donderdag, mei 30, 2024
HomeFoto'Waarnemend' directeur bejaardentehuis Suriname steelt geld van oudjes

‘Waarnemend’ directeur bejaardentehuis Suriname steelt geld van oudjes

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 feb – De politie in Suriname heeft een vrouw aangehouden die in haar functie als waarnemend directeur bij een bejaardentehuis geld zou hebben verduisterd van het bejaardentehuis en de inwonende seniorenburgers. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Tegen de vrouw die zelf ook een seniorenburger is, werd door de leiding van het tehuis aangifte gedaan. Op woensdag 13 februari werd ze door de politie van het ressort Kwatta aangehouden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is zij dezelfde dag in verzekering gesteld voor verduistering.

UPDATE: Volgens de politie fungeerde de vrouw als waarnemend directeur bij het bejaardentehuis. Volgens insiders is de vrouw echter nooit waarnemend directeur geweest, maar zou ze ‘slechts enkele zaken coördineren’ bij afwezigheid van de directeur.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Kijk wat de onafhankelijkheid van Suriname met zich heeft meegebracht,alleen maar rampen .Naast de tragedie die bouta met zich meebrengt voor Suriname en de surinamers,is het net een free for all om het te overleven in Suriname.


  Maak melding
 2. Dankzij het huidig paars corrupt rovend crimineel financieel wanbeleid van didibri en trawanten, schijten en pissen vele senioren letterlijk en figuurlijk dagelijks een bouta schijt vol kommer en kwel hoe te overleven. Schandaliger is wat ddb en trawanten land en volk aandoen en denken vrijuit te kunnen gaan, onder het mom van vaderland; s liefde dan deze verduisteraar die nu zal worden opgesloten. Opa en oma taki, wi e sjie dat naarmate de verkiezingen naderen, velen die ddb waar dan ook vertegenwoordigen, welke stichting, instituut, bedrijf, religieuze gemeenten, politieke partijen en huizen, frauduleuze handelingen schering en inslag zijn geworden. Oma taki, ndper’ s zijn een vloek voor land en volk, maar gelukkig ook voor zichzelf. Opa taki, ndp hoofman na a wortel der misdaad, a bigi vloek.


  Maak melding
 3. Diep triest wordt ik van dit bericht.

  Natuurlijk moet ze bestraft worden als het verhaal van het bejaardentehuis klopt.

  Ik zou wensen dat de politie eerst meer onderzoek deed en deze oma Tecla ( nog) niet in verzekering had gesteld.
  Iemand op hoge leeftijd die zegt dat ze waarnemend directeur is maar dat in werkelijkheid niet is heeft een steekje los volgens mij
  Kan het zijn dat van haar situatie misbruik wordt gemaakt door haar vals te beschuldigen van verduistering.

  Om hoeveel geld zou het gaan??


  Maak melding
 4. Bedenkelijk, wat nog vreemder is dat het land vol zit met waarnemende directieleden die stuk voor stuks als schaakstukken worden verzet. De term waarnemend kan dan ook op 2 manieren worden gezien.
  1. de waarnemende zit op de positie in afwachting van een definitieve directie.
  2. de waarnemende neemt de honors waar namens een hogere macht die in Suriname aan alle touwtjes trekt.

  Dagelijks hoor je dat een waarnemende directeur wordt vervangen voor een andere waarnemer. Blijkbaar zijn er geen echte directieleden meer. Zo richting verkiezingen moeten nog veel partij vriendjes een goed betaald baantje hebben. Na de verkiezingen is er hetzij veel op te ruimen of…


  Maak melding
 5. Wuhahahaha,

  ‘Waarnemend directeur’ ofwel directrice.
  Een veel mooiere benaming is natuurlijk ‘dievegge’. Oh wat een prachtig woord! Het is gewoon een ‘saka saka’ ofwel laag-bij-de-grondse …

  Dievegge!!

  Me mars papa!


  Maak melding
 6. Dit is niet wie niet werkt zal niet eten, maar……..wie niet steelt zal niet vreten !!!!
  Het land is totaal naar de kloten geholpen door een stelletje dieven die regeert en presideert !!!!!
  Mw: T.S. denkt: als het niet van de lengte komt, dan maar van de breedte, goede voorbeeld doet niet altijd volgen, dat zien we maar weer ! Roven en moorden is de motto in sweet Sranan, werken daar hebben ze een broertje dood aan ( de goeie daar gelaten )
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 7. Als iedereen een gegarandeerde inkomen zou hebben – werk of niet – waarmee hij zou rond kunnen komen, dan kon je gerust de doodstraf opleggen voor zulke vergrijpen.
  De wereld moet toe naar een Basis Inkomen – werk of niet – zodat mensen niet hoeven stelen. Wie dan rijk wil worden en in luxe wil leven zal dan hard moeten werken, wie alleen het minimale wil, hoeft weinig te doen maar is dan ook geen last meer voor al die anderen die meer willen.


  Maak melding
 8. Kon het niet nalaten, ze deed Hoefdraad en de coalitie na maar in het klein. Tja de kruimeldief wordt vervolgt en de dieven die ladingen vol stelen worden niets in de weg gelegd.
  Wie heeft Hoefdraad ooit opgepakt en in voorlopige hechtenis gesteld?
  Wie heeft Dodson en Sardjoe en consorten ooit laten oppakken voor stelen uit een leeg gegeten ruif?
  Niemand die dit doet ondanks de anti-corruptiewet die is aangenomen maar nog nooit is gepubliceerd noch in werking getreden


  Maak melding
 9. In een land waarvan de leiders vinden, dat niets fout is. Waar dagelijks leugen en bedrog door zij die het voorbeeld moeten geven, verkondigd wordt. Waar er nauwelijks schaamte is dat dit gebeurt. Waar een bevolking in grote getallen voor deze figuren kiest, moet men niet verwondert staan dat dit gebeurt.

  Suriname is niet alleen financieel bankroet maar ook moreel-etisch.

  Religieuze leiders zijn stil. Maken gretig deel uit van het geheel. Zegenen het kruis van de vaandel dragers van list en bedrog. Zo een land is mijn swietie Sranan geworden.

  En ach ja. Ook ik wil alles alles lijden voor een pakket. En als het kan ook ietsjes meer. Gebeurd dat dan belazer, bedrieg ik ook de boel, vergeet mijn integriteit en kies ik weer een lijdensweg voor en van vijf.

  Hiep, hiep, Leve een pot met bruine bonen en een stukje zoutvlees hoera. Kunnen wij die voor deze lijders stemmen cheaper worden.


  Maak melding
 10. Het is een bekend fenomeen dat er dagelijks wordt gestolen van de oudjes. Dit is een zeer pijnlijke kwestie. Komt in alle bejaardenhuizen hier voor. Vorige week, bracht ik een kilo kaas voor mijn oud tante die in een verzorgingshuis verblijft aan de kwattaweg, heb het in haar koelkast gelegd die op haar kamer staat. De volgende dag ging ik weer even langs om een lekkere broodje kaas voor haar te maken. Kilootje kaas had de benen genomen en wat denk je mijn naam is haas. Nieuwe overgordijnen en vitrage bij Kirpalani voor haar gekocht om de kamer gezellig voor haar aan te kleden. De maand daarop overgordijnen en vitrage spoorloos. Dit zijn vreselijke toestanden hier en mensonterend.Dus uiteindelijk ontneemt het plezier je om nog iets te doen. Het personeel heeft er ook een handje van. Bij navraag wist niemand wie de gordijnen had meegenomen. Het is triest voor woorden. Hoe haalt men dit in zijn hoofd?? Bigie ai, nanga foeroe.


  Maak melding
 11. Odi,Odi, seniore burgers/gepensioeneerden van Pensioenfonds Suriname:
  Dang fa dang !! “Lieve Hugo” Blanker had in het vooruitzicht gesteld dat de groep van ADEK-gepensineerded,Planbureau,Cebuma en anderen aangesloten ambtenaren bij ABO, deze maand hun bijgestelde, pensioen,zoals dat in “de wet” is opgenomen (als ambtenaren een loonronde krijgen, dan worden de pensioenen ookaangepast) !
  O-pe-dang !! A trong wan kajana-gramang !! Deze gepensioneerden zijn er bekaaid vanaf gekomen !!!
  Ik hoor ook geen enkele “zakken-vullend” DNA-lid opkomen voor deze groep gepensioneerden die trouw hun!0% premie al die jaren hebben betaald !!!

  Ook Hoogie en Renata Wouden ,zwijgen in alle talen !!
  Kijken wat voor reactie onze “LIEVE HUGO BLANKER” heeft !!
  hopelijk leest hij deze posting, of dat iemand hem hierop wijst !!!


  Maak melding
 12. De tijd van echt respectabele burgers en leiders al lang voorbij. Mafia mentaliteit, hebzucht en moreel verval zijn de laatste decennia de maatstaf geworden.

  Het is nu alleen maar zichtbaarder omdat de hele samenleving steeds verder afbrokkelt naar een soort van anarchistisch, schijt aan alles, wetteloos bestaan. Iedereen doet maar wat, wanneer het misgaat wordt er geen enkele verantwoordlijkheid genomen. Mensen verkondigen zo vaak het evangelie, maar in werkelijkheid vinden ze geld en macht belangrijker.
  Daarom ben ik van mening dat men niet moet klagen wanneer je de andere kant van de medaille gespresenteerd krijgt.
  Jij bent als mens verantwoordelijk voor jouw daden, al het positieve en/of negatieve heb je over jezelf afgeroepen.
  Niemand dwingt jou tot deze handelingen.


  Maak melding
 13. Gelegenheid maakt de dief. Ik vermoed dat 45% VAN DE POSTERS HIER OOK ZOUDEN STELEN ALS ZE DE GELEGENHEID KREGEN. Soms is de verleiding om iets spannends te doen gewoon heel groot.


  Maak melding
 14. In en in triest. Opsluiten dat mens. Maar ja het gebeurt overal ook hier in Nederland. Directeuren stelen van hun bedrijf. Verzorgers stelen van de ouderen. Oma’s worden bestolen door kleinkinderen, ouders worden bestolen door kinderen, kinderen worden bestolen door ouders. Overal de zelfde shit, maar in Nederland zeggen we niet dat het aan de regering ligt. Gelukkig zijn ze hier niet zo dom om anderen de schuld te geven van het hebzuchtige gedrag van een ander.


  Maak melding
 15. @ ja. he Afiba. Het gebeurt overal. Daarom moet het in Suriname ook. Of wil je zeggen dat we daarom ook begrip voor moeten opbrengen.

  Overal in de wereld krijgen mensen weleens een laklaag. Zou het daarom ook goed zijn als het bij jou ook gebeurde.

  Of zou het ook passen, als we begrip zouden hebben dat het met jou ook gebeurde. En dan ons mond overhouden, wegkijken, doen alsof we het niet erg vinden.

  Dat zeiden Surinaamse politici ook. Ze verwezen naar voedselbanken in Nederland. Daarmee was het goedgepraat dat oudjes bezweet in lange rijen moeten staan om een pakket te bemachtigen. Zij die nog met hun kont konden wiebelen, wiebelden als vorm van dank voor een pakket. Anderen misie-kaba lijkend, spraken hun zegen uit voor Maar Bouterse en Bigi missie Bouterse.


  Maak melding
 16. Omdat deze ordinaire viswijf in het verleden vaker geld weggenomen heeft, is zij geen dievegge maar een kleptomane. Maar wie O wie steelt in Suriname niet ? De minister steekt van zijn secretaresse. Zij steelt op haar beurt weer van de loopjongen en zo is de cirkel rond . Suriname bestaat alleen uit rovers en bendevormende dieven. Ik las niet zo lang geleden dat zelfs Bulgaren zich inlaten met oplichtingspraktijken. Ja ja Suriname ….


  Maak melding
 17. SON SMA NO HABI YEYE !!

  BESTEEL JE EIGEN FAMILIE !

  HOE OUD U BENT MAAKT NIET UIT !

  AFBLIJVEN VAN ANDERMANS GELD EN EIGENDOMMEN !

  PS : BESCHERM OOK ALLE GOEDEREN, GELDEN, BOSSEN,
  VISSEN, GOUD, en ANDERE RIJKDOMMEN VAN DE STAAT
  SRANAN, HET IS BESTEMD VOOR HET GEHELE VOLK !
  DIE ZIJN GEEN EIGENDOM Of SPEELTJE VAN EEN CORRUPTE CLAN !!!


  Maak melding
 18. TECLA SEDOC IS GEWEND GELD WEG TE HALEN /STELEN VAN ANDEREN.HOOR
  .HEB MET HAAR IN EEN.BEKEND ZIEKEN IN RICHTING GEWERKT .IK MOEST MIJN TAS GOED OP SLUITEN.. ZE GAAT HET NOOIT AFLEREN…EIGEN SCHULD DIKKE BULT


  Maak melding
 19. Whahaha Pico,
  Dat is een toepasselijke opmerking.
  Van afhankelijke ouderen stelen is een misdaad ten top.
  Opsluiten in Santo Boma, dan hoeft zij niet meer te werken. Vervloekte hebberige beesten..


  Maak melding
 20. @lijg dat is bekend hoor dat zij vaker proletarisch en op de bonnefooi dingen heeft verdonkeremaand. Zij heeft ook getracht met valse documenten (opgemaakt door een familielid notaris van haar) een geldlening bij de bank af te sluiten. Die vlieger ging niet op. Daarom noem ik haar geen dievegge maar een kleptomane; iemand voor wie stelen een obsessie is geworden.Het bestelen van bejaarden doe je alleen als je geen gevoel in je donder hebt en letterlijk over lijken gaat. Welnu mevrouw Sedoc is daarvan het schoolvoorbeeld. Vuilnisman, kan deze zak ook mee ?


  Maak melding
 21. Waarvoor ik blij.ben is dat ze gelukkig gelukkig GEEN kids heeft anders was het nog een grote schande . TECLA TECLA SEDOC WANNEER LEER JE DIT AF MEISJE ?? O TING JOE O KEBA NANGA A LIBIE DISIE ??????


  Maak melding
 22. Suriname een eenheid volkeren land, het ging zo goed met al deze volkeren, totdat een zelfstandigheid op eiste, terwijl de andere mede volkeren het nog niet rijp vonden om onafhankelijk te worden…..uiteindelijk toch onafhankelijk geworden, een waar zijn wij nu????? ™Een Paria volkeren land geworden, Sari tori…


  Maak melding
 23. Ik vindt dat Tecla onmiddellijk in vrijheid moet worden gesteld en moet vallen onder bescherming van de amnestiewet. Gelijke monniken gelijke kappen.


  Maak melding
 24. Dit laat zien wat het Surinaamse volk waard is. De minister die in China goud stal, hier een wordt van de armen gestolen die al weinig hebben. Is het niet raar? . Overal ter wereld worden Surinamers …en vooral in NL wantrouwt..ra…ra ra hoe zal dat komen. Is toch erg, van rechters, advocaten, notarissen, politie en justitie….iedereen is een dief, alles gaat om de centen en dit is niet van nu. Probleem in Suriname is dat niemand ergens voor verantwoordelijk is. Waar ga je klagen in Suriname en wie pakt de corrupte honden in Suriname op?. NIEMAND. Zal dit levenswijze ooit ophouden?. NEEN. In Nederland wordt je gestraft als je iets doet dat niet correct is. Dus alles heeft gevolgen, in alles wat men in NL doet. Je kunt bijna iedereen met succes aanklagen als het gegrond is. Hierdoor is Nederland en de Nederlandse bedrijven betrouwbaar. Het is simpel mensen…..maar de beest in de Surinaamse mens te groot in Suriname. Alles draait om emotie. In 1992 was het een rechter genaamd Frank Truideman en zijn zoon die advocaat was Regillian Truideman……..Vader en zoon waren betrokken bij een grootscheepse drugszaak. Zoon heeft het leven moeten laten dankzij zijn eigen vader die rechter was…..dit alles voor geld…en de zoon is dood. En wie dacht dat e.e.a. gevolgen zou hebben voor zijn vader Frank Truideman, ha ha ha …..deze man stapte op als rechter maar werkt tot de dag van vandaag in Suriname als advocaat. Hoe kan zo iets bestaan in een democratisch land als Suriname??. Wat wil je dan????. Wat moet van Suriname terechtkomen, want moet er van de rechtspraak terechtkomen?. De schoft brengt criminelen in Suriname in contact met tal van andere bij juspol werkende medewerkers. Eenden/Doksa/kwie kwie en vooral veel geld om iedereen om te kopen. Info: de zoon van een oplichter Vinish Bahoran. De zoon verklaard tevens dat de ouders alles vooraf met de advocaat hadden afgestemd voordat de ouders een oom van Vinish gingen oplichten. door al deze ellende is de moeder van Vinish op 42 jarige leeftijd overleden omdat Truideman ten onrechte beloftes had gedaan en garanties gaf dat de criminelen de zaak zouden winnen. Ja ja , dit is niet de enige persoon wiens dood Frank Truideman op zijn geweten heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES