam , vlam in de pan en zal het volk niet meer te houden zijn. maduro zal dan moeten inbinden hoe meer doden zullen vallen. Zo eenvoudig is het. De wereld zal het zien, afschuw over uitspreken, de OAS zal willen dat er wordt ingegrepen. De uitkomst is dan wel duidelijk.

  Een kwestie van tijd en het moment. Het is duidelijk dat honger de mensen in opstand zal laten komen en ze zullen meer en meer de kant van Guaidó kiezen. Het leger is gemaakt om te schieten, maar voor hoe lang. Ook USA heeft een leger en die zullen ook in actie komen om strategische plaatsen van maduro uit te schakelen en hij dan ook geen kant meer op kan gaan.

  Hopelijk dat hij op tijd vertrekt, voordat er doden vallen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 48. Ddb en roversbende gaan nog meer zorgen voor onrust, onvrede, armoede, roof, moord, drugs, devaluatie, geestelijk en moreel verval, landroof, vervuiling en vernietiging van mens en dier, kaalkap, kwikvervuiling, corruptie, bedreigingen, onderdrukking, schaarste etc. De jaren tachtig zullen herleven, maar dan zevenmalen erger, als de debiele oerdomme idiote ndp paria’ s blijven zwijgen en krijsen, we gaan weer voor vijf ddb schijt en pis in 2020.


  Maak melding
 49. Zelden zo’n onsamenhangend en ongeloofwaardig betoog gehoord als vandaag van Boefdraad in de DNA.
  Waar Belfort en Jogi al na 60 seconden door Simons afgehamerd worden. Mocht Boefdraad bijna een 1/2 uur college Cuba stijl geven.
  Komt er op neer alle economen van de VES zijn gek en moeten hul Bulnin leveren. Boefdraad is de enige die er wat can begrijpt.

  Lagarde naakt in augustus 2020 plaats voor Boefdraad.


  Maak melding
 50. Valt mij wel op dat intrisches zich in rep tempo opvolgen in Suriname…waardoor eerdere issues vergeten worden…zou dat een welbewuste strategie zijn. Aandacht is nu afgeleid..van de Chinese vistrawlers…megadrugs vangst enzz..
  Nog meer ontwikkelingen op komst??


  Maak melding
 51. @datra visie

  Wat te denken van Alcoa waar al maanden niets meee overgehoord wordt, geen olie vondsten off shore dus ook daar geen geld in de komende jaren, etc


  Maak melding
 52. Ik geloof niemand. Vind het raar dat dit opeens naar buiten komt. Waarom niet toen Gersie nog bankdirecteur was. en ik heb mijn broek vol van deze dieven maar ja het volk koos er bewust voor om bedrogen te worden nu moeten ze niet als piepkonijnen gaan piepen en laat lekker de problemen zelf oplossen.


  Maak melding
 53. Alle personen in maatpakken en stropdas en vrouwen in rokken zijn gericht om het gewonen volk op te lichten en te bedriegen. Niemand in Suriname heeft de moed om in opstand te komen. Iemand deed het voorstel om in gele hesjes te gaan demonstreren tegen de armoede die hier heerst. een paar waterratten zoals daar zijn RobG en Sam en Passant en nog van een paar die rare snuiters zijn van de rare besnuffeld. Ze praten goed wat slecht is e het is goedkoop om uit het buitenland je mond open te doen dat het zo goed gaat. Maar het gaat niet goed in Suriname.


  Maak melding
 54. De GELDPERSEN draaien weer volop. meneer Gilmore,

  die deze manipulatie, in het GENIEP, eerder heeft GEFLIKT is

  in zijn schik !

  Het wachten is op een, NIEUWE, ZWARE KELDERING van de SRD !

  PS :

  VENEZUELA, thans 3,4 MILJOEN VLUCHTELINGEN !

  NOG STEEDS JUICHT HET PAARSE SRANAN-REGIEM VOOR
  MADURO!!!
  ER IS TOTAAL GEEN GEVOEL VOOR DE GEVLUCHTE VENEZOLANEN,
  ELKE HUMANITAIRE NOTIE, ONTBREEKT BIJ DE PAARSE CLAN IN
  SRANAN !!!!!


  Maak melding
 55. Al de redenen welke zijn opgesomd om gersie de laan uit te sturen kon je eerder opsommen in de periode dat Hoefdraar Governer was. Iedereen denkt dat Hoefdraad goede voornemens heeft voor Suriname.
  Welnu als je al zijnkulverhalen en redenen leest dan zou je deze onnozel ding in het bedrijfsleven gelijk sturen naar de meest geschikte plek t.w. LPI en of een herscholingsproject want daar hoort hij thuis want kaas heeft hij niet gegeten van de materie doch hooguit dat hij ruikende is naar hondenuitwerpselen.
  Want echjt als je iets weet van economie en girale en chartale geldstromen alsoof financieringen dan zou je nooit en te nimmer woorden kunnen bezigen die deze Hoefdraad mee naar voren komt


  Maak melding
 56. @ pakiritigri & pico
  Wat zijn jullie goed in krompraten. Typische weer een 1-2-tje wat doet vermoeden dat jullie één en dezelfde troll zijn.
  Als jullie werkelijk Checks & Balances zo belangrijk vinden dan moeten jullie ook aangeven dat er eerst een grondig CLAD onderzoek moet komen voordat Heoffie iemand publiekelijk mag beschuldigen.
  Ook vallen mij twee andere dingen op.
  -1- Dat Hoeffie zeikt over het feit dat Gersie die 200 USD niet wilde aannemen is een volslagen idiote opmerking. Is Gersie soms kassier van de CBvS?? Waarom kan die trut niet gewoon naar een bank lopen waar de overheid een valuta rekening heeft. Als minister weet je dat toch want daar haal je immers ook je valuta op!!??
  of alle andere onzinnige “feiten”die genoemd worden.
  -2- Met de kreet “Checks & Balances” halen jullie een uitspraak aan die regelmatig gedaan wordt door één specifieke oppositie partij. Is weer typisch paars kopieer gedrag. Horen ze iets dan nemen ze het over als inhoudsloze kreten waarvan ze de beteknis totaal niet begrijpen.
  .
  Bouterse moet toch echt eens beter gekwalificeerde trollen inhuren. Maar ja wie in de NDP heeft voldoende kennis en niveau om die te selecteren. Niemand toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES