zaterdag, juni 22, 2024
HomeFotoGlenn Gersie weg als governor van de Centrale Bank van Suriname

Glenn Gersie weg als governor van de Centrale Bank van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, – Glenn Gersie, de hoogste man bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is dinsdag teruggetreden als governor van de bank. Dit vond vandaag plaats tijdens een onderhoud met president Desi Bouterse en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Dat heeft het Nationaal Informatie Instituut (NII) zojuist (dinsdagavond laat) bekend gemaakt.

Tijdens dit onderhoud is er gesproken over het functioneren van de CBvS als monetaire autoriteit. Het onderhoud tussen de president en de governor van de bank heeft geresulteerd in het terugtreden van Gersie als governor van de CBvS aldus het NII.

Afgelopen week waren er al geruchten over het vertrek van Gersie, maar minister Soewarto Moestadja van Arbeid en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ontkende steevast dat de regering van plan was om Gersie te ontslaan. Moestadja noemde berichten over het ontslag van Gersie zelfs ‘gossip’.

Volgens het NII heeft staatshoofd Bouterse Gersie bedankt voor zijn bijdrage aan de CBvS in het bijzonder en aan de Republiek Suriname in het algemeen. Op instructie van president Bouterse zal minister Hoefdraad zaken met Gersie afhandelen.

UPDATE: Surinaamse media: ‘Zoon van minister onderwijs wordt nieuwe governor Centrale Bank’

opening
Fernandes Express
Passion in concert

55 REACTIES
 1. Men ziet, waar rook is, is er altijd vuur. Gossip of niet, a tori trong wang waarheid. Ondertussen gaat het steeds bergafwaarts met de inhoud van de staatskas olv van Boefie in opdracht van de staatskas rover Didibri. Wacht maar af en zie, de geldpers machine wordt straks opgestart. Wahahahha, broodje ei e go trong als in 2001, 15.000 srd. De paarse mofina ndp paria’ s gaan ze nog meer verarmen. Ai tjies deng mooi beet, mek deng go stem bakka in 2020, dan broodje ei e trong binnen no time 150.000srd.


  Maak melding
 2. 1 week geleden bestempelde de volgevreten paarse pathologische leugenaar Hoefdraad de geruchten nog als onzin. Wie hecht er nog enige waarde aan ranzige, misselijkmakende corrupte, criminele paarse BOUTA-MAFFIA. Deze dictatoriale rioolratten leven van list&bedrog.


  Maak melding
 3. Moestadja noemde berichten over het ontslag van Gersie zelfs ‘gossip’. Waar rook is, is er altijd vuur, dat is zo, ndp bespotter. En nu………wie in de plaats? De fraudeur corrupteling Siegmund Proeve ????


  Maak melding
 4. GEVOLG: Geld drukken zonder dekking 🤮, Op naar de 10 voor de euro, Monetair financieren kan eindelijk beginnen, Het is afgelopen met su en de grootste problemen komen er nu aan.


  Maak melding
 5. Waar zijn de gezichten van miesieka, abdoel en moesjedja. Zij waren het die aangaven dat de oppositie alleen onrust creeeren. Hoe geloofwaardig zijn zij nog. Moesje dja heb je enige principe dan moet je gewoon bedanken als lid van het rvm. Heeft u die ballen om dat te doen.


  Maak melding
 6. Was te vewachten na al die berichten en ontkenningen van hoefdraad,en aanstellen van proeve en die ander in de rvc.
  2020 naderd dus kan lekker gegraaid worden en gefinancierd worden door dit tuig

  MAAR KOMT EEN DAG DAT ZE ALLEN ZULLEN MOETEN TERUGGEVEN VAM WAT ZE GESTOLEN HEBBEN VAM SU.
  ZELFS EEN BABYWIEG ZAL ZE ORDEN AFGEPAKT,AL GELD EN LAND ROVERS. DAN NIET ALLEEN VAN DE NDP MET MINISTERS EN GEWEZEN MINISTERS ,HUIDIGE EN GEWEZEN DNA LEDEN,MAAR OOK VAN DE NPS,PL,ABOP,VHP,BEP ETC ETC.
  EN WIE ZIJN HAVE NIET ZAL AFSTAAN DAN MAAR ZIJN L. V. N,EN AL DE BIJBEHORENDE FAMILIELEDEN.


  Maak melding
 7. De geschiedenis herhaalt zich. Gov Telting wilde niet meewerken met Wijdennosch. Hij moet het veld ruimen. Gerdsie wil dat ook niet doen. Dus wordt hij de laan uitgestuurd. Het gevolg hiervan zal Men tegen mei van deze maand merken. Inflatie haat Suriname erger dan cuba, Venezuela en Zimbabwe maken. Jongen, inpakken en als de duivel naar st Martens, 6 maanden werken op een werkvergunning werken, daarna een paspoort aanvragen en doorreizen naar Nederland.


  Maak melding
 8. het stuivertje verwisselen van deze president, hangt mij de keel uit. Steeds weer ministers reshuffelen, dan DC’s naar andere staanplaats. Aan de uitvoeringscapaciteit en slagvaardigheid van het bestuur is weinig/geen vooruitgang te merken. Een pluspunt is dat govenor Gersie, de eer aan zichzelf heeft gehouden.


  Maak melding
 9. Een begrotingstekort van ruim 8 miljard in 2019 moet worden gefinancierd. Niemand zal de Surinaamse overheid nog geld lenen dus worden de geldpersen aangezet. Gersie heeft met Hoefdraad een overeenkomst dat de CBVS geen geld meer leent aan de staat daarom moet hij het veld ruimen en worden vervangen door een governor die er voor zorg draagt dat de Cbvs weer geld leent aan de overheid.
  De geldpersen gaan dus weer aan en de srd wordt in snel tempo minder waard.


  Maak melding
 10. het meest recente IMF-rapport duidelijk melding maakt van een desastreus financieel beleid dat van het ministerie van Financiën uitgaat. Het ging om een onrealistisch begrotingstekort, de uitholling van de Belastingdienst, de ongekende vlucht van buitenlandse schulden en het gebrek aan transparantie. Dat zijn allemaal bronnen van de huidige financieel-economische crisis waarin Suriname nu verkeert.


  Maak melding
 11. Begrotingsbehandeling schuift steeds verder weg.
  Lijkt er op dat Gersie dwars lag t.a.v. Monetaire financiering.
  De regering is volledig onbetrouwbaar geworden.
  Ik stel voor de RobG governor wordt.


  Maak melding
 12. Wat een republiek is dit zeg. Tot het laatste moment werd het ontkent inclusief door Boefdraad. Dit terwijl het al weken bekend was. Vertrouwen in de regering en de munt moeten we blijven houden. Neks no fout. Andere kant is het goed voor Gersie. Als hij zich als een speelbal wil laten gebruiken moet hij maar voelen. Hij was eerder al weggestuurd door Boefdraad. Een ezel stoot zich niet twee keer aan de zelfde steen. Gersie dus wel.


  Maak melding
 13. Nu Gersie het veld heeft moeten ruimen, kan de geldpers aangezet worden, deze paarse bende heeft niets geleerd uit het verleden, de koersen zullen uiteindelijk niet meer in de hand te houden zijn, vandaar dat Gersie weg moest, en daarvoor in de plaats een jaknikker moest komen, het zoontje van Ferriěr, die net als zijn moeder ongeschikt zal blijken, voor de functie waarvoor ze benoemd zijn.


  Maak melding
 14. Gersie is/was lid van de Groene Partij.
  Hij herinnert zich de problemen nog monetair financieren nog heel goed.

  De kas is leeg en men wil geld bijdrukken voor propagandadoeleinden en het oplossen van bestaande problemen, daar wil men geen pottenkijkers (o.a. Gersie)bij hebben dus weg ermee.

  Dat onze gerespecteerde nationale kinderpsycholoog zich op deze wijze met alles wat ze in zich heeft voor zo een stelletje onbenullen en graaiers zegt heel veel over de situatie in Suriname


  Maak melding
 15. Valutakoers Surinaamse Dollar, waarom wint de srd bijna 25% t.o.v euro
  Iemand een verklaring hiervoor??? van 8′,39 naar 6,31

  Laatste koers6,3149
  Laatste notering09:24 Verschil-2,0827 Verschil %-24,80%
  Open6,3149
  Slot (vorige handelsdag)8,3976 Hoogste dagkoers (delayed)6,3149 Laagste dagkoers (delayed)6,3149 Hoogste jaarkoers9,6283 Laagste jaarkoers8,372


  Maak melding
 16. De ministers die de geruchten ontkenden, moeten de eer aan zichzelf houden.
  Voor een bonnetje van €3,-moest een minister aftreden.
  Daar er principeloze politici in de meerderheid zijn, zullen deze ministers niet aftreden.
  Nu is maar afwachten wat er met die SRD zal gebeuren.
  Ik hoop niet dat het de status van Zimbabwe krijgt.
  SARI TORI


  Maak melding
 17. Open brief aan mijn familie vrienden en kennissen.
  Ik ben nu met pensioen en heb een veel lager inkomen dan voorheen. Ik ben niet meer bij machte zoals in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw om dozen naar jullie te sturen. Jullie moeten nu zelf actie ondernemen door in mei 2020 goed te stemmen. Mijn wens: die klootzak Bouterse moet weg.


  Maak melding
 18. ”Boef 13 februari 2019 at 10:27
  Is toch goed nieuws voor de Nederlanders?? Koers 1 op 10 binnenkort….””

  🙁 🙁 :9

  Je bent een werkelijke boef idd, en een ego trippertje… mensen als jij moeten idd naar Su komen om VET UITGEKLEED EN UITGEBUIT TE WORDEN … je hele smond lijkt op ”goed voor Nederlanders” ik vind het hufterig gewoon om dit te plaatsen als comment, de werkelijke Surinamehater heh walgelijke BOEF… totaal geen inzicht wat het gaat inhouden voor de burgers in Su ??? Inzichtloos kan je alleen maar aan je zelf denken …

  SURINAMERS HEEL VEEL STERKTE EN SUCCES. [me toverleven]


  Maak melding
 19. Waterkant het is geen dubbele reactie… maar een nieuwe…

  ”Boef 13 februari 2019 at 10:27
  Is toch goed nieuws voor de Nederlanders?? Koers 1 op 10 binnenkort….””

  🙁 🙁 :9

  Je bent een werkelijke boef idd, en een ego trippertje… mensen als jij moeten idd naar Su komen om VET UITGEKLEED EN UITGEBUIT TE WORDEN … je hele smond lijkt op ”goed voor Nederlanders” ik vind het hufterig gewoon om dit te plaatsen als comment, de werkelijke Surinamehater heh walgelijke BOEF… totaal geen inzicht wat het gaat inhouden voor de burgers in Su ??? Inzichtloos kan je alleen maar aan je zelf denken …

  SURINAMERS HEEL VEEL STERKTE EN SUCCES. [me toverleven]


  Maak melding
 20. In juli 2020 zullen we horen wat de economische schade is.

  Voor nu gratis paketten, berm bijeenkomsten met bruine bonen. Goed nieuws voor Roeli’s lightning services. Als ik hem was zou ik wel om vooruit betaling vragen.

  Potje bruine bonen volgend jaar 20 srd. Blikje sardines 25 srd. Cassave 50 srd per kilo.

  Wie slim is probeert nu al n voorraad aan te leggen.


  Maak melding
 21. @robg.
  @ Cinny G

  @rob G
  We wachten allemaal op uw zoals altijd verstandige reactie. Haha.

  Ik dacht dat Baas had gezegd dat er tot de verkiezingen van mei 2020 er niet meer gereshuffeld zou worden.
  Woaaaaa.

  @cinny G.
  Je geeft aan dat je in Suriname woont. Pas op. Een paar jaar geleden was er ook een man die hier iedereen uitschold die tegen baas was. Hij zei toen ook dat hij in Suriname woonde.
  De waterkant beheerder heeft hem toen ontmaskerd, en zei dat zijn Ip- adres in Nederland was.
  Dus ga je zelf niet belachelijk maken hier op Waterkant.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 22. Een Volk Dat Voor De Tiran ddb Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Econonisch, Financieel, Sociaal gaat het sinds 25 Februari 1980 van de vorige eeuw niet goed in Suriname.

  Burger van Suriname, Surinamers,

  Zie: –
  – u niet in staat bent de eerste levensbehoeften, kwaliteit water, elektriciteit, voedsel en eten, huishuur, aflossen van de hypotheek van uw woning, uw gezin, benzine voor uw auto, aflossen voor uw auto, busgeld , bootgeld voor de kinderen, reparatie aan uw huis uit te voeren, reparatie aan uw auto te betalen, kleding, schoenen, ondergoed, toiletpapier, enz, verzekeringen, ontspanning te betalen.

  – de grote criminaliteit in Suriname, wapenhandel, mensenhandel, drugshandel, drugsdoorvoerland, inbraken,
  – losbandigheid, Neks No Fout,
  – Zeer slecht bestuur, regeringscoalitie, coalitie DNA haar werk niet naar behoren doet, (Alcoa/Suralco – Brokopondo Overeenkomst, het stuwmeer in zeer slechte staat aan Suriname achtergelaten/overgeleverd wordt, Alcoa/Suralco eerder vertrekt dan is overeengekomen en Suriname hiervoor geen vergoeding krijgt,
  wat een rotzooi op ADEKUS,

  Kortom: de regeringscoalitie ddb en gang het is een grote puinhoop, heel grote armoede en heel grote ellende. Sranan SKEER!

  Time4Change!

  Leve:
  – Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  – Bestuur VHP,
  – Chandrikaperkash Santohki (CS)
  – kandidaten op de verkiezingslijsten van de VHP voor de Algemene Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020,
  – dr-, rr leden die op 25 mei 2020 op de verkiezingslijsten komen van de VHP,
  – alle overlopers van alle politieke partijen die naar de VHP komen,
  – alle Surinamers van Oost – West, Noord – Zuid die zich aanmelden bij de VHP om lid van de VHP te worden en voor de kandidaten van de VHP gaan stemmen op 25 mei 2020,
  – 28 en meer DNA zetels voor de VHP,
  – de rechtsstaat, de grondwet, Invernationale Verdragen, welvaart, welzijn,
  – aflossen van de zeer hoge schulden en de hoge rente bij buitenlandse banken,
  – het plan van aanpak van de VHP om Suriname de juiste koers op te laten gaan,
  – samenwerken met andere coalitiepartijen na 25 mei 2020,
  – criminaliteitsbestrijding te bestrijden en heel sterk te verminderen, een veilig gevoel bij de burgers te geven, rust, orde, normen, waarden, respect, vertrouwen, samen werken, eerbied, geloof, perspectief bieden, liefde, vriendschap,
  goed onderwijs vanaf de peuterschool tot de Universiteit te bieden,
  werkgelegenheid tot stand te brengen, hard werken en je geld verdienen en van kan leven.
  -overheidsapparaat te verkleinen en slagvaardiger te maken,

  Suriname Nationaal en Internationaal tot een voorbeeld voor de wereld te maken

  CS4Pres!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Ben Ik Nou Zo Slim Of Ben U Zo Dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 23. RobG laat zich niet horen. Ik vermoed dat hij in de hol zit van zijn president.
  RobG for governer van de CBvS

  RobG ik daag je uit om te reageren inzake het gebeuren omtrent Gersie.
  Ik weet wel dat dit meer een hoop is op een reactie dat niet zal worden ingeilligd


  Maak melding
 24. Suriname, tijd om bevrijd te worden van deze Bananen republiek, en deze LIJDERS/LEIDERS

  Time4Change!

  Leve:
  – Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  – Bestuur VHP,
  – Chandrikaperkash Santohki (CS)
  – kandidaten op de verkiezingslijsten van de VHP voor de Algemene Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020,
  – dr-, rr leden die op 25 mei 2020 op de verkiezingslijsten komen van de VHP,
  – alle overlopers van alle politieke partijen die naar de VHP komen,
  – alle Surinamers van Oost – West, Noord – Zuid die zich aanmelden bij de VHP om lid van de VHP te worden en voor de kandidaten van de VHP gaan stemmen op 25 mei 2020,
  – 28 en meer DNA zetels voor de VHP,
  – de rechtsstaat, de grondwet, Invernationale Verdragen, welvaart, welzijn,
  – aflossen van de zeer hoge schulden en de hoge rente bij buitenlandse banken,
  – het plan van aanpak van de VHP om Suriname de juiste koers op te laten gaan,
  – samenwerken met andere coalitiepartijen na 25 mei 2020,
  – criminaliteitsbestrijding te bestrijden en heel sterk te verminderen, een veilig gevoel bij de burgers te geven, rust, orde, normen, waarden, respect, vertrouwen, samen werken, eerbied, geloof, perspectief bieden, liefde, vriendschap,
  goed onderwijs vanaf de peuterschool tot de Universiteit te bieden,
  werkgelegenheid tot stand te brengen, hard werken en je geld verdienen en van kan leven.
  -overheidsapparaat te verkleinen en slagvaardiger te maken,

  Suriname Nationaal en Internationaal tot een voorbeeld voor de wereld te maken

  CS4Pres!….™


  Maak melding
 25. Arme Moestadja. Hij melde zo beleeft en overtuigend dat het Gossip was. Simons vertaalde dit enthousiast tot roddels,

  Boefdraad dacht zeker dat hij Gersie in z’n zak had zitten door hem bij Biouters langs te laten komen voor een oneerbaar voorstel. Waarna Gersie niet anders kon dan ontslag te nemen.
  Dit is een mega flater van mensen die geen enkel eergevoel hebben en denken dat alles en iedereen te koop is met geslijm, steekpenningen of dreigement.

  Nu zijn ze met stomheid geslagen. Zelfs RobG heeft geen smoes om dit goed te praten.

  Gersie zal de schuld wel krijgen voor de euro 19.000.000 die vast kigt in Nederland en het fout gaan van de coke transporten.

  Ondertussen wordt duidelijk dat de banken onvoldoende fysieke US dollars hebben om mensen met een US dollar rekening hun US dollars te kunnen laten opnemen. Suriname zaakt helemaal in de prut. Ik ben gedesinteresseerd wat voor onzin Abdoel gaat uitkramen.


  Maak melding
 26. Hoe je het keer of draait men gaat geld drukken. De verkiezing campagne moeten gefinancierd worden, de schulden moeten betaald worden en men moet de domme massa weer met geld kopen.
  Hoe willen jullie dat mensen het moeten begrijpen wat het nadeel van onverantwoord geld drukken is.
  Hoeveel mensen van het volk van suriname begrijpen wat een governor van een centrale bank moet doen en hoeveel begrijpen wat monetaire financieren inhoud.
  Eerst moet men deze begrippen goed in de hersens van de mensen inpretten, voordat er beweging komt. Het is duidelijk dat er bij de ndp of partijen die met de ndp werken geen gevoel hebben voor het volk en het land suriname. Het zijn allemaal idioten voor eigenbelang om zoveel mogelijk te stelen en te frauderen, zodat wanneer ze niet meer aan de macht zijn niet afhankelijk hoeven te zijn van een politieke partij, ondernemer of van de staat.
  Wat jullie moeten begrijpen dat bouta alles eraan doet om nog een keer president te worden, maar hij weet intussen ook dat het een onmogelijke opdracht gaat zijn. Dus hij probeert alle beetjes dat hij nig kan stelen te stelen, zodat wanneer hij naar afrika vlucht hij genoeg geld heeft om te leven met zijn familie. Dus naar venezuela kan hij niet meer gaan, want maduro zijn dagen zijn geteld, dus blijf cuba en afrika nog voor hem open. Maar cuba gaat hem ook niet lukken want dan zit hij lekker dichtbij Guantanamo Bay. Dus dat is ook afgelopen. En nu dat de hele wereld hebben aangegeven dat mensen als maduro geen plek hebben hier op aarde is de schrik diep doorgedrongen in bouta kringspier.
  Dus er blijf maar een optie over en dat is zoveel mogelijk het domme volk tegemoet te komen door onverantwoord geld te drukken en de verkiezing te winnen voor nog een periode. Maar hij heeft intussen al zijn verlies gezien en is bezig om zijn zaken laatste zaken in orde te maken om te vluchten. Het zal het volk niet verbazen als hij zogenaamd tijdens de verkiezing voor een spoed ziekenhuis opname naar het buitenland moet. Maar dat is een tactiek om te vluchten.
  Wij zijn moe-dig wat jullie de mensen moeten uitleggen is, als ze de fout maken om nog een keer op de ndp of een van de politieke partijen die met de ndp hebben gewerkt stem, dat ze getuigen gaan zijn van hun eigen dood. Ik hoopte dat er is deze regeer periode van de ndp en de overige idioten die samen met de ndp werk zo een 40 tot 50000 mensen dood gingen door het wanbeleid van deze regering. Dat het nog niet is gebeurd kunnen we god dankbaar zijn, maar het zit er dik in dat het gaat gebeuren. Ik weet intussen dat velen het erg gaat vinden wat ik schrijf, maar de waarheid moet niet voor het volk gecamoufleerd worden. Kijk maar hoeveel doden er in het zieken huis onnodig door het wanbeleid plaats vind. Kijk maar voel doden door de criminaliteit plaats vind, kijk maar hoeveel doden door gebrek aan medicijnen en medische zorg plaats vind, enz enz. Deze aantal zal alleen maar hoger worden door het wanbeleid en door het drukken van geld. De vraag is nu wie zijn de schuldigen. Dat zijn de beleidmakers zoals bouta en zijn regering en mede politieke partijen en niet te vergeten de hoofd verantwoordelijke de governor van de centrale bank van suriname (GERSIE) en de domme massa die voor ndp gaat stemmen. Al deze mensen zullen de dood van de 1000den op hun geweten moeten dragen. Dus als je dat niet wil en geen getuige wil zijn van jouw eigen dood, stem nooit meer op de ndp en mede partijen.


  Maak melding
 27. Het zou goed zijn als op dit moment de Euro het wettig betaalmiddel van Suriname wordt. Hierdoor zou er vanuit de EU, Nederland geld dagelijks naar Suriname kunnen worden overgemaakt en zou het leven een stukje aangenamer verlopen. De euro zou dan gedeeltelijk de us-dollar dan vervangen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 28. Passant dan zou het toezicht van de centrale bank van Suriname vallen onder Brussel.
  Wie wil dat nou hebben?
  43 jaren hebben we het zelf geprobeerd en uit eindelijk moet er toegegeven dat sprake is van collectief falen.


  Maak melding
 29. Hallo,
  Gossip betekent geroddel of roddel.
  Dus niemand heeft iets ontkent,Mustadja had het over geroddel!
  Wanneer een bank directeur vervangen wordt hoef men niet in het openbaar door te geven i.v.m de monetaire
  situatie.
  Wat binnen in een bank gebeurd mogen buitenstanders niet weten alleen de r.v.c en de regering.


  Maak melding
 30. Het gaat bij mij om dat Suriname en de Surinamers in heel grote problemen zijn, wat ik geschreven hebt is niet de oplossing. De oorzaak en het gevolg hiervan zijn ddb en ndp-kliek en de ndp-aanhangers. ddb en kliek moeten inzien dat het niet om hem moet gaan, maar om de Surinamers en Suriname, nationaal en internationaal

  ddb en kliek hebben sinds 25 Februari 1980 geprobeerd echt alles naar hun hand te zetten, alla Venezuela of dictaturen. Het Surinaamse Volk zal de straat op moeten om hiet een eind aan te maken en dat doen ze niet. De tijd zal het leren of deze houding en gedrag wel de juiste is. Wel kan gezegd worden dat het Surinaamse Volk wel weet wat eraan de hand is en weet dat zij op den duur het gelijk aan hun zijde zullen hebben. Surinamers zijn zeer geloving en weten wat goed en kwaad is. De motto van Surinamers als ddb en kliek weg zijn dan kunnen zijn, geduld is een goede/schone zaak. No Spang! ddb heeft niet het eeuwige leven. Wellicht dat hij zelf tot het besef komt en vindt dat het genoeg is, mooi geweest is en dat hij beter afstand kan doen van de presidentschap van Suriname en de Surinamers een goede richting laten opgaan met een andere leider, die het Surinaamse Volk kiest op bij Algemene Verkiezingen voor de DNA op 25 mei 2020. Als ddb het met goed met het Surinaamse Volk meent, dan laat hij de verkiezingen eerlijk en goed verlopen, internationale waarnemers, geen fraude. Dat is het beste wat hij Surinamers kan na laten.

  Net als iedere Surinamers zal hij wel tot het besef zijn gekomen dat hij gekozen heeft voor een positie die niet de juiste is om lijder van Suriname te worden, eens, maar nooit weer. Dat is wat Surinamers van kunnen leren. Hij kwam als soldaat, wilde macht, kreeg macht, zaaide dood en verderf, leidde Suriname naar de afgrond, skeer, heel grote armoede en heel grote ellende, machtsstaat i.p.v. een democratische rechtsstaat. Vele rovers om hem heen die van de situatie misbruik maakten om zich te verrijken en het volk in heel grote armoede en heel grote ellende te laten leven en zijn. Dit kan nooit de bedoeling zijn van geen enkele Surinamer, ook niet van ddb. niemand wil Suriname zo zien, ook niet internationaal. Daarom kan ddb het beste nu aftreden, dan morgen om deze ellende te stoppen en Suriname een goede richting op te laten gaan met de juiste leiders, die het Volk zelf kiest.

  ddb ga bij jezelf te raden. Je kan niets voor Suriname doen om de afgrond waar het land en de bevolking nu zijn een goede richting te laten op gaan. Het enigste dat je kan doen is, er zorg voor te dragen dat er eerlijke en goede verkiezingen komen voor de DNA en jij je niet verkiesbaar stelt. De ndp moet uit de politiek gehouden, gaan niet aan de Algemene Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020 meedoen of beter gezegd, doek de ndp op.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 31. Passant ,je bent geen Surinamer ,je kent Suriname niet je hebt het altijd van het horen zeggen.
  Laat Surinamers bepalen wat er in Suriname moet gebeuren jij woont in een koude kikkerland.
  Jij hebt geen recht in Suriname,wie ben jij eigenlijk een karoe?


  Maak melding
 32. Passant is in el geval NIET de FAILLIETMAKER VAN
  SRANAN, dat is de Paarse hr DDB !

  Het in het geheim drukken van MILJARDEN aan Ongedekte
  SRD-bankbiljetten kan weer worden voortgezet !

  De CBvS moet een transparante bewaker zijn van de waarde
  van de SRD ! Dankzij de illegale gelddrukkerij van DDB en Gilmore,
  plus de Mega-onproductieve uitgaven, is het land sociaal-economisch
  FAILLIET !

  Te hoge Paarse PRULUITGAVEN en LENINGENZIEKTE hebben de
  Sranan Economie en de waarde van de SRD-munt, VERNIETIGD !

  De Paarse Machthebbers zijn niet geinteresseerd in de belangen van
  Volk en Staat, zet de drukpersen maar WEER aan !!!!!!!!!

  TIDE TAMARA, PAARS E FAILLIET A KONDRE GO MORO FARA !!!!!

  PS : Opa Desi gaat OPNIEUW Miljarden aan ONGEDEKT geld DRUKKEN !

  Een ECHTE PAARSE YO-KOEI !!!!!!!!!!


  Maak melding
 33. Wat een idiote instelling zeg: “Wat binnen de bank gebeurt mogen buitenstaanders niet weten, alleen de regering en de RVC”
  Het gaat hier niet om een commerciële/handelsbank maar om een monetaire autoriteit, die grote verantwoordelijkheden heeft.
  Zoals het zorgen voor en bewaken van een stabiele monetaire situatie in het land. Dat is inclusief het erop toezien dat de regering geen geld drukt dat niet gedekt wordt door valutareserves en/of goud. De functie van Governor van de CBVS is zeker niet die van een DC. Die worden om de haverklap gereshuffeld. Je stelt een Governor aan omdat je als regering overtuigd bent van de kwaliteiten en integriteit van betrokkene. Kijk maar hoe dat gaat in Europa en Amerika. De Governor hoort een onafhankelijk, kundig, integer en gerespecteerd persoon te zijn. Als ik de commentaren van de financieel/economische instituten over deze kwestie hoor of lees, zijn ze unaniem erover eens dat de Governor onafhankelijk, kundig, integer en gerespecteerd is. Dat is kennelijk de reden waarom hij weg moet. Deze regering heeft niets op met genoemde kwalificaties. Leugen, bedrog, graaicultuur “dan yu karie ding na ding nem”


  Maak melding
 34. Dit is gossip. binnen een maal 24 uur beslissen over de rol en functie van de President van de centrale bank

  Hoefdraad: Collega Moestadja heeft niet gelogen

  Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt in gesprek met Starnieuws dat zijn collega Soewarto Moestadja niet heeft gelogen in De Nationale Assemblee. Toen de minister als regeringscoördinator vorige week vrijdag zei dat het om roddel gaat, was de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, nog in functie. Hoefdraad was toen uitlandig.

  De minister legt uit dat er geen onrust kan worden gecreëerd in de samenleving. “Wij kunnen niet speculeren in De Nationale Assemblee of in de pers of de governor wel of niet aanblijft. Dit is geen spelletje. Op de dag van de uitspraken was de functie van de governor niet ter discussie binnen de regering. Mijn collega heeft correct geantwoord,” stelt Hoefdraad.

  Op de vraag of Hoefdraad niet wist dat de functie van Gersie wankel was, antwoordt hij dat hij niet kan meewerken aan geruchten. “De situatie kon nog alle kanten opgaan. Pas dinsdag is in een gesprek tussen president Bouterse en de governor een besluit genomen dat hij terugtreedt. De knoop is dinsdagavond doorgehakt. Toen is terstond ook via officiële kanalen de samenleving op de hoogte gesteld van het besluit,” stelt de bewindsman.’

  reactie: In 2015 werden 2 miljard SRD monetair gefinancierd voor de verkiezingen. De devaluatie was toen ruim 50% Van . Afhankelijk van wat er bijgedrukt zal worden verwacht ik weer een devaluatie van ruim 50%.
  Surinamers . Dit probleem zullen jullie zelf moeten oplossen. Wij uit de jaren 80 en 90 zijn intussen gepensioneerd em hebben weinig inkomsten en onze kinderen hebben, dank zei het beleid in Suriname geen binding met jullie om massaal dozen te sturen. Stem in 2020 dus goed. Jullie hebben de macht, de kracht en de gelegenheid om veranderingen in het land te brengen . Wij niet.
  Ik wilde jullie graag beter nieuws doorgeven.
  .


  Maak melding
 35. Iedereen die een warm hart heeft voor Suriname ergert zich bont en blauw aan de regering Bouterse. Het is niet zo dat als men kwaad over Bouterse spreekt dit uit de mond van Hindoestanen komt. Al langer wordt gezegd dat Bouterse totaal niet weet wat gaande is in het land. Of deze man is niet in Suriname geïnteresseerd of deze man is niet te vertrouwen en daarom wordt hij niet op de hoogte gebracht van wat in Suriname gebeurt. Wel ik ben nu uitlandig maar het bevalt me best goed in het buitenland. Aan de andere kant als wij met zijns llen gaan, wie zal het land dan tot bloei brengen na de val van Bouta ? Vertel mij maar …. me mars papa !


  Maak melding
 36. @ Baba Sai

  wie heeft jou verteld dat wanneer er kwaad over bouta gesproken wordt dat dit alleen uit de mond van Hindoestanen komt. volgens mij droom je.
  Ik ben een creool. En ik ben al vanaf de coup tegen bouta.
  En ook veel creolen, javanen, chinezen, enz.
  Dus ga je zelf niet belachelijk maken.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 37. Mensen die niet in su wonen moeten niet praten over politiek in su, praat over politiek in nederland waar het al jaren zogenaamd zo goed gaat.
  Waar de regering openlijk toegaf dat ze de coruptie en criminaliteit niet aankunnen.
  Dat criminelenen Panden bezitten in amsterdam.
  Dat er honderden nederlanders geld stalen buiten via belasting streken.
  Dat honderden gezinnen benadeeld zijn door de belasting dienst en nog steeds wachten op vergoeding.
  Maar tis veel leuker om over een ander land te zeiken dan over jou eigen huis. 😄


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES