woensdag, mei 29, 2024
HomeFotoMinderjarige koopt auto met op werk gestolen geld en maakt aanrijding

Minderjarige koopt auto met op werk gestolen geld en maakt aanrijding

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – Een 17-jarige jongeman in Suriname heeft het afgelopen week wel heel erg bont gemaakt. Op zijn werk bij een carwash te Paramaribo-Noord nam hij een grote som geld weg uit een voertuig dat hij moest schoonmaken. Met een deel van dat gestolen geld kocht hij een auto, waarmee hij vervolgens een aanrijding maakte. Het Regio Bijstand Team Paramaribo hield hem maandag aan in een hotel te Paramaribo-Noord, meldt het Korps Politie Suriname.

De benadeelde deed op maandag 4 februari aangifte op het politie bureau Geyersvlijt. Na een week werd de minderjarige verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt, die belast is met het verder onderzoek. Tijdens het politioneel onderzoek verklaarde de jongeman dat hij de buit met anderen verdeelt heeft. Er wordt gewerkt aan de opsporing en aanhouding van die personen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is  de 17-jarige door de politie in verzekering gesteld. Hij is in het jeugdcellenhuis opgesloten. Dit cellenhuis is verbonden aan het Opa Doeli Doorgaanscentrum.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Zijn mensen nog steeds zo nonchalant om grote sommen geld onbeheerd (in de auto) te laten liggen. Ik blijf erbij, zolang je met veel cash rondloopt of cash overal maar laat liggen, blijf je een target voor kleine en grote rovers.

  Of hebben die mensen soms geld te veel dat ze het maar overal laten slingeren, want die figuren heb je natuurlijk ook…


  Maak melding
 2. Alles is 1 grote chaos in Suriname.
  Iedereen probeert overnight miljonair te worden.Hun voorbeeld figuur is de criminele lijder van Suriname.Met een lange strafblad heeft hij het gemaakt tot lijder….schande.
  Straf de jeudige boef als volwassene zodat hij deze gedrag niet meer durft te herhalen.


  Maak melding
 3. Als de eerste burger van het land en zijn roofzuchtige trawanten dieven zijn gebleken van de staatskas, land en volk, wie is dan deze jongeman. Eng pa of ma moes foe de wang na dong partij belijders. Zelfs een kind weet dat stelen niet mag. Maar dat kan niet gezegd worden van de paarse roverheid olv didibri foefoeroe baas en het gros van dd ndper’ s. Nogmaals voor wie het niet willen horen en weten, ddb is ndp en is de ware oorzaak dat land en volk sinds 1980 niet vooruit komen.


  Maak melding
 4. Ik ben benieuwd naar de reactie van de ouders van deze knaap. Blijkbaar hebben zij gefaald in de opvoeding van en het toezicht op hun kind. Je gaat als goede papa of mama zondermeer vragen stellen hoe jou zoon van 17 aan het geld gekomen is om een auto aan te schaffen.


  Maak melding
 5. Wie laat ook 10.000 usd onbeheert achter?!! Je zou bijna kunnen denken aan uitlokking.

  Dan kan je net zo goed wat sieraden op je poort hangen en dan geschroken reageren als ze zijn verdwenen.

  Ik laat niet eens 2 srd aan kleingeld in de auto.


  Maak melding
 6. Oerdomme dwaas! Het volk krijgt verkeerde signalen van de roversbende. Vandaar de attitude van “neks no fout”. Schering en inslag….failed- narcostate with a criminal minded population!


  Maak melding
 7. heeft de auto verkoper nagevraagd hoe oud de koper was en over zijn rijbewijs en verzekering. Alles wijst naar een failed state. Stef Blok heeft gelijk.


  Maak melding
 8. Ach, hij lacht zich krom in Opa Doeli opvanghuis !! Iedere dag een portie met fuwroe-bouto of Nasi/bami !!,alles gratis t.l.v de belastingbetaler !!!
  Hopelijk geen buiten kind van Tigri Barba !!


  Maak melding
 9. Hoe kun je een auto in hemelsnaam aan een 17 jarige verkopen.Je vraagt uiteraard als verkoper eerst naar een identiteitsbewijs,rijbewijs etc. Deze autoverkoper is medeplichtig aan deze zaak.
  De politie moet het geld weer invorderen en een flinke boete opleggen.De heler is erger dan de steler.
  Sedert wanneer hebben sommige ouders in deze tijd van schering en inslag tijd om hun kids op te voeden. Deze jongeman hoor in de schoolbanken te zitten. Tot 15 jaar verplicht naar school is je reinste onzin. Wij leven hier nog in de oertijd wat deze verplichte leeftijdscategorie betreft.Verplicht stimuleren om een hogere vervolg opleiding te volgen.15 jaar ben je nog aan het puberen. Wat het onderwijs betreft en de leeftijdsgrens loopt Suriname heel ver achter. Hoop dat hij een flinke straf krijgt voor diefstal en her opgevoed wordt in Opa Doelie. Het is slecht gesteld met onze jeugd in deze maatschappij. Het kan veel beter. Sarie Torie.


  Maak melding
 10. Mensen met de pin betalen. Hoe minder contant geld in omloop, des te minder
  valt er te stelen. Winkels moeten pin apparatuur aanschaffen ook voor hun eigen
  veiligheid.


  Maak melding
 11. In Su is het toch verplicht om een ID bij zich te hebben ???? Of deze jongen lijkt ouder dan zijn leeftijd of de auto verkoper is heel dom, je gaat en zal toch moeten legimiteren als je een auto gaat aanschaffen !! Nu moet die L..L de bak in voor het stelen en schade betalen, de schade die hij veroorzaakt heeft met zijn stomme kop !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 12. De jongen heeft de auto tenminste goed schoongemaakt.
  Waarom loopt iemand met zoveel geld??? Waar komt degene ermee vandaan???
  Waarom laat je zoveel geld liggen in de auto terwijl je het bij de carwash brengt?????
  Ik snap niet dat de jongen zo gemakkelijk een auto kon kopen. De verkoper is de lachende.
  Geld op, klaar is kees.
  Elke dag hoor je LAAT GEEN WAARDEVOLLE SPULLEN IN JE AUTO.
  Les geleerd hoop ik.


  Maak melding
 13. @Vliegende Hollander, betaal jij maar met je pin en laat het verder aan anderen over hoe ze willen betalen. Alsof banken geen dieven zijn.

  @Wendy, mensen moeten met hun tengels afblijven van andermans spullen. Jij hebt ook een poes dat anderen misschien aantrekkelijk vinden. Maar kun je het thuis achterlaten? Neen, je neemt het altijd met je mee.


  Maak melding
 14. Hopelijk zal men ook de herkomst van zo een grote som geld onderzoeken. Als je zo een groot bedrag in je auto kan laten rondslingeren kan je het ook missen zou ik denken.. jammer dat hij een auto is gaan kopen, hij had het veel beter nuttig kunnen besteden. Wat een stommeling.nu heeft hij niets en hij mag gaan brommen.


  Maak melding
 15. @Vliegende Hollander: je woont zeker niet in Suriname noh? 10.000 US pinnen terwijl je maar 1.500 US per dag van je eigen rekening mag opnemen…
  Of begrijp ik je verkeerd?

  Overigens heb ik van mijn oma geleerd (moge haar ziel in vrede rusten; ze zou vandaag de dag 132 jaar zijn geweest als iemand een levensrekkende pil had uitgevonden):
  “Kijken, maar niet aanraken!”

  Ik ben het met sommigen hier eens.. het lijkt in dit door God vergeten land, steeds meer op één grote asociale roversbende. En ook al is het dom, het gaat niemand aan waarom het geld daar ligt en waar het vandaan komt!

  Me mars papa!


  Maak melding
 16. Hier lopen verschillende zaken door mekaar.
  1 een ieder die een auto kan betalen mag die kopen. Een 98 jarige mag ook een auto kopen.
  De auto is een bezit. En dat mag volgens de wet ongeacht of iemand een rijbewijs heeft of lichamelijk of geestelijk toe in staat is om te rijden.
  2 in beide gevallen mag je eigenaar van een auto zijn maar laat je je rijden.
  3 de verkoper dient zich van te vergewissen of de koper wel handelings bekwam is. Immers dient de verkoper zich af te vragen waar de jongeman het geld vandaan heeft.
  4 Is de verkoper ook verplicht om dit te controleren?????
  5 Is de auto onderhands verkocht of is die ook officieel op naam gesteld.
  Is dit bij tenaamstelling dan niet opgevallen dan wel enige belletje gaan rinkelen?

  Dus enkele voorbeelden om aan te geven dat deze kwestie ingewikkelder is als het lijkt.

  Feit is wel dat dat joch oor stom is geweest.


  Maak melding
 17. Chedaki Denk aub ook aan de dames op dit forum. Verder geef ik jou groot gelijk. Wat ik nog steeds onbegrijpelijk vind is dat de mensen in Suriname in armoede leven maar op elke prasie zie je 3 wagens staan. De auto consumptie gaat als warme broodjes over de toonbank. Ikvraag me meer en meer af waar al die mensen die steeds klagen dat ze geen gekd hebben om de huur te betalen het van doen.


  Maak melding
 18. Hij had het geld gewoon moeten laten liggen in de auto, want het is niet zijn geld. Het is het geld van een klant. Daar moet je niet aan komen. Zijn taak was gewoon de auto schoon maken en deze netjes afleveren aan de klant. Hij moest zich niet door het geld laten verleiden, want geld is relatief en het is maar een betaalmiddel. Hij moest boven de verleiding van het grote geld hebben gestaan. En aan de klant hebben gedacht. Nu heeft hij een strafblad en is hij zijn reputatie, auto en baan kwijt. Niet echt slim zeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES