Valentijnsdag: Kunstwerk voor de Liefde in Suriname onthuld

12
Valentijnsdag: Kunstwerk voor de Liefde in Suriname onthuld

PARAMARIBO, 13 feb – Suriname heeft sinds gisteren een heus ‘Kunstwerk voor de Liefde’. Dit kunstwerk is in verband met Valentijnsdag onthuld aan de Waterkant nabij de Marinetrap. Geliefden kunnen hier symbolisch hun liefde betuigen door een liefdesslot te bevestigen aan het kunstwerk.

Een liefdesslot is een wereldwijd symbool voor everlasting love! Het slot wordt meestal bevestigd aan een brug waarop de sleutel in de rivier wordt gegooid. Het kunstwerk is geschonken door Blue Wings Luchtvaartmaatschappij als onderdeel van de omgevingsinrichting bij de verfraaiing van de Waterkant.

De onthulling van het kunstwerk heeft op dinsdag 12 februari 2019 door Eric Kuypers, vertegenwoordiger van Blue Wing, districtscommissaris Mike Nerkust en minister Stephan Tsang van Handel en Industrie plaatsgevonden. Middels ondertekening van een overdrachtdocument is het object aanvaard en voor onbepaalde tijd in beheer genomen door het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost.

Op donderdag 14 februari wordt bijna overal ter wereld stil gestaan bij Valentijnsdag. Rond die dag ontstaat er vaak miscommunicatie van een vrouw naar een man zoals cabaretier Roué Verveer ooit illustreerde:


12 REACTIES

 1. Op een paar m² grond aan de Waterkant in Paramaribo Suriname worden allerlei voorwerpen geplaatst. De chaos wordt alleen maar groter aan de Waterkant. Je kan als men zo door gaat je kont daar straks niet meer keren.

  Soso ka, Kunstwek voor Liefde i.v.m. Valantijnsdag aan de Waterkant nabij Marinetrap, terwijl a people a dede in a film. Sranan SKEER, financieel, economisch, sociaal ligt heel Suriname op zijn poepgat. ddb slaapt als een tube Roos, al brand heel Suriname.

  Deze dc op de foto die ook een spraakgebrek heeft, gaat dan daar staan lachen en in zijn handjes lopen klappen en in de rondte huppelen.

  Stelletjes kunnen daar nu massaal naar toegaan en hun liefde aan elkaar veklaren, films maken met hun celphones of pornofilms maken en verspreiden op sociaal media. Daarna veel kindjes maken, waarvoor de vaders geen verantwoording nemen en gelet dat armoe in ILOVESU troef is, zal de armoe nog veel groter worden.

  Armoe Is Troef bij ILOVEYOU-monument, gevolg veel ILOVEYou kids zonder vaders, die in armoe leven.

  Neks No Fout!

  Mek baby’s Kong, Me Wakti Ding!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Ondanks alle ellende om ons heen vind ik dit toch een mooi gebaar. Ik vind het heel knap(maar niet heus) dat er mensen zijn die een positief bericht door het slijk halen. Zieke geesten!!!


  Maak melding

 3. Fijn dat er aandacht wordt besteed aan de openbare ruimte nabij de Waterkant. Dat wil zeggen dat er nagedacht wordt over de inrichting van de binnenstad van Paramaribo en omgeving. Mooi kunstwerk en een heel mooie geste van Blue Wings. Let there be much love to make the world a better place!!!!!!


  Maak melding

 4. Is er geen commissie die bepaalt of dit monument wel past in die omgeving. Het is gewoon lelijk en hoort daar niet. Publiciteitsstunt van Blue Wings. Surinamers kennende zal het binnenkort naar pis ruiken.


  Maak melding

 5. Ik had liever gezien dat men een Kunstwerk tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen, jonge kinderen etc, had geplaatst en onthuld.

  Met de boodschap om het geweld te laten en liefde en respect voor elkaar te tonen en.


  Maak melding

 6. Wat zou dat ding aan de onderzijde verroest door de pis van honden en zatlappenover een jaar of tien aan oud ijzer opbrengen, want onderhoud zal er weinig of niets gedaan worden tenzij er snel een mentaliteitsverandering plaats vind


  Maak melding

 7. Leuk. Als het eenmaal behangen met sloten is, zal het er nog leuker uitzien.
  Mensen niet zo negatief. Toeristische trekpleister zijn broodnodig want van de regering hoeft u geen geld te verwachten …just saying…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.