vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentAsha Bhosle (85) neemt afscheid van Nederlands publiek met concert op 27...

Asha Bhosle (85) neemt afscheid van Nederlands publiek met concert op 27 februari

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 14 feb – De legendarische Indiase zangeres Asha Bhosle (85) neemt na een carrière van 65 jaar op woensdag 27 februari afscheid van het Nederlandse publiek. In de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam zingt ‘De Nachtegaal van Azië’ voor de laatste keer in Nederland haar grootste hits tijden het Asha Bhosle Farewell Concert. Speciale gast is zanger Sudesh Bhosle (geen familie).

Asha Bhosle
Al meer dan 65 jaar is Asha Bhosle de gouden vocaliste van de grootste filmindustrie ter wereld: Bollywood. Volgens het Guiness Book of World Records is ze de meest opgenomen artiest allertijden. Ze heeft meer dan 14.000 liedjes gezongen, in allerlei talen en genres, werd meerdere malen door de Indiase regering onderscheiden en geniet een haast mythische status.

Met haar uniek stemgeluid zorgde haar stem mede voor het succes van duizenden Bollywoodfilms. Haar solohits en duetten, met onder anderen Mohammed Rafi, zijn Indiase evergreens. Ze worden al decennia over de hele wereld gezongen, waaronder ook in Nederland en Suriname.

The Farewell tour…
Asha Bhosle is inmiddels 85 jaar, maar ze voelt, oogt en klinkt nog boordevol energie. In de Grote Zaal van Het Concertgebouw neemt ze deze avond na 65 jaar afscheid van het Nederlandse publiek. Samen met haar band en gastvocalist Sudesh Bhosle, brengt ze voor de laatste keer in Nederland haar grootste hits ten gehore.

Kijk voor kaarten en alle info op www.concertgebouw.nl.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. 65 jaar zang carriere Met veel LOVE songs ook voor haar eigen Valentijns songs heeft zij wel geile liederen gezongen. Bollywood acteurs zingen alleen maar love songs, maar neuken niet Daarom zijn de meeste boy acteurs een gay vooraal de Sharuk Khan


    Maak melding
  2. Een echte legende deze zangeres Dum Maro Dum ~ Hare Krishna Hare Ram uit 1971 herinner ik mij heel goed als kleine jongen in Suriname .Het was volgens mij de eertse keer dat een zangeres uit India de eerste plaats haalde van de hitparade in Suriname. Wat een mooie tijd was het toen in ons land.


    Maak melding
  3. TE KOOP: Een veelvoorkomende kwaad in Suriname , vooral in de gebieden die nog niet aangesloten zijn op het electriciteitsnet of EBS is traag met de aanleg, is er nu een oplossing. Koop nu uw zonnepanelen van het ijzersterk merk …..dankzij deze zonnepanelen bent verzekerd van stroom en Electra zonder dat u over een generator hoeft te beschikken of over in de rondte draaiende koeien die een warmtebron voortduwt.


    Maak melding
  4. Zij is wereldwijd populair. OOk bij de jongeren, gezien haar liederen.

    Jammer Jammer dat zij stopt. Laatste keer in Carre Amsterdam Geweldig

    Wanneer komt zij naar SU

    Kan iemand actie ondernemen om naar SU haar te laten overkomen

    Misschien VHP……………..


    Maak melding
  5. De kwaliteit van de liedjes, de melodieën, de stemmen, de muziek zelf zijn sinds de jaren 90 alleen maar minder geworden. Tegenwoordig heb je meer moslimachtige (pakistani) klanken, dat doet pijn aan de oren, daarom luister ik vooral naar de oudere liedjes.


    Maak melding
  6. Asha Bhosle heeft een keer tijdens haar bezoek aan Nederland voor optredens opgetreden in DWDD.
    Prem Radhakisun had daar toen voor gezorgd, na veel praten en trekken.
    Asha kwam het podium op, gekleed in Sari en groette het publiek op deze wijze 🙏🏽, daarna zong ze een lied in het Hindi.
    Matthijs van Nieuwkerk liet duidelijk zijn minachting blijken met zijn mondhoeken strak omlaag getrokken. Ben je niet met Aziatische muziek opgegroeid dan is het te begrijpen dat je daar niet van houdt, maar heb wel het fatsoen om daar niet je minachting over te tonen. Door vaker te luisteren naar muziek waar je in eerste instantie niet om geeft, kun je die toch gaan waarderen.
    Vanaf toen heeft Matthijs van Nieuwkerk voor mij afgedaan.

    Asha Bhosle heeft prachtige liederen gezongen zoals Dum Maro Dum, Piya Tu Ab To Ajaa uit de film Caravan.
    Asha Bhosle en haar zus Lata Mangaskar zijn gezegend met fluwelen keeltjes. Zelfs op hoge leeftijd zingen ze nog als nachtegaaltjes.
    Zij hebben nog een zus Usha Mangaskar die ook zingt. Usha is minder bekend dan haar 2 wereldberoemde zussen.


    Maak melding
  7. Ik kijk al lang niet meer dan DWWD. Het is een programma van en voor de gevestigde orde. Als je af zou gaan op DWDD dan zou je denken dat op de wereld alleen de Westerse cultuur bestaat.


    Maak melding
  8. DWDD vind ik ook niet meer zo interessant als vroeger. Tegenwoordig is het verworden tot een filiaal van Buma Stemra. Ze promoten de plaatjes en artiesten van de muziekindustrie en boeken van de grote uitgevers. Het is puur commercieel geworden in mijn ogen.


    Maak melding
  9. Sammy, dat ga j ook nooit snappen. Ze komt echt geen geld tekort. Maar de liefde voor het muziek en de mensen laten j niet gaan. Maar eens komt er een tijd en dat is waarschijnlijk 85.


    Maak melding
  10. Ik vind haar nummers betere dan alle andere zangeressen, zelfs beter dan haar zus Lata.
    Niet dat de andere zangeressen niet goed zijn, integendeel.
    Lata heeft schitterende duetten gezongen maar Asha had/durfde iets wat de anderen niet hadden.

    En dat heeft ze zelf verteld in een interview ….


    Maak melding
  11. Ze is mijn all time favorite vanwege haar liedjes in de seventies. Ze had de mooiste stem die ik ooit heb gehoord. Maar Asha had m.i. in de jaren 80 moeten stoppen, omdat de kracht in haar stem tanende was en dus bergafwaarts ging. In 2002 ben ik uit haar concert in De Doelen in Rotterdam gelopen. Het was een echte deceptie. Ze blijft wel mijn favoriete zangeres. Er is nergens een andere te vinden met een dergelijke stemcontrole en de macht om je vol bewondering te laten luisteren met een vrolijk en gelukkig gevoel. Ye mera dil (Don 1978), Do lafzon dil ki kahani (The Great Gambler 1978), Dum maro dum (HRHK 1971), Ae nau jawan (Apradh 1972), Andhera (Rani Mera Naam 1972), Ek baar jane janaa (Kala Sona 1976), Khatouba (AACC 1980), zijn slechts een paar juweeltjes.


    Maak melding
  12. @@BANG BANG! Ik denk dat VHP het zeker zal doen als alles goed gaat.
    Bouta en of die Brunsie zal zeker niet doen, want een Ezel verstaat en begrijpt niet wat een nachtegaal inhoudt. Het is puur een taal van de liederen der koningen.

    Ezels kunnen alleen maar balken en meer niet!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES