Inbreker in been geschoten door politie in Suriname

32
Peuter in auto door verstikking om het leven gekomen in Suriname
Archieffoto - Politie in Suriname.

PARAMARIBO, 14 feb – De politie in Suriname heeft vanmorgen een 35-jarige inbreker in zijn been geschoten. De man was samen met twee ‘collega’s’ bezig in te breken bij een handelszaak gevestigd in de Bonistraat. Na een melding ging het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) op onderzoek uit. Bij het zien van de politie maakte hij zich uit de voeten. Toen hij sommaties en waarschuwingsschoten negeerde werd gericht op hem geschoten.

Daarbij werd hij in zijn linker bovenbeen geraakt. De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoert alwaar hij, onder politie bewaking, voor medische behandeling is opgenomen.

Zijn twee kompanen van 32 en 39 jaar oud werden eveneens aangehouden. Ze zijn door de leden van het RBTP, ter voorgeleiding aan een hulp officier van justitie, overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt.

32 REACTIES

 1. Offtopic,

  Keiharde clash tussen gemeenteraad en Sylvana Simons na suggestie racisme politie

  De Amsterdamse gemeenteraad heeft vanmiddag in ongekende bewoording kritiek geuit op Sylvana Simons (Bij1), nadat die had gesuggereerd dat jongeren van kleur meer te vrezen hebben van de politie dan andere jongeren. Ze moet zich diep, diep schamen, heeft zich onsterfelijk belachelijk gemaakt en zaait angst onder jongeren, vond de raad.

  Reinier van Dantzig (D66) noemde het emotionele debat ‘het dieptepunt uit zijn carrière als raadslid’.

  Sylvana Simons had het debat zelf aangevraagd. Aanleiding was het schietincident eerder deze maand bij De Nederlandsche Bank, waarbij een man met wat later bleek, een nepwapen door de politie is neergeschoten en uiteindelijk overleed. Het lijkt te gaan om ‘suicide by cop’, waarbij het slachtoffer zich bewust laat neerschieten door de politie.

  Bij1 sprak in de aanvraag voor het debat over een ‘bovenmatig aantal kogels’ en eiste ‘spoedige verantwoording van het college over het toepassen van dit buitensporige en onnodige politiegeweld’.
  Gedeisd houden

  Simons had nog geen woord gezegd, of SP-raadslid Nicole Temmink sprak al haar onvrede uit over het debat. De Rijksrecherche doet nog onderzoek naar het incident en politici moeten zich tijdens dit onderzoek gedeisd houden, vindt ze.

  Simons gaf aan dat ze de integriteit van de politie niet in twijfel wil trekken, maar wel vragen wil stellen. De toon die Bij1 had gebruikt bij de aanvraag van het debat was ‘te scherp’, erkende ze. ,,Dat was wellicht een faux pas.’’

  Daarmee was de kou niet uit de lucht, want het debat ontplofte toen Simons zei van jongeren van kleur te horen dat die bang zijn te worden neergeschoten door agenten. ,,En die zorgen zijn niet onterecht.’’
  Schamen

  Fractievoorzitter Eric van der Burg van de VVD vond dat Simons zich ‘kapot moet schamen.’ ,,U wekt de suggestie dat mensen van kleur te vrezen hebben van de politie. Dat is walgelijk. De agenten stonden er voor u omdat er klootzakken waren die u bedreigden.’’

  Sofyan Mbarki (PvdA) vond dat Simons jongeren bang maakt. Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) zei dat de politiek zich niet hoort uit te spreken als nog onderzoek loopt door de Rijksrecherche. ,,U zegt dat jongeren zich zorgen moeten maken dat ze worden neergeschoten door politie. U moet zich diep schamen. Ik neem het hoogst persoonlijk op.’’

  Simons nam geen woord terug. ,,Ik spreek mensen wiens leven beïnvloed wordt door het feit dat zij een bepaalde kleur hebben. Kleur is voor mensen van kleur een bepalende factor. Zij vragen mij dat met u te bespreken.’’

  Burgemeester Femke Halsema hield het kort. ,,Dit lijkt mij geen moment om over het functioneren van de politie te spreken. Ik heb gisteren met de twee agenten gepraat. Dit is juist niet waarom je agent wordt. Je wilt mensen dienen, de stad veiliger maken. Dit is een traumatische gebeurtenis.’’


  Maak melding

 2. Laat ik het omdraaien ; mensen met een bepaalde donkere huidskleur zijn bijna overal oververtegenwoordigd in de criminaliteit zoals drugshandel en wapenhandel. Maar als blanke mag je zoiets niet zeggen want dan ben je direct een racist. Simons is doorgedraaid en moet ter genezing zo snel mogelijk opgenomen worden. Deze juffrouw moet het van valse leugens hebben , van een nep arts die geen arts was. Simons lijdt aan HSP en is totaal niet geschikt om politiek te bedrijven. Ze denkt en doet alsof zij interessant is maar ze schijten allemaal een grote hoop op haar zoals de PvdA. En is het algemeen bekend dat PvdA ‘ers flink kunnen schijten op de grote hoop wang bigi poe fo yoe. Ha ha ze is zo zielig zelfs links kakt op haar.


  Maak melding

 3. Bij de aanhouding zeiden ze opo ai, soso dong fasi, fawakka comma, eeh neks no fout no? het waren afstammelingen van Afrika, het gros der ndp dwazen zijn dat ook.


  Maak melding

 4. Mensen van kleur hebben inderdaad steeds meer te vrezen van de politie ook in Nederland. Ik heb zelf jaren voor Justitie en veiligheid gewerkt en heb dit ook geconstateerd. En niet gekleurde Nederlanders die hiervoor hun ogen sluiten en het niet willen zien ach rot toch op. Dit heeft altijd gespeelt en zal altijd blijven spelen. Ik heb zelf vrienden bij de politie die dit helaas ook beamen. In Justitie kringen weten wij dat dit regelmatig voorkomt. Maar het wordt vaak verzwegen. Ik heb 16 jaar voor justitie gewerkt en mijn ogen waren wijd open. Dus niemand moet lullen dat het niet waar is. Het is zo en zal zo blijven. Waar ik vaak mensen over hun gedrag aansprak durfden anderen niet. Maar overal waar ik onrecht zie heb je een kleurtje of niet ik zal mijn mond niet dicht houden. Ik ben geen lafaard zoals anderen die voor hun baan vrezen als ze hun mond open doen. Deze dingen gebeuren ook bij de politie. Punt uit.


  Maak melding

 5. Laten we ook niet vergeten de grootste drugs criminele handelaars zijn altijd witte nederlanders geweest. Holleeder. Mieremet. Kobus l. Klaas Bruinsma en nog velen. Alle anderen waren loopjongens van deze grote Nederlandse criminelen. Nu pas de afgelopen jaren nemen de gekleurde drugscriminelen het over omdat die witte grote drugscriminelen elkaar als honden hebben afgemaakt door hun betaalde huurmoordenaars op elkaar af te sturen en overhoop te schieten…. WEl BABA SAI… WAT BEN JIJ EEN LACHERTJE MET DIE OPMERKINGEN VAN JE…. EN GA EERST ONDERZOEK DOEN INPLAATS VAN JE ONGESCHOOLDE HERSENLOZE OPMERKINGEN TE PLAATSEN.


  Maak melding

 6. Helaas gaat dit artikel over een situatie in Suriname. Waarom moet Nederland er weer bij gehaald worden?? Afdwalen naar Simons is hier niet aan de orde. Sarie Torie. In elk land komt criminaliteit voor. De politie in Suriname is hard bezig de misdaad te bestrijden. Een hardwerkende burger bestelen is hier dagelijks aan de orde van de dag. Deze dieven mogen blij zijn dat zij niet zijn dood geschoten. Wanneer houdt dit op om van andermans spullen af te blijven in plaats van zelf een baan te gaan zoeken. Kennelijk vinden de criminelen het prettiger om in andermans zak te graaien.
  Deze boeven moeten van de straat gehaald worden en 10 jaar in de bak gaan brommen.


  Maak melding

 7. De politie van Suriname kan zeker niet goed mikken, vandaar gericht naar de kop en uiteindelijk toch de been geraakt.

  Ze moeten een cursus schieten gaan volgen.


  Maak melding

 8. Afiba loopt maar wat onzin uit te krammen. Let op wat hij schrijft. Hij is 16 jaar werkzaam voor Justitue en politie geweest en heeft racisme en discriminatie meegemaakt. Hij weet wat er afspeelt. Welnu beste Afiba ondanks dat jij getuige van onderdrukking van gekleurde mensen bent geweest, ben jij wel 16 jaar in dienst van die onderdrukkers cq racisten geweest. Waarom ben jij niet na het eerste incident waarvan jij getuige van was, ditect opgestapt. In plaats van op te stappen heb jij wel 16 jaar de meesters gediend. Je bent een schijnheilig boontje en helemaal niet rechtvaardig. Dan kom je met weer zo een flutsrgument over de grote drugsbazen. Had jij ooit last van Mieremet , van Holleeder ? van Sam Klepper ? Van Mink Kok ? NEEN daar had ge burger totaal geen last van. Wel heeft de burger last van de drugscriminelen met een kleurtje De Antillianen en de Mocros die in het wilde weg schieten en waarbij ons huldigen mensen slachtoffers van zijn. Als medewerker van justitue vind ik jou behoorlijk zwak! Jouw logica klopt van geen kant. Medewerker van justitie en politie ? Me mars papa !


  Maak melding

 9. Wel een grote bek over Nederlanders maar wel lekker blijven wonen in Nederland. In plaats van dat je terugkeer naar Suriname en helpt om dit land op te bouwen verkies je ervoor om in luilekkerland te blijven. Want ja in Suriname moet je vroeg opstaan en je mag gerust een halve middag later op de afspraak verschijnen. In Suriname doen we daar niet moeilijk over want onze biologische klok tikt nu eenmaal trager dan van de blanken. Welnu luie pop als je zware bakken hebt pak dan je valies in en kom hier werken. Zo niet tab you dek !


  Maak melding

 10. Laat deze paranoïde voegspijker zich in land van herkomst sterk maken om de huidige ZWARTE president, die 15 onschuldige en ongewapende landgenoten martelde, fokterde, verminkte en standrechtelijk vermoordde, achter de tralies te krijgen.


  Maak melding

 11. Wat in de hel heeft sylvana simons hiermee te maken… vraag me echt af wanneer de moderators de onzinnige commentaren, de dubbele commentaren en kilometers lange onzinnige verhalen beginnen te wissen, evenals de racistische brokken en uitbraaksels. De meeste commentagluurders geven niet eens commentaar op het onderwerp.

  A.U.B. moderators doe hier wat aan… Een aanpassing waarbij een commentaar als ongepast aangemerkt kan worden door de lezers wordt ook zeer op prijs gesteld…


  Maak melding

 12. MiE Mars PaPa,

  Dit is geen gestructureerde criminaliteitsbestrijding, maar meer stuiptrekkingen van de politie. Het ontbreekt hun domweg de middelen voor een adequate optreden. Is een zet van db om in het licht van de aanstaande verkiezing iets te laten zien aan de bevolking. Hij bezoekt zelfs ook krottenwijken.

  En waarom zijn de schutters van de Magenta nogsteeds niet gepakt?????

  Je ziet dat opname van video beelden de politie ook niet op weg kan helpen. Juist was dit een zaak om hard op te treden, om de vakantiegangers het gevoel en vertrouwen te geven, dat zij door de overheid worden beschermd.

  MIE MARS PAPA


  Maak melding

 13. Afiba , je bent een grote zwetser grote drugscriminelen worden in Nederland door justitie aangepakt en afgestraft, in suriname wordt je politicus en zelfs president, en je hebt voor jstitie gewerkt, als schoonmaker o.i.d. misschien en je hebt racisme geconstateerd, knap hoor, want in 1 ding heb je gelijk, het bestaat, maar daar maken sommige gekleurde medelanders het ook wel na, ik heb vanuit mijn werk als handhaver in een middelgrote gemeente in Nl regelmatig mensen aan moeten spreken op ongewenst gedrag en het meeste ongenuanceerde geprotesteer en geschreeuw komt van met name de zwarte medemens met als goede 2e de marrokkaan, met gevolg dat ze het verpesten voor de zich wel normaal gedragende medelander, ook mijn directe collega met wie ik veel op pad moest half nederlands/ half surinaams, kreeg door dit soort figuren negatieve opmerkingen na zich toe, als NSBer en verrader, lekker hoor en dan maar gek vinden dat dat niet gepikt wordt. Ik kan me trouwens heel moeilijk voorstellen met die negatieve houding van je , je zelfs nog vrienden hebt


  Maak melding

 14. Precies Aorta gewoon voortaan op de ballen mikken nog beter is het als de inwoners zich gaan bewapenen. Kijk maar de schietpartij in Magenta. Gewoon tijdens een after party komen twee van die apen het erf oplopen en beginnen te schieten op de Hindoestaanse gasten. Waarom schieten die apen niet op hun eigen soort mensen ? Waarom beroven ze hun eigen soort niet ? Waarom zijn het steeds de Chinezen en Hindoestanen die beroofd en mishandeld worden ? Is dit geen racisme ? En dan komt die zwarte Aifiba mij van racisme beschuldigen ? Huilie huilie


  Maak melding

 15. Ondertussen staan duizenden Afrikaanse gelukszoekers klaar om Nederland binnen te gaan. Laat Afiba deze gelukszoekers waarschuwen voor de racistische Nederlanders zodat ze veilig in Afrika blijven. Waarom gaan ze op de vlucht eigenlijk ? Juist ja in Afrika worden ze als afval gezien.


  Maak melding

 16. Ben het helemaal eens met Baba Sai,

  Het zijn inderdaad de Hindoestanen en Chinezen die overvallen worden in Suriname.
  Waarom wordt de eigen soort niet overvallen? Ze hebben de mond vol over racisme, maar zijn zelf de grootste racisten.


  Maak melding

 17. Hoe onmenselijk is het om een crimineel in de ballen te schieten. Dit is in een beschaafd land wel het laatste wat men moet voorstellen. In Nederland ontstond enkele jaren geleden consternatie toen agenten criminelen in hun anus (‘sterretje’) raak schoten. Men vond dit te ver gaan. Nu lees ik een voorstel wat volgens mij niet door de beugel kan. Schiet ze in de ballen zodat ze geen toekomstige criminelen kunnen verwekken.
  Wat wel waar is, en in die zin heeft een reageerder groot gelijk, dat het voornamelijk de inlanders (NIET de INDIANEN!) zijn die zich bezighouden met roven, plunderen en moorden en dat het vooral de Hindoestanen, Chinezen de slachtoffers zijn. Mag dit gezegd worden ?


  Maak melding

 18. Suriname opdelen in twee staten. Hindoestanen en creolen. De rest mag kiezen welke gene zijde ze willen aansluiten.
  DIT IS DE ENIGE OPLOSSING VOOR SURINAME.


  Maak melding

 19. @ Coup du Afrique

  Het is niet waar wat je schrijft, iedereen die geld heeft wordt beroofd !

  @ Baba Sai

  Onder alle rassen heb je racisten, dus niet iedereen onder een kam scheren.
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 20. @ Hendrik

  Dan wordt het helemaal een tering zooi, want de hindustanen worden zeker rijker des te eerder worden ze beroofd en vermoord ! Waarom worden de Javanen en de Indianen niet genoemd !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 21. Gelukkig had die bedrijf bewegingdetectiecamera’s geïnstalleerd, anders waren ze nu een stuk armer. Ook geweldig dat de creoolse agenten niet denken van die dief is een broeder dus ik moet hem laten lopen.


  Maak melding

 22. wakti ti na afobaka

  de dag dat jij en je naasten ook slachoffer worden zul ook jij anders piepen
  dan zul je mij gelijk gven
  dit soort figyren met benzine overgieten en dan in de fik steken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.