Veel auto-inbraken in korte tijd in Suriname

35
Veel auto-inbraken in korte tijd in Suriname
Voorbeeldfoto: Raam van auto ingeslagen in Suriname

PARAMARIBO, – In korte tijd zijn veel mensen in Suriname afgelopen week het slachtoffer geworden van auto-inbraken. Dit was vooral te merken aan een toenemend aantal posts op social media over deze vorm van diefstal. Ingetikte autoramen werden het meest gedeeld.

Sommige mensen vragen zich af als er misschien een bende actief is, gezien de plotselinge stijging van het aantal gevallen. Bij één auto-inbraak waren de eigenaars naar een begrafenis. Toen zij terug kwamen bij de auto bleek de zijruit bij de voordeur kapot geslagen te zijn en waren diverse bescheiden die in de auto lagen verdwenen.

Een van de inbraken werd gefilmd met een bewakingscamera en is hieronder te zien:

Enkele andere foto’s:


35 REACTIES

 1. Ik vermoed dat de daders Indianen met hoofdtooi zijn. Die eisen nu ook een deel van de rijkdom of zoals u wilt welvaart op. En ik heb daar totaal geen moeite mee want deze bevolkingsgroep is een voorbeeld voor de rest van Suriname. Of waren het toch Chinezen die zich voordeden als boslandcreolen ?


  Maak melding

 2. Het zijn de djonky’s die een auto ruit inslaan als ze iets zien in je wagen.
  Laat niets zichtbaar.
  Doe het in je auto bak.
  Als anderen $10.000 in de auto bij de carwash laat waarom een ander geen tas vol geld.
  Ik trek nooit mn portomonnee en maak het open met veel geld. De spiegels van omoe, mee kijkers. Ik weet van te voren wat ik ergens ga kopen en zet dat geld apart.
  Gelegenheid maakt de dief. Overal zijn ze.


  Maak melding

 3. De eerste 3 reacties hier zijn altijd van de DOMBOOS en PANNENKOEKEN de UILSKUIKENS volgen nog ze liggen nog in bed met hun BIEGIE beeres dat is de bevolkingsgroep van de 1/2 achtste daroe.


  Maak melding

 4. Damsco jouw soort kakkalakka moet vooral nooit reageren want zelf woon jij in Nederland want je hebt geen trotsgevoel in je donder anders zat je in Suriname om te helpen het land op te bouwen. Jullie zwarten hebben altijd de grootse bek en denken dat jullie gehaat worden. De werkelijkheid is dat jullie zwarten de grootste racisten zelf zijn. Dus als jij in Nederland blijft hou dan je mond dicht en geef geen oordeel over de bevolkingsgroep die voor jouw soort zorgt. Oke ? Waarom zit Dodson in India om geld te smeken ? Hij kan beter zijn handjes bij jou komen ophouden.


  Maak melding

 5. Ja ik woon in een ontwikkelingsland en daarvoor schaam ik mij niet. Ik hou van uitdagingen en heb niets met een geplaveide weg. Ik steek liever, ondanks mijn leeftijd, de handen uit de mouwen ipv veilig thuis te zitten en van achter jouw pc iedereen die iets probeert op te bouwen af te kraken. Gezien jouw kk mentaliteit heb jij de Nederlandse gewoontes van kk aardig eigen gemaakt. Zelf geen moer doen om het land op te bouwen maar wel overal commentaar leveren kakkalakka mentaliteit!


  Maak melding

 6. Mensen in Suriname waarom vormen jullie niet met veel mensen een groep in Suriname om zulke mensen die stelen, kort lontjes hebben om goeie manieren bij te brengen, denk zelf dat misschien op een lange termijn zal helpen dat minder diefstal plaats zal vinden enz. De politie kan niet overal zijn om de nette burgers te helpen, dan rest het niet anders dat de nette mensen de handen ineen slaan om het probleem in Suriname op te lossen en van zij lijn kritiek leveren zal niet veel helpen en in Nederland moet men ook het zelfde doen handen ineen slaan en problemen oplossen. Zijn genoeg voorbeelden in de wereld dat mensen de handen ineen slaan om een probleem op te lossen, voorbeeld vrouwen rechten worden door mensen getracht toe te kennen, zodat vrouwen meer rechten krijgen en het lukt , maar bijna met alles heeft gewoon tijd nodig dat het slechte eigenschap in een mens zal verdwijnen, is een advies mensen van mijn kant.
  groeten


  Maak melding

 7. Waardevolle spullen of niet…….BLIJF van andermans spullen af. Mensen, gewoon deze dieven lokken, neem een paar waakhonden mee zodat ze gegrepen en gebeten worden door de honden als ze op de vlucht slaan. Gewoon DOODSLAAN!


  Maak melding

 8. Het zijn de aanhangers van Miessieka-bakka en Tigri Barba !!
  Politie agenten waar zijn jullie ??
  Flora,Sunny Point,Texas en Geyersvlijt zijn Sodom en Gomora !!,met al die awarie domries !!!


  Maak melding

 9. Wat pleit dhr Johny eigenlijk ? De nette burgers moeten de handen ineen slaan en problemen oplossen. Indirect is het zijn wens dat de nette burgers voor eigen rechter moeten spelen om zo de dievengilde moers te leren. Denkt hij dat hiermee de problemen opgelost zijn of wordt juist het probleem verlegd ? Daarover hoor ik hem niet.


  Maak melding

 10. Een junk is bereid om alles te doen om te kunnen scoren, het zijn draai deur criminelen die niet te stoppen zijn. In NL worden ze een paar dagen in de cel gehouden, daarna worden ze weer vrijgelaten
  met het gevolg dat ze weer gaan inbreken ! De beste oplossing voor deze soort lieden is op een onbewoond eiland te werk stelle op water en brood, en verplicht laten afkicken binnen 6maanden.
  Daarna een proeftijd van 3 maanden, vallen ze terug in de oude gewoonte dan weer voor 1 jaar terug plaatsen in het onbewoond eiland.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. Je kunt ze niet verplichten om te werken want dan klagen ze weer over het slavenverleden. Wel ben ik het mee eens om ze onder toezicht verplicht te laten afkicken. Trouwens dit geldt niet alkeen voor de drugsverslaafden maar evenzo ook voor alcohol en gokverslaafden.


  Maak melding

 12. Kruimeldieven en allemaal 99% afstammelingen van Afrika, ook nog 90% deel uitmakend van de ndper’ s. Bij navraag vroeg een agent een van die rovers, ma sande joe e foeroe, antwoordde hij, wroko no de, baas beloof, ma fa foe doe, wi e doe leki baas.


  Maak melding

 13. Mooi, deze is met z’n kop en kenteken op de camera.

  De politie moet ook goed kijken wie de helers zijn van auto radio’s en accu’s, want vaak gaan die rovertjes en junkies op bestelling stelen. Koop daarom ook geen gestolen waar bij een ander, want zo hou je deze situaties in stand.

  Als een junkie steelt is vervelend omdat deze nooit ophouden, ze leren het niet af. Zodra ze weer hun rommel nodig hebben gaan ze weer op pad.

  Ik zie soms ook mensen parkeren voor een winkel met auto gewoon open en motor nog aan, dit moet je ook nooit doen. Laat ook nooit waardevolle spullen en documenten achter in de auto, al is het voor 5 min. Al heb je een lege tas in je achterbak, zelfs daarvoor tikken ze je ruit in.


  Maak melding

 14. Hoe jullie dat in Suriname moeten doen dat laat ik aan jullie over. Ik heb niet over geweld met geweld bestrijden, want velen hebben mijn reacties op waterkan.net gelezen en in vele reactie zweer ik het geweld af,
  babai sai. Als je gelezen heb wat ik over de vrouwen rechten heb geschreven, er zijn organisatie die met aantal groepen op de wereld de rechten van de vrouwen willen verbeteren, zo kan de mensen toch ook groepen in Suriname bij elkaar verzamelen en dan bij de criminelen langs gaan om te overtuigen dat het niet goed is wat zij doen, zwaardere straffen voor kleine vergrijpen zal het niet helpen, kijk maar naar Amerika hoe hoog de straffen zijn voor kleine vergrijpen en in Amerika pleit nu een hoge piet voor kleine vergrijpen minder zwaar te straffen, het kost Amerika 63 miljard om de gevangen achter tralies te houden.
  groeten- Wij in Holland hebben ook last van dieven enz.
  groeten


  Maak melding

 15. Dit is puur pinarie in paramaribo die stedelingen hebben het zwaar door die ndp regering waarmee ze zijn geconfronteerd hopelijk stemd men volgend keer met hun verstand en om te denken dat de koers straks boven 1000 srd voor een dollar wordt …..is het begin van die ellende dat ndp gecreeerd heeft ……jammer voor suriname als het zo doorgaat….


  Maak melding

 16. Wat ik nou niet begrijp is dat er redelijk wat tijd overheen gaat, de camera wordt bediend gezien het in- en uitzomen en draaien! Waarom er geen instant actie ondernomen wordt zal te maken hebben met de mentaliteit heden ten dage! Of is er nog steeds geen brandstof voor de politieauto’s en moeten ze komen lopen?


  Maak melding

 17. Jongens. de NDP, is begonnen met z’n overwinningstrategie. Het recept is simpele, honger ze uit, breng hun tot wanhoop. Doe dat lang genoeg. En kort voor de verkiezingen geef je ze volop brood en spelen. Dat willen ze dan blijven behouden. Als dat het geval is zullen ze op je stemmen. Mensen willen graag narigheid snel vergeten.

  Dus troost u. Nu volop armoede, frustraties, wanhoop en roof. In 2020, krijgt de meute weer volop, paketten, dromen. Spel. Fansite en spelen.

  U zult zien dat het werkt. Alvast proficiat NDP. Uw strageten verdienen een pluim. En acht ja. Het volk krijgt wat het best bij hun pas, dommigheid, onrealistische dromen.


  Maak melding

 18. Baba Sai jij kan beter je mond houden over andere bevolkingsgroepen
  Je doet alsof jouw bevolkingsgroep zo heilig is, het enige waar jullie goed in zijn is handelen in drugs, zogenaamde gerespecteerde zakenmensen. Laat me niet lachten
  Over welke zwarte heb jij het de zwarte Hindostanen zeker want die zijn evengoed zwarte mensen en pikzwart ook die worden gediscrimineerd door de Hindostanen die denken dat omdat zij een lichtere huidskleur hebben zij ook meer zijn dan anderen. Ik neem aan dat jij bekend bent met de hoge kasten en de Bollywood films bij jullie is iedereen met een lichte huid toch mooi. HaHaHAHA


  Maak melding

 19. Hebben deze jonge jongens niets anders te doen dan steeds te stelen van een ander. Kunnen zij niet gewoon een normale baan gaan zoeken. Hopelijk heeft de politie hem gepakt. Het wordt met de dag erger. Je spullen zijn niet veilig en zelfs je leven niet. Wanneer krijgen zij genoeg van het stelen of blijven zij eindeloos doorgaan totdat zij dood worden geschoten?? Het is makkelijker te stelen van een ander dan er zelfs voor te gaan werken. Steeds meer hebben, hebben en nogmaals hebben. Wat een hebberig volk zijn sommige mensen. En het zijn juist die niets hebben gepresteerd in hun leven.Het leven is voor hun zinloos, zolang zij maar een ander kunnen benadelen heeft het leven zin voor hun. Het zijn net zwarte kraaien en rioolratten.Geboren om te stelen van anderen. Soms wordt het de politie kwalijk genomen als er wordt geschoten op dieven, dit is niet altijd juist. Wanneer er van jouw gestolen wordt, iets waarvoor je hard hebt gewerkt praat en denk je anders. Wat mij betreft mag de politie hardhandig optreden. Niet enkel in de benen schieten, maar ook beide stelende handen kapot schieten.
  Sarie Torie.


  Maak melding

 20. snel geld maken. die mentaliteit is zich als een virus in Suriname gaan verspreiden. niet werken, maar stelen of een ander benadelen of oplichten. gek genoeg wordt deze gangsterlevensstijl door veel zogenaamde artiesten op tv onder de jeugd gepromoot en krijgen ongestoord een forum waardoor de jeugd verder wordt verpest. Met geld zwaaien. Dure auto’s. Gouden tanden. Respectloos gedrag. En dat door jongetjes die als eerste op de vlucht slaan als het een keer echt gevaarlijk wordt. Het is een trieste ontwikkeling. Inderdaad zullen de brave burgers zich moeten gaan bewapenen tegen dit soort gespuis. Echter het grootste gespuis heeft de macht. Door hun daden is de economie teruggevallen en daarmee de koopkracht van de burgers. Krijgt men daarvoor een straf? welnee. Dat is politiek. Je mag alles kapot laten gaan uit naam van de republiek. De burger kan dus niets anders doen dan stemmen voor een boef die minder steelt. Met Suriname kom het op korte termijn echt niet meer goed. Gangsters vergroten hun macht en jong en oud nemen hun kansen om te stelen in plaats van te studeren en het land op te bouwen. Suriname is het land van de gemiste kansen en de gangster en rovers nemen in omvang toe. Het lijkt wel een vloek.


  Maak melding

 21. Zou je zo een dief mogen neerleggen? Volgens de grondwet mag je haven en goed beschermen.
  het zijn niet alleen de negroïde volk (grotendeels wel) maar iedereen steelt als ratten / raven in Suriname De goeden uitgezonderd.
  Hoe zou je deze plaag moeten aanpakken?


  Maak melding

 22. Wendy, Een junkie heeft haast. Die zal het niet zo geduldig, langzaam en voorzichtig doen als de man in het filmpje. Bij hun is het Pang, roven en wegwezen (mijn kennis opgedaan in Rotterdam perron 0) Die hebben ook geen handlangers. De man in het filmpje heeft honger. Hij heeft kennelijk geen werk en is aan het hosselen. Dit is zijn werk. En dat komt omdat onze klote regering alleen aan zichzelf denkt en niet aan het volk. Als ik regeerder was zou ik het economisch heel anders aanpakken. Iedereen aan het werk en als je toch nog de fout in gaat zwaar straffen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.