zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSluiting restaurant in Suriname vanwege uitwerpselen van vliegen op voedsel

Sluiting restaurant in Suriname vanwege uitwerpselen van vliegen op voedsel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 feb – Bestuursambtenaren van het ressort Rainville zijn onlangs in samenwerking met de politie overgegaan tot sluiting van een restaurant in Suriname. De situatie die is aangetroffen was van dien aard dat er onmiddelijk overgegaan moest worden tot sluiting van de etenszaak. Dat heeft de Bestuursdienst Paramaribo Noordoost vandaag gemeld.

Ondermeer uitwerpselen van vliegen op voedsel, met vet besmeurde bakblikken en een slechte hygiene in de keuken en rondom de zaak zijn de ongeregeldheden die zijn geconstateerd.

Het is niet bekend gemaakt om wel restaurant het gaat. Bekijk een aantal foto’s van Bic Paramaribo Noordoost hier en de rest onderaan de pagina:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

62 REACTIES
 1. In Paramaribo heb ik mijn vaste restaurant waar ik het eten haal. In Lelydorp trof ik eenmaal een worm aan tussen mijn pettjil. Daarna nooit meer buitenhuis gegeten. Wat ik niet begrijp is dat men het eten nooit laat afkoelen wat voor een enorme bacteriën kweek zorgt. Dus beste mensen als u ooit een restaurant bezoekt laat vis en vlees staan en eet vega. Kunt u die verleiding niet weerstaan een stuk vlees te consumeren dan ook niet klagen als u beri beri of losoe bere krijgt.


  Maak melding
 2. Typisch sur beleid. Restaurant sluiten en vertellen war er allemaal mis was, maar niet bekend maken welke restaurant dat was. Zo kun je de restauranthouders niet veranderen toch.

  Alleen eten van thuis en bij familie weet je wat je geserveert krijgt. Bij heel goede restaurants of 4 sterren hotel heb je een bepaalde zekerheid. Maar garantie heb je nooit dat het eten op een perfecte manier is klaar gemaakt.

  Het wordt altijd gissen…………………..


  Maak melding
 3. Ding Snesie ow kon kier oenoe in Su. Daarom eet ik nooit buiten in restaurants. Ik moet die romel niet( Javaan-Hindoestaan-Creool-Indiaan- Chinees). Ik heb lrn koken( en mijn vrouw ook) dus hebben wij geen behoefte aan deze shit.


  Maak melding
 4. Daarom eet een Chinees niet wat hij verkoopt, dus hij weet dat het bagger is : In NL zijn de Chinese broeders ook niet hygienisch hoor ! Een vriend van me eens, het volgende tegen mij ; oso norsu moro swietie dan dorosey morsu, nu begrijpt ik waarom.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding
 5. Gemakzucht maakt dat veel mensen vaak rommel buiten eten. Zodra je dezelfde gerechten met eigen verse ingrediënten, groente en kruiden gaat bereiden, dan eet je echt zelden buiten.

  In deze moeilijke tijden gaan verkopers ook minder letten op hygiëne en vers, ze moeten ook bezuinigen…


  Maak melding
 6. Nee toch man, hoe kunnen ze dat maken ? 1 ding is zeker ; bij warme temperaturen hebben de groen / zwarte vliegen pret en eten kunnen snel verzuren . Het is dus zaak dat die restaurant houders iets tegen doen. Ellendig is dit.


  Maak melding
 7. waarvoor is de bestuursdienst bang? vermeld de naam van het restaurant, zodat de consument weet dat ze daar nooit meer moeten eten. mensen die daar hebben gegeten en iets hebben opgelopen kunnen dat dan ook doorgeven.
  het restuarant is gesloten en wat nu. de eigenaar belooft beterschap en is volgende week weer open. wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding
 8. Suriname is gewoon een puinhoop of schoon talrijke zaken zoals deze ook al niet deugden in het verleden. Iedereen doet maar wat ( hard rijden in het verkeer, zwaar materiaal op de openbare weg niet volgens de regels, harde muziek in lijnbussen, harde muziek in de wijken, vuil op straat gooien, enz, vervoeren en als zaken niet in orde zijn, worden de wetten voor overtreders ook niet toegepast e/o gestraft.

  Met ddb en kliek is het niet veel beter geworden, juist erger. Zie hun lijfspreuk, Neks No Fout.

  Zolang niet iedereen zich weer gaat houden aan wet/regels, zal Suriname een puinhoop blijven van Powa-mangs.

  Suriname heeft momenteel verkeerde leiders, die bezig zijn met hun eigen persoonlijke belangen.

  Boeng Sari (s)Tory!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Njang Switie !! Het is het jaar van “het Varken”. Dus we moete ook als “varkens eten !!
  Ga eens achter de eet-tentjes op Blauwgrond kijken wat er allemaal gebeurt en wat voor
  rommel er allemaal wordt gemengd !!
  Dringi wang “switie Saoto-soepoe” nanga kip afval !! Ook met wat varkens oortjes erin ,die uitgevist zijn voor het opdienen !!
  Goedkoop nanga foeroe ! Dat srananmang lobi !!
  Njang liever wang dosie of kasaba-brede nang skratie !! O


  Maak melding
 10. 100% Een chinees restaurant. Maar dit is nog niets. Voor het sluiten van enkele grote restaurants, verzamelen werknemers alle restanten eten van de klanten om naar de dump te brengen. Elke keer wanneer zo een wagen aankomt, wachten of rennen mensen, jong en oud met plastiek zakken om als eerst wat mee te nemen. Veel van deze mensen lijken en hebben het gedrag van aanhangers van ddb, die hij heeft verarmd. Free free, moismoisi, allata, kakalakka of wat dan ook met het eten, neks no fout met deze armen. Ddb kijkt niet meer naar ze om, noch heeft hij oor voor hun geklaag en armoedig bestaan, door hem en de zijnen veroorzaakt. Enne ze gaan ook niet dood en worden niet ziek. Weet men hoeveel klanten deze chinees heeft en die dagelijks, zonder het te weten, vlieglarven, muizenpoep of kakkarlakkenpoep hebben opgegeten. Veel ndper’ s krijgen trouwens pakketten van de first lady, met produkten die ze binnen een week moeten nuttigen, op olie, suiker, zout en blom na.


  Maak melding
 11. Gewoon bekend maken om welk restaurant het gaat, zodat het een waarschuwing wordt voor andere restaurants die spelen met de gezondheid van het volk.
  Het pappen en nat houden lost niks op.
  Het is jaar van het varken, maar we leven niet in een Varkenstaat.


  Maak melding
 12. Zo geweldig zijn de bestuursambtenaren niet. Als de chinees wat geld geeft mag hij morgen weer open.
  Ik woon naast chinezen op zuid-west en hun winkel is zo vies, ratten, geen afvoer, hun drinken blijft in toilet en een smerige. De chineze eigenares betaald en zegt het ook. Die vieze gasten van commissariaat krijgen ook nog drinken van die chinees.
  Dus dat hele ding dat ze winkels sluiten en foto’s zetten is BS. Het gaat bij hun om het geld dat ze krijgen.
  Als je in 10 winkels stapt hebben 9 van ze troep, vervallen producten noem maar op. Kijk in de vriezers.
  Zolang deze figuren van hun mager loon moeten leven zullen door de chinezen verwend worden.


  Maak melding
 13. “J.Zwartmans 12 februari 2019 at 18:02
  Daarom eet een Chinees niet wat hij verkoopt, dus hij weet dat het bagger is : In NL zijn de Chinese broeders ook niet hygienisch hoor ! ”

  Zwartmans van mij mag je met het vingertje wijzen maar dan moet jezelf ook consequent zijn, oké??

  Kan iemand mij uitleggen wat voor meer waarde de naam van het restaurant toevoegt. Naming en Shaming??
  De zaak is al gesloten dus nieuwe klanten lopen geen risico meer. Bovendien is Suriname een klein dorp dus iedereen behalve jullie weet al om welke zaak het gaat.

  Is de hopen dat de bestuursdienst dit goed onthoudt en deze persoon nooit, nooit meer toestemming geeft om een nieuwe restaurant te beginnen.


  Maak melding
 14. Waarom moet de naam van de winkel vermeld worden ? In de reactie van Sam wordt precies aangegeven dat het van geen toegevoegde waarde is. Wat mij nogmaals opvalt is hoe slecht de hygiëne in de restaurants is. Daarom is het niet aan te raden om in restaurants te eten.


  Maak melding
 15. Wij geven de Chinezen de schuld en kijk in youtube
  Pakistan verkopen hondenvleees als geitenvlees.
  Pakistanis Eat Dog meat Female Anchor Started Vomiting when She Saw Man Cutting Dog


  Maak melding
 16. Ik heb nooit vertrouwen gehad als het gaat om de chinese keuken in heel veel landen dus ook in Suriname.
  De weinig goede zaken erbuiten gelaten.
  Kijk derhalve altijd goed uit waar je eet. Thuis vind ik het veiligst.


  Maak melding
 17. Waarom moeten we steeds weer de chinezen de schuld geven. Weten jullie wel wat in de nederlandse frikandellen en kroketten zijn gemalen. Kipburgers zijn ook niet helemaal vrij van. Dit wist ik ook niet maar een paar jaren terug was er een documentaire op de nederlandse televisie.

  Expliciet voor de surinamers, eten jullie vanaf morgen niet meer bij de chinees. Over een maand zijn de tentjes gesloten en zijn de chinezen terug naar china.
  Probleem opgelost!!!!!!!!!!


  Maak melding
 18. Te gek van woorden.
  Het hele land is op alle vlakken en sectoren een puinhoop geworden.
  Rob de Geus in Suriname??
  Neen hoor, laat hem hier de gorigheid opruimen. Hier is er ook genoeg werk aan de winkel.
  Suriname als schoon land, moet door eigen mensen weer opgepoetst worden.


  Maak melding
 19. Tegenover het pompstation hoek Zinniastr/Gemenlandsweg dichtbij