Dodson participeert namens Suriname aan Petrotech 2019 conferentie in India

14
Dodson participeert namens Suriname aan Petrotech 2019 conferentie in India

PARAMARIBO, 15 feb – Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft een werkbezoek gebracht aan India op uitnodiging van de minister van Petroleum, Olie en Gas, Z.E. Dharmin Padhan. Tijdens dit werkbezoek participeerde hij aan de Petrotech 2019 conferentie, welke is gehouden in Greater Noida, Uttar Pradesh. De conferentie werd gehouden in de periode van 09 tot en met 14 februari 2019.

Dodson heeft tijdens de ministeriële sessie van de conferentie aangegeven dat Suriname als land in het regenwoud, met name haar bijdrage levert aan het promoten van renewable energy. Hij dankte de Indiase Regering voor haar steun bij de elektrificatie van het binnenland middels zonne- energieprojecten en gaf daarbij aan dat deze elektrificatie een prioriteit is van de Regering van President Desiré Delano Bouterse. Minister Dodson sprak ook over de uitdaging om het binnenland van Suriname aan te sluiten op elektriciteit. Twintig procent van de bevolking van Suriname woont in het binnenland en voor dit gebied, biedt de zonne-energie een mogelijkheid tot elektrificatie via de het hybride systeem.

In de bilaterale bijeenkomst van minister Dodson met minister Dharmin Pradhan van India, werd de mogelijkheid van een Gemeenschappelijke Werkgroep, bestaande uit deskundigen van beide ministeries,  besproken; Via diplomatiek kanaal zal het worden geïnitieerd. Het Surinaamse ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het Indiase ministerie van Petroleum, Olie en Gas zullen een samenwerkingstraject uitzetten op regelmatige basis, met vooralsnog capaciteitsversterking door India, biofuels en het aspect van mogelijke expansie van de raffinaderij.

14 REACTIES

 1. Dodson en C.S
  Zakkenvullers, Hij zit daar met zijn vijfde partner, de Big Boss uit te hangen.
  Heeft men wel beleid met inspraak van het Volk om verregaande toezeggingen in het buitenland te doen?


  Maak melding

 2. Wat levert deze reis en al die gesprekken concreet de de BV Suriname op ???????
  Ik zie geen resulaten maar hoor allen maar voornemens.
  Tja dan weten we wel hoe laat het is


  Maak melding

 3. Hij heeft zijn leraar Carl, behoorlijk teleurgesteld in het vertrouwen dat die in hem had. Maar eenmaal besmet met het paarse didibri virus der geestelijk en moreel verval en Dodje veranderde binnen een mum van tijd als een echte bouta bliielikker en pislikker. Nu is hij ook nog Brazilaanse gatlikker geworden. Ndp is en staat voor geestelijk en moreel verval op corrupte en criminele wijze als inzet. Ndper’ s staan in de bres voor ddb, de leugen en het onrecht. Met dank aan de verarmde zwijgzame ndp zombies.


  Maak melding

 4. Zogenaamde gesprekken met india om het binnenland van sur te voorzien van zonne energie. Van waar komt het geld vandaan. Hoe wordt deze gefancieërd.
  De verkiezingen zijn in april/mei 2020. Dus dat betekent voor de verkiezingen moet het project al zijn gerealiseerd. Eerst zien dan geloven.

  Maar ik denk dat dit domweg een zet is van db om op deze wijze binnenlandse stemmen te trekken. De bevolking een kluif voorhouden zonder enige betekenis.
  En als de verkiezingen voorbij zijn is het ook einde oefening.


  Maak melding

 5. @hendrik deze idioot is een saka saka van het allerlaagste soort. Wij Surinamers zijn een bedorven volk en gunnen elkaar het succes niet. Al jaren ben ik bezig met het plaatsen van zonne panelen oa Domburg maar de tegenwerking is zo groot dat wil je niet weten. Surinamers motiveren en stimuleren elkaar niet maar misgunnen elkaar iets. Zo een afgunstig volk en nu zit deze bonjo figuur met zijn Braziliaanse straatmeid in India voor electra ?


  Maak melding

 6. Ik heb sowieso een hekel aan Braziliaanse wijven het kan toch niet dat hij haar mag meenemen op zijn snoepreisje .Waarom vallen zij op zulke mannen ….geld natuurlijk ik hoef zo eentje niet.


  Maak melding

 7. De eerste generatie creolen Hindoestanen chinezenben Javanen hebben steenhard gewerkt om het land op te bouwen. De nazaten van de eerste generatie zijn parasieten, alles moet snel en het moet het liefst geen moeite kosten. De eerste generatie liep tientallen kilometers door tokko tokko om te gaan werken. De huidige generatie slaapt liever tot in de namiddag, vult zijn bigie bere en duikt het bed weer in. En dan worden ze boos als ik liever met mensen uit Haïti werk en schelden ze me uit. Me mars papa !


  Maak melding

 8. Zinloos snoep reisje. Alsof SR een belangrijk lid van de OPEC is!!
  En dan ook nog eens schaamteloos doen alsof we verstand hebben van renewable energy. Hij zet SR gewoon voor gek want minder dan 1% in SR is afkomstig van renewable energy. En nog meer onzin in het verhaal.


  Maak melding

 9. BaBaSai@@@

  Ik ben niet altijd met jou eens, maar deze keer 1000% mee eens.

  Het verval tussen de bevolkingsgroepen is ingezet door de vroegere politieke leiders van Sur. Steeds wanneer de verkiezingen naderden werden de creolen en de hindoestanen tegen elkaar opgezet. En wat deden de leiders na de verkiezingen, aten allemaal uit één bordje en likten de konten elkaar schoon. Dit werkt nogsteeds als vergif door.

  Ik heb een tip voor je.
  Probeer met de creolen en hindoestanen op lokaal niveau, in het klein samenwerkingsbijeenkomsten te organiseren. Discussies aan te gaan, elkaar te laten vertrouwen, om zo doende de krachten te bundelen en éénheid te creëren, elkaar te laten doorgronden dat dit mijn/onze suriname is. Hier zijn we geboren en ook hier gaan we sterven en wij moeten iets nalaten voor onze kinderen en kleinkinderen. Zo kun je aan éénheid bouwen om straks je stemrecht aan de juiste politieke partij te geven.

  Inspanning te doen om op kleine schaal samen te werken en activiteiten te ontplooien en die uit te voeren. Op kleine schaal ervaring op te doen en uit te bouwen in het groot. De keuze van jou op zonne panelen is een meester zet. Het is niet gebonden aan kleur, ras of geloof. De burgers zullen alleen maar voordelen ervaren. Dit zal het vertrouwen onderling bevorderen en op andere vlakken steeds meer succes boeken. Op deze manier kun je het oude systeem doorbreken en als burgers van suriname veel sterker uit de bus komen.

  Je kan toch niet lijdzaam toezien hoe de grondstoffen van sur verkwanseld worden en de burgers pinaren. De macht moet terug naar de burgers en niet aan de rovers bende van politieke machthebbers.
  Er moet een signaal afgaan wanneer politieke machthebbers de verkeerde kant opgaan, jullie als burgers hun ook kunnen afzetten.
  NIET GESCHOTEN IS ALTIJD MIS!!!!

  Geloof me, sur neds zijn met jullie zeer begaanbaar en wensen jullie alle moed en goeds toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.