maandag, juni 17, 2024
HomeFotoSurinaamse onderneemster Gilly Emanuels vrijgesproken van mishandeling

Surinaamse onderneemster Gilly Emanuels vrijgesproken van mishandeling

-

Does Travel - naar Suriname

UTRECHT, 20 feb – De Surinaams-Nederlandse onderneemster Gilly Emanuels is door de rechtbank in Utrecht vrijgesproken van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot. Tegen haar was een taakstraf van 120 uur geeist, waarvan 60 uur voorwaardelijk. De rechter woog in de uitspraak mee dat de vrouw te maken had met langdurige pesterijen meldt de NOS zojuist.

Volgens de rechter is wel bewezen dat Emanuels de man heeft mishandeld, maar heeft ze dat gedaan omdat ze “emotioneel geraakt werd toen de jongeren een mandarijn in haar richting gooiden waar haar zoontje bij was”. De rechter oordeelt daarom dat Emanuels niet strafbaar is en ook geen schadevergoeding hoeft te betalen.

Emanuels had een ijssalon in Hilversum. Zij en andere andere ondernemers werden in de zomer van 2017 naar eigen zeggen geterroriseerd door een groep hangjongeren. De jongeren scholden haar toen uit voor onder meer “k*nkernegerin” en “aap”. Het Openbaar Ministerie (OM) vond deze woorden niet discriminerend, omdat ze aan een individu gericht waren en niet aan een groep. Ook werd de vlag van Suriname met poep besmeurd en voor haar winkeldeur achtergelaten.

Uiteindelijk liepen de gemoederen zo hoog op, dat Emanuels de jongeren wilde wegjagen door ze te slaan met een stok. Het OM besloot uiteindelijk om haar hiervoor te vervolgen voor mishandeling.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

71 REACTIES
 1. Wat een domme Officier om tot vervolging over te gaan ! Door haar te vervolgen wordt de wereld op zijn kop gezet maar misdaadplegende en pedoseksuele officieren worden met rust gelaten.


  Maak melding
 2. Gelukkig dat deze dame niet strafbaar is bevonden, maar het blijft van de zotte dat je een knieval zou moeten maken voor een stel van die “pleuris”-gasten. Blijft, ondanks dat je niet strafbaar bent, wel de bittere nasmaak en het opgeven van je bedrijf.


  Maak melding
 3. Ik ben er zeker en was een van de eerste om haar met de vrijspraak te feliciteren maar die is nog niet geplaatst. Als je een succesvolle onderneming drijft dan sluit je de boel toch niet of is de zwarte racist weer bezig ?


  Maak melding
 4. Deze hang jongeren moeten dit doen bij een Turkse of Marokkaanse winkeliers proberen, dan zullen ze zien wat er dan gebeurt ! Tigri sabi pé ai krassi ing go !!!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. Moest het gaan om een hindostaase onderneemster dan zouden dezelfde figuren hier die reageren, de dame dan uitmaken tot drugsdealer en eisen voor straf tegen haar.
  Rustig aan Standard LCF en co,
  Recht en wet in Nederland worden toegepast en nageleefd en wordt gerespecteerd ook.In Suriname wensten we ook dat recht en wet nageleefd werden maar het is helaas zoek.In Suriname is een ieder zijn/haar eigen rechter met hun eigen vonnis.


  Maak melding
 6. @Ruben
  Wat hier valt te vieren is niet de vrouw maar Recht.Recht heeft gezegevierd.
  Nederland past geen streetjustice toe zoals jullie dat gewend zijn in Suriname en ik kan begrijpen waarom jullie emotioneel raken bij lezen van dit bericht.


  Maak melding
 7. Het OM had een 120 uur taakstraf geëist waarvan zestig uur voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar. De rechter is daar niet in meegegaan. En dan is het interessant te weten op welke gronden hij deze kranige dame heeft vrijgesproken. De rechter vindt dat er wel sprake is van mishandling. In het verlengde zegt hij dat deze moedige dame een verkeerde inschatting maakte en daardoor meende zich te moeten verdedigen. Hij laat meewegen dat haar zoontje erbij was toen er een mandarijn gegooid werd naar haar of haar zoontje. Dus, mishandeling van de hufter is wel bewezen maar toch niet strafbaar vanwege de nodige emoties die bij deze vrouw naar voren kwamen waardoor zij ertoe overging de stok te gebruiken.

  Het is wel erg frustrerend dat een officier van justitie een eis vraagt terwijl je weet dat je in je recht staat. Gelukkig dat de rechter anders gekozen heeft. De politie zelf heeft geen ene moer gedaan om een verbetering in de situatie te brengen. Ze moest maar genoegen nemen met ‘sorry mevrouw, we hebben geen bewijzen’. En dan gaan de pesterijen onverkort door. Fijn te weten dat de buurtbewoners haar gesteund hebben en vrienden en familieleden.


  Maak melding
 8. Geweldig dat het recht in Nederland heeft gezegevierd. Dit was ook te verwachten want natuurlijk is het te gek voor woorden dat het OM tot strafvervolging overging. Waar het in deze zaak om draaide was eigenlijk dat niemand het recht in eigen hand mag nemen.
  Geweldig ook dat de witte buurtbewoners deze dame hebben gesteund. Laten we dit niet over het hoofd zien.


  Maak melding
 9. En zo hoort het . Ik ben enorm blij dat de rechter niet is meegegaan in de eis van het O.M.
  Deze vrouw is enorm veel leed aangedaan en een straf bovenop door de rechtbank zou echt te gek voor woorden zijn. Wie je ook bent of wat je afkomst mag zijn ,kom altijd voor jezelf op zoals mevrouw Emanuels het heel prachtig gedaan heeft en ga vooral niet in een slachtofferrol zielig zitten doen.


  Maak melding
 10. @ Ray,
  vind je dat het recht hier ook heeft gezegevierd in Suriname???

  PARAMARIBO – “Mijn kinderen hadden geen eten en ik had geen keus. Ik kwam niet uit met mijn salaris van SRD 1.600 per maand”, zei Roopeshkumar B. maandag bijna fluisterend aan rechter Rewita Chatterpal. Hij heeft in 2018 als bewaker van Subisco meerdere malen kipworstjes en kippenvlees gestolen uit een vriesauto, om die vervolgens door te verkopen aan een winkelier.

  De benadeelde zegt dat het om 1.900 dozen met kipproducten gaat, ter waarde van ruim SRD 315.000, maar de verdachte beweert dat hij slechts dertig dozen heeft gestolen. “Ik weet niet wie de rest heeft genomen, maar ik heb niet zoveel gepakt.” Roopeshkumar B. verklaarde dat hij tijdens surveillance had opgemerkt dat één van de vriesauto’s niet op slot was en hij zag daarin een kans om zijn slag te slaan.

  De in het procesverbaal genoemde hoeveelheid vlees zou hij naar zijn zeggen niet hebben kunnen stelen omdat hij geen toegang had tot het magazijn. Om de gestolen goederen van het complex te krijgen, heeft hij ze op de achterbank van een auto geplaatst. “Als ik ze in de bak had gezet, zou het zichtbaar zijn,” verklaarde hij op een vraag van officier van justitie Reshna Jhinkoe. De winkelier aan wie hij de partij had geleverd, heeft 43 dozen kip teruggegeven aan de politie.

  Advocaat Sandra Punwasi zei dat er kennelijk nog andere medewerkers hebben gestolen. “Ik vind het onredelijk van de benadeelde om de hele schuld op deze verdachte te verhalen.” Haar collega Irvin Kanhai vroeg om een correctie maatregel.

  De rechter vindt net als de advocaten dat het aantal gestolen goederen dat Roopeshkumar B. wordt verweten niet is bewezen en nam daarom de strafeis van zes maanden waarvan vier voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar over. De verdachte is maandag in vrijheid gesteld.


  Maak melding
 11. @ Sam

  Out of topic :
  Deze artikel gaat over een onderneemster die gepest wordt door hangjongeren en niet, over diefstal van kippen. En nota bene in Su, voor diefstal geldt een andere maatstaaf, en voor mishandeling dito.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 12. @Ray…
  Ik zal me even voorstellen… Ik ben Standard LCF, de eerste persoon in uw leven die sarcasme gebruikt.

  Het ander stukje over de autodief die is neergeschoten in Su is ook een voorbeeld van hoe het recht zegeviert. Je mag jezelf toch wel verdedigen of niet? En de pliesie doet er in Holland weinig aan, zoals Pagiratigri ook zegt!


  Maak melding
 13. @ Zwartman,

  Je lult lelijk uit je nek!!

  Hoe aantal keren dat jij over Nederland lult als het om Suriname gaat is ontelbaar, dus stop met je geleuter.

  Ray verklaart dat in Suriname de rechter van de straat bepaalt.

  Als jij niet kunt inzien dat het hier ook om een rechtszaak zoals de zaak van de onderneemster, waar de rechter een uitspraak doet, komt door je gebrek van jou om zaken in hun context te plaatsen.

  Voor jou geldt inderdaad………………………….Sari Tori


  Maak melding
 14. Gefeliciteerd mevr. Gilly Emanuels, ik heb de totale gang van zaken meegekregen via MartRadio Amsterdam, al die supporters die je moreel hebben gesteund, het recht heeft gezegevierd..mooie eind resultaat, gewoon doorgaan met je ondernemersschap….daar zit je kracht in…Bung Tori, Karktie !!!!


  Maak melding
 15. Deze mevrouw was niet zo lang geleden samen met haar advocaat te zien bij Jinek als ik mij niet vergis. Terwijl ze haar verhaal deed, werd ik weer boos om de manier waarop ze is behandeld.
  Het doet mij daarom goed dat ze is vrijgesproken. Jammer dat ze door dit pestgedrag haar ijssalon heeft moeten sluiten. Hoop dat ze ergens anders opnieuw kan beginnen.


