Start fundraising om Suriname Culinary Team naar Miami te krijgen

10
Start fundraising om Suriname Culinary Team naar Miami te krijgen
Foto (c) via hoofdsponsor van het Suriname Culinary Team: SLM

PARAMARIBO, 18 feb – De Suriname Chefs Association staat op het punt te beginnen met de fundraisingsactiviteiten om het Suriname Culinary Team naar de Taste of the Caribbean in Miami te kunnen afvaardigen in juni 2019. ‘De Paramaribo Gourmet. An Introduction to Our Flavors‘ is de eerste in een reeks van activiteiten waar u mee kunt helpen om dit mogelijk te maken.

Op 11 en 18 november 2018 zijn er onder de paraplu van de Suriname Chefs Associatie (SCA) wedstrijden gehouden op zoek naar nieuw talent in de categorieën chefs, pastry chefs en bartenders. De winnaars maken nu deel uit van het Suriname Culinary Team dat de komende twee jaren de zoektocht naar een gemeenschappelijke identiteit op culinair gebied moet voortzetten. Geen gemakkelijke opgave, maar met een team dat steeds jonger wordt, is het wel een doel dat dichterbij komt.

Tijdens het concept ‘Paramaribo Gourmet’, dat plaats vindt op dinsdag 19 februari in hotel Torarica, wordt een menu bestaande uit meerdere gangen geserveerd. Dit concept maakt het mogelijk dat de chefs geld fundraisen voor de internationale deelname aan wedstrijden. Aangezien alles op vrijwillige basis gebeurt, moet het team het voornamelijk hebben van de Surinaamse bedrijven die geloof hebben in de Surinaamse gastronomie. Kijk voor meer informatie hierover ook hier.


10 REACTIES

 1. Suriname zal de voordelen van dit uitstapje genieten dus daarom moeten zij dit moeten ophoesten.
  De reisbureau’s en de toeristen oorden moeten hierin ook bijdragen want toeristen betekent geld in het latje van deze organisaties.


  Maak melding

 2. Eerst veiligheid in ons land, dan de toeristen verwelkomen. Er is weer eentje gepakt die vuurwapen gevaarlijk is.Opbergen deze shit met zijn kippenborst met tatoeages op geschilderd.


  Maak melding

 3. @Boeboe bitSjorie. Volkomen gelijk. Eerst en land schoonvegen van het geteisem, vervolgens de accommodaties op orde maken en dan pas toeristen activeren


  Maak melding

 4. Dit zijn initiatieven van het particuliere branche of de sector. Goede zaak.

  Wat betreft de veiligheid van Sur ligt de verantwoordelijkheid bij de politiek. Die faalt nu falikant.

  Toeristen in Sur moeten bij wet dienen te worden beschermd. Zo lang dat niet het geval is, kun je het vergeten met toeristen van buitenlands komaf. Het is nu meer sprake van Surneds die hun familie opzoeken dan als toerist gaan. Ook hier is een kentering gekomen wegens het ontbreken van de veiligheids situatie.

  Zouden de Surneds het masaal laten afweten dan kunnen de surs alleen maar gras gaan eten. En vergeet niet dat iedere maand een boot vol goederen door familie in ned worden verzonden.


  Maak melding

 5. Mensen eten te veel en worden ziek. Chef koks moeten water en brood serveren.
  1e gang: 1 klein kopje thee
  2e gang: 1 beschuit
  3e gang: 1 glas water
  4e gang: 1 bacove


  Maak melding

 6. Ik vind persoonlijk de vlag van Su niet kunnen
  Als je Su op de wereldkaart wilt hebben zou ik adviseren n neutrale vlag te kiezen
  t lijkt meer op n vlag uit n arme land van Afrika
  Suriname miet je ni met Afrika associëren das ni gezond


  Maak melding

 7. @Jan,

  Wat staat centraal in de Surinaamse vlag? De gele ster. Men wist in 1975 al dat de gele mannen het land zouden overnemen. Ze hadden een vooruitziende blik!!


  Maak melding

 8. Deze koks moeten eens komen met een maaltijd dat heel gezond is en maximaal 5 srd kost. Maar ze zijn vooral bezig voor de rijken die dineren voor 1000 srd.


  Maak melding

 9. Van mij mogen ze een gratis voedsel pakket bij het ministerie van Sociale zaken ophalen of bij de first lady van de Republiek. Kunnen ze hun kookkunsten mee laten zien. Dat doen tegenwoordig velen in Suriname coocking by voedsel pakket.

  Ik zal bemiddelen voor hun dat ze voor het pakket niet in de rij hoeven te staan. Ook niet hoeven te wiebelen als teken van dank met hun kont. Dat scheelt lichamelijk energie verbruik en dat de first lady de boys van bouta niet hoeft te roepen voor muziek.

  Wat ze hiermee met het regelen van mij dat ze dit hoeven is wel een stukje nostalgie. Vroeger kregen de slaven ook van de meesters eens in de zoveel tijd een pakket. Ze moesten daarvoor 1 voor 1 naar voren komen. Glimlachen, dansen voor de meester, hem prijzen en voor hem bidden,want hij had ook weer eens na lange tijd iets goed gedaan.

  Dus kies maar. Jullie kunnen van mij een pakket ophalen. Waarmee jullie je culinaire gaven kunnen laten zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.