Regering Suriname: “Wij nemen monetaire verantwoordelijkheden serieus”

46
VHP: Ontslag Governor Centrale Bank Suriname scenario voor verkiezingen
Waterkant Archieffoto: Glenn Gersie (l), inspecteert de bankbeveiliging bij aantreden in 2016.

PARAMARIBO, 14 feb – De Surinaamse regering heeft vandaag een persbericht verspreidt waarin zij aangeeft dat zij haar monetaire verantwoordelijkheden serieus neemt. Dit naar aanleiding van het beëindigen van de samenwerking van de regering met de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), dhr Glenn Gersie (foto). Volgens de regering is het benoemen en ontslaan van de governor van de CBvS een aangelegenheid van de regering en het prerogatief van de president van de republiek Suriname.

“Uit egards voor het instituut van de governor van de CBvS wensen wij niet in de finesses te treden van de beëindigde samenwerking. Wij wensen wel de samenleving gerust te stellen dat de regering haar monetaire verantwoordelijkheden bijzonder serieus neemt. Wij wensen u aan te geven dat de regering na ampele overwegingen en rijp beraad is overgegaan tot deze ingreep” aldus de regering.

De regering verzekert het Surinaams volk en alle relevante actoren en instituten dat zij zich bewust is van haar verantwoordelijkheden jegens de natie en haar plichten binnen het monetair gebeuren. De samengang tussen het fiscaal en monetair beleid zal onverkort voortgaan en de CBvS zal zich conform haar taken vervat in de Bankwet opstellen.

“De regering verzekert u dat het landsbelang te allen tijde zal prevaleren boven elk ander eng belang. Wij vragen het volk om vertrouwen te blijven hebben in de leiding van het land en benadrukken dat wij de ingeslagen weg  van economisch herstel onvermoeibaar zullen vervolgen. Wij rekenen op uw ondersteuning in het dragen van deze collectieve verantwoordelijkheid” aldus besluit zij het persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.

46 REACTIES

 1. “Volksvertegenwoordigers die liegen kun je nooit serieus nemen” Dus tijd om op te stappen…
  Deze leugenachtige regering heeft geen bestaansrecht verder het land te besturen/vertegenwoordigen, ongeloofwaardig, bananenrepubliek, Volksvertegenwoordiger → Hoefdraad en Soewarto Mostadja grootste landverraders…………..schande liegen/leugenaars en zitten nog in het parlement…vreten van natie belastinggelden..ik zou me dood schamen en ministers de portefeuilles inleveren….™


  Maak melding

 2. Alsof je deze paarse rotzooi nog serieus moet nemen met al hun list en bedrog, een normale uitleg aan het volk waarom Gersie op een zijspoor gezet is, kunnen ze niet geven, omdat ze hun eigen plannen al hebben gemaakt, die betrekking hebben op de verkiezingen, want wil je de verkiezingen kunnen winnen in 2020, Wat zoal een stuk moeilijker is geworden voor deze paarse criminele bende, zul je op alle strategische plekken, een paarse rat moeten plaatsen, en daar is de Centrale bank er ėėn van.


  Maak melding

 3. Collectieve verantwoordelijkheid?? Dat is een grap toch zeker!Het enige dat geprevaleerd wordt is de zelfverrijking van dat stelletje onbekwame NDP’ers over de ruggen van de goedgelovigen!


  Maak melding

 4. Het is een feit dat de contract arbeiders, na de afschaffing an de slavernij Suriname economisch sterk hebben gemaakt, jaren van stabiele economische groei. Nu thans in verval geraakt, dus brada als je geen verstand heb van zaken, laat het over aan anderen…….die wel verstand hebben……..niet discriminerend bedoelt….
  TIME4 CHANCE, MEI 2020.
  CHAN4 PREZZZZ………


  Maak melding

 5. Dit is heel simpel. Gersie is gewoon ontslagen. Hij is onder druk gezet. Hij moest bepaalde dingen doen die meschien niet in zijn functie omschrijving stonden.

  En dingen die geen verantwoord bestuur waarborgen. Om geen paniek te zaaien in de samenleving moest Gersie zeggen dat hij ontslag heeft genomen.

  Bouta wil ook niet zeggen wat de redenen zijn van Gersie ontslag. Waarom niet. Omdat er geen gegronde redenen zijn.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Wie deze overheid gelooft is gek of een volslagen idioot.
  Persoonlijke belangen zijn de drijfveer voor het beleid van deze NDP regering en niet het nationaal belang, dat kennen ze niet. Kijk maar naar o.a. De onderhandelingen met Alcoa en de uitverkoop van ons hout. Dat grote delen van het Surinaamse volk steeds moeilijker het hoofd boven water kunnen houden interesseert ze niet.
  De nieuwe governor zal de geldpersen laten draaien in opdracht van Bouterse want 8 miljard begrotingstekort moet hoe dan ook worden gefinancierd en de verkiezingen komen er aan.
  Dat de srd straks niets meer waard is en mensen met een srd salaris of pensioen zwaar gaan pinaren nemen ze voor lief.
  Het zijn criminelen met 26 ja knikkers is de assemblee die het volk terroriseren


  Maak melding

 7. Hier staat nu duidelijk dat de president de governor heeft ontslagen.
  Op welke gronden? Hier wordt geen uitspraak over gedaan.
  Als de verantwoordelijken geen uitleg geven, dan is het aan de governor om het volk uit te leggen, welke fouten hij heeft gemaakt in de uitvoering van zijn ambt. Ik ben benieuwd
  Liever heb ik dat de minister van financiën uitlegt wat er fout is gegaan. Echter dit levert problemen op.
  Ook hij zal dan het veld moeten ruimen. Hij is voor de volle 100% op de hoogte van het beleid, immers dit beleid wordt samen met de governor bepaald.
  Bovendien is hij eindverantwoordelijk, de governor is ondergeschikt aan de minister.
  Het vinden van argumenten waarom iemand het veld moet ruimen is gemakkelijker te vinden bij een minister, automonteur, arts, grafdelver dan een governor.
  het kan natuurlijk ook zo zijn dat het niets te maken heeft met het beleid, maar met andere zaken


  Maak melding

 8. @REVO 14 februari 2019 at 15:50
  Rakram..Chan 4 president…..Waar?..in Asidonghoppo zeker.en BELFORT.zeggen vice president.

  Maakt niet uit wie het worden, als ze maar geloofwaardig eerlijk en hardwerken voor de natie……..


  Maak melding

 9. “De regering verzekert u dat het landsbelang te allen tijde zal prevaleren boven elk ander eng belang. Wij vragen het volk om vertrouwen te blijven hebben in de leiding van het land en benadrukken dat wij de ingeslagen weg van economisch herstel onvermoeibaar zullen vervolgen. Wij rekenen op uw ondersteuning in het dragen van deze collectieve verantwoordelijkheid” aldus besluit zij het persbericht via het Nationaal Informatie Instituut. ( Militair gezag ) Zelfde van dit soort berichten waren er toen midden 1986 nieuwe bankbiljetten werden uitgegeven.

  Soortoe s’ landsbelang. ( Het gaat allemaal om enge belangen ende macht van een man en zijn corrupte roversbende sinds 1980 ). Gezien de dagelijkse bespottingen tegen deze man en zijn roversbende is er geen vertrouwen meer, want het verwordt van kwaad tot erger, ook al wordt er nog zoveel gereshuffeld, de roof van land en volk gaat gewoon opo ai verder. De misleiders van het land die langer dan acht jaren zichzelf en geldzuchtige trawanten verrijken, zullen helemaal geen economische vooruitgang brengen, vooral met al die mega leningen die het volk straks moet aflossen. Wat komen gaat is een grote devaluatie, wacht maar af. Wie nog geloven in het ddb wanbeleid, en hem ondersteunen zijn verworden, ddb bezeten zombies, waar het allemaal gaat om hun eigen zakken. Zij zijn de werkelijk haters van land en volk, want het paarse onrecht en de leugen in de persoon van didibri omarmen ze. Niemand staat in de bres voor het volk en waarheid en gerechtigheid. Degenen die zeiden dat te doen zijn nu verworden na dagoe partij kontlikkers en gatlikkers zoals ene koeli meid. Ondertussen schijten en pissen het gros der debiele, dwaze, idiote ndp paria’ s met de dag een ddb schijt hoe rond te komen, zodat als ze geen geld en honger hebben hun eigen schijt vol soso lobi moeten opeten, vol kommer en kwel hoe zo dwaas te zijn. Oma taki, let op de paars duistere tekens wie hij als rechters heeft benoemd. Kanhaai heeft al gefaald met zijn duivelse pleidooi, ook Awarie Domrie MisiSosoka met zijn duivels betoog over de amnestiewet. Het wordt een zeer beroerd roerig jaar voor het volk vol misdaad, armoede onrust, onvrede en onderdrukking, maar ook gelukkig voor het gros der berooide ndp paria’ s.


  Maak melding

 10. Gersie alleen weet de naakte waarheid waarom hij moest opstappen. Zijn mond is gesnoerd om niet uit de schoot te klappen. Het laat zich raden dat hij onderdruk van de regering / DDB en Boefdraad niet kon doen wat nodig is om Suriname monetair gezond te maken en te houden. En deze Mafia regering gaat maar door. De karavaan draaft verder terwijl de honden blijven blaffen. Een ieder die deze regering steunt is m.i medeplichtig aan het verval van Suriname in alle opzichten. Wanneer komt toch de bijltjesdag??


  Maak melding

 11. Merkwaardige mededeling. Geen uitleg dus. Hoefdraad zei dat Collega Moestadja niet had gelogen vorige week vrijdag. Toen stond de functie van Gersie niet ter discussie. Het kon alle kanten op. Dinsdag heeft Gersie een onderhoud met de president en naar aanleiding daarvan bedankt hij of wordt bedankt. Hierboven staat; na ampele overwegingen en rijp beraad is besloten tot deze beslissing over te gaan. Mij lijkt dit geen rijp beraad gezien de korte tijdsspanne tussen vrijdag en dinsdag. Er borrelde al langer wat.

  De regering verklaart dat zij niet in finesses wil treden over het hoe en wat. De samenleving vraagt niet om uitvoerig ingelicht te worden doch is het ook een prerogatief recht van de samenleving om te weten wat de toedracht is zonder dat men diep op de zaak hoeft in te gaan. Het is juist door deze houding dat sommigen gaan speculeren en doet men als van oudsher een beroep op de mofokranti.
  Anyway, gedane zaken nemen geen keer. Ik hoop niet dat men bezig is het ene gat met het andere te vullen, want dan kunnen we heel lang bezig zijn voor niets. Het vertrouwen blijft uiteraard maar de regering moet toch wel transparanter worden.


  Maak melding

 12. De lovers Damsco, Revo en Patrigri springen gelijk in de bres voor hun afgod die de ene idiote maatregel neemt na de andere. In hun ogen doet deze Criminele Pleesident alles goed. Deze Pleesident maakt nooit fouten.

  Hij heeft de Crimineel Meriba benoemt als beleidsadviseur op het ministerie van NH.

  De Criminelen worden door deze Pleesident in de watten gelegd.

  Het is nu hoog tijd dat er wordt afgerekend met de Cosa Nostra onder leiding van deze Godfather


  Maak melding

 13. Aan @pakiratigri…u eindigt uw betoog met de woorden” Het vertrouwen blijft in deze regering”, waarop baseerd u dat?. Met alle respect als een regering een paar dagen terug openlijk vragen gesteld over of het waar is of Gersie ontslagen zal worden afdoet als..”Gossip en onzin” en juist dat dat een paar dagen later wel gebeurt dan is t moeilijk om die regering te vertrouwen..en wat transparantie betreft heeft deze regering ook lak aan..


  Maak melding

 14. @rakram de steenharde waarheid kan nooit racistisch zijn. Oeganda was welvarend totdat de Afrikaanse Hitler besloot om alle Indiërs het land uit te zetten. Want hij dacht dat zijn Afrikaanse broeders en zusters net zo veel verstand van zaken dien hadden als de Indiërs. Eigendommen van Indiërs werden onteigend en aan de zwarten cadeau gedaan. Deze konden de bedrijven niet runnen, wisten en weten niet met geld om te gaan en hebben totaal geen lange termijn visie. Enfin nadat de Indiërs op de vlucht gingen, ging het land Oeganda ook naar de mallemoer en is het failliet. Nu houden die arme Afrikaantjes de handjes op “ wie vult mijn mond”.. hetzelfde is ook in Malawi gebeurd. Ook daar hebben zwarten de Indiërs op de vlucht gejaagd en kijk wat met Malawi gebeurd is. Dus jouw voorstel is niet racistisch maar wordt door feiten keihard ondersteund. Ik heb 4 werkers uit Haïti in dienst maar zal nooit een djoeka uit Suriname in dienst nemen. Ben ik een racist ?


  Maak melding

 15. Het persbericht van de regering/president van sur vertoont een onsamenhangende geloofwaardigheid. Veel verkeerde woordkeuzes. Woorden van lage gehaltes als eng etc. Wat duidelijk is dat ze een geletterde woordvoerder in dienst moeten nemen. Wat ook duidelijk naar voren komt is de onmacht van deze regering om sur ecomisch weer sterk te maken. En houden zich op de vlakte om de burgers verantwoording af te leggen over het gevoerde politieke beleid. Als regering kun je niet permiteren om de governor naar huis te sturen, en in de persbericht te vermelden dat je niet in details gaat treden om redenen waarvan. Ik kan maar één conclusie trekken dat de governor niet naar de pijpen van de president wilde dansen. Nu kan de geldmachine op volle toeren draaien, want een andere mogelijkheid heeft deze president niet om sur uit de financieële problemen te halen.

  SURINAMERS MAKEN JULLIE JE BORST ALVAST MAAR NAT!!!

  ZWAAR WEER IS OP KOMST!!!!!


  Maak melding

 16. “Uit egards voor het instituut van de governor van de CBvS wensen wij niet in de finesses te treden van de beëindigde samenwerking. Wij wensen wel de samenleving gerust te stellen dat de regering haar monetaire verantwoordelijkheden bijzonder serieus neemt. Wij wensen u aan te geven dat de regering na ampele overwegingen en rijp beraad is overgegaan tot deze ingreep” aldus de regering.”

  Ik zou wensen dat Gersie de waarheid achter zijn ontslag zou kunnen vertellen.
  Zijn gezicht op de foto, zittend naast de president, spreekt boekdelen.
  Maar , naar goed gebruik van dit soort regeringen heeft hij een naast een goede ontslag vergoeding naar alle waarschijnlijkheid ook een spreekverbod opgelegd gekregen.

  Een andere optie is dat hij zwijgt om het instituut verder niet te schande te maken en de schade van monetaire markt, in het belang van alle Surinamers te beperken.


  Maak melding

 17. Eén
  De Sur volksvertegenwoordiging is nu aan zet om de minister van Financiën en de president te bevragen in het assemblé, omtrent de ontslag perikelen van de governor.

  Twee
  Waar zijn de sur media gebleven met hun nieuws vergaring over de juiste toedracht.

  Drie
  Hebben de journalisten dhr. GERSIE nogsteeds niet kunnen intervieuwen. Of is het sur systeem dusdanig corrupt dat het wordt gehuicheld met de president.

  Vier
  Dhr. GERSIE is zijn plicht om op persoonlijke titel aan de burgers van sur openheid van zaken te geven. Hij staat niet onder parlementaire beleid tot geheimhoudingsplicht.
  Op z’n minst is dit zijn morele plicht, omdat het hier gaat over het landsbelang.


  Maak melding

 18. SAM@@@

  Ik ben gedeeltelijk met je eens. Hij zal ongetwijfeld een flink bedrag hebben meegekregen, en dat hij zijn koest moet houden. Maar zijn morele plicht zal zijn HART geen rust geven.

  Dat hij zwijgt om de monetaire markt niet verder te schaden. Naar mijn mening is dat niet het geval. De interne markt staat op instorten. De rek is er uit. De kaf is zo fragiel dat het op ieder moment kan instorten. Er was maar één mogelijkheid om geld te lenen op gunstige condities en die weer heel gauw terug te betalen. Maar Suriname heeft helaas geen target master plan. En zonder een goed parlement controle systeem is geen land bereid om geld te lenen. Daar ook het risico te groot is dat het geld in verkeerde zakken beland.

  Suriname heeft nu een schuld van meer dan duizend miljoen euro (1000.000000) schuld aan het buitenland. Op een bevolking van 500.000 duizend mensen is dit; 1000.000000 : 500.000 = 2.000 euro.
  Dus bij de geboorte van je kind heeft jouw baby alvast 2.000 schuld. En door de jaren heen kan deze schuld alleen maar hoger worden.

  POLITICI VAN SURINAME SCHAMEN JULLIE JE TOCH!!!!!!!!!!!!!!!

  JE EET NIET VAN JE EIGEN VERDIENSTEN, MAAR PLUKT HET LAND KAAL EN DE SCHULDEN GAAT NAAR DE SCHOUDERS VAN DE BURGERS.


  Maak melding

 19. -Zoon van minister van onderwijs wordt de nieuwe president van de Centrale Bank. Hij zal zeker doen wat Bouterse en Boefdraad willen hebben.
  Zie maar dat vrienden en kennissen het land runnen.

  Sommige coalitieleden moeten goed achter hun oren gaan krabben omdat ze het voor Boefdraad hadden opgenomen om aan te geven dat meneer Gersie niet met ontslag zou gaan. Ja hoor, de volgende dag was het raak. Gersie is met ontslag.

  ==alles draait om meer geld te gaan lenen en de verkiezingen zijn opkomst. Geld uitgeven en deel in hun zakken stoppen.

  De NDP verkondigd alleen maar leugens, daarom wens ik velen en vooral Boefdraad en Bouterse slapelozen nachten toe.


  Maak melding

 20. Dit is een van de redenen waarom Suriname nooit vooruitkomt . Belangrijke personen
  waaronder ministers en nu weer Gersie worden steeds vervangen voor een ambtsperiode
  voorbij is.


  Maak melding

 21. Ja mensen stem nog een keer op deze boef mans partij paarse ratten schuld van suriname nu op dit moment 20 MILJARD SRD U HOOR HET GOED DUS SLAAP LEKKER DOOR . ER IS MAAR EEN PARTIJ OM DIT EEN HALT TEROEPEN NPS .


  Maak melding

 22. De PAARSE LOOSERS, Desi en Gilmore Hoeffie, hebben
  de kluit al EERDER BELAZERD !

  Er is, VOORAFGAAND aan de vorige VERKIEZINGEN, door
  deze LOOSERS, IN HET GEHEIM, ruim DRIE MILJARD aan
  ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !
  Monetaire financiering, zaken betalen met ongedekt geld,
  geld die je als staat niet hebt verdiend, gewoon gedrukt !

  Nu dreigen DEZELFDE TWEE LOOSERS , weer ongedekt geld
  te gaan drukken !

  Onze munt, de SRD, is toen mede als gevolg van de ONGEDEKTE
  GELDDRUKKERIJ, van Desi en Gilmore met ruim EENDERDE
  GEKELDERD ! Koers van 1 op drie veranderde in 1 op 9 !!!!!

  De UITGAVEN van deze regering zijn al JAREN veel te hoog !
  Paars wil gelden uitgeven, terwijl de inkomsten van het Land
  ontoereikend zijn !
  De Bakba-winkri Paarse begroting vertoont een gat van van
  ruim TWEE MILJARD !

  Desi en Gilmore zijn tot nog toe, TE BANG om grote bezuinigingen
  door te voeren, als gevolg waarvan de staat Sranan, nagenoeg
  FAILLIET is !

  Desi en Gilmore hebben onlangs nog opgeschept dat monetaire zaken
  en koers stabiel zijn, weliswaar op de gekelderde koers van 1 op 8 !
  Dat je kort daarna de Governor vd CBvS wegjaagt, komt zeer
  ONBETROUWBAAR en ONGELOOFWAARDIG OVER !

  Het Paarse militaire regiem zit in geldnood en maakt de GEKSTE
  financiele sprongen, zoals het steeds afsluiten van veel te dure
  MILJOENEN-leningen ! Terwijl de PRODUCTIE van Sranan INKRIMPT !

  Door dit financiele wanbeleid van de PAARSE heersers, wordt de
  bevolking steeds ARMER. Het wachten is op de volgende PAARSE
  DEVALUATIE van de SRD !!!


  Maak melding

 23. Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran ddb kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Het beëindigen van de samenwerking van de regering ddb-adhin met de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), de heer Glenn Gersie is een zware aanslag op de democratische rechtsstaat. De CBvS
  is een onafhankelijke instituut, waar de politiek zo ver mogelijk moet wegblijven in een democratische rechtsstaat. De directeur moet zijn werk in alle rust, los van de (partij) politiek die op dat moment aan het bewind is doen.

  ddb en kliek hebben andere bedoelingen oa zaken naar hun hand te zetten voor de verkiezingen van 25 mei 2020.
  Zie:
  – Suriname is momenteel financieel skeer,
  – ddb wil kosten dat het kost weer na 25 mei 2020 president van Suriname worden,
  – het vertrouwenvan de Surinamers in ddb en coalitie is door financiele, economische, sociale situatie ver onder het vriespunt beland,

  ddb heeft veel geld nodig dus orde op zaken te stellen.

  Dat is het scenario waarmee ddb- ndp-kliek mee bezig zijn. Verder zijn ze bezig overal hun mensen te plaatsen die leiding en controle op zaken gaan geven van de algemene verkiezingen van 25 mei 2020.
  Zie:
  – vervangen van dc en plaatsen,
  – ndp mensen die de leiding en controle hebben bij het algemeen kiesbureau,
  – stvs, srs worden door hen gebruikt om propagande voor de ndp, ddb te maken,
  enz, enz.

  Nu de govenor van de CBcS weg is kunnen ze er zorg voor dragen dat er leningen kunnen worden gesloten hiermee de verkiezingscampagne van de ndp te gaan financieren. De arme Surinamers zullen zich moeten gaan registeren bij de ndp, zullen een verlepte paarse t-shirt krijgen, overheidsbanen in het vooruitzicht, grondbeschikkingen, poppenhuisjes, voedselpakketten, verlepte paarse vlaggetjes, boeke muziek, linzensoep, enz.

  Gelet op de slechte financiele, economische, sociale situatie in Suriname die alle Surinamers treft, vooral de armen, jongeren, kansarme, enz en die zullen zwichten voor al deze valse beloften en giften voor tot voor de verkiezingen om hen over te halen om op de ndp te stemmen.

  De algemene DNA-verkiezingen van 25 mei 2020 zullen heel moeilijke, betrouwbare verkiezingen worden voor Suriname. Er zal zwaar gefraudeerd worden. Armen, jongeren zullen worden misbruikt en na de uitslag gewoon weer vergeten worden. Suriname zal in nog grotere armoede komen, omdat er geen geld is om de grote leningen met rente af te lossen.

  Wat er gaat gebeuren zal dan pas duidelijk worden voor het arme en jongere bedrogen Surinaamse Volk.
  Let op! Al zou heel Suriname in brand zijn, ddb en kliek slapen als een tube roos. ddb en kliek weten dan we zijn weer binnen. jullie armoedzaaiers bekijken het maar. Ik heb jullie weer gepakt. Ik heb weer zand in jullie ogen gestrooid, oe dom beest.

  Gelukkig is er hoop! De opstand. Het gaat dan echt boszen in Suriname.

  Laat mijn woorden een waarschuwing zijn voor de arme en jongeren Surinamers. Wees bewust.
  Wees kritisch, denk rationeel en handel rationeel, denk logisch en handel logisch. Hoe wilt u, uw (klein)kinderen leven en hoe wilt u Suriname zien nationaal en internationaal? z

  Zie dat ddb, ndp sinds 25 Februari 1980 aande touwtjes trekken in Suriname en zie hoe het met Suriname en de Surinamers sindsdien is vergaan. Sranan was telkens skeer! Denkt u dat hij na 25 mei 2020 met een toverstok u een beter leven gaat bieden. Waarom dan niet vanaf 25 Februari 1980? Waarom is Suriname telkens skeer als ddb, ndp met verlepte paarse t-shirts aan de touwtjes trekken?

  Arme en jonge Surinamers weer bewust over hoe u wilt leven. ddb is niets anders dan een dictator. Hij heeft schijt aan jullie. Hij en, gezin, familie zijn alleen bezig met hun eigen belang, oa, niet in de gevangenis terecht komen, rijk te zijn, mooie zwarte auto’s, winkelen in Parijs, dure feesten, met grote maaltijden en drinken voor zichzelf. Aan jullie armoede hebben ze schijt. De kliek rondom ddb zijn zeer zware criminelen die genieten van dit heerlijk leventje. Aan jullie hebben ze schijt.

  Time4Change
  CS4Pres!
  Stem op de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)

  Laten mijn woorden een waarschuwing voor u zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. Liegen op hoog niveau, hoe geloofwaardig zijn ze nog…daarom wil geen land in Suriname investeren….

  Time4Change
  CS4Pres!
  Stem op de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)

  Laten mijn woorden een waarschuwing voor u zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 25. Firma List en Bedrog draait nu op volle toeren…de nulletjes op de bankbiljetten komen eraan….SRD wordt bilveegpapier, net als de Bolivar van Maduro.


  Maak melding

 26. @ pakiritigri
  “Toen stond de functie van Gersie niet ter discussie. Het kon alle kanten op”

  Indien op vrijdag het nog alle kanten op kon, was er toen zeker sprake van een discussie over de CBvS en haar Governor. Boefdraad versprak zich in een poging Moestadja nog een beetje uit de wind te houden.
  Het was duidelijk geen rodel, alleen hebben de insiders Moestadja voor gelogen en misbruikt.

  “Het vertrouwen blijft uiteraard maar de regering moet toch wel transparanter worden”
  U vertrouwen is op niets gebaseerd want ook u geeft in de zelfde zin aan dat de regering transparanter moet worden. Een regering die niet transparant is, die geen verantwoording aflegt, die een Governor zonder toelichting op straat zet is niet te vertrouwen. Ook niet door u. Uw betoog geeft een genuanceerd beeld dat uw vertrouwen niet rechtvaardigt.


  Maak melding

 27. Volgens Bousaid moest Gersie het veld ruimen omdat hij niet wilde meewerken aan het versoepelen van het monetair beleid zodat de regering toegang zou kunnen krijgen tot kapitaal. “Ik denk dat Gersie dat niet verstandig vond, aangezien dat zou kunnen leiden tot koers- en prijsstijgingen”, aldus Bousaid.

  In zijn nieuwjaarsrede bij de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) had Bousaid zich al afgevraagd hoe de overheid het begrotingsgat van dit jaar dat SRD 8 miljard bedraagt in hemelsnaam zal dichten. “Internationaal lenen gaat moeilijk vanwege onze slechte country rating en lokaal heeft de overheid al veels te veel geleend. Dus nog steeds is mijn vraag, hoe is de overheid van plan dit liquiditeitsproblemen op te lossen? Daar moet volgens mij de reden gezocht worden voor het ontslag van Gersie”, aldus Bousaid.

  Lees meer: Ontslag Centrale Bank-governor zeldzaam – DWTonline


  Maak melding

 28. Daar gaan we weer, hebben ze niet genoeg gestolen?
  Benoem de dingen zoals ze zijn. Waar is de dekking (goudstaven) van het land gebleven?
  Er is na alle mislukte drugs deals natuurlijk geld nodig om de verkiezing (lees omkopingen) te financieren natuurlijk. Het zal mij niet verbazen als de FBI meekijkt. Ooit zal er een afrekening moeten komen natuurlijk.

  “Uit egards voor het instituut van de governor van de CBvS….”
  Begin het volk gewoon uit te leggen waarom Gersie is ontslagen en niet om die hete brei heen draaien. Zo simpel is dat, het volk van Suriname heeft hier recht op.


  Maak melding

 29. De Surinaamse paperclip economie is mislukt. De geldpers moet aangezet worden en Gersie weigerde een Inkt Toner te bestellen. 1+1 = 2

  De man is figuurlijk geslacht om de paarse wanpraktijken binnenkamers te houden.


  Maak melding

 30. De regering heeft de afgelopen jaren duidelijk laten zien dat zij de monetaire verantwoordelijkheden, de wet, het volk, de democratie en diplomatie, helemaal niet serieus hebben genomen…


  Maak melding

 31. WIJ HEBBEN HET SERIEUS VOOR JULLIE, HET VOLK,
  GEDRUKT !

  RUIM DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD GEDRUKT !

  KONDRE FAILLIET !

  EN NU GAAN WIJ HET NOG SERIEUZER VOOR JULLIE
  DRUKKEN !!!
  NU GAAN WIJ VIJF TOT TIEN MILJARD ONGEDEKT
  DRUKKEN !

  WIJ ZIJN SERIEUS EN HOUDEN VAN ONS VOLK !!!


  Maak melding

 32. Zou je dit nog moeten geloven. Hoe geloofwaardig zijn ze nog. Als ze nu monetaire gaan financieren zal het effect pas over 1 a 2 jaar merkbaar zijn. Dan zijn zij al lang weg. Dus ze lak aan bevolking.


  Maak melding

 33. Hoe serieus? Zoals in 2015?

  Minister Hoefdraad erkent monetaire financiering Staat
  11 Oct 2015, 02:43

  Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tijdens het beantwoorden van vragen in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)

  Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft op vragen van VHP-fractieleider Chan Santokhi en diens partijgenoot Asiskumar Gajadien toegegeven dat uitgaven van de overheid monetair gefinancierd zijn. De assembleeleden drongen aan op meer informatie over het omzetten van de kortlopende binnenlandse schuld van de Staat in een langlopende lening bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Er is tevens een voorschot opgenomen bij de CBvS, die geconsolideerd is in de langlopende lening.

  Gajadien zei tijdens de behandeling van de suppletoire begroting vrijdag op zaterdag dat de CBvS als monetaire autoriteit ervoor dient te waken dat ze geen werkarm wordt van de regering. De bank dient vanuit een onafhankelijke positie te functioneren en moet geen handelingen plegen die zeker niet stroken met de geest van de bankwet. De overheid kan in een situatie verkeren van overbesteding, maar de CBvS kan dan geen ongedekt geld in omloop brengen. Artikel 21, maar ook de geest van de wet is duidelijk om tekorten te financieringen voor tijdelijke aard, alsook artikel 19 onder welke voorwaarde geld in omloop te brengen. Hoefdraad zei dat het dekkingspercentage rond de 50% was, maar deze kan nu wat lager zijn. Hij zal de informatie schriftelijk doen toekomen aan De Nationale Assemblee.

  Minister Hoefdraad zei dat het om een overmachtssituatie ging, waardoor monetair gefinancierd is. Er was SRD 1,4 miljard aan openstaande schulden. Het gaat om een de kortlopende schuld van SRD 535,7 miljoen. Er was een overtrekking van SRD 880,1 miljoen die was op de werkrekening en verder 93,5 miljoen van de langlopende rekening nog open. Voor de injectie van de fusie tussen de Landbouwbank en de Volkscredietbank is er een bedrag van 50 miljoen gegeven.
  Hij merkte op dat er gewerkt moet worden aan de Bankwet, waardoor er geen monetaire financiering mogelijk is. Het zou bij wet verboden moeten worden waardoor er geen cent monetaire financiering hoeft plaats te vinden. Hoefdraad die governor was van de Centrale Bank van Suriname, zei dat hij als minister van Financiën nu, de wijziging van de Bankwet volledig zal ondersteunen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.