‘Suriname als reisbestemming nog erg onbekend bij Amerikanen’

49
Suriname als reisbestemming nog erg onbekend bij Amerikanen
Ramlal op de Los Angeles Travel and Adventure Show.

PARAMARIBO, 21 feb – Suriname is als reis- en vakantiebestemming nog erg onbekend bij Amerikanen. Tot die conclusie komt Dinesh Ramlal van Touroperator Travel The Guianas (TTG), na deelname afgelopen weekend aan de Los Angeles Travel & Adventure Show in de VS. TTG heeft dit jaar voor de vijfde keer meegedaan aan de Amerikaanse beurs om Suriname en de Guyana’s te promoten als toeristische bestemming.

Ruim 75% van de bezoekers die hij sprak weet niets af van Suriname en waar het ligt. “Een deel kent het alleen vanuit de schoolbanken en dat het ergens in Zuid-Amerika ligt. Guyana en Frans-Guyana bleken wel bekend. Een paar bezoekers kenden de president wel ‘from the newspapers’. Ook vroegen ze of het veilig is om er te reizen” zegt Ramlal tegen Starnieuws.

Bezoekers wilden ook vooral weten waar Suriname ligt en wat ze er allemaal kunnen doen. De duur van hun verblijf, of er goede hotels zijn, hoe ze Suriname op de snelste manier kunnen bereiken en of ze met credit card kunnen betalen, behoorden tot de meest gestelde vragen aldus Ramlal.


49 REACTIES

 1. Niet alleen maar de Amerikanen hoor ook de stomme Europeanen . Veel Europeanen , misschien 80% denken dat Suriname ergens in het werelddeel Afrika ligt, Heel collega’s van mij althans . Ik word “NEP” Surinamer genoemd op mijn werk , gezellig he…


  Maak melding

 2. Laten de Amerikanen ver weg blijven van Suriname, straks worden zij dood gekapt, door psychisch gestoorden die hier rondlopen. Toeristen en onze eigen bevolking is niet veilig.In plaats dat de toeristische organisaties zich bezig houden om toeristen te trekken naar ons land, is het beter ze te informeren hoe gevaarlijk het land is geworden. De criminaliteit viert hoogtijd in ons land. Het niet verstrekken van je juiste informatie aan toeristen is een zware misdaad. Deze organisaties moeten zich diep schamen. Ze laten de toeristen in het ongewisse dat de dood dagelijks op de loer ligt in Suriname. Sarie Torie. Schaamteloze actie van deze organisaties. Geld willen verdienen en het kan hun niets schelen of de toeristen uitgemoord worden om hun creditcard.


  Maak melding

 3. @Boeboe bit Sjorie

  Welke landen in Zuid-amerika is dan veilig? Het is goed om toeristen aantrekken om economie verbeteren. Natuurlijk zijn er veel dieven om geld stelen, maar buitenlanders vermoorden van westerse afkomst denk ik dat ze niet durven.


  Maak melding

 4. Bij de gemiddelde Amerikaan moet je niet wezen als het gaat om internationale kennis en geografie. Voor hen is Amerika (de VS) het heelal. Ze hebben zelfs een president die het verschil tussen Syrië en Irak niet wist. Verder gaan de meeste Amerikanen alleen maar naar toeristische landen en eilanden die al sinds jaar en dag bekend zijn. Daarom moet Suriname mettertijd iets unieks gaan oprichten waardoor het een bepaalde faam kan krijgen. Er zijn ook sporters die ons land bekendheid hebben gegeven, Denk maar Anthony Nesty en de Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst zoals een Seedorf. En natuurlijk ook Tyrone Spong. De Amerikanen hebben geld en het is zaak ze hier te brengen. Ze kunnen kennismaken met de jaguar en de anaconda. Ze hebben al de big five gezien in Afrika en Suriname heeft ook veel te bieden qua flora en fauna.


  Maak melding

 5. De Amerikanen kennen Suriname alleen van een drugsdoorvoerland, en een misdadiger die president is, waarvan zijn criminele zoon ook nog vast zit in Amerika, verder is het voor de Amerikanen aantrekkelijker om dichterbij naar Cuba te gaan, waar het een stuk veiliger is, doordat toeristen daar beveiligd worden, vanwege de US dollars die ze meenemen.


  Maak melding

 6. Wacht maar als met Venezuela is afgerekend zullen de Amerikanen vanzelf Suriname ontdekken. Maar dan zou jij willen dat ze zo snel mogelijk het land weer verlaten.


  Maak melding

 7. DUS DINO BOUTERSE HEEFT ZE NIET GOED UITGELEGD WAAR SURINAME PRECIES LIGT…..EN DAT ZE VOORLOPIG ZO VER MOGELIJK VAN SURINAME MOETEN BLIJVEN,I V M DE ONVEILIGHEID IN HET LAND…..VOORAL VOOR DIE AMERIKAANSE TOERISTEN MET HUN DOLLARS OP ZAK.


  Maak melding

 8. Wat heeft Su de Amerikanen te bieden ????? Amerikanen houden van luxe, en dat heeft Su niet !
  Misschien in het hotel, maar daarbuiten niet, alleen shit en bandieten. De goeie daar gelaten !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Ooit vroeg een Amerikaan mij van welk deel van Afrika ik kwam, tijdens een vakantietrip. Mijn engels accent klinkt niet zo yanks. Vertelde hem dat mijn ouders uit Afrika kwamen en een ander deel uit India. But you look like an……..I know, I’m from the beautifut country Surinam. Zijn wenkbrouwen optrekkend vroeg hij The country that become a failstate with a druglord as president. Mi skriki en zei toen no from Zimbabwe.


  Maak melding

 10. pakiratigri

  Ik zal eens een anaconda in je achterste laten gek !. Alleen maar de boel hier lopen te provoceren en ja typerend dat je alleen maar sporters opnoemt die tot de zwarte gemeenschap behoren.


  Maak melding

 11. Op de vakantiebeurs in Utrecht is er geen woord gerept over dagelijkse berovingen in Suriname.
  Gelukkig zijn de Amerikanen bezig met grote schoonmaak in het midden oosten om de wereld te bevrijden van het grote gevaar dat ons allemaal staat te wachten.
  Amerikanen zijn geen watjes.


  Maak melding

 12. Maar Ramlal,
  je kan die amerikanen toch adviseren om naar alcatraz te gaan om kennis te maken met Suriname! Dinootje woont daar achter tralies in een cel van 1×1 .Hij kan de attractie van het eeuw worden.


  Maak melding

 13. @Boeboe bit Sjorie
  Helemaal gelijk. Tour operators kiezen voor t geld (kan ik me voorstellen want iedereen probeert op zijn manier een broodje op tafel te leggen), maar ze verzwijgen de keiharde realiteit mbt de criminaliteit. Dwz dat je (die touroperator dus) ergens bewust aangeeft dat het je geen ene moer uitmaakt wat met die toerist in ons land gaat gebeuren. Niet elke toerist wordt overvallen, maar als ik als Surinamer zou horen dat de criminaliteit in een bepaald land te hoog is, zal je me never zien boeken naar die bestemming…..
  En men vergeet dat negatieve reclame 9x sneller gaat dan positive reclame


  Maak melding

 14. …of Ramlal,
  je kan de amerikanen gerust vertellen dat surinamers leven achter tralies zoals dinootje ,want ze hebben allemaal traliewerk voor hun ramen en deuren.


  Maak melding

 15. -Ik zou zeggen, blijven jullie weg totdat Bouterse niet meer aan de macht is. Criminaliteit zegeviert nu in Suriname en er zijn geen auto’s om uit te rijden.

  @Brantimaka, er zijn ook vele stomme Surinamers die ook niet weten waar Tsjaad ligt en ook nooit van hebben gehoord. Niemand op deze wereld hoeft alles te weten, dus niemand is stom of dom.


  Maak melding

 16. @Sabakoe,

  Ik hoop van harte dat het goed met je gaat. Hoe ga je eigenlijk aan een anaconda komen? Ken je het recht van meningsuiting? Besef je dat er mensen zijn die een andere mening op nahouden die mag afwijken van hoe jij denkt? Je bent zeer onbeschoft. Doe eens flink en kom met je eigen bijdrage en reageer voortaan niet op mij. Ik wil mijn paarlen niet voor de zwijnen werpen.


  Maak melding

 17. Heyyyyy Fecaliën Look,

  Ik neem gevoeglijk aan dat je onverkort door gaat met wroeten in de aarde. Ja toch, je dagelijks rantsoen heb je wel nodig. Worteltjes, afval enz. Pas wel op hoor! De eerste wolf is in Nederland gesignaleerd. Ga dus niet in de buurt van de Veluwe wroeten everzwijntje. Want anders zie ik je niet meer op Waterkant,Net en dat zou ik heel erg jammer vinden.


  Maak melding

 18. Paki-RAT-igri,
  Het zou een zegen zijn als ze jou voor de zwijnen zouden werpen. Waarschijnlijk zullen die je verrotte vlees niet lusten, maar daar zijn wolven voor, die ruimen een stinkend, paars karkas wel op.


  Maak melding

 19. Kom op zeg@Fecaelien Look,
  Hoe zie je het voor je? Sinds wanneer kan een wolf of een zwijn tegen een pakiratigri een gevecht aan? Jij, als everzwijntje hebt een groot probleem nu er wolven gesignaleerd zijn. Je territorium is flink geslonken man. Je kan niet meer met een vrij gevoel gaan wroeten in de aarde. Ik hoop het beste voor je. Wees me dankbaar dat ik je gewaarschuwd heb. Laat je desnoods door een boer adopteren. Dan ben je tenminste veilig in een stal.


  Maak melding

 20. @ Facelook @ Sabaku en @ Pakiratigri.

  Houden jullie het ff gezellig, als bigi mang bij elkaar !!!
  Het is wel lachwekkend allemaal.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 21. In een aflevering over Natuur In India, werd verteld dat de wilde honden die in India leven in roedels van wel 40, in staat zijn om een tijger aan te vallen en te vermoorden.
  Deze wilde honden worden in India dhole genoemd. Prachtige dieren met een roodbruine vacht en een dikke zwarte staart. Ze zijn iets kleiner dan de wilde honden in Afrika.
  Dus pakiratigri, als zelfs de Bengaalse tijger, prooi kan worden van een roedel wilde honden, waarom een pakiratigri niet. De wolf is ook een wilde hond.


  Maak melding

 22. Suriname is alleen aantrekkelijk voor stinkend rijke Amerikanen die met hun private jet of helikopter midden in de jungle landen en ongestoord kunnen jagen en vissen op bedreigde diersoorten. Voor de doorsnee Amerikaanse avonturier zijn de Midden Amerikaanse en andere Zuid Amerikaanse landen beter ingesteld op hun behoeften en verwachtingen van “jungle tours”

  De meeste Amerikanen gaan nooit hoge bedragen betalen voor ondermaatse voorzieningen en service. Ze willen waar voor hun geld, aangezien ze er hard voor moeten werken en heel weinig vakantiedagen hebben (gemiddeld 10 dagen per jaar).

  Ik zie Suriname echt geen bestemming worden voor doorsnee Amerikanen, misschien voor een verdwaalde backpacker, meer niet.


  Maak melding

 23. Je zegt het zelf @Jiyani ;een roedel. Uiteraard zou een roedel een tijger kunnen overmeesteren. Ik ga uit van 1 tegen 1. Geen enkele wolf of zwijn noch hond, kan een tijger in zijn eentje aan. De kleinste van de grote katachtigen is de poema en zelfs die is te sterk voor een wolf.


  Maak melding

 24. Als een tijger en een aboma met elkaar in gevecht zijn wie wint de strijd pakiratigri?
  Ik was verbaasd dat een Bengaalse tijger met een gewicht van bijna 300 kilo bij een lengte van ruim 3 meter een prooi kan worden van een roedel wilde honden.


  Maak melding

 25. Paki-RAT-igri,
  de eerste tekenen van Alzheimer openbaren zich bij jou. Want als obsessief volger van mij, had je moeten weten dat het land waar ik verblijf, er helemaal geen Veluwe is. Maar ben gewend dat jij uitsluitend van aannames leeft. Fantaseer lekker verder in je op hol geslagen minibrein.


  Maak melding

 26. @Vliegende Hollander,

  Wen er maar aan dat er afgeweken wordt van het onderwerp zelf.
  Pico heeft jou erop gewezen dat toen hij zelf van het onderwerp afweek door een vraag ge stellen dat niets met het onderwerp te maken had, jij hem van info voorzag, dus als het jou uitkomt, doe je er net zo hard aan mee.


  Maak melding

 27. Mondje dicht jochie @Fecaliën Look.

  Je weet dat je gisteren nog straf van mama kreeg. Van mama moest je huiswerk maken en in plaats daarvan was je op je PlayStation bezig. Mama heeft jouw PlayStation afgepakt. Maar mama ziet dat je met je telefoon onaardige dingen gaat schrijven op internet. Dat wil mama niet. Af en toe geef je mama hoofdpijn. Het was al een gedoe om je de straat over te leren steken zodat je zelfstandig naar school kan lopen. We hebben zo geoefend in de zomervakantie en de school ligt vlak aan de overkant en mama is op haar werk en wordt gebeld dat je in het ziekenhuis ligt. Door een auto aangereden. Gelukkig kan straks het gips eraf en mama is blij dat je nog leeft. 😉
  L


  Maak melding

 28. @ Jiyani,
  Vliegende Hollander heeft gelijk. Het is steeds deze @Face Look die voor afleiding zorgt. Ze hebben het op pakiratigri gemunt ,but no sweat. Een jaguar wint. De tijger is uit Azie en de jaguar en de aboma komen voor o.a in Suriname. Deze katachtigen hebben snellere reflexen. Dus die aboma gaat niet de tijd krijgen zich om de jaguar heen te slingeren en hem te wurgen. Vanuit een hinderlaag en als het een echte grote aboma is van tenminste 7-8 meter zou het misschien wel kunnen.


  Maak melding

 29. Paki-RAT-igri,
  je dwaalt steeds verder af in de krochten van je geesteszieke brein. Fantaseer lekker verder in je kinderlijke hoofd. Ik blijf je afbranden tot aan de grond zonder pardon. Deze kinderlijke reacties van jou, schuif ik terzijde en steek er verder geen energie in. PUNT !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 30. 95% van de Amerikanen heeft geen paspoort. De VS is groot genoeg voor ze. Daarnaast hebben ze heel weinig vakantie Als je langer dan 7 dagen weg bent hoe je niet meer terug te komen.
  Het meer en deel heeft ook geen geld voor een serieuze vakantie en als ze gaan dan zitten ze in bling bling resorts zoals de noordkust van Aruba met casino’s en zwembaden in de tuin.

  Voor de normale VS toerist is er niet in Suriname te beleven.

  By the way zelfs mensen de voor de senaatcommissies komen voor de functies van onderminister buitenlandse zaken hebben geen idee waar landen en hoofdsteden liggen in het continent waar voor zij benoemd worden.

  Qua toerisme kan Suriname zich het best op jungle experience met luxe richten en Amazonia.


  Maak melding

 31. Er moet meer reclame gemaakt worden voor Suriname als vakantie land. Ik kijk vaak naar de Amerikaanse zender CNN die wereld wijd te zien is en zie dat verschillende landen in de wereld daar een korte video over hun land laten plaatsen. Suriname heeft een mooie natuur en daar houd men wel van. Alleen moeten ook de straten in de stad aangepakt worden in Suriname. De trottoirs daar breek je je nek over, was in 6 maande geleden in Su. De regering moet de binnenstad echt aanpakken als er meer toeristen moeten komen moet het er beter uitzien. Verder is Su een prachtig land.


  Maak melding

 32. Er wonen ook veel Surinamers in Amerika. Die Amerikaanse Surinamers kunnen hun Amerikaanse matties meenemen naar Suriname en zo enige bekendheid over Suriname creëren bij hun Amerikaanse landgenoten.


  Maak melding

 33. 21 SEPT 2016 : De Amerikanen zouden hard bewijs hebben dat Desi Bouterse contact had met een drugsbaron.
  Foto ANP / Edward Troon
  De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA heeft hard bewijs dat de Surinaamse president Desi Bouterse in de periode dat hij parlementariër was nauwe contacten had met een van de grootste drugscriminelen uit de regio. Dit blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.
  NRC kreeg van inlichtingenbronnen inzage in digitale “uitdraaien” van de satelliettelefoon van drugscrimineel/zakenman Roger Khan, die in 2009 in de VS voor onder meer cocaïnehandel tot veertig jaar cel werd veroordeeld. Hij was in juni 2006 in Paramaribo gearresteerd.
  Op de uitdraaien komt diverse malen het mobiele nummer van Desi Bouterse voor. De telefoontjes hadden plaats tussen eind 2005 en half juni 2006. In Amerikaanse diplomatieke post, die in 2011 via WikiLeaks uitlekte, was sprake van “sociale en operationele banden” tussen Bouterse en Khan. Maar niet eerder kwam daarover bewijsmateriaal naar buiten.


  Maak melding

 34. Welk Amerikaan wil in ghetto vakantie gaan vieren. Suriname wordt geassocieerd met Afrika, en dat lusten de Amerikanen niet. Geef ze een Aziatisch Imago, dan komen ze bij bosjes. Maar wat heeft Suriname aan een obesita-volk te bieden. Er rijden niet eens fatsoenlijke taxi’s in Suriname, laatstaan fatsoenlijke taxichauffeurs die de auto moeten besturen. Welk hotel en restaurant is bestand tegen “the American Way of Life”. Ramlal geeft kritiek op Suriname hoe achterlijk dat is en hoe achter het gebleven is. De amerikaan houdt van groot en duur, niet van goedkoop en vies!


  Maak melding

 35. Geen enkele Surinamer hoeft honger te lijden of in armoede te leven. Het land is gezegend, maar het volk, met name de misdadig verliefde ndp paria’ s zijn vervloekt. Het is de ndp van hoofd, DDB tot voetzool , en DE OERDOMME DWAZE IDIOTE NDP PARIA’ S dat we worden verarmd en beroofd. Vervloekt is ddb en vervloekt al zijn aanhangers, oma taki.


  Maak melding

 36. Dat Amerikanen Afrika mijden is de grootste onzin. Afrika wordt door veel amerikanen bezocht als vakantie land ik heb dat zelf geconstateerd want ik ben er ook geweest. Ik heb daar veel Amerikanen ontmoet en ze vonden het geweldig om daar te zijn. En vergeet één ding niet afrika is een meer ontwikkeld land dan Suriname. Natuurlijk heb je op bepaalde plaatsen ook armoede en dat wordt steeds aan de wereld getoond maar vergis je niet Afrika is een rijk land heb ik met eigen ogen kunnen zien. Afrika en India je hebt er rijkdom en armoede. Trouwens overal heb je rijkdom en armoede in deze wereld waar in wij leven.


  Maak melding

 37. Suriname moet zich onderscheiden van landen in de omgeving, het moet iets bijzonders hebben. Wel, dat heeft Suriname, alleen schijnt men dat zelf niet zo te beseffen of te waarderen. Als een Surinaamse delegatie naar een touristische beurs gaat dan zien we een paar Afro-Surinamers met een foto van de Raleighvallen. Heel mooi, maar dat soort plaatjes kun je ook in Guyana of Costa-Rica, of noem maar op maken.
  Wat Suriname heeft en andere landen niet is de verscheidenheid aan culturen. De slogan zou kunnen zijn: Bezoek Indonesië, kom naar Suriname, of: Bezoek India, kom naar Suriname, of: Bezoek Afrika, kom naar Suriname, of: Bezoek de Wereld, kom naar Suriname.

  Momenteel zijn dat loze kreten want veel Indonesië, India of Afrika is er niet te zien, het moet geconstrueerd worden, zoals een toneelvoorstelling met decorstukken. Een soort Disneyland-achtige omgevingen met authentieke bouwsels zoals huizen, tempels en dergelijke, compleet met bijpassende voorstellingen, zoals Djaran Kepang, Pentjak Silat, huwelijksceremonies, dansen, winti, noem maar op.
  Een indianendorp, een Indonesisch dorp, een Indiaas dorp, een bosnegerdorp, allemaal kitsch natuurlijk maar wel overtuigend, zoals de bezoeker zich dat voorstelt als die het echte niet kent. Een illusie, maar wel een mooie. Toerisme is tenslotte het verkopen van illusies.

  Als men toch veel geld uit wil geven aan adviseurs, vraag dan een Disney medewerker iets te ontwerpen. Die weten precies hoe dat moet. Het is allemaal niet echt, maar maakt wel indruk. Het is een ervaring die mensen in hun herinnering naar huis nemen en waar ze over praten met anderen.


  Maak melding

 38. De gemiddelde Amerikaan heeft de aardrijkskundige kennis van een baboon. Hij weet niet eens dat Puerto Rico tot zijn territory behoort. Ze kijken al raar op als een Cajon bij hen langs komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.