Staatsgebouwen in Suriname krijgen zonnepanelen uit India

72
NH-minister Suriname bezoekt hoofdkwartier International Solar Alliance in India
Minister Dodson kreeg een rondleiding in het veld waar verschillende opstellingen van zonnepanelen zijn getoond.

PARAMARIBO, 16 feb – Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft in samenwerking met de Surinaamse Ambassade in New Delhi, een werkbezoek afgelegd aan de International Solar Alliance (ISA) in Haryana, India. Het werkbezoek van de Surinaamse minister aan de Petrotech-2019 conferentie werd efficiënt benut om tevens de samenwerking met de ISA uit te diepen.

De Director General, Upendra Tripathy en team van deskundigen van de ISA verwelkomden minister Dodson en zijn delegatie, op het complex van de National Institute for Solar Energy waar het hoofdkwartier van de ISA is gehuisvest. Een vruchtbare werkbespreking vond plaats waarbij de ISA zegde steun toezegde, door 250 solar-pompen en zonnepanelen voor staatsgebouwen in Suriname ter beschikking te stellen. Het uitbreiden van het aantal dorpen in het binnen land die in aanmerking kunnen komen voor het elektrificatieproject middels zonne-energie, via de creditline van India en de vraag naar 133 mini-grids wordt overwogen door de ISA.

Naast de werkbespreking, kreeg minister Dodson een rondleiding in het veld waar verschillende opstellingen van zonnepanelen zijn getoond, zoals een koelcel-systeem met behulp van zonne- energie en roterende panelen. Hij woonde ook een presentatie bij over de floating-solar toepassingen en de ambitieuze elektrificatieprojecten van de regering van Premier Narendra Modi, welke recent hebben geresulteerd in toegang van 99% van de Indiase bevolking tot elektriciteit.


72 REACTIES

 1. Vuile ratten zijn het. Al jarenlang heb ik gelobbyed om zonne panelen te mogen plaatsen in Suriname en op Domburg na kon ik nergens toestemming krijgen voor het plaatsen van de zonnepanelen. Nu blijkt dus waarom want deze popie regering olv Bouterse speelt een smerig spel. De opdracht is aan de Indiërs gegeven en het eigen volk wordt overgeslagen . Waarom heeft de regering zo weinig vertrouwen in de eigen mensen ? Als die kaolo Bouterse zo een groot vertrouwen in Indiërs heeft laat dan iemand uit India president worden kaolo saka saka moerschot.


  Maak melding

 2. Ik had zo’n reactie allerminst verwacht van iemand die zich noemt; Baba Sai.
  Ik ben benieuwd hoe Alwin Peroti zal reageren op de onlangs toegezegde steun van Zimbabwe voor de eindeloze leveringen van voedselpakketten bestemd voor mijn dom volk.


  Maak melding

 3. Dezus mijn standpunt is niet gericht tegen India of Jndiers maar wel tegen de domme regering die het eigen volk niks gunt maar zometeen bij de verkiezingen wel afhankelijk van het volk is. Alles moet door het buitenland worden gedaan terwijl het land voldoende capabele mensen heeft. Daarom ook aks Bouterse zo een buitenlandse hielenlikker is laat hem dan ook zijn post door een buitenlander overnemen Indiër en Chinees maar aub geen zwarte Afrikaan !


  Maak melding

 4. Als het daar veel goedkoper is dan andere landen en is dan goed voor de armen. Dan geen last van dieven en je heb geen gas nodig om te koken. Suriname heeft veel zon en wees blij.


  Maak melding

 5. Alle commentaren hier tot mijn spijt, wees blij dat India Suriname met dit high tech wil helpen opzetten, wees tevreden wat je krijgt komt niet eisen…….take it or leave it, so not get out and shut your mounth….


  Maak melding

 6. Baba Sai,
  Aan jouw zinsformuleringen valt te merken dat je redelijk goed onderricht heb genoten; dat even terzijde.
  Wat ik me echter afvraag; in diverse postings geef je aan in Suriname woonachtig te zijn. Gelet op het tijdstip van deze activiteiten – tussen 2:00 uur en 5:00 uur s’nachts Su tijd – en een IP-address dat niet overeenstemt met het land waar je volgens zeggen resideert, trek ik toch mijn twijfels aan jouw verhaal. Of je moet echt een unieke Surinamer zijn.
  Zelf ik ben omstreeks die tijden in diepe rust en word niet wakker, ook al staat het hele land in brand. Het enige waarvoor ik mijn bed nog uitkom is voor een snuifje en de hoognodige nierdialyse.


  Maak melding

 7. Dodson heeft zijn ” Nyang Patu” geregeld. Waarschijnlijk heeft hij weinig kunnen snoepen van EBS, Telesur, Skalians, High-Way zonder meerwaarde naar JAP en zijn schatje uit de watermolenstoeppen heeft op de rug van het volk lekker kunnen genieten van Indiase Curry gemaakt op zonnepanelen. Iedereen vam NDP zowel de leiders als de kiezers een verschrikkelijke anti Suriname virus in hun kabesa. NDP is een nest van en voor rovers, moordenaars en verkrachters. Geef ze nog vijf zodat je mee kan creperen in het land of toch niet. Jullie gaan het op de ruggen van het arme volk overleven oemg mpp sickie geest.


  Maak melding

 8. @ Dezus Christoez 16 februari 2019 at 09:01

  Baba Sai is een kleuter die stiekem achter de computer kruipt als ze ouders ff niet thuis zijn.
  Die racistische uitspraken hoort hij thuis.

  Vice President heet Adhin, volgens mij geen creool en ook geen boslandcreool, Sardjoe evenmin maar ze spekken hun zak samen met Bouterse over de ruggen van de bevolking.

  Remember Shankar, Baba Sai


  Maak melding

 9. Sardjoe is geen politicus, dus waarom hij in 1 adem genoemd wordt samen met Adhin en Shankar is voor mij een vraag.
  Shankar stelde als president van Suriname geen ene moer voor dan alleen de loopjongen te zijn van Bouterse.


  Maak melding

 10. @Jyani, het klopt dat Sardjoe niet in de politieke arena te zien is. Hij is een zaken man die achter de coulissen het lot van Surinamers met zijn zakenpartner Bouterse mede bepaald. Denk aan MOU- afobakka en ga even terug in de geschiedenis hoe huichelachtig deze geldwolf van een Sardjoe is. Geen politicus maar een hoerenzoon die voor een paar miljoenen aan Maduro of Asad kan verkopen.


  Maak melding

 11. @dzezus in diverse postings heb ik ooo aangegeven uitlandig te zijn en niet in Suriname te verblijven.en ik vermoed op mijn beurt dat hij hier met diverse aliassen zit. Ik heb niks te verbergen en maakdaarom gebruik van een alias. Zodra ik weer voet op Surinaamse bodem zet zal ik weer overschakelen op Telesur. Ik kom toch even terug op mijn eerste posting waaruit volgens sommigen ik ageer tegen India en Indiërs . Is absoluut niet waar. Wat ik wel vreemd vind is dat de huidige regering opdrachten liever aan den vreemden gunt ipv de eigen bevolking . Ook ik kan high tech zonnepanelen leveren maar neen we halen het materiaal en kennis liever uit het buitenland, dat is mij frustratie. 5 jaar geleden deed ik ook mee aan een project aanleg lantaarnpalen en stoplichten. Op het laatste moment werd die opdracht aan India gegeven want de Indiase ingenieurs zijn hoger gekwalificeerd, geloof me mijn medewerkers met mts opleiding kunnen ook wel een stoplicht maken installeren en repareren. Dat is de frustratie in mij,


  Maak melding

 12. Sam de leugenaar en racist je bent zelf een die feiten verdraait en de boel hier op scherp zet met jr lul verhaal. Je lijkt wel op die loopse juffer Sylvana Simons die ook feiten verdraait en zelf een handje van heeft racistische uitspraken te doen.


  Maak melding

 13. @Mokro,

  Dat Sardjoe ook 1 van de vele hielenlikkers van Bouterse is, is algeheel bekend.
  Hij beroofd het Surinaamse volk net zo goed. Via omwegen is hij verbonden met Bouterse, niet via de politiek maar via zaken doen op een smerige manier. Kortom Sardjoe is rijk geworden maar niet door te graaien in ‘s lands kas.


  Maak melding

 14. En laat het nou precies de man zijn wiens naam door enkelen genoemd wordt die mij een loer heeft gedraaid samen met nog enkelen. Ja zolang je tjoekoe betaalt zijn ze bereid iets voor je te doen maar O wee als je weigert steekpenning te betalen dan kan je wat hen betreft door de grond zakken. En dit soort lui moet het land besturen ? Ja Uncle Sam zal er blij mee zijn want zolang je hem angst aanpraat is Uncle Sam monddood gemaakt.


  Maak melding

 15. @Jyani, als hij uit de staatskas betaalt wordt voor zijn debieuze aanbestedingen en diensten dan is hij net zo schuldig als de eindverantwoordelijke. Noem 1 project of dienst die deze meneer aan Suriname of de Surinamers geboden of bewezen heeft die niet uit de staatskas is betaald. Eentje maar, en dan neem ik mijn woorden terug.


  Maak melding

 16. @Mokro,

  Indien Sardjoe uit staatskas is/wordt betaald, dan is hij zonder meer ook verantwoordelijk voor de teloorgang van Suriname. Waar het bij mij omgaat is dat Sardjoe geen politicus is, die rechtstreeks uit de staatskas kan graaien.
  Die suggestie wordt wel gedaan door Sam, vandaar dat hij Sardjoe in 1 adem heeft genoemd samen met Adhin en Shankar.


  Maak melding

 17. @Jyani; sommige zaken zijn iets gecompliceerder dan het in de eerste instantie doet vermoeden. Een voorbeeld van een toenmalige minister. Deze minister zat op de post van financiën. Out the blue bedacht hij dat het gebouw waarin financiën gehuisvest was niet meer voldeed aan de eisen van de tijd. Er moest een nieuwe gebouw komen. Hij bezat een pand ergens in Paramaribo. Dat gebouw zou volgens hem geschikt zijn. Echter, hij kom niet maken om zijn bezit aan de staat te verkopen. Toen kwam hij met het idee om het onderhavige pand aan een zwager van hem te verkopen. En dat voor een happenkrats. Toen de transactie met zijn zwager rond was heeft hij een deal met de staat kunnen maken voor het kopen van zijn ex-eigendom als zijnde een bezit van de staat. Daar waar hij het pand aan zijn zwager voor 50.000 verkocht had, kocht hij dat pand terug voor 1.5000.000 miljoen. Wie je dat hier rijker van geworden is. Recent voorbeeld is dat zorghotel. Sardjoe was daar de mede eigenaar van. Dat heeft de staat nu voor 50.000.0000 gekocht. Wat men ermee gaat doen, dat mag joost weten. Wie zijn de mensen die hier rijker van geworden zijn. Jyani, je hoeft geen politicus te zijn om met de politiek te bemoeien, de politiek bemoeit wel met jou, vooral als je een vetgemest buik hebt zoals Sardjoe de geslepen boefpoliticus.


  Maak melding

 18. Nogmaals de vraag,is Suriname van India of van China?!
  Beide landen sloven zich zo uit voor de verwende 500 000 zielen in Suriname terwijl zij zelf 1 biljoen en meer aan inwoners hebben waarvan drie kwart arm als ratten zijn.Zie India bv,
  de belasting centen van de arme indiers worden gedoneerd aan de verwende surinamers zodat de surinamers in hun bed kunnen slapen en zij op de voetpaden langs de straten van India.Zelfs eten ze niet maar zorgen ervoor dat de verwende surinamers met een volle buik naar bed gaan.
  Modi is a wanted man ,bouta os a wanted man,soort zoekt soort.


  Maak melding

 19. @mokro een goed punt dat u daar aanhaalt mbt verkoop van het Zorghotel. Het Zorghotel is voor € 5 miljoen verkocht aan de Staat. Ik vraag me af hoe de Staat aan dit geld komt aangezien zij enkele dagen voor aankoop nog een lening van $ 15 miljoen met India heeft afgesloten voor aanschaf waterpompen. Ra ra ra hoe kan dit en waaraan geeft de regering prioriteit aan ? Heeft het volk niet het recht om achter de waarheid te komen ? Trouwens wat het Zorghotel betreft schijnt het zo te zijn dat er gefraudeerd is over de kosten vergoeding met Ned verzekeraars.


  Maak melding

 20. Zo zie je maar!!!

  Je hoeft niet in de regering te zitten of in de DNA om de bevolking te verarmen.

  Hoe komt het dat Adhin plotseling Vice President werd?
  boze tongen beweren dat het een claim van Sardjoe was, anderen zeggen dat het gebeurde om Chan de pas af te snijden wat betreft zijn contacten met India.

  Een andere grote boef is die meneer van Combé markt. en wat dacht je Doekhie en Kanhai

  Dus mensen, Bouta deugt niet maar de Aziaten van Baba Sai, cq mensen die op hem lijken evenmin. Dus zwarte Hindoestaan Baba Sai stop met je gezeik over zwarten dit, en zwarten dat.

  De vraag is niet welke bevolkingsgroep Suriname uit het slob gaat halen maar welke integere Surinamer in Staat is via goede en democratisch besluiten te besturen.


  Maak melding

 21. Heel Suriname moet duurzame energie krijgen, wind(energie, windmolens, zon ( zonnepannelen, water, turbine, dynamo’s, stromend water in de rivieren, eb en vloed, watervallen, stron goede bronnen.

  Ook voertuigen, auto’s moeten op duurzame energie (elektrice voertuigen) gaan rijden i.p.v. op (benzine,diesel, gas)

  Ook de industrie zou duurzame energie moeten gebruiken.

  Milieuvriendelijker, gezondere lucht/geen lucht vervuiling, voor mens, dier, planten, de bodem, de lucht, omgeving, de wereld.

  Duurzame energie kan voor heel veel werkgelegenheid zorgen. De technische scholen moeten daarom nu al op inspelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. Alweer terug van een Indiase bedeltoer, bobo Dodtje kon fatoe. Langzaam maar zeker begint hij te ogen als een crimineel, zoals zijn baas, de allergrootse misdadiger van het gehele land. Opa taki, oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s, het komt en wordt NOOIT meer goed in dit land, zolang jullie de leugen en het onrecht in de persson van ddb in stand houden, dogen , vereren en aanbidden. Wat komen gaat zijn nog meer moorden, drugs, roof en armoede.


  Maak melding

 23. Uncle Sam laat DDR zwarten aankloppen in Afrika voor financiële hulp en niet bij India. De zwarten kunnen als geen ander de handen ophouden en hebben een te grote mond.


  Maak melding

 24. De enige die het vermogen heeft om Suriname uit het slop te halen is de heer Santokhi want hij staat op zeer goede voet met Nederland en India en andere zeer vermogende landen als USA. Ik weet 100% zeker dat als Santokhi met een goed plan komt om Suriname te ontwikkelen naar een moderne staat dat alle landen zulken meewerken o.a met financiën en kennis. Maar zolang de zwarten blijven l” llen over het koloniaal verleden zal niet een land hulp bieden. Dus ga eerst onderzoek bij jouw bevolkingsgroep wat die wil.


  Maak melding

 25. Het Zorghotel in Paramaribo is onder de werkelijke marktwaarde aan de regering verkocht.

  Het is daarom m.i. oplichting. Zoek op wat oplichting is.

  De overheid mag een goed dat veel meer waarde heeft niet onder die waarde gaan inkopen in Suriname. De Overheid hoort het goede voorbeeld te geven. Het zou goed zijn dat er een taxatierapport wordt gemaakt door een deskundige en de waarde van het zorghotel geeft. Hierdoor kan de bevolking zien wat de werkelijke waarde van het hotel is en voor hoeveel de overheid het heeft gekocht. Het verschil tussen wat de overheid heeft betaald en de werkelijke waarde kunnen ze dan als nog aan de eigenaar betalen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. @ Baba Sai.

  Word je niet heel erg moe van jezelf? Je hebt het constant over ‘zwarte dit’ en ‘zwarte dat’. Vind je zelf niet dat je wel erg denigrerend overkomt? Wat voor reden heb jij om zo onbeschaafd te werk te gaan? Of zit je zo in elkaar? Doe er wat aan hoor. Die teksten van je zijn niet zo fraai. Je moet minder bezig zijn met kleur en alles wat je denkt dat daarmee samenhangt, en je liever inhoudelijk uitdrukken. De zwarten hebben een grote mond of ze zijn lui, weet ik veel wat je allemaal bazelt. Waar slaat dat op? Welke kant wil je op? Het is duidelijk dat jij niet op zoek bent naar oplossingen. Je bent er eerder om je frustraties te uiten.


  Maak melding

 27. @pakiratigri
  Zo, plotseling ben je wakker.
  Waarover heb jij het?Jij die een moordenaar aanbid moet de laatste zijn die moet praten.Niemand die jou om adviezen vraagt.Kruip weer terug in je hol,in het gat van je baasje.


  Maak melding

 28. Niet-financiële hulp en ontwikkelingssamenwerkingen heb ik niks op tegen, maar in elke hoek van de wereld gaan lopen “bedelen” en giften ontvangen in ruil voor goedkope land en grondstoffen vind ik crimineel.

  Wat voor onafhankelijkheid is dat. Je land en ziel verkopen voor geld is niet iets waar ik respect voor op kan brengen, nooit.
  Wat voor zelfwaarde heb je dan als mens. En maar lullen over kolonialisme en buitenlandse bemoeienis, terwijl je zelf je land in de uitverkoop doet.


  Maak melding

 29. denk je dat de indiers gek zijn, betaald reizen voor Dodson en vrouw en gratis zonnepanelen. alles komt uit de lening aan SU, Dat vertellen de regering niet. Ze zeggen alles is gratis maar mooi niet. De indiers net zo als de rest van de wereld lenen je geld maar geld krijg je niet maar hun spullen wordt aan je verkocht dan terug betalen.


  Maak melding

 30. @Baba Sai & Jaichind
  Wat een haat jegens ‘zwarten’, als je zoveel haat voelt en dat dagelijks wilt uiten dan kan ik me niet voorstellen dat je een goed persoon bent.
  Want waarom zou een goed persoon zoveel haat voelen en willen uiten.

  En zijn Gullit, Rijkaard, Seedorf, Stevie Wonder, Michael Jordan, Michael Jackson, LeBron James, Denzel Washington, Nelson Mandela, , Oprah Winfrey, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Michelle Obama, Braboneger, Jandino, Usain Bolt,Jesse Owens, Martin King, Barack Obama ook allemaal kutzwarten die niks anders doen dan lui zijn en beroven?

  Kom op zeg, denk ff buiten je beperkte hokje

  OT:
  Het is jammer dat vele simpele projecten zoals deze steeds worden gefinancieerd door het buitenland. Er is immers geen verdienmodel verder aan gekoppeld dus extra inkomsten zal het zeker niet opleveren.
  Ik heb niet het idee dat Suriname hierdoor minder afhankelijk wordt….


  Maak melding

 31. @ Dezus Christoez 16 februari 2019 at 09:01

  Jij bent typisch een paarse troll. Inhoudelijk reageren kun je niet wegens het ontbreken van een gedegen scholing. Die afwezigheid blijkt ook uit de volgende feiten:
  – Gezien het tijdstip van reageren woon jij blijkbaar in NL.
  – Jij bent niet instaat het IP adres te achterhalen van de posters. Dus je opmerking over het IP adres slaat nergens op dan wel is gebaseerd op iemand die biggi doet

  De vragen die gesteld moeten worden is.
  – waarom nu pas en waarom deze leverancier??
  – waarom niet gewoon een internationale aanbesteding of op andere wijze via de markt?
  – waarom de minister die straks voor altijd van het politieke toneel verdwijnt en niet een technische deskundige die het product wel kan beoordelen?
  – waarom moet zijn vriendin mee. Die gaat zich als het een reguliere zakenreis is toch maar vervelen of in de weg lopen?
  – waarom springen al die paarse trollen er gelijk op om deze onzin goed te praten?


  Maak melding

 32. @Baba Sai
  Ik ben ‘zwart’ en heb wel zonnepanelen hahaha. Maar ja, ik woon in Holland.

  Ene verder op de serieuze noot:
  Had de muziekgroep SBMG ook niet aan een zonnepanelen project meegewerkt? Waarom neem je geen contact met hun op wat betreft de zonnepanelen? Dan zou jouw project misschien alsnog van de grond kunnen komen.


  Maak melding

 33. @ Klaas de Groot dank voor je bijval en die trol van een Djezus is door mij ontmaskerd met zijn valse aliassen. Dacht slim te zujn maar blijkt gewoon een arsliker. Heb in diverse postings eerlijk gezegd dat ik uitlandig ben. @ pakiratigri je moet wel de juiste feiten intikken. Hoe vaak heb ik niet tegen jou gezegd dat ik niks tegen zwarten heb aangezien ik zelf 4 hardwerkende zwarten un dienst heb. De eerlijk gebied nu ook om te zeggen dat deze vier personen uit Haïti komen. Dus een racist ben ik niet wel een realist . Weet je waar ik moe van word ? Van jouw soort mensen die de boel loopt te verneuken met leugens en een eigen draai aan de werkelijkheid probeert te geven. Je bent vast een fervente aanhanger van Sylvana Simons.


  Maak melding

 34. @Standard. Er was de afspraak gemaakt om zonnepanelen voor ekectra te leveren. Eerste deel is zonder problemen door mij geïnstalleerd in Domborgoe. Tweede deel (sir Winston Churchill) werd een hang en trouwtrekkerij. De toestemming was al verleend en zonnepanelen ook gereed om geïnstalleerd te worden. Kink in de kabel want eerst moest het Houttuin project van zonnepanelen worden voorzien. En zo werd het een lange bere torie Standard. Ik weet zeker dat het veel te maken heeft met steekpenningen en tjokoe.


  Maak melding

 35. De daken van de gebouwen zijn zo fragiel als wat. Hoe kun je nog zonnepanelen op deze daken installeren. Ik denk eerder op de daken van de privé huizen van ministers en parlementariërs en hooggeplaatsten.

  In aantocht van de verkiezingen moet je deze mensen toch goed houden voor politieke gewin.


  Maak melding

 36. Ray 16 februari 2019 at 14:51
  @Sam
  Ga slapen .Good night.

  Een delegatie van de Nationale Democratische Partij (NDP) zal een werkbezoek brengen aan de Communistische Partij van China (CPC). Het samenwerkingsverband wordt verder geïntensiveerd. Dit bezoek wordt afgelegd op uitnodiging van CPC. De delegatie onder leiding van Amzad Abdoel bestaat uit tien personen.

  Amzad Abdoel is ook zo 1.
  Krijgen ze traks ook goedkope zonnepanelen mee Ray???


  Maak melding

 37. @Sam
  Ze gaan op reis op staatskosten.
  Ze gaan terug keren met een zak vol loze beloften en luchtkastelen.Nee @Sam,voor de rest van ons zijn er geen voordelen.Abdoel en de 9 anderen ,die alleen genieten en,niet de rest.


  Maak melding

 38. @Sam,

  Je doet voorkomen dat de grootste boeven alleen maar hindustanen zijn.
  Hoe durf je een ander van racisme te beschuldigen.
  Ook jij bent 1 van de vele valsaards die alleen reageert op het gescheld van hindustanen op creolen, gebeurt het andersom dan ben je stil. Ook tegen mij ben je tekeer gegaan terwijl ik geen enkele creool had uitgescholden. De grootste racisten van Suriname zijn de kroesharigen.


  Maak melding

 39. @ Baba sai
  With all due respect, maar met zulke uitlatingen en daarmee waarschijnlijk ook zo’n aura en energie, hoe verwacht je dat er iets positiefs op jouw pad komt?
  Veel is de schuld van de regering, yes, maar soms moet je hand in eigen boezem steken…just saying.


  Maak melding

 40. Alleen die de ndp vertegenwoordigen op welke wijze dan ook, hebben de leugen en het onrecht didibri meer lief dan eigen familie, vrienden, land en volk. Ze worden ook gewetenloos en medogenloos, zonder enige schaamte. Trouwens het gros der ndp paria’ s zijn al zo.


  Maak melding

 41. Miss Opinion ik ben fel in mijn opinie maar nooit kwetsend of discriminerend naar anderen tie. Ik respecteer ieders bijdrage en reageer vaak en dit die ik zeer genuanceerd en onderbouw mijn reacties met feiten. Mag ik jou een paarse aura geven


  Maak melding

 42. Hendrik de zonnepanelen hoeven niet Perse op daken geïnstalleerd te worden aangezien de zon 9 maanden per jaar in Suriname schijnt. Je hebt zonnepanelen die je voor / achter het huis plaatst. Over het algemeen is het formaat van zo een paneel groter dan de dakzonnepanelen.


  Maak melding

 43. @ Baba Sai.

  wie heeft er geen goede ideeen naar Suriname gebracht voor deze regering. In 2014 tekende NDP fractie voorzitter Panka in aanwezigheid van Simons in Frankendaal, Amsterdam een MOU met een zonnepanelen onderneming

  In oktober 2011 omarmde de voorganger van Dokson minister Hol een biomassa initiatief,

  etc, etc, etc, etc,

  dit moet betaald worden met de krediet lijn waar al uit betaald zijn helicopters en hun onderhoud, de Wakai pompen in Nickerie, de nieuwe pompen in Commewijne en nu Massa’s Zonnepanelen. Hoevaak kan het zelfde geld uitgegeven worden.

  Stel de zonnepanelen komen aan in de nieuwe haven. wie gaat de gebouwen, daken, de intallaties geschikt maken voor Zonneenergie.


  Maak melding

 44. En wat gaat dat allemaal kosten, wanneer zijn zonnepanelen rendabel in Su, ma.w. hoelang gaat het duren voordat je de investering er bij een gemiddeld energiegebruik van een gezin van 4 personen er uit hebt, rekening houdend met de energie prijzen in Suriname, ???


  Maak melding

 45. Jojo zoals ik al eerder schreef zou ik twee projecten realiseren waarvan een geannuleerd werd na veel haken en draaien. Houttuin project was zo vaag dat ik daarvoor bedankt heb. In Suriname heeft men te veel babbels en na de grootspraak komt men pas achter dat er helemaal geen geld is om alles te financieren. Zo word je dus aan het lijntje gehouden


  Maak melding

 46. Ik hoop niet dat al die opgewekte stroom op de billen van de gogosekie dames komt. Er zijn betere manieren van ventilatie dan zwaar sidderen met de billen.


  Maak melding

 47. @Hans,

  Zonnepanelen plaats je niet om winst te maken, maar om stroom-onafhankelijk te zijn, lijkt mij. Bovendien is het een goede investering, want stroom gaat alsmaar duurder worden. Het grote nadeel van zonne-energie is dat je de overdag opgewekte stroom moet opslaan voor ’s nachts als je het niet wil leveren aan de stroomnet. De opslag is duur en niet erg renderend.
  Overigens een mooie vorm van Zuid-Zuid samenwerking, waarbij het ene land z’n kennis en kapitaal deelt met het andere.


  Maak melding

 48. Goed lezen Peter Kleinbal, het gaat mij er in eerste instantie niet om winst te maken, maar om op welke termijn het rendabel is t.o.v. de stroomafname van de EBS., zelfs in Nederland met de hoge stroomtarieven (gemiddeld 6 x zo hoog als in Suriname) er van uitgaan dat je toch wel op een dikke tien jaar nodig hebt om de investering er uit te halen


  Maak melding

 49. @Baba Sai,
  Je geeft aan dat je niemand kwetst enz. Dat doe je wel degelijk anders zou ik datgeen wat ik neer gepend heb, niet schrijven. Je maakt er namelijk een patroon van om kwetsende dingen te zeggen. En das niet koosjer. Wat mij betreft mag jij je dusdanig gaan uiten zonder dat je bevolkingsgroepen erbij noemt in denigrerende zin. Dat moet mogelijk zijn. Op elke andere site met een beheerder zouden jouw opmerkingen verwijderd worden en je zou een ban krijgen en op een gegeven moment permanent geweigerd worden. Niet jij alleen hoor, er zijn er nog een paar. Maar jij valt vooral op in negatieve zin. Doe er mee wat je wilt. Wees bij dat je allerlei rotzooi kunt schrijven zonder daarbij gehinderd te worden. Je zult zelfs bijval krijgen van sommigen die ook vals spelen. Mensen, die onder de gordel mikken. Pakiratigri zou pakiratigri niet zijn als hij geen opmerking daarover zou maken. Ga je gang maar hoor.


  Maak melding

 50. @Baba Sai, ik heb het vermoeden dat je voortdurend uit je duim te zuigen danwel een joekel van een zwarte fallus. Waar haal jij de tijd vandaan om zo vaak met je onbenulligheden op dit forum te participeren. Ben je op de veerboot op de saramacca rivier door een zwarte geboeld en was de boeler patakiri? Jij bent zeer misvormd en hoort in SPI. Ga gauw je pil pakken voordat en zwarte je bil pakt, idioot!


  Maak melding

 51. Dodson is net terug en nu is het de beurt aan Abdoel. Zo gaat iedereen op schooluitje!!!! Een blakamang die naar India gaat, een koelie die naar China gaat…,straks misschien een djoeka die naar IJsland gaat, bij wijze van spreken!! Waarom gaan desie en lonny nooit weg/mee? Ook ja, desie alleen naar Cuba…”Arme” lonny….


  Maak melding

 52. Bij het lezen van de reactie van Baba Sai dacht ik in eerste instantie hij is een racist of een dronkenlap

  Later dacht ik hij is niet alleen racist maar ook nog een moderne slavenhouder en een uitbuiter. Hij roept mensen op om in Suriname te komen wonen werken.
  Maar neemt geen Surinamers in dienst. Let wel geen zwarte, geen javaan, en ook geen hindoestaan.
  Wie neemt hij wel in dienst :4 Haitianen. Why?? ze zijn goedkoper dan zijn landgenoten.

  En nu weet ik het zeker, Baba Saai is gewoon een werkeloze Surinamer die hier zijn dagen doorbrengt en er vrolijk op los fantaseert. Veel plezier !!


  Maak melding

 53. @ baba sai
  Ons voorstel zou middels een powerpurchase agreement met Newmont betaald worden op basis van de toezegging van DDB dat Newmont $ 0,11/KWH geleverd zou krijgen.
  Het reeele project was in handen van een grote Europese multi national op basis van een blue print van een west Afrikaanse goudmijn.

  Helaas, ons plan is qua pilot gedeeld met Chinezen terwijl men ons overprobeerde te halen vooraf te betalen.

  Nu draait Newmont gigantische generatoren op HFO terwijl wij opbasis van houtafval van Newmont en Patramakka en Oliepalm afval van zouden draaien.


  Maak melding

 54. Pakiratigri, word het niet eens tijd dat je je hand in eigen boezem steekt, dit naar aanleidinfg van je laatste reactie op Baba Sai van 17 febr. 06.09, je verwijt steeds anderen niet inhoudelijk op het topic onderwerp in te gaan maar op de man te spelen en wat doe je constant zelf? niets anders in mijn ogen, en op ongenuanceerde beledigen terug te komen , zelf kun je er ook wat van, helemaal als het op rassenonderscheid aankomt, feit is dat juist deze bevolkingsgroep waar Baba San op doelt wel heel slecht tegen de confrontatie kan en vaak gelijk begint te schreeuwen en om zich heen begint te slaan, zonder eerst eens bij zichzelf te rade te gaan of er wel of niet een kern van waarheid in zit,


  Maak melding

 55. @ Peter Kleinbal

  “Zonnepanelen plaats je niet om winst te maken, maar om stroom-onafhankelijk te zijn, lijkt mij. ”

  U kijkt naar kleinschalige particulier gebruik. Grootschalige zonne energie of wind energie moeten onderdeel worden van een goed geregeld totaal systeem dat elkaar aanvult als er geen zon is of geen wind of beide.

  Nu heeft brokopondo een ontwerpfout waardoor het niet optimaal kan produceren. De watertoevoer is onvoldoende om het hele jaar door optimaal te produceren. Tapajay was een HEEL DUUR herstelproject om extra water naar het Brokopondo meer te leiden.
  Waterkracht heeft echter ook een enorm voordeel het valt goed te regelen door meer of minder water te laten stromen.
  Door onder de powerlijn naar Brokopondo grote zonnefarms te plannen kan men overdag in brokopondo water sparen (een soort batterij) en meer water gebruiken in de nachtelijke uren en bij pieken.

  Voeg wind en biomassa (uit hout verwerking) en de warmte krachtkoppeling van Staatsolie en Suriname zou wel eens onafhankelijk kunnen worden van met Zware stookolie opgewekte elektriciteit.

  ten aanzien van Wind kan men in Nederland de turbines opkopen die hun eerste levenscyclus (subsidie is op) gehad hebben. Die turbines zijn nog bijna nieuw maar worden vervangen door nieuwe veel grotere die weer nieuwe subsidie scoren.


  Maak melding

 56. Op de vraag van Pakiratigri waarom ik vanwege mijn racistische uitlatingen niet in de ban word gedaan het volgende. De moderator weet namelijk dat de meesten hier zich schuldig maken aan discriminatie en racisme. Waterkant moderators weten ook dat die personen gebruik maken van meerdere nicknames waarmee men denkt de verdachtmakingen te kunnen omzeilen. Mispoes! De moderator weet precies welk vuil en personen met een geestesziekte hier rond dwarrelen. Als jij een man met ballen bent , maar die man ben je niet, dan had je dit ook wel kunnen verzinnen. Jij en jouw compagnons Uncle Sam en anderen beweren niet te discrimineren. In werkelijkheid zijn jullie racisten van het ergste soort omdat jullie beiden een gespleten persoonlijkheid hebben. @Mokro zoals je het weet heeft de Surinamer een bloedhekel aan Mokros ( denk dat jij geen Mokro bent maar een zwarte met een identiteitscrisis) omdat de meeste Mokros in Suriname actief zijn in drugshandel. Toch bevestig je met jouw laatste reactie het vooroordeel wat velen weten, nml dat een zwarte altijd met zijn phallus denkt en pas later veel later met zijn ratio. Zwarte maak je maar geen zorgen om mijn seksuele geaardheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.