  Maak melding
 16. Terecht vrijgesproken deze hardwerkende mooie creoolse dame, die heel veel smerige racistische rotzooi van relschoppers en hersenloze onozele laffe honden, heeft moeten incaseren.


  Maak melding
 17. … ” De jongeren scholden haar toen uit voor onder meer “k*nkernegerin” en “aap”. Het Openbaar Ministerie (OM) vond deze woorden niet discriminerend, omdat ze aan een individu gericht waren en niet aan een groep. ” …

  Dus discriminatie van een individu kan niet ? Discriminatie kan alleen tegen een groep ?

  Wat voor BS is dat ?


  Maak melding
 18. @Sam
  De rechter heeft bepaald dat de man vrij mag gaan.case closed.De advocaten die hem schuldig moesten bewijzen heeft gefaald en de man heeft recht aan zijn zijde gehad.Hij gaat voor de rest van zijn leven met het stigma leven dat hij een dief is.Dat is al straf genoeg.Zie je ons dit vieren @Sam?
  Hou rekening met het feit dat de rechter bewijzen wil zien en geen emoties.


  Maak melding
 19. Ik ben blij voor haar maar ze is haar inkomstenbron kwijt.
  Ik heb me altijd afgevraagd waarom de Surinamers die daar in Nl nooit hebben geholpen toen ze last had van die hangjongeren.
  Waren jullie om en om de wacht gaan houden en hun in elkaar hadden getimmerd.
  Dus nu hoeft niemand blij voor haar te zijn. Ze is in de steek gelaten.
  Laten Surinamers dit met marrokanen en turken hun inkomstenbron gaan proberen.
  Ik weet 1 ding, nergens hebben Surinamers een EENHEID.


  Maak melding
 20. Is Neederland nu dan een failed state….

  Het is vaak dat Tokkie inteelt achtig volk dat zich zo gedraagt. En dan vinden ze het raar dat die Turken en Marokkanen zich verenigen en tegen de samenleving keren… Een doorsnee blanke racistische Neederlander gaat zich niet zo dom uitlaten over hoe die werkelijk denkt, ze handelen op veel hatelijkere manieren. Wanneer je toehapt in de uitlokkingen dan ben jij de schuldige “gek” en zij het slachtoffer. Je zult altijd moeten letten op je handelingen en uitspraken, want als de groep je eenmaal in het vizier heeft, dan ben je net een lam tussen wolven…

  Ik kan sowieso misbaksels die als individu of in groepsverband anderen pesten en vernederen niet uitstaan. Dat soort mensen hebben echt iets duivels in zich.


  Maak melding
 21. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.
  Goed nieuws.
  Het Recht moet zegevieren.
  @Jiyani, het klopt hoor. Ik heb ook naar de uitzending gekeken.

  Maar iets zit mij toch een beetje dwars bij de uitspraak van de rechter vandaag.
  Als ik op dezelfde manier die Joodse kerel (Vuisje) had uitgescholden en de Nederlandse vlag met stront had besmeurd, wat zou de uitspraak tegen mij zijn geweest?

  Lezen jullie nogmaals en expliciet wat die hufters tegen mevrouw Gilly E. hebben gebezigd.

  Maar ik ben bijzonder blij voor mevrouw Gilly E. dat ze vandaag vrijgesproken is.
  En volgens informatie is deze hufter niet meer toegelaten tot de KMAR opleiding.


  Maak melding
 22. Ray 20 februari 2019 at 17:08
  @Sam
  De rechter heeft bepaald dat de man vrij mag gaan.case closed.De advocaten die hem schuldig moesten bewijzen heeft gefaald en de man heeft recht aan zijn zijde gehad.Hij gaat voor de rest van zijn leven met het stigma leven dat hij een dief is.Dat is al straf genoeg.Zie je ons dit vieren @Sam?
  Hou rekening met het feit dat de rechter bewijzen wil zien en geen emoties.”

  Wat denk je van die mevrouw?? Handeltje kwijt, zwaar beledigd en gediscrimineerd, zoontje getraumatiseerd en ook zij heeft een STIGMA en een waar ze mee door het leven moet gaan.

  @ Wendy
  “Ik weet 1 ding, nergens hebben Surinamers een EENHEID.”

  So true!!


  Maak melding
 23. Dit laat zien hoe integer rechters in Nederland kunnen zijn.

  Ik hoop dat mensen die constant Nederlanders verwijten racisten te zijn, nu genuanceerder in hun oordeel zullen zijn.

  En als iemand mij wilt verwijten pro Nederland te zijn, zeg ik ja. Pro maar objectief. Aan Nederland en de Nederlanders heb ik veel te danken. Dit geldt ook voor velen die anti Nederland zijn maar hier blijven wonen, positief profiteren van diverse mogelijkheden en mochten ze in Suriname wonen, graag hier komen z.g.n. voor werk en familie bezoek. Maar bovenal voor producten die worden verkocht in Nederland


  Maak melding
 24. Thanks Robbert. Stel idioten in Suriname komen vertellen wat recht en democratie is. En nog zo een idioot die het op Hindoestanen gaat spelen(ray). En meneer pakiratigri ik heb een school in Kenia 300 kidsen een school in varanasie,(india) 540 kids omdat ik geen zaken wou doen met jou coruppte baas en regering. En ik ben een trotse arawaka indiaan.


  Maak melding
 25. Ray,
  terechte conclusie. Hier is RECHT gesproken. In een corrupte, criminele apentuin als Suriname mag je ongestraft 15 onschuldige en ongewapende landgenoten, martelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden. En is de beloning het presidentschap met amnestie.


  Maak melding
 26. Sam geen eenheid door klootzakken als jij en pakiratigri, Schipper, Damsco k9mt het land niet vooruit. Omdat er meer van juliie soort dan straat honden leven hebben jullie de macht.


  Maak melding
 27. Mw Emanuels, gefeliciteerd !!
  Zeker waren dit “uitschot” van de PVV !!!Als Marokane,Turken of Surinamers,Antilianen dit hadden gedaan, dan zouden de kranten en de RTL’s er bol van staan !!
  Dit is niet de eerste keer dat “allochtone ” ondernemers door “blanke-autochtone- uitschot” voor alles wat vies en vuil is worden uitgemaakt en vernielingen bij hun worden aangericht> Helaas !! Het llukt in deze
  gevallen, de politie nooit om de daders te achterhale !!.zogenaamd !1 Maar onschuldige Antilianen,Surinamers,Turken en Marokanen weten ze wel dood te schiten !!
  Eindelijk een “moedige en objectieve Rechter” die een vonnis velt !!
  Deze officier van Jusitie moet “opgedonderd” worden !! 100% zeker weten dat ze een fervente aanhanger van Wilders is !! Of lid van de KKK uit America !!


  Maak melding
 28. Wendy De Surinamers hebben wel degelijk eenheid, als het gaat om schuld in anders man schoenen schuiven zijn ze heel goed in.
  en vind dat de rechter terecht haar heeft vijgesproken.
  groeten


  Maak melding
 29. Toen Sylvana over de scheef ging mbt haar opmerking over de schietende agent was WKN muisstil. Ook de zaak over de hindoestaanse serie moordenaar kreeg nauwelijks aandacht op WKN. Een verpleger die met een insuline spuit div misdrijven heeft gepleegd. Nu deze mevr een zgn racisme zaak heeft gewonnen hangen ze hier de vlag uit. Wat mij betreft ook terecht. Vind wel dat WKN eea in breder spectrum mag betrekken. Niet alles is koek en ei binnen de Surinaamse gemeenschap.


  Maak melding
 30. @ Redskin,
  Schaam je als “trotse Arawaka” of A-wrak !!
  Wanneer ga je helpen om de laffe “pikien-ingie-boi” achter slot en grendel te plaatsen ??
  De Marrons hebben gestrede tegen de blanken, om hun vrijheid, terwijl de Arrowak ,dronken van Cassirie in zijn hangmat lag en zich steeds ging verschuilen in de bossen !!
  Welke Arrowak heeft een zaak in Suriname of Nederland ??


  Maak melding
 31. Nu maar hopen dat Surinaamse rechters ook de ballen hebben om Bouterse achter tralies te zetten. In Nederlands wordt recht gesproken. Zo moeilijk kan het niet zijn.


  Maak melding
 32. Deze onderneemster heeft het zwaar te voortduren gehad, maar ze heeft veel steun gehad van de zwarte Surinaamse gemeenschap die haar hebben gesteund. Ze zijn met een volle bus naar haar ijssalon geweest hebben daar bij haar salon een hele dag gepost en hun gezicht laten zien en de mensen getoond dat ze niet alleen staat toen deze kwestie zich afspeelde.. Het verbaast mij dat men denkt dat zwarte Surinamers geen ondernemers zijn in Nederland. Er zijn er genoeg die een bedrijfje hebben van winkels, kapsalons, eethuisjes, Surinaamse restaurants. kleding zaken Barbershops, Advocaat, Boekhouders, Muziek studio’s enz. Ze zijn er allemaal die zwarte Afro Surinamers die deze ondernemingen hebben. Wat ik de laatste jaren wel opmerk is dat de Surinaamse Rotterdam toko’s die in handen waren van Surinaamse Hindoestanen ook mijn gewaardeerde land genoten nu zijn over genomen door Pakistanen uit Pakistan en nu werken mijn Hindoestaanse landgenoten voor de Pakistanen in de Toko’s op de West Kruislade in Rotterdam. Je hebt wel nog een paar Surinaamse toko’s in Rotterdam verspreid die van Surinaamse Hindoestanen zijn maar dat zijn er niet veel meer. Misschien zijn ze een andere soort onderneming begonnen in verband met de economische crisis in Nederland. De Surinamers in Nederland doen hun best om vooruit te komen en dan bedoel ik ook alle Surinamers van alle rassen en ik zie hier geen racistische haat onderling van zwarte Surinaamse creolen en zwarte Surinaamse Hindoestanen en Chinezen. Daar mag menigeen een voorbeeld aannemen leef en laat leven. ‘


  Maak melding
 33. @Redskin
  Ik heb alvast medelijden met de leerlingen die het te doen hebben met een losgelaten dwaas zoals jij.
  Bij mij gaat het niet erom of criminelen hindostanen,javanen,chinezen ,indianen , of creolen zijn!!
  Ik sta niet te juichen .Voor mij is het belangrijk dat ze voor het gerecht verschijnen en de zaak uitvechten in een rechtszaal en de rechter die spreekt vonnis uit en niet het publiek!En als de rechter uitspraak heeft gedaan moet dat gerespekteerd worden.Wie niet tevreden is mag kortgeding aanspannen en in hoger beroep gaan.Long story short….een crimineel heeft ook rechten al klinkt dat raar in je oren,maar het is de waarheid.Als jij in je zieke brein hebt leven dat ik opkomt voor de hindostanen dan ben je echt goed ziek.Ik kom op voor een ieder als ik denk dat ze ten onrechte mishandeld worden door de streetmaffia. ,schuldig of onschuldig,de streetmaffia is geen rechter .Ze moeten niet voor rechter spelen.Laat de rechter beslissen.


  Maak melding
 34. Afiba jouw bijdrage staat vol met voordelen. Fijn dat de zwarte gemeenschap het zo opnam voor deze dame. Maar jouw bijdrage getuigt van een ongelooflijke haat en domheid jegens de Hindoestaanse gemeenschap. Je schrijft dat de toko’s die vroeger door Hindoestanen gerund werden zijn overgenomen door Pakistanen. Volgens jou houden de Hindoestanen zich bezig met een andere tak van de economie waarmee je insinueert dat zij zich met de drugshandel bezighouden. Wat een ziekelijke opmerking.


  Maak melding
 35. Ik ben zelf nederlander en heb twee zoons met een Antilliaanse vrouw ! Het is toch belachelijk dat deze mevrouw voor de rechter moet komen ! ik begrijp er helemaal niets van dat deze hollandse AAPJES niet gelijk zijn opgepakt hoor maar dat is Nederland ! We leven hier in de omgekeerde wereld . heel veel sterkte voor deze mevrouw en ik hoop dat ze hierdoor nog sterker in het leven gaat staan !!


  Maak melding
 36. Ik hoop dat ze die jongens heeft beloond door ze te domineren/vernederen. Vreemf dat de rechtbank en politie destijds niks deed, ze hebben het uitgelokt. Die vrouw handelde uit noodweer als politie niks doet. Ik verwacht dat ze nu omgekeerd ook een zaak aanspant tegen die groep!


  Maak melding
 37. De Surinaamse Vlag

  Surinamers let op dat de Surinaamse vlag niet besmeurd wordt en op straat gegooid of verbrand, enz wordt door derden.

  De hangjongeren die deze mevrouw hadden aanvallen hadden dat wel gedaan. Van de vertegenwoordiger van de Surinaamse Ambassade in Den Haag is hier ook geen klacht van ingediend. Ook de Surinaamse Gemeenschap in Nederland heeft er niets over gezegd.

  Boeng Sari (His)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 38. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  De Rechtspraak: Uitspraken
  ECLI:NL:RBMNE:2019:685
  Vrouw niet strafbaar voor mishandeling bij ijssalon ’t Perronnetje

  Utrecht, 20 februari 2019
  De voormalige eigenaresse van ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum is niet strafbaar voor het mishandelen van een man in augustus 2017, zo oordeelt de rechtbank Midden-Nederland.
  Aangevallen:

  De 38-jarige vrouw was haar auto voor haar winkel aan het uitladen toen er een mandarijn tegen haar aan werd gegooid.
  Op dat moment was ook haar tweejarig zoontje bij de auto. Zij heeft haar zoontje aan een minderjarige medewerkster van haar winkel overgedragen en is op de jongens tegenover de ijssalon afgestapt.
  De vrouw vermoedde dat deze jongens de mandarijn hadden gegooid. De vrouw werd uitgescholden met woorden als ‘kanker’ en ‘zwarte’ en is naar haar winkel gelopen waar zij een stok van een dweil heeft gepakt.
  De rechtbank stelt vast dat zij op enig moment daarna één van de jongens meerdere keren met de stok tegen de armen en hand heeft geslagen.

  Voorgeschiedenis
  De vrouw zegt al langere tijd slachtoffer van pesterijen en vernielingen door een groep jongeren te zijn.
  Zij verklaart dat deze groep jongeren het specifiek op haar had gemunt en dat dit van kwaad tot erger ging. Er is een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar deur gelegd, de ruit van haar winkel is ingegooid en zij is meerdere keren op discriminerende wijze beledigd.
  Van twee van die incidenten heeft zij aangifte gedaan. Het slachtoffer heeft zelf verklaard dat hij onderdeel uitmaakt van een groep van 18 personen die bijna elke dag op de bankjes bij de winkel zaten.
  Het staat niet vast dat de groep verantwoordelijk is voor het achterlaten van de vlag en het vernielen van de ruit, maar de rechtbank twijfelt er niet aan dat deze acties wel hebben plaatsgevonden en dat zij grote impact op de vrouw hebben gehad.

  Een schulduitsluitingsgrond:
  De rechtbank oordeelt dat mishandeling wettig en overtuigend is bewezen. In dit geval is de vrouw echter niet strafbaar omdat er juridisch gezien sprake is van ‘putatief noodweerexces’.
  Vanwege de voorgeschiedenis en de situatie op het moment zelf kon de vrouw denken dat het gooien van de mandarijn zou worden gevolgd door andere vormen van agressie.
  Zij is toen zo emotioneel geworden dat ze de stok heeft gepakt en het slachtoffer heeft geslagen.
  De politieagenten die er als eerste waren beschrijven ook dat de vrouw hysterisch was en dat het niet lukte om haar rustig te krijgen.
  De mishandeling kan haar onder deze omstandigheden niet worden verweten.
  De rechtbank ontslaat de vrouw daarom van alle rechtsvervolging.

  De strafzaak tegen één van de jongens die de vrouw zou hebben uitgescholden is twee weken geleden door de rechtbank aangehouden.
  De advocaat van de vrouw is een procedure gestart bij het gerechtshof om het Openbaar Ministerie te dwingen om de hele groep te vervolgen, en ook voor discriminatie.
  De rechtbank wil die uitkomst eerst afwachten.


  Maak melding
 39. Ja Baba Sai waar blijf je met je vernederende opmerkingen over een bepaalde soort? Het gaat hier om een succesvolle creoolse dame die een eigen zaak heeft. Ze is weggepest want het mag niet dat een zwarte vrouw een goedlopende zaak heeft. Dat beeld klopt niet met het vooroordeel dat zwarten lui en dom zijn en hun handen ophouden. Het bestaat niet dat zwarten hard werken en een goed lopende business hebben want ze zijn toch allemaal lui? Waar blijf je met je vernietigende woorden jij zogenaamde verlichte Ayurvedische aan divali en pagwa vierende ziel Baba Sai die zogenaamd veel licht in zich zou hebben en een verlichte ziel zou zijn?

  Het recht heeft eindelijk zijn beloop gehad en gerechtigheid zegeviert altijd, vroeg of laat en hoe lang het ook mag duren, het goede overwint altijd het kwade.

  Onthoud dat maar heel goed Baba Sai karma haree baab keree.


  Maak melding
 40. Helaas bloeit in Nederland het fascisme en het racisme in de
  politiek weer op !

  Dit komt vooral omdat Justitie ten onrechte haat-zaaiende racisten en
  fascisten, niet conform de wet aanpakt !

  Dit falen van justitie kan ernstige gevolgen hebben voor ALLE personen
  en groepen van niet-Nederlandse komaf !

  Justitie moet via acties etc worden aangezet de wetten strikter toe
  te passen bij oa racistische misdrijven.

  Vooral het racisme en fascisme uit politieke hoek, richt veel schade aan.

  Voorbeelden : Een racistische politicus stelt in het openbaar voor de
  ANTILLIAANSE MENSEN te VERKOPEN VIA MARKTPLAATS !

  Een racistische partij stelt in de Tweede Kamer voor KNIESCHOTEN AF TE
  VUREN OP GEKLEURDE VOETBAL-HOOLIGANS !

  Een racistisch Kamerlid noemt Surinamers die een ernstig delict hebben
  gepleegd DIEREN. Noemt geen enkele Hollandse misdadiger een dier.

  Een fascistische partij koppelt IQ aan Ras. Een rassen-IQ-theorie !

  PS : I. Let op uw zaak, bestudeer de politieke ontwikkelingen en neem
  SAMEN gericht actie !

  II. Bij de haatmisdrijven tegen mevrouw Emanuels is veel te laat/niet
  opgetreden door justitie en politie. Hopelijk is mevrouw in staat, elders
  weer een bedrijf op te starten.


  Maak melding
 41. Anomie@@@
  Niet mee eens.
  Het zijn geen PVV leden. PVV leden ageren niet op zwarten. Weetje hoeveel buitenlanders op de PVV stemmen. Je zou het niet willen geloven.

  Het is dieptriest en intriest van deze officier van justitie. Hij eist de zwakkere in dit geval de slachtoffer tot vervolging. Die blanke apen dat witte tuig van hang jongeren wordt door de officier van justitie domweg in bescherming genomen. Kennelijk heeft deze man gewoon een hart van steen of rasist??? Beste forum leden hier kan toch geen sprake zijn van recht. Gelukkig zijn er nog een heleboel goede blanken waarvan de rechter het één van ze is.


  Maak melding
 42. Gefeliciteerd mie GOEDOE mevrouw Emauels. Ik als MOSLIM MAN ben beretrots op U. Gefeliciteerd met uw kordaat optreden.
  U bent een ware Sranang Oema.
  Brok ding mars, zo weten zij gelijk hoe Surinaamse moeders hun kinderen opvoeden en daarbij grani dat u niet met u laat sollen.
  Ding ma piema, hebben hun lesje geleerd hoop ik.


  Maak melding
 43. @smatje wat ben jij een emotionele droeftoeter zeg. Mijn god je hebt de reactie die ik geplaatst heb nooit begrepen maar laat je zien hoe jij in elkaar steekt. Als ik vernederende woorden gebruik heb dan hebben die betrekking op een bevolkingsgroep in Suriname en niet in het buitenland. Jij domme emotionele droeftoeter verwijt mij dingen die ik nooit beweerd heb. Er is duidelijk aangegeven dat de boslandcreolen in Suriname het grootste probleem zijn mbt criminaliteit en dat de djoekas een voorbeeld mogen nemen aan de stadscreolen. Kom hier niet lu len over dingen die nooit door mij zijn gezegd ouwe zwarte nietsnutter.


  Maak melding
 44. Helemaal terecht dat deze mevrouw vrijgesproken is.
  Schandalig hoe ze is behandeld.
  Ik wordt gewoon misselijk als ik de film beelden er van zie.


  Maak melding
 45. @blaka boi, wat is de toegevoegde waarde ik als MOSLIM MAN ben beretrots op u? Hadden de daders een moslimachtergrond en probeert u met die toevoeging aan te geven dat u als moslim man de daad veroordeelt ? Ik als WELDENKEND mens veroordeel alle vormen van discriminatie en racisme. Ook moslims worden gediscrimineerd en die vorm veroordeel ik ook. Kortom onnodig om hier jouw geloof te vermelden.


  Maak melding
 46. Onder druk van de vele Surinamers op de tribune heeft de rechter besloten de vrouw vrij te spreken.
  Deze vrouw werd schuldig bevonden door de rechter,maar in deze situatie was dat noodweer en daarom mocht zij vrijuit gaan.
  Dus je ziet het hé ,je verliest je werk wordt uit gemaakt voor aap en nog moet je voor een rechter komen.
  Waar is die Spongebob die altijd een grote bek heeft over Suriname,is hij zich aan het verschuilen.


  Maak melding
 47. De uitspraak is tweeslachtig. Aan de ene kant wordt vastgesteld dat de dame zich schuldig aan een misdrijf heeft gemaakt maar vanwege putatieve noodweer wordt zij niet vervolgd. De rechter zegt met andere woorden dus het is goed dat u voor eigen rechter speelt en dus keurt de rechter / slagers zijn eigen vlees. De rechter is niet onpartijdig lijkt mij. Aan de andere kant is gesteld door het slachtoffer dat haar kind ten gevolgd van een aanval met een mandarijn getraumatiseerd is geraakt. Wat een poppenkast zeg. Allereerst is het kind slechts 4 jaar oud en heeft nog een leven voor de boeg. Mensen vragen zich af waarom de Surinaamse gemeenschap het voor haar niet heeft opgenomen en haar bescherming geboden. Ik op mijn beurt vraag ne af waar de vader van het kind is.


  Maak melding
 48. Proficiat mevrouw Emanuels. Het ligt aan u en uw advocaat om in een civiele procedure na te gaan wat de mogelijkheden zijn voor een financiële schadevergoeding wegens derving van inkomsten en mislopen van goodwill. Door het gedrag van deze jongeren nam u het besluit om met de exploitatie van uw ijssalon te stoppen.


  Maak melding
 49. RobG@@@@
  Op wie zal de geleden schade worden verhaald. Ministerie van Justitie of op de staat. Ook het geld op de begroting van Justitie zijn van de burgers.

  Het zou oprecht zijn dat het rechtstreeks wordt verhaal op: de officier van justitie, Procureur Generaal en de rechter. Dan leren ze hun lesje om de volgende keer hun werk beter uit te voeren, waar voor ze zijn ingehuurd door de staat.

  EN DE POLITIEK ZWIJGT ALS HET GRAFFFFFFFFF


  Maak melding
 50. @ Hendrik.
  Je maakt een fout.
  Mevrouw Emanuels is niet aangeklaagd omdat ze een van de achterlijke imbecielen met een stok heeft geaaid.
  Neen, ze is aangeklaagd omdat de persoon die een klacht heeft ingediend tegen haar zei dat hij totaal niet bij die groep hoorde.
  Ze zou dus een verkeerde/onschuldige hebben geslagen. Hij heeft een klacht ingediend
  In een geciviliseerde maatschappij is het dan zaak dat de dader wordt vervolgd. Daarom een rechtszaak.

  Of deze knaap er echt niets mee te maken had zou kunnen worden onderzocht.
  Het is mogelijk. Als deze mevrouw mij geslagen zou hebben en ik was onschuldig zou ik geen rechtszaak hebben aangespannen, maar naar haar toe gaan en haar uitleggen dat ze fout was (en hopelijk excuses krijgen). Misschien ben i meer in staat tot het tonen van begrip dan een ander
  Echter, als ik wel tot de groep behoorde zou ik haar laten vervolgen en schadevergoeding eisen.
  Mevrouw Emanuels wil(de) zich groot houden toen ze vlak na het vonnis werd geïnterviewd. (ze zou bewijzen dat ze haar niet klein krijgen), maar de emotie van dat moment en een jaar lang dit met je meedragen is toch teveel gebleken.
  Rob heeft dan ook volledig gelijk.
  Overigens zei mevrouw de rechter dat die klootzakken haar wel mochten uitschelden voor kan…ho.r en
  negerin, omdat dit tegen 1 persoon is en niet tegen een hele groep. Raar de wetgeving

  Anderen hebben de laatste tijd geschreven dat dit niet zou moeten gebeuren bij Turken en Marokkanen.
  Welnu, een klein jaar geleden zag ik op de tv hoe een Turk, die een groente/fruitwinkel had het leven dusdanig zuur werd gemaakt dat hij moest verdwijnen.
  Zijn Nederlandse buurvrouw, die een bloemenwinkel had sprak vol lof over hem.


  Maak melding
 51. Mevrouw Emanuels ik hoop dat ze die hangjongeren een keer stevig afrossen.U hebt geprobeert eerlijk en oprecht u boterham te verdienen.Het wordt tijd dat de regenten in den Haag de touwen aan trekkenen dit soort exsessen voor goed uit de wereld zal worden geholpen.Ik zelf ben ook wit en heb een lieve Surinaamse vrouw waar ik zeer trots op ben.Ik hoop en bid dat ze u met rust laten en ik weet zeker dat u weer succesvol zal zijn.Tangboen en brasa,s van ons,
  Leo en Corry Snl -Powel.


  Maak melding
 52. De rechter heeft haar actie WEL veroordeeld, maar geen straf gegeven omdat zij door de publiciteit al genoeg gestraft is.
  Maar waarom worden die jongeren niet aangeklaagd? Bijv. wegens gooien van een mandarijn naar haar/haar kind of besmeuren van een vlag.
  De OM gedraagt zic soms als een Openbaar Mysterie.


  Maak melding
 53. @Smatje,

  Ben jij wel een verlicht persoon? De duivel huist in elke vezel van jouw lichaam.
  Altijd haal je Divali en Phagwa in je haat jegens hindu’s aan.
  Over 10 maanden ga je weer een heleboel kaarsen aansteken en een dennenboom optuigen, zo kitcherig en heidens! En dat tussen je design meubels. Haha!
  Hou je bij het Sranan Tongo en verkracht mijn Sranami/Hindi niet, bitch!

  Vuile racist, ach ja van een creoolse is ook niet anders te verwachten.


  Maak melding
 54. @Mughal E Azam,

  Ben jij echt een weldenkend (in hoofdletters) mens?
  Indien jij dat wel zou zijn dan had je van de week niet alleen de incest onder de hindu’s benoemd, maar ook de incest onder de moslims. Incest komt over heel de wereld voor, onder alle gemeenschappen en dus ook onder alle gelovigen.
  Voor mij ben je dus geen weldenkend mens.


  Maak melding
 55. Mughal e Azam,
  Assalaam Alaikoom
  Jouw censuur heb ik niet nodig.
  Ik ben geen religieus racist, voor mij staat de mens centraal.
  Dus bemoei met je eigen gezwets.
  Wassalaam.


  Maak melding
 56. @Blaka boi.waarom zo een kort lontje eigenlijk ? Je hebt duidelijk mijn reactie niet begrepen. Onnodig om in een reactie het belijdend geloof te vermelden vooral als de mens centraal staat.


  Maak melding
 57. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Even nog een laatste aanvulling m.b.t. bovengenoemd artikel.
  En het is toevallig een verwijzing naar een (YouTube) filmpje van Arno Wellens.

  Pieter Broertjes verliest van Gilly Emanuels; Column Arno Wellens
  Pieter Broertjes is namelijk de Burgemeester van Hilversum.


  Maak melding
 58. Dit is een oude tactiek, dat met succes toe gepast wordt in België, je hebt een super goed lopende zaak , je wordt in de gaten gehouden door een groep noord Afrikaanse zaken mensen , dan sturen ze hun zogenaamde lastige jongens om je te molesteren en dat je de zaak opdoekt, zo dat zij het voor een habbekrats kunnen overnemen, dit heb ik persoonlijk meegemaakt in Mechelen .. er is gelukkig een goede remedie voor dit euvel… BRAHMS MAHLER en al dat zware klassieke muziek, werkt als kramp in de oren van dat tuig , ik heb dat voorgesteld aan een kennis die een stand had , ik leende hem een cd van Mahler en binnen een paar minuten was de plaats van “hang jongeren ” vrij.. zodra ze in de buurt waren zette hij dat muziek op ,in de Onze lieve vrouwe straat in Mechelen galmt nu vaak klassieke muziek en echt waar geen enkele noord afrikaan te bekennen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES