Meisje van 5 overleden aan ‘Mexicaanse griep’ in Suriname

27
Peuter die dood bij poli werd binnengebracht niet door misdrijf overleden

PARAMARIBO, 16 feb – Een vijfjarig meisje, dat afgelopen woensdag dood bij de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo werd binnengebracht, blijkt overleden te zijn aan de gevolgen van het Influenza A (H1N1) virus oftewel de ‘Mexicaanse griep’. Dat meldt het dagblad Times of Suriname vanmorgen.

Het meis­je, af­kom­stig uit Hol­land­se Kamp in de buurt van Zan­de­rij, had sinds de week er­voor griep­ver­schijn­se­len. Ze werd door haar ou­ders naar de SEH ge­bracht met vol­gens hen he­vi­ge koorts en griep­ver­schijn­se­len. Ze bleek echter al dood te zijn aldus de krant.

In totaal zijn in Suriname nu zeven mensen overleden aan de griep meldt ook de Surinaamse overheid. Van vier van de overledenen is bekend dat die een ernstige medische aandoening hadden, namelijk diabetes.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de monitoring en responscapaciteit voor de griep gevallen in Suriname vergroot, meldt het Nationaal Informatie Instituut


27 REACTIES

 1. Als een volwassene komt te overlijden is het zielig, maar voor een kind doet mijn hart extra zeer !
  Te meer omdat ik kleinkinderen heb van die leeftijd, ongeacht welke kind komt te overlijden vind ik heel triest ! HEEL VEEL STERKTE AAN DE OUDERS, EN RUST ZACHT EN GA IN VREDE MIJN KIND.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Maar wanneer bouta zich niet lekker voelt dan vliegt hij naar Cuba voor behandeling want in Suriname is de medische zorg nul waard en hij weet het omdat hij de oorzaak ervan is.En de rest van de surinamers mogen lijden en sterven,die crimineel geeft geen moer om je.
  Bidden mensen om niet ziek te worden want er is geen hulp.


  Maak melding

 3. voordat berichten worden gepubliceerd moet de informatie voor zover van toepassing geverifieerd worden met de autoriteiten. Het is maar een kleine moeite, in plaats dat de media onzin publiceerd. Starnieuws meld 12 doden en waterkant 7. Zeer kwalijk, wat zijn de officiele cijfers? wordt er ook met mensenleed politiek bedreven?


  Maak melding

 4. Met deze paarse bende, waarbij kansloze, ongeschoolde ratten uit volksbuurten, op deze regering gestemd hebben, rennen nu het hardst naar spoedeisende hulp, daar ze niet meer die zorg krijgen van de paarse bende, waarop ze gestemd hebben, en als tegenprestatie, zijn ze ten dode opgeschreven, en slepen daarbij ook nog hun gezinsleden mee in hun achterlijke keuze voor een criminele partij.


  Maak melding

 5. Ik vind het een heel goede opmerking van je ray…
  Het arme volk mag doodgaan…
  Het maakt die vuile tering paarse moordenaar geen moer uit….
  Van mij mag hij de Mexicaanse griep krijgen….
  En heel snel ook nog….


  Maak melding

 6. Ray, jij kletst net als manu en ade andere ongeschoolden maar metershoog met je vette nek. Verschillen moeten er zijn. Als jij ziek bent ga je naar de bonoemang van Kwattaweg. In Nederland gaan elk jaar honderden mensen dood als gevolg van de griep. En Nederland staat op een vermeende de top 10 positie van landen met betere medische voorzieningen.


  Maak melding

 7. De Jongsten Zijn De Teersten

  moge haar ziel de eewige rust ten deel vallen

  Veel Sterkte Toegewenst aan het gezin, moeder, vader, broer(s), zus(sen), de familie, naasten

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Aan Surinamers

  Was u handen, eet veel groenten en fruit, vis of vis, vermijdt zoveel mogelijk zieke mensen die aan griep lijden, omdat u daardoo (ook) besmet kunt raken.

  Blijf uit de buurt van de besmettingsbron.

  Doe aan sport en beweging, houdt u ongeving schoon, hygiëne. Werk aan je weerstand voor je lichaam te verhogen tegen ziekten, waardoor je ervoor bestand bent. Zon, regen, in de buitenlucht zijn is goed om te harden, weerstand te krijgen.

  Bezoek uw huisarts op tijd, die er alles over weet en u de juiste informatie en geeft en de juiste behandeling voor geeft.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Dresi no de voor de paarse vloek die zich in allerlei vormen en bochten wringt op zoek naar slachtoffers, jong en oud. Monie no de voor het gros der paars verarmde ndp paria’ s, een tijdje geleden was er ook geen calpol. Ondertussen tante Jenny nooit span voor het volk. Oma en opa taki, de paars vervloekte roverheid maakt zich alleen druk hoe hun misdadig vervloekte lijder ddb aan de macht te houden, het volk, inclusief al die paarse ddb misdaad lobi dong aanhangers die besmet zijn met het ddb virus mogen stikken. Wat telt is alleen afgod ddb aka baas en als hij ziek wordt gaat hij naar Cuba op kosten van land , volk en oerdomme paars verziekte ndp paria.


  Maak melding

 10. surinaamse artsen kijken naar iemand en weten direct wat aan de hand is, ze zijn helderziende, geen onderzoek plegen of zo, ze zijn allemaal volleerd en genius. Politie man gaan dood plotseling en direct afgestaan aan nabestaanden, geen enkel onderzoek waaraan hij is doodgegaan, wat een rotzooi in SU, Het is een failed state maar man denk dat God Bouta de moordenaar alles voor hun gaan doen. Bouta en consorten gaan naar Cuba voor behandeling want ze weten dat de artsen SU niets waard zijn. Mensen doe je ogen open en let op je zelf.


  Maak melding

 11. @Ryan.
  Klopt.
  Dat meisje hoefde niet dood te gaan aan een griepje.Overal gaat de lijder om geld bedelen,en er is geen enkel vooruitgang te merken.Alle school kinderen moeten gevaccineerd worden.Dat kan gebeuren op de scholen als die voorzien worden van de nodige.Maar bouta de crimineel denkt alleen aan zichzelf.Die man is meedogenloos en kent geen genade met niemand.
  Daarom dat wij het buitenland om donaties vragen vooral medische hulp en medische apparatuur ,artsen en specialisten geven wij voorkeur.


  Maak melding

 12. Het kind werd met hevige koorts, en griep verschijnselen binnengebracht , maar ze was bleek al overleden ????????? Kan aan mij liggen , maar als ze al was overleden , met griepverschijnselen hoe had ze dan koorts ?


  Maak melding

 13. @ Ray,
  ff googelen naar risicogroepen griepvirus.

  Is uitvoerig besproken toen ex-waarnemend directeur van BOG zei dat fe griepvirus uit Nederland komt.

  Wakker worden!!! Is geen griepje maar Mexicaanse griep


  Maak melding

 14. Een kind komt te overlijden en men geeft het een politiek tintje. Hoe waardeloos moet je zijn.
  Is het kind naar de dokter gebracht toen het ziek werd???
  Dat moet je weten. Niet wachten dat het kind doodziek wordt. Overal kan je naar de dokter maar je moet er wel heen. Maak meer moeite.
  R.I.P. lieve engel.
  Ik hoop dan men zuiniger omgaat met zijn of haar leven. Waarom worden zoveel mensen hun ledematen geamputeerd in Su bij diabeten?? Ze zijn vaak genoeg nonchalant. Let op jezelf want is JOUW LICHAAM.


  Maak melding

 15. @passant,

  Mooie tips, maar niemand ontsnapt aan mij. Vroeg of laat, ik pak iedereen. Droom niet ervan dat je 120 jaar zult worden. Dat is geheel aan mij. Kijk, deze heb ik gepakt na 5 jaar. Soms pak ik ze na slechts 1 minuut en vaak maak ik van de baarmoeder een kerkhof. Die power en willekeur heb ik. Niemand ontkomt aan mij. Laat dat een troost voor je zijn. Want je kunt toch niks beginnen tegen mij.


  Maak melding

 16. Het is zeer belangrijk om het volk bewust te maken over de ernst van de verschijnselen en de actie die zij moeten ondernemen. Informatie bereikt mensen meer in hun eigen taal. In Suriname wonen heel veel analfabeten, kunnen niet lezen of schrijven. Begrijpen heel veel informatie niet vanuit de media.Het is ook een taak vanuit de overheid en de gezondheidszorg om de informatie te delen via andere kanalen.Zoals de mensen die in de bossen wonen, die hun eigen bos taal spreken. Die begrijpen de meeste gezondheidsinformatie niet. Brunswijk die met geld strooit vanuit zijn helikopter, kan beter informatie folders strooien om zijn achterban hierover te informeren. Dikan, Misiekeba, Belfort en al de Indianen, hebben een taak om de dorp bewoners bijeen te roepen en hun te voorzien in de taal die zij spreken van medische informatie. Deel folders uit in hun eigen dorps taal dan zijn wij op de goede weg. Dit arm kind had gered kunnen worden. Mexicaanse griep komt wereldwijd voor. Het griepvirus uit Mexico bestaat uit delen van een varkensgriepvirus een vogelgriepvirus en een menselijk griepvirus.Het behoort tot de stam H1N1 van het type influenza A.
  Dit komt bij mensen het meeste voor. Kan je je ook hiervoor laten inenten. Ouders let op de gezondheid van je kinderen en uiteraard jezelf. Een arts is geen Jezus Christus op aarde. Doe je mond open en stel vragen, kom voor jezelf op. Trouwens ik vind de wachttijden op de poli in onze ziekenhuizen, huisarts bezoeken schrikbarend lang. De wachttijd hoor 10 tot 15 minuten te zijn. Mensen zitten soms een paar uur te wachten of een hele dag voor zijn gezien of geholpen worden met alle gevolgen van dien. Er mogen veel meer artsen opgeleid worden. Het is bittere armoede hier, dat mensen afhankelijk zijn van 1 arts. Mijn nichtje is laatst overleden, er is maar 1 oncoloog in dit land. Dit kan toch niet. Wat is er hier aan de hand. Je wordt hier van het kastje naar de muur gestuurd.Ik vraag mij af of de huisartsen hier voldoende en naar behoren worden bijgeschoold. Wat doen de huisartsen en gespecialiseerde artsen zelf aan hun deskundigheidsbevordering. De verpleegkundigen hier zij meestal ja knikkers. Durven niet voor de patienten die zij verplegen op te komen. De hoofdverpleegkundigen lopen de artsen visites. De hoofdverpleegkundigen staan niet aan het bed, maar de verpleegkundigen op de werkvloer die de patienten behandelen en observeren. Deze hierarchie is al eeuwen voorbij, maar wordt hier nog gehandhaafd. Op de werkvloer in de medische wereld ben je een team.Je werkt samen. Je gaat met zijn allen knokken voor beterschap en een goed herstel voor je patienten. Mensen komen hier onnodig te overlijden.
  Samenwerking is het beste om tot goede en betere resultaten te komen. Bewustwording. Houdt elkaar niet dom. Geef medische informatie door aan elkaar. Zo maken wij 1 vuist. Mensen laat regelmatig een medische check-up doen. Wees er op tijd bij. Bouta gaat naar het buitenland voor zijn gezondheid.

  Familie sterkte met dit groot verlies.
  R.I.P. kleine Engeltje van God


  Maak melding

 17. Vanochtend is de moeder van mijn schoonzus in ’s Landsziekenhuis overleden. De goede mevrouw was met mineure klachten over haar suikerziekte naar een specialist gegaan. Deze eikel heeft haar op plastabletten gezet. Mevr is in het ziekenhuis uitgedroogd en vanochtend overleden. Diploma harkers, daar teert NDP op, met neppe deskundigen die van alles in staat zijn als ze maar in hun villa,s en hummers zich god kunnen wanen. In welk land is ooit het dak van een universiteit tijdens een college ingestort. In welk land haalt een semi- analbeet de graad van MBA. In welk land regeert een boevenbende waar het volk niks ertegen kan inbrengen en zwijgzaam dood gaat. Dat is 35 jaar paarse shit, ze gaan straks ook paars schijten en aan plastabletten worden gezet om te creperen.

  R.I.P. Kleine kind, het had niet zo hoeven te gaan.


  Maak melding

 18. @ Boeboe Bit Sjori,
  Ik ben het op veel punten met jou eens, maar………………………….

  De hamvraag in deze is waarom de ouders het kind niet eerder naar de dokter hebben gebracht.
  Verder is het beleid bij griep niet een beleid van vaccinatie geven aan een ieder.
  Gezonde mensen maken over het algemeen hun eigen antilichamen tegen bacteriën en virussen.

  Hieronder het algemeen beleid van “rijke landen”
  “Gezonde mensen die niet binnen een van de risicogroepen vallen en zich niet erg ziek voelen kunnen de griep gewoon thuis uitzieken. De huisarts zal geen test uitvoeren om te kijken om welk virus het gaat. Degenen in de risicogroepen en mensen die zich erg ziek voelen wordt aangeraden de huisarts te bellen. Ga niet meteen naar de huisarts toe, in een volle wachtkamer kun je andere mensen besmetten.

  Risicogroepen Mexicaanse griep (verouderde tem)
  In sommige gevallen is het risico op complicaties bij de (Mexicaanse) griep groter, bijvoorbeeld bij ouderen. Deze mensen vallen onder de risicogroep en worden daarom opgeroepen een griepprik te halen wanneer dat nodig is. Onder de risicogroep vallen:

  Kinderen vanaf zes maanden tot achttien jaar die langdurig salicylaten gebruiken (bijvoorbeeld bij chronische darmaandoeningen).
  Mensen van zestig jaar en ouder.
  Mensen met hartziekten; dit zijn veelal mensen die een hartaanval gehad hebben, mensen die hartklachten hebben zoals hartritmestoornissen, of mensen die een hartoperatie hebben ondergaan.
  Mensen met longziekten zoals astma, chronische bronchitis of longemfyseem.
  Mensen met diabetes (suikerziekte); niet alleen mensen die insuline spuiten, maar ook mensen die tabletten met bloedsuikerverlagende middelen slikken of een dieet volgen.
  Nierpatiënten; vooral als de nieren door een ziekte niet goed werken (dus niet bij nierstenen).
  Mensen met weinig weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling; bijvoorbeeld mensen die recent een beenmergtransplantatie hebben ondergaan, mensen die met HIV zijn geïnfecteerd, mensen met leukemie (bloedkanker) en mensen met kanker die chemotherapie of bestraling ondergaan.
  Verstandelijk gehandicapten die in een instelling wonen.
  Mensen die in een verpleeghuis wonen.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.