vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAKCC toetst klantvriendelijkheid en klantgerichtheid in Suriname

AKCC toetst klantvriendelijkheid en klantgerichtheid in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid zijn belangrijke aspecten die bijdragen aan het rendement van organisaties in Suriname. Op lange termijn zijn de prestaties van organisaties te toetsen aan de kwaliteit van de dienstverlening. “Het verkrijgen van het keurmerk ‘Klantgericht Communiceren’, kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de dienstverlening wordt geoptimaliseerd en de klant te allen tijde centraal staat”, zegt Angela van der Kooye, Directeur van AK Communication Consultancy (AKCC). Op nationaal en internationaal niveau weet de consument welke dienstverlening er verwacht mag worden van zo’n organisatie.

Door het doen van assessments in organisaties door ‘mystery’ bezoeken af te leggen, worden de servicenormen klantvriendelijkheid en klantgerichtheid, getoetst door AKCC. De criteria voor de toetsing zijn vooraf vastgesteld en worden meegenomen in de assessments. Er kan hierbij worden gedacht aan het klantcontact, responsiviteit, betrouwbaarheid, beleefdheid, empathie, competentie, tastbare zaken en de nazorg.

Heeft zo’n organisatie het assessment goed doorlopen, dan wordt dit doorgegeven aan het landelijk platform voor communicatie (CCPR/VCMP). Deze vereniging zal vervolgens de organisatie bezoeken en het keurmerk ‘Klantgericht Communiceren’ zichtbaar verschaffen aan de desbetreffende organisatie. Er worden ook trainingen ‘klantgerichtheid’ op maat verzorgd, als blijkt dat de medewerkers meer ondersteuning nodig hebben, om hun werkzaamheden succesvol te verrichten. Het keurmerk zal in samenwerking met andere verenigingen worden gelanceerd. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Ai boi. 😂😂😂

  Misschien dat alleen Assuria een dikke voldoende krijgt.

  Hier en daar een enkele werknemer…. maar het gros van de organisaties…. mi boi!!!

  Kan jullie nu al de onderzoeksresultaten meedelen; zwaar onvoldoende. (Vooral in deze crisestijd). Doe zo’n onderzoek maar liever over een jaar of 10 (als t land beter “draait”)


  Maak melding
 2. Nou uit eigen ervaringen kan ik stellen dat klantvriendelijkheid en klantgerichtheid ver te zoeken zijn bij de meeste bedrijven en winkels in Suriname. ongemotiveerde personeelsleden die je zitten aan te staren en soms ook geen blik gunnen als je de winkel binnenstapt. Onderling met elkaar door gaan met kletsen en de kant . negeren zijn situaties die veelvuldig voorkomen.
  Uiteraard de bedrijven en winkels waar het goed geregeld is erbuiten gelaten. Maar het gebeurt te vaak en daar zal er zeker aan gewerkt moeten worden. Ik kan mij iets bij voorstellen dat mensen wellicht minder gemotiveerd zijn door de heel lage salarissen die bij voorbeeeld zo een winkel juffrouw maandelijks ontvangt , maar dat mag absoluut geen rede zijn om mij als klant niet de behandeling te geven die mij toekomt.


  Maak melding
 3. Hopelijk wordt klantgerichtheid ook ingezet op onze luchthaven bij aankomst. Sommige personeelsleden hebben van die klant onvriendelijke gezichten. Hun gezicht lijkt dan op een verkreukte poster.Er kan geen glimlach ervan af. Een cursus is hier zeker op zijn plaatst. In plaats van die oorverdovende herrie muziek, die je tegemoet komt bij aankomst.Er wordt geen rekening gehouden met passagiers die in ons land aankomen, in verband met een overlijden hier en totaal niet in een feeststemming zijn.Een ondoordachte actie. Wat mij betreft mogen zij ophouden met deze flauwekul. Het is in elk geval niet klantvriendelijk. Ik reis veel en deze onzin, kom je op geen enkele luchthaven tegen. Na een lange vlucht willen de passagiers rust en naar hun familie toe.
  Wat komt ze het eerste tegemoet?? Ze worden verwelkomt met herrie. Sarie Torie. Hier is geen sprake van klantvriendelijkheid, maar wegrennen.


  Maak melding
 4. Ik ben vaak uitlandig en vind de mentaliteit van de Surinamers onbeschoft en asociaal. Als je wilt weten hoe je snel van klanten moet afkomen dan raad ik iedereen aan een kijkje op het vliegveld te nemen.het personeel misdraagt zich en gedraagt zich als playboys en denken bij een glimlach van de dames dat ze iets willen. De vrouwen lopen er bij alsof ze carnaval vieren , zwaar opgemaakt met hun te dikke bakasani. En dan die irritante tjoeries alsof ze niet praten kunnen. Grappig dit onderzoek maar wat proberen ze hiermee te bereiken ? Het imago van de Surinamers op te poetsen ? Me mars papa !


  Maak melding
 5. Klantvriendelijkheid, goed gedrag, normen, waarden, respect, moraal, beleefdheid, juiste houding, correct spreken, goede werkkleding, zich aan regels houden, enz van de Surinamers in SME?

  Zie:
  – gedrag van ddb, gezin, kliek, adviseurs, mannen die in zwarte pick up met een wapen mogen rijden en te keer gaan tegen de politie, zich verrijken met staatsmiddelen, domeingronden, enz.
  Ook de marrons weten daar wat van, zie awaridomries, enz. De totale samenleving moet worden heropgevoed, alleen zal er een andere Mozes moeten komen, die de Surinamers de juiste weg wijst en de goede koers voor SME zet.

  zie:
  – hun rijgedrag in het verkeer,
  – restaurants,
  – winkels,
  -vuil overal gooien in het openbaar,
  – powa-mang,
  – parkeren van auto’s in Paramaribo
  – lijnbussen, stoppen, rijden in het verkeer, harde muziek
  – awariedomrie pakt ongewenst vrouw aan haar kruis, awariedomrie die in DNA door dik en dun ondersteunt, enz

  Neks No Fout

  Boeng Sari (hiS)Tory

  Klantvriendelijkheid eist wel goede scholing door de juiste personen,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Facelook dat moeten ze echt proberen bij mij. Dan zwaait er wat hoor want je mag zeggen dat wat je wilt maar je blijft met je handen van een ander af.


  Maak melding
 7. Wees gewoon beleefd en duidelijk, dan heb je de helft van het werk al gedaan. Je hoeft niet eens vriendelijk te zijn, ook niet nors natuurlijk en ook niet onverschillig.


  Maak melding
 8. Jaja, waar is dit nou weer voor nodig?

  Iemand heeft weer een money making business ergens gezien en wilt het hier in Suriname introduceren.
  Een keurmerk? Daar moet altijd voor worden betaald. Wel goed dat door mistery visits sommige ka olo’s eindelijk door de mand gaan vallen met hun non sense gedrag. Maar sustainable zal dit keurmerk jammer genoeg niet worden, ook al hoop ik het van harte. But then again, voorlopig niet met ons volk.

  We zijn over het algemeen hardleerse saka saka’s en onbeschoft en laten het weten ook. Met andere woorden:
  “W’e yere skin”!

  Een keurmerk “Klantgericht Communiceren”?

  Me mars papa!


  Maak melding
 9. Ze toetsen maar een eind weg, maar als het merendeel v.h. personeel de klanten het gevoel geven dat je blij mag zijn dat je geholpen word, zal het weinig zoden aan de dijk zetten, vooral de chinezen spannen de kroon, ze kunnen niet eens je fatsoenlijk te woord staan, dit in tegestelling als uitzondering DETO aan de Kernkampweg waar je wel fatsoenlijk geholpen word, en waar ze een goede kwaliteit spullen verkopen, niet goedkoop maar wel goed, en een goede After Sales, ben eigenlijk maar weinig zaken tegengekomen in Paaramaribo v.h. zelfde niveau


  Maak melding
 10. Alles begint met normen en waarden dus met een goede opvoeding. Het is best wel jammer dat zelfs het gedrag achteruit gaat in Suriname. Lijkt alsof je ze moet smeken om alsjeblieft je geld uit te geven aan artikelen die ze verkopen. Ze hebben geen besef van toerisme en klantvriendelijkheid. Alles verpaupert. Heel triest allemaal.


  Maak melding
 11. Als j in su in bijv. Een instantie binnenkomt dan heb j het gevoel dat er gezegd wordt , wat kom j hier doen, wie heeft jou gevraagd hier te komen, open j bek noh dan sla ik je. Heb j uiteindelijk j verhaal onderdanig kenbaar gemaakt in de hoop geholpen te worden want het kost jou een heledag om maar 1 ding geregeld te krijgen dan wordt j doorverwezen naar een ander want die dame was in een belangrijk gesprek met haar collega over haar make up. Vraagt u het aan die heer daar hij kan u verder helpen. Surinamers en klantvriendelijkheid nee dat bestaat niet. Maar su in nl hebben het ook niet. Zit in het bloed denk ik.


  Maak melding
 12. Als we het nou toch hebben over klantgerichtheid…….
  WHAT about de Republiek Suriname ?????
  Grootspraak in de Assamblee over het bevorderen van toerisme !!!!
  Als je dat wil bevorderen ( het brengt tenslotte een hoop deviezen op ) dan moet je er ook voor zorgen dat toeristen met hun buitenlandse pinpas NORMAAL kunnen pinnen in SU !
  IK was dus de hele maand februari 2019 in SU maar ik ben vele uren bezig geweest om zegge en schrijven 1 plaats te vinden waar ik uiteindelijk met mijn Nederlandse pinpas heb kunnen pinnen!

  Niet bepaald bevordelijk voor het promoten van toerisme naar Suriname !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES