woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOedit wil gehoord worden in 488 kilo cocaïne drugszaak in Suriname

Oedit wil gehoord worden in 488 kilo cocaïne drugszaak in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – Ondernemer Radj Oedit heeft gisteren via zijn raadsman Irvin Kanhai laten weten dat hij gehoord wil worden in de zaak waarbij in maart vorig jaar 488 kilo cocaïne onderschept werd op zijn landingsbaan in Saramacca. De zaak van Oedit ging gisteren voor in Suriname, maar hij kon er zelf niet bij zijn omdat hij vast zit in Nederland.

Oedit was in maart, enkele dagen na de onderschepping, naar Nederland vertrokken. Volgens sommigen gevlucht, maar naar eigen zeggen voor een medische ingreep. Suriname ziet hem als drugsverdachte in deze zaak en wil hem zo snel mogelijk weer in het land hebben. Hiertoe is in juni een uitleveringsverzoek door Suriname aan Nederland gedaan. Daar werd hij in oktober aangehouden door de Nederlandse politie.

De ondernemer wacht in Nederland op het resultaat van het uitleveringsverzoek dat Suriname aan Nederland heeft gedaan. Hij wil graag zijn verhaal doen in de mega drugszaak waarin hij als verdachte is aangemerkt, aldus Kanhai.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. @ Astaman Bouterse is veroordeeld voor grootschalige drugssmokkel net als zijn vastzittende zoon. Als beiden ook de reis naar Frans Guyana maken en beiden een gaatje in het voorhoofd krijgen zou dat niet een prachtige oplossing zijn ?


  Maak melding
 2. Dit is weer zo een truc van Kanhai zoals het wel vaker gebeurt, ze hopen dat de Nederlandse instanties hier in trappen, en Oedith zo snel als mogelijk uitleveren, Oedith mag niet te veel praten in NL, wat mij ook is opgevallen, als dat niet zo is, mijn excuusjes daarvoor, alle grote drugszaken etc worden steeds afgehandeld door Kanhai, is dat toevallig of ………..😟


  Maak melding
 3. Als hij zo graag een verklaring had willen afleggen , kon dat ook maanden eerder, dan had hij niet hoeven te vluchten. Ik denk dat hij eerder vreest voor zijn leven en dat die smerige Kanhai hier weer de feiten aan het verdraaien is om zijn hoge bazen buiten schot te houden.
  Gezien het lot van Oemrawsigh zou ik Oedit zijnde ook mijn uitlevering aanvechten


  Maak melding
 4. @Furdon
  Klopt wat je zegt Kanhai is een vuile riool rat als advocaat. Hij hoort in een advocaten boom te hangen.Alle zaken met betrekking tot drugcriminelen worden door hem afgehandeld. Rara hoe zou dat komen. Uiteraard vangt hij een flinke mep geld om de belangen van drugscriminelen te behartigen. Wereldwijd heeft een ieder hem door. Hij veegt zelf zijn kont af met drugsgelden.
  Dit is dus geen toevalligheid. Hij is de beroemde drugsadvocaat in Suriname. Een andere advocaat krijgt geen enkele kans om hier tussen te komen. Wat een rat is hij.


  Maak melding
 5. Dat zegt Kanhai, maar is dat wel zo?

  Probeert Kanhai niet via de media NL onderdruk te zetten Oedit uit te leveren?

  Oedit is een belangrijke getuige in het Zuid-Amerikaans drugs cartel.


  Maak melding
 6. Ik wilde het eigenlijk breder stellen, alles wat direct of indirect wat met Bouterse te
  maken heeft duikt de naam van Kanhai op. Denk aan drugs, december moorden enz.


  Maak melding
 7. Oedit,blijf weg.In Nederland ben je nog in leven.In Suriname gaan ze een show opzetten om te doen alsof ze je een proces garanderen.Dat is allemaal lariekoek,ze hebben je al gevonnist en je straf is al bepaald…de doodstraf!!
  Laat Nederland weten dat je leven in gevaar is bij terugkeer in Suriname en dat zij verantwoordelijk zijn voor je dood zo strakjes.
  En vraag aan Nederland als ze het lef kunnen opbrengen om uitlevering van bouta te vragen want die moet daar straf uitzitten.


  Maak melding
 8. Het is allemaal gebakken lucht en niets anders dan dat. Oedit zou destijds na een paar week naar Suriname komen vertellen, dat hij zo onschuldig is en dat hij door de media hetze veel verliezen lijdt. De paar weken is bijna een jaar geworden. Intussen is de buikboot door een aannemer in samenwerking met de militairen van de Coppenamepunt tot “duiken” gebracht.


  Maak melding
 9. Oedit hoeft niet naar Frans Guyana en ook niet naar Brits Guyana waar ze gemakkelijk een kogel door je hoof schieten en op het strand laten liggen.

  Oeidt moet net als de oma die ” directeur” dacht waarnemend directeur te zijn en van de oudjes heeft “gestolen” de de “vuurwapen gevaarlijke” man die op iemand met een jachtgeweer heeft geschoten, aan Justitie worden uitgeleverd en in bewaring opgeborgen worden.

  Als hij het niet overleeft is het jammer maar dan hebben we een drugscrimineel minder.
  Geheel in lijn met wat de meerderheid op waterkant.net vindt.


  Maak melding
 10. Oedit heeft het hazenpad genomen naar Nederland. Hij gaf aan dat het vanwege een medische ingreep was en dat hij spoedig terug zou keren. Dus niet. De man liep frank en vrij in Nederland rond, tot het rechtshulpverzoek werd ingediend. Toen moest Justitie in Nederland wel in actie komen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is het nog steeds wachten. Nu geeft Oedit aan dat hij gehoord wil worden. Prima, had in eerste instantie niet de benen genomen. Gehoord worden betekent hier in Suriname bij het OM en RM en niet het verhaal vertellen aan de Ware Tijd bijvoorbeeld. Hij kan niet van twee walletjes blijven eten. Als het goed is, heeft het OM Nederland, geen gewichtige redenen om hem niet uit te leveren. Het heeft er alle schijn van dat hij er gloeiend bijzit en de man is gewoon gevlucht om niet de bak in te hoeven gaan. En als hij op de luchthaven J.A. Pengel aankomt, gaat hij rechtstreeks de bak in. Mooie afwisseling voor hem, kan hij namelijk ook van de Surinaamse gevangenissen genieten. Wie weet, is hij onschuldig, nou, dan krijgt hij de gelegenheid zich te verweren. Maar vanuit Nederland gaat het niet lukken. By the way, rijstondernemer Oemrawsingh is in Guyana (Berbice) geneutraliseerd, niet in Frans-Guyana. Kanhai is een ervaren advocaat. Hij doet gewoon zijn werk. Ook al klinkt het niet zo fraai. Maar het is zijn werk, niets meer en minder.


  Maak melding
 11. @Sam
  Nu niet naief doen.
  We weten met zijn allen dat straf al bepaald is voor Oedit.In Suriname staat de doodstraf op hem te wachten.Niks is bewezen,we weten niet eens wat er aan de hand is, maar mofo koranti is al meer dan genoeg om de surinamers te roeren en een ieder staat al klaar met zijn of haar
  vonnis.
  @Sam
  Het is Suriname ,waar je sinds de onafhankelijkheid de raarste scenario kan verwachten .Het onmogelijke is mogelijk in Suriname.Je zou nooit durven dromen over een moordenaar als lijder van Suriname,dat klinkt onmogelijk toch?maar het is Waar!!
  @Sam
  Wij beweren niet dat Oedit niet vervolgd mag worden,wel vrezen wij of hij een eerlijk proces zal krijgen net als dino in amerika!!
  Drugdealers verdienen de doodstraf in Suriname met of zonder bewijzen,mofo koranti is al genoeg om een vonnis uit te spreken,maar zie het onmogelijke is toch gebeurd?Dino de drug en wapen handelaar heeft een eerlijke proces gehad en hij leeft,hij is toch niet doodgeschoten wat de normale proces is in Suriname!
  Vergeet het feit niet dat bouta 15 burgers eerder heeft afgemaakt zonder gestraft te worden,waarom anders denk je dat hij lijder van Suriname wil blijven voor altijd?!
  Hoe kan je dan nog het vetrouwen hebben in het rechtssysteem van Suriname?


  Maak melding
 12. Ray schreef:

  @Sam
  Nu niet naief doen.
  We weten met zijn allen dat straf al bepaald is voor Oedit.In Suriname staat de doodstraf op hem te wachten.Niks is bewezen,we weten niet eens wat er aan de hand is, maar mofo koranti is al meer dan genoeg om de surinamers te roeren en een ieder staat al klaar met zijn of haar
  vonnis.”

  Weet jij nog wat voor je reactie je schreef bij het verhaal van de vermeende boef van Latour die hangend met zijn benen met zijn hoofd omlaag schreef.

  Weet je hoe vaak ik hier jullie relaas leest, met kapot schieten, jammer dat de politie goed gericht heeft, opgeruimd staat netjes. Hadden jullie van die mensen het bewijs dat hij de dader was.
  Lees maar de reacties van “vuurgevaarlijke man” door het arrestatie team aangehouden.

  En voor een drugscrimineel is het nu halleluja en barmhartigheid, Why??

  wie is nou naïef en wie de opportunist.

  Jullie zijn windvanen!!!

  Ik hoop dat je in het vervolg altijd zo genuanceerd schrijft cq genuanceerde reacties geef!!


  Maak melding
 13. Hij weet dat hij in Nl zijn coke zaakjes niet kan doen.
  Moet terug want heeft geld nodig.
  Ze moeten zijn mars opsluiten, drugsbeest.
  Nooit weten ze wat op hun terrein gebeurt.
  Zouden ze niet zien als een werknemer hun vrouw of dochter zou komen pakken bij hun thuis????????
  Schuldig


  Maak melding
 14. Vreemd want volgens eerdere berichten zou het he uitlevringsverzoek hebben aangevochten!!
  Als hij werkelijk zelf naar SR wil dan is er geen reden voor NL om hem niet snel / direct uit te leveren!!
  Dus dit verhaal rammelt. Maar ja is ook afkomstig van Kanhai die alleen maar verwarring wenst te scheppen.


  Maak melding
 15. @Wendy,

  Pas jij maar goed op je poes. Er lopen hyena’s (djoeka’s) rond.
  Oedit wil terug. Nou dan.

  Rioolrat @sam, heb je weer een lading meel uit Brokobaka meegenomen? Dump het niet bij Wendy, ze heeft al moeite genoeg haar poes in toom te houden.


  Maak melding
 16. @Sam
  Volgens mij begrijp jij niet wat je leest.
  Over de man die upside down werd gehangen..je moet wel een idioot zijn als jij denkt dat ik deze actie van de buurtmaffia goedkeurd.
  Ik heb het afgekeurd want de buurtmaffia is geen politie en ook geen rechter.Bewijzen heeft niemand en ze gaan gelijk streetjustice toepassen.Ik ben heel blij voor deze slachtoffer en hoop dat hij erin zal slagen om de gezichten van de criminelen en de lafaards die hem afgetakeld hebben,te herkennen.Hij moet een strafzaak tegen deze maffia aanspannen en ik steun hem voor de volle 100%.
  Nu voor Oedit,
  de verhalen die over hem verteld worden ,worden met de dag vreemder.Niemand in Suriname die vragen stelt,mofo kranti en whatsapp die doen hun magic.Oedit die gaat geen proces krijgen,er komt eentje voor de show om het publiek met een bekrompen hart zoals jij,tevreden te stellen en zoet te houden.Zijn straf staat vast ..in Suriname staat de doodstraf op hem te wachten.
  Herhinner jij je nog de moord op nitender oemrawsingh?!
  Ook zo een geval.Niks is bewezen.case closed.
  De surinamers zijn tevreden en geen hond die vraagt wat er allemaal aan het gebeuren is.
  De lijder bouta,de hele wereld weet dat hij een moordenaar is en internationaal wanted,ze moeten zich ook afvragen of Suriname geen burgers heeft met gezond verstand.
  Een volgende keer moet jij echt lezen en begrijpen alvorens commentaar te leveren.


  Maak melding
 17. Ray 28 januari 2019 at 12:48
  Wanneer gaan de surinamers het afleren street justice niet toe te passen?!Ze zijn niet beter dan de crimineel hemzelf.Ze hebben in Suriname allemaal Mob mentaliteit.Ze kunnen elkaar vermoorden zonder op de politie te wachten,zo ongeduldig zijn ze of liever ,zo happy zijn ze om toe te slaan.Sjeesjes ,ze konden liever de boef vastbinden aan handen en voeten en verder overlaten aan de politie.Ze spelen allemaal politie en rechter zelf.Wanneer het fout gaat krijgt de politie alle schuld.

  Ray 29 januari 2019 at 12:25
  Nu de buurtbewoners opsporen die deze man zo mishandeld hebben,en opsluiten!
  Surinamers moeten die mob mentaliteit van hun ,afleren.
  Gelukkig werd hij niet dood geschoten ,wat nu normaal is in Suriname,een onschuldige is het ergste bespaard gebleven.Doe aangifte ,probeer de gezichten van die beesten te herkennen die jou zo afgetakeld hebben en laat de rechter hun afstraffen.

  @Sam
  even je geheugen voor je opfrissen.Lees mijn reacties 2x over voordat je commentaar leverd.


  Maak melding
 18. @ Recht maakt vrij, gelukkig ben jij er een die geen hulp van de Hindoes uit India nodig heeft. Waren alle zwarten maar een met jouw mentaliteit dan had Suriname zich niet als een hoer laten misbruiken en overal om geld te smeken.


  Maak melding
 19. Nederland heeft van Oedit alle info binnen die van belang is voor DEA. Ned speelt het spelletje van Kabouter Flop mee. De routekaart van drugstransporten is blootgelegd. Alle grote vissen zijn nu bekend. Het is stil geworden met de drugsvangsten. Suriname verworden tot een narco-staat met een narco-economie onderkleiding van een veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar op wiens hoofd 20 jaar gevangenisstraf hangt. Deze clown heeft niet alleen het land enorm veel schade gebracht maar ook het volk gedompeld in armoede. Het volk is apatisch geworden. Men is bezig met een gevaarlijke agenda om de verkiezingen van mei 2020 te winnen. Daarna zal met weer met biljetten van 1000 en 10.000 rondlopen, maar niets kunnen kopen omdat het land tegen die tijd bankroet, zoals men nu CBvS bankroet probeert te maken. De dagoes van de Nationale Dagoe Partij zijn in alle staten om het hachje van hun plee-si-dent leider te redden, niet meer en minder dan dat. De rest interesseert hen niet.


  Maak melding
 20. @Jiyani, klopt er is een grootverschil tussen een rijstboer en een rijsthandelaar. Een rijstboer is niet in staat om meer dan 2000kg cocaïne in een container te laden en in te laten klaren, tenzij dezelfde rijstboer meer 3000 ha aan padi kan zaaien, die met eigen materieel kan oogsten, in een eigen silo dat kan opslaan, in een eigen pellerij dat kan slijpen tot export. De rijstboer in dit geval is dan ook de rijsthandelaar/ exporteur die tegen een lage prijs van de echte rijstboeren opkoopt, hen nooit uit betaald en de naam van de hard werkende rijstboeren in een rijstdistrict te grabbel gooit.


  Maak melding
 21. Natuurlijk wil Radj Oedit gehoord worden door Justitie in Suriname. Oedit zit nu in een Nederlandse gevangenis.
  Oedit is ook plotseling weer kerngezond en klaar om verhoord te worden.
  Hij zit nu al 4 maanden in de gevangenis.
  In oktober 2018 werd Oedit door de Nederlandse politie op zijn logeeradres gearresteerd.
  Weg drank, weg goed vreten, weg wipje maken, weg luxe leven.
  Op advies van Irwin Kanhai is Oedit nu ineens bereidt om mee te werken.
  Wat klopt er niet in dit verhaal ?
  Oedit hoopt natuurlijk dat hij in afwachting van zijn proces naar huis mag gaan om bewijzen te vernietigen en getuigen om te kopen of te intimideren.
  Het is ook gemakkelijker voor Oedit en Kanhai om in Suriname politie en andere justie functionarissen om te kopen dan in Nederland.


  Maak melding
 22. JAICHAND, als je wilt lullen over anderen hun POES praat dan over die van JE MOEDER, JE ZUSTERS EN JE DOCHTERS. Maak jij je druk aan wie zij het geven. Noch jij, noch je hele familie en vriendenkring met hun zg hardwerkende kop, die alleen oplichten, stelen en aan drugs doen moeten lullen over anderen.
  Achter de pc kunnen jullie je verschuilen.
  Oedith is een drugsbeest net als 90% van de rijsthandelaren. Sodermieter dus op.


  Maak melding
 23. Natuurlijk wil Radj Oedit gehoord worden door Justitie in Suriname. Oedit zit nu in een Nederlandse gevangenis.
  Oedit is ook plotseling weer kerngezond en klaar om verhoord te worden.
  Hij zit nu al 4 maanden in de gevangenis.
  In oktober 2018 werd Oedit door de Nederlandse politie op zijn logeeradres gearresteerd.
  Weg drank, weg goed vreten, weg wipje maken, weg luxe leven.
  Op advies van Irwin Kanhai is Oedit nu ineens bereidt om mee te werken.
  Wat klopt er niet in dit verhaal ?
  Oedit hoopt natuurlijk dat hij in afwachting van zijn proces naar huis mag gaan om bewijzen te vernietigen en getuigen om te kopen of te intimideren.
  Het is ook gemakkelijker voor Oedit en Kanhai in Suriname politie en andere justie functionarissen om te kopen dan in Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES