Verdachte ‘drive-by shooting’ Suriname aangehouden; had meer op zijn kerfstok

44
Man raakt gewond bij 'drive-by shooting' in Suriname

PARAMARIBO, 16 feb – Een vuurwapen gevaarlijke verdachte in Suriname, die op twee verschillende momenten het vuur opende op een andere man, is door politieambtenaren van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. De verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor een zogenaamde ‘drive-by shooting‘ (FOTO) in de Phillipusweg te Pontbuiten, waarbij een man in zijn been werd geraakt. De schutter had ook eerder al op hetzelfde slachtoffer geschoten in de Agraweg te Kwatta.

Bij de ‘drive-by shooting’ werd vanuit een voorbij rijdende auto met drie mannen, geschoten op een man die in de laadbak van zijn pick-up zat. De kogels raakten het slachtoffer in zijn bovenbeen dat hevig begon te bloeden. Politieambtenaren verleenden bij aankomst op de plek van het misdrijf hulp, om te voorkomen dat het slachtoffer in afwachting van medische hulp dood zou bloeden.

Niet lang na het schietincident werd de auto, van waaruit geschoten was, door leden van het RBTP gesignaleerd bij een pompstation. Het RBTP trad in actie (FILMPJE) en alle drie inzittenden werden aangehouden en voor nader onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Achteraf bleek dat de schutter ook deel uitmaakte van een bende, die onlangs een brute beroving gepleegd heeft, waarbij slachtoffers gewond zijn geraakt meldt het Korps Politie Suriname.


44 REACTIES

 1. De zoveelste Chinees of Hindoestaan die op een lafhartige wijze aan het beroven en plunderen is geslagen. O wacht nee dit beest is niet bruin of geel maar zwart. Jammer dat de politie niet de andere kant op keek en hem een kogel door zijn kop joeg.


  Maak melding

 2. Het wordt steeds tragischer in Suriname……
  Zo te zien kan die killer presidents kandidaad worden…je weet toch…surinamers kiezen deze criminelen als hun lijder.Ze zitten met zo een crimineel als hun lijder…eentje die jou het liefst uit je bed sleurt en dan..de rest is geschiedenis.


  Maak melding

 3. @ Padre

  Oh God, geef hen ( de boeven ) hun dagelijse brood, wijn en vrouw.
  En als een toetje een kogel tussen zijn ogen Amen !!!!
  @ Baba Sai
  Volgens mij lopen er meer mensen met wapens rond in hun zak dan met Srd in Su.
  @ Ray
  Stel dat je, je vriend Bouta persoonlijk mocht berechten, wat zou je dan met hem doen ???
  Want jou haat tegen hem, gaat dwars door merg en been. Damsco en RobG krijgen er gewoon diaree van !!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 4. @ zwartmans dat is zo alleennworden die wapens NOOIT gebruikt om anderen te beroven. Ik heb mijn wapen binnen handbereik om alleen om mezelf te beschermen. Daar zit het verschil in.


  Maak melding

 5. Geen handen afhakken, maar dead by hanging op het onafhankelijkheidsplein.
  En in dit geval alle drie.

  Wanneer de kiezers een foute keuze maken, ben ik bang dat er een nog slechtere dan DB aan de macht komt.
  En die kans is reëel groot.


  Maak melding

 6. @Baba Sai 14:33
  Ik begrijp jouw frustraties en de naakte realiteit al te goed, maar waarom uit je deze nu juist met haat jegens de zwarten. Je zal wel begrijpen dat opruiend taalgebruik, ook meer haat bij andere zal aanwakkeren en daar bereiken wij niets mee. Suriname is met zijn diversiteit van bevolkingsgroepen een creatie van Nederland en zal onder de huidige politieke en economische omstandigheden nimmer komen tot lotsverbetering van het individu en tot solidariteit. De kwestie is echter dat de samenleving steeds verder verguist en de onderlinge relaties steeds verder van elkaar komen te staan. Debet hieraan is de verdeel- en heerspolitiek van de huidige regering. Het individu vooral de mofinawangs zijn echter het slachtoffer met als resultante onverdraagzaamheid dat zich tevens uit in crimineelgedrag. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen. Laten wij onze boosheid liever richten op de vuile politiek en de DDB consorten die de samenleving gegijzeld houden. Hou goede moed brada want eenheid maakt macht.


  Maak melding

 7. @J.Zwartman
  Wel van mij verdiend hij de doodstraf niet.Dat is een te makkelijke straf voor hem.
  Ik zou hem in boeien slaan en in een donkere kamer smijten.Zijn maaltijden zouden bestaan uit water en een stukje droog brood.Ik zou hem isoleren van de buitenwereld en de bastaard zou elke dag een dood sterven.Ik zou het zo erg voor hem maken dat hij zou smeken om de doodstraf.


  Maak melding

 8. @omoe Snesie de reden dat ik de dingen benoem zoals die zijn, is dat wij in Suriname met oogkleppen rondlopen en steeds voorgelogen worden. Ik word moe van de liegende overheid die steeds zegt dat de veiligheid in Suriname toegenomen is. Dit waarschijnlijk om toeristen naar Suriname te trekken. Die komen ook en vertellen dan ook verhalen over berovingen en mishandelingen waarbij steeds als daders de boscreolen worden genoemd. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om overvallen te worden: een keer door een inlander de tweede door Braseo. En nogmaals ik heb geen problemen met boslandcreolen die studeren of vooruit willen komen maar wel aan degenen die het centrum en buitenwijken onveilig maken.


  Maak melding

 9. In de gevangenis zie ik alle soorten mensen.
  Ga je in India zal je overwegend hindustanen zien, in Afrika de zwarten, in Suriname een mix oftewel de weerspiegeling van de Surinaamse bevolking.
  Keek net naar scammers in Australie. Waren goed uitziende mannen (oudere blanken) die mensen tot de dood of tot homeless hebben gemaakt. Is het niet roven en moorden???
  En het geld ging op 1 van de 4 grootste banken in het land waar mensen die in kolossale villa’s wonen toestemming voor hebben gegeven. Over de hele wereld heb je criminelen. Er is geen kleur en ras aan verbonden.
  Van Chan toen hij politie was mochten zulke zaken niet meer gepubliceerd worden. Vergeten?? Ik niet


  Maak melding

 10. Heb jij ooit een Hindoestaan of een Chinees en of Javaan een zwarte zien beroven of doodschieten ? Zo ja leg dan bewijzen zo nee dan tap you dek! Oproerkraaier zeker een Sylvana Simons adept ?


  Maak melding

 11. @Baba sai, wat voor een BEEST moet je zelf zijn om een ander een beest te noemen. Mocht deze titel die jij bezigt toepasselijk zijn, dan geldt deze voor het gros dat via dit podium reageert, denkende een beter mens te zijn dan de ander.
  Ik kom gelukkig uit een generatie Surinamers die respect had voor elkaar, ondanks de verschillen. Wij leefden mét en naast elkaar. Wij zorgden voor elkaar, ondanks het feit dat men beweert dat de leiders van toen het volk verdeelden. Misschien probeerden die dat, maar door onze beschaving en respect naar elkaar toe, lukte dat niet zo. Wat is er toch met jullie gebeurd!
  Ik verlang nog steeds naar mijn buurvrouwen waar ik verantwoordelijkheid voor onze directe omgeving mee deelde.
  Wij waren “ Sisa’s“ , deelden lief en leed, mekaars eten, leerden van elkaar, zo ook onze kinderen. Wij vertegenwoordigden 4 van de grootste etnische nationaliteiten die Suriname kent. We waren TROTS!! We waren VROUWEN. Misschien dat dát het verschil maakte met de overigens haatdragende mannen hier? Hebben jullie vaders je zo gevormd? Ik geloof dat niet.

  Alle geweld, risico op overval dus beroving etc. dat er schijnt te zijn in Suriname, boezemt mij veel minder angst in als de GROTE angst voor de intense HAAT welke ik proef. Wonen jullie haat verspreiders in Suriname? Is dit het voorbeeld voor jullie kinderen?
  Het beeld dat ik nu heb is: Heb je een verkeerde kleur of het verkeerde haar, dan dreig je in het openbaar gelyncht te worden door mensen zoals @Baba sai.
  Afschuwelijk en jullie hebben het niet eens door.

  Ander bericht over 5-jarig kindje welke overleden is aan de Mexicaanse griep leidt toe tot het uitkramen van allerlei onzin wat niks te maken heeft met medeleven en steun aan de ouders. Wat heeft de familie van dit kindje aan dit onmenselijk gedrag?
  In Nederland gaan er kindjes / tieners dood aan de meningitis. Heeft de Overheid daar ook wat mee te maken?
  Mensen a.j.b. denk toch even na en spoel je HAAT door het toilet, denk na, neem je verantwoordelijkheid door een voorbeeld te zijn voor je kinderen. Deze intense haat naar elkaar toe zal absoluut niet leiden tot verbetering maar zal zich generaties lang voortzetten. VLOEK noemt men dat. KOENOE!

  Ik koester de herinneringen aan het fijne land waar ik ruim 75 jaar geleden geboren ben en vreedzaam geleefd heb met de verschillende bevolkingsgroepen. Zal blijkbaar nooit weer zo worden. Nu moet ik mij helaas schamen voor mensen die zich Surinamers, nee sorry, Hindoestaans, Chinees, Indiaans, Javaans noemen en zich verheven voelen boven de zwarte mede mens en zich in kleurnuances definiëren.
  Klopt, jullie zijn geen mensen maar kleuren en etnische wezens. Te triest voor woorden.

  Kom nu maar op met je gescheld, jullie verwijten van naïviteit, je uiting van superioriteit, het gewijs naar een ander. Vervloek me maar en vergeet zoals gewoonlijk dat je nageslacht hebt.
  Ik verwacht niet anders. Bah!!


  Maak melding

 12. @Baba Sai, in mijn tijd roofden OOK de Hindoestanen en Javanen en stonden bekend om hun GRUWELIJKHEID. Zeker op de plantages. Het is echter NOOIT reden geweest om een hele gemeenschap zó erop te veroordelen en te haten.
  Ik kan legio voorbeelden geven. Met naam en toenaam. Mijn moeder is slachtoffer geweest op plantage “ Rust en Werk” dus waar heb jij het over??
  Ik zal echter niet vervallen in hetzelfde domme, ongenuanceerde gezwets van jou.
  Integendeel leefden wij mee met de families. Mocht jij Hindoestaans zijn, ga maar na wat er bij “ jouw” mensen gebeurde, zeker onderling!! Schei toch uit meneer en ga je dan eerst écht verdiepen in de hoe het er écht aan toe ging in het land en bij de inwoners die jij zo haat.
  Maak een reisje naar Nickerie, Commewijne en laat je goed informeren. Vergeet de drank niet mee te nemen. Dan komen de échte verhalen wel los.
  Geen één etnische bevolkingsgroep is zonder smet.


  Maak melding

 13. Ik word moe van al die berovingen plunderingen moorden schietpartijen door boslandcreolen. Lijkt het niet verstandiger voor die mensen te bidden ipv mij ? Ik heb nml mijn weg gevonden. @ Olga als jij voor het eerst deelneemt op dit forum ga dan niet direct verkeerde conclusies trekken want als jij denkt dat ik de enige ben die zich in grove taalgebruik uit dan heb je het gied mis. Ook de creolen hier op dit forum geven blijk van racisme dus ga niet huilie huilie doen.


  Maak melding

 14. @Baba Sai, je blijft een zeer triest figuur. “ Huilie, huilie” ? Wat is dat? Wat jij nu doet bij gebrek aan zinnig commentaar?

  En nee, dit is zeker niet nieuw voor mij, jij ging (nog) niet naar school bij mijn start. Maar fatsoenlijk commentaar gaat aan jou voorbij.
  Vandaar jouw conclusie.
  Wellicht is begrijpelijk lezen een competentie die je niet beheerst. Ben jij nu zielig??
  Ben jij “ jullie” ?
  Jou haal ik persoonlijk aan daar jij vaandel drager bent onder de haatdragers hier.
  Maar het moet mij eigenlijk niet verwonderen, jouw commentaar hierop. Beter is je niet voorbehouden.

  Elke misdaad moet passend afgestraft worden met het doel de daders er beter van te maken. Heeft totaal niets met ras of kleur te maken.
  Het heeft geen zin om met jou in gesprek te gaan, zo geldt dit ook voor een ieder die met haat doorverfd is.
  Je hoéft het niet persé met elkaar eens te zijn, je mag boos en gefrustreerd zijn, maar fatsoen en respect doet naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen.
  Het ga je goed jongeman.


  Maak melding

 15. Ik neem hun al in mijn gebed.. maar voor jou baba sai is dat jou geestelijk gesteldheid vooruit gaat. Geloof me je heb mijn gebed nodig. Succes broer


  Maak melding

 16. Mevrouw @Olga, ga eens je djoeka broeders de les lezen dat ze niet moeten moorden, verkrachten, stelen, roven en mishandelen. Durf je dat? Begin als experiment met @Damsco, @pakiratigri en @RobG hier.
  Hoewel ik van RobG vermoed dat hij een darmlek likkende Hindoestaan is (Rob Gaarchatta). Ik ken haast geen nee..ger die Rob of Robbie heet. De groeten aan je man en een fijne avond.


  Maak melding

 17. Het zou fijn zijn, als men een reactie plaats over een bepaald bevolkingsgroep, de goeie hiervan wil uitsluiten.

  Neem alles voorbeeld, dat niet al je vingers even lang zijn. Zo ook niet iedereen is slecht.

  Door haat te zaaien bereiken je niks mee.
  Haat en racisme is slechter dan kanker.

  Het goede begint bij je zelf.
  Hoop dat men hierover nadenkt.


  Maak melding

 18. @olga je bent emotioneel een wrak en raaskalt een eind weg. Ja ik heb problemen met rovende stelende schietende djoekas maar heb geen problemen met stadscreolen. Ik heb ook aangegeven dat 4 van mijn personeel Haïtianen zijn en die zijn minstens net zo zwart of donker zoals u wilt als de boslanders. Alleen is er een groot verschil in hun arbeidsvermogen. Op dat vlak maak ik zeker onderscheid en als jij dit discriminerend vindt dan kan het mij geen moer schelen. Ten tweede heb ik u verzocht met recente voorbeelden te komen waaruit moet blijken dat een Hindoestaan, Chinees Of een Javaan een opzettelijk een misdrijf op een zwarte pleegde. U komt vervolgens met gruwelheden uit de plantagetijd. Zijn die door Hindoestanen en Javanen op een zwarte gepleegd ? Kortom u bent niet in uw bewijslast geslaagd en last u meeslepen door allerlei emotionele onzin. Vervolgens zegt u dat het een eigenschap is van Hindoestanen om te haten. Fijn is het niet om dit te horen maar bovendien is dit het zoveelste kletspraat van uwerzijds. Gaat u maar kijken naar weeshuizen die door Hindoestanen gerund worden. Een ieder creeol boslanders hindoe moslim Javaan bresao is daar welkom. Gaat u kijken naar een weeshuis dat door een Christen wordt gerund. Eerste voorwaarde is dat men Christen moet zijn zo niet dan dient men zich eerst te bekeren. Daarover hoor ik uw gewauwel niet want dit soort discriminerend onderscheid past precies in uw straatje. Weet u wat mevrouw Olga, wees dankbaar dat u in Nederland woont want dat soort Surinamers hebben altijd de grootste praatjes. Daarom ook de verwijzing naar Sylvana Simons. Maar die verwijzing was niet aan u besteed. Als het u niet bevalt gaat u toch lekker op de maan wonen. Bent u heel dichtbij God en Jezus.


  Maak melding

 19. @a na mi: dank voor uw gebeden maar de Paus heeft onlangs verklaard dat het Islam geloof het enig juiste geloof is omdat het al 1500 jaar nog steeds intact en authentiek is. Mocht dit idd het geval zijn dan heb ik liever een imam die voor mij bidt (is niet nodig maar ach wat maakt het uur). Mocht bidden uw grootse hobby zijn, dan kunt u beter in uw gebeden bidden voor de ontwikkeling van de rovende moordende en verkrachttende boslanders. En als uw gebed zo veel kracht heeft als u beweert, zal Suriname binnen 24 uur dankzij uw gebeden een paradijs zijn.


  Maak melding

 20. @Baba Sai, blijkbaar ben je psychiater en/of psycholoog. Het heeft geen zin om met jou van mening te wisselen. Ik vraag je echter beleefd om mij persoonlijk niet te beschuldigen van onwaarheden.
  WAAR en WANNEER heb ik beweerd dat Hindoestanen de EIGENSCHAP hebben om te HATEN???????
  Ik heb nieuws voor je: ik heb zelf óók een Hindoestaanse afkomst. Had je niet gedacht vanuit je subjectieve waarnemingsvermogen hè.
  Ik ben het resultaat van twee niet haatdragende mensen en geen BEESTEN zoals jij, niet emotioneel wrak, andere mensen benoemd.

  Ík emotioneel een wrak?? Interessante conclusie en dat uitgerekend door jou. Lees je eigen startzinnen opnieuw.

  Zoals ik al schreef; het ga je goed maar laat mij nu even buiten je beschouwingen en analyses.
  Alles van gisteren is geschiedenis dus minstens zoveel als minder veel van belang.

  Het ging hier niet over ons, maar om een gemeenschap.
  Daarom heb ik genoeg van deze zinloze persoonlijke aandacht.


  Maak melding

 21. Bij gebrek aan geloofwaardige argumenten verlaten de ratten het zinkend schip. Kom maar op met je argumenten en ik snij en halveer en reduceer jouw argumenten tot leugens en opruiing . Kom maar op want ik ga de uitdaging graag aan. Kom maar op met je gruwelheden uit ver vervlogen tijden. De geschiedschrijfster Cynthia McLeod heeft nooit over die gruwelheden verteld en of geschreven. Maar jij mevrouw Olga liegt en bedriegt de boel bij elkaar. Wanneer stopt u met deze haatzaaierij ? Schaamt u zich niet dat u zich verlaagt tot een ordinaire lamlendige leugenaar ?


  Maak melding

 22. Bij het lezen van de reactie van Baba Sai dacht ik in eerste instantie hij is een racist of een dronkenlap

  Later dacht ik hij is niet alleen racist maar ook nog een moderne slavenhouder en een uitbuiter. Hij roept mensen op om in Suriname te komen wonen werken.
  Maar neemt geen Surinamers in dienst. Let wel geen zwarte, geen javaan, en ook geen hindoestaan.
  Wie neemt hij wel in dienst :4 Haitianen. Why?? ze zijn goedkoper dan zijn landgenoten.

  En nu weet ik het zeker, Baba Saai is gewoon een werkeloze Surinamer die hier zijn dagen doorbrengt en er vrolijk op los fantaseert. Veel plezier !!


  Maak melding

 23. @Sam kleppert er maar op los. Jouw soort is mede verantwoordelijk voor de enorme etnische haat en spanning door steeds maar de eigen bevolkingsgroep en de wandaden die het pleegt te beschermen. En neen de Haïtianen zijn bij mij niet in dienst omdat het goedkope arbeiders zijn maar wel omdat het harde werkers zijn. Daar kunnen de luie boslandcreool een voorbeeld aan nemen. Bovendien heb ik in eerdere postings aangegeven ook Chinezen in dienst te hebben alsook Hindoestanen en stadscreolen ( mulatos) . Op allerlei manieren probeer jouw soort mij een predikaat van racist op te plakken. Kil giem me wan brick yere. Je bent zelf een ordinaire racist die op alle gladharigen afgeeft dus ga eerst aan jezelf werken. Luie donder !


  Maak melding

 24. Het onderwerp was; drie aanhoudingen inzake drive-by shooting. Maar, de bijdrage van enkele forumers getuigt van een onblusbaar ressentiment. Jammer, dat het telkens weer om dezelfde Nick gaat. Deze forumer is tot op het bot misvormd en heeft dringend hulp nodig. Misschien komt zijn dromen binnenkort uit; 9mm door zijn strot. Afkomst dader laat zich raden.


  Maak melding

 25. @ baba sai. Is oediet een boslancreool. Is nitinder oemrausing een boslancreool. Is hij door een boslancreool omgelegd. Hoeveel mensenleven zou verloren gaan aan zijn drugs. Een imam kan je niet meer helpen. Dus stap over naar r.k. have a Nice day


  Maak melding

 26. Ai na mi; je begrijp het nog steeds niet he ? Je rettert en tettert maar door als een olifant in een porselein kast. Heb jij last gehad van die twee criminelen ? Hebben ze iemand verkracht gedood of beroofd ? De RK bestaat alleen uit pedofielen dus laat ik jou voor gaan. Wat zat jij raar op de schoot van broeder Nelis.


  Maak melding

 27. @ baba sai. Ik lig echt in een deuk door jou broer. R.K verkracht kinderen en moslims trouw met kinderen. Hou op over geloof bro ik weet meer dan je denkt. Doe ieder geval iets om van je haat af te komen. Wanneer je tot alla word geroepen dat je een rein geweten heb. Zoals nu kom je nooit in de hemel hamdullah


  Maak melding

 28. Ai na mi. Graag gedaan joh en neen gelovig ben ik niet. Want al vroeg leerde ik dat hoe meer men aan het geloof doet hoe groter het beest is. Ik ben nooit over het geloof begonnen totdat enkelen het voorstel deden voor mij te zullen bidden. Daarop reageerde ik dat het beter is om voor de criminele rovers te bidden. Jouw advies is gebakken lucht en zeker niet aan mij besteed. Ik zit niet met haat benoem alleen de dingen. EN DAAR HEB JIJ MOEITE MEE.Zo is het en niet anders. Waar jouw slotzin op slaat ontgaat mij. Wat zeg je nu ? Dat ik niet in de hemel terecht kom ? Jou wens ik zeker een zetel toe naast God Jezus en de 12 apostelen. Want zo een vooraanstaande plek verdien je vast wel maar …….. de hemel en hel kunnen ook door de mens zijn geschapen toch ?


  Maak melding

 29. @ Baba Sai. Je bent net zo gestoord als die uitspraken die uit je bek komen. Je hebt het over zwarten er zijn ook Hindustanen die zwart en bruin zijn. Het enige verschil is dat Hindustanen glade apen haar hebben, apen hebben geen kroeshaar. Dus jij als aap lult gewoon uit je nek. Je doet als of je alles weet. Ik geloof er geen stront van dat je een winkel hebt. In welke straat en wat is de naam van je winkel dan kan ik komen kijken dat je niet liegt. Als je echte ballen hebt en niet alleen herzenloze onzinnigheid staat te schrijven en het land alleen maar loopt af te kraken en een ieder loopt af te zeiken schiet dan een kogel door je kop met die zogenaamde vuurwapen dat je zegt dat je bezit. Of nog beter ga in India wonen waar ze elkaar uitmoorden en elkaar onderling zo erg haten, daar zou je met jou haat goed gedijen en je kan jij je uitleven. Surinaamse Hindustanen zijn net zulke criminelen en moordenaars en zijn de Big Boss van cocaine transporten over de hele wereld. En niet te vergeten ze zijn ook zwart al denken ze dat niet.


  Maak melding

 30. Waar zijn de reacties van pakiratigri, Sam, bolly, Olga, Djamoe e.a. gebleven op de reactie van Afiba? De haat van dit mormel jegens hindustanen, die beweert dat hindustanen van apen afstammen, zit heel erg diep. Zijn hart ziet er zwarter uit dan de kleur zwart!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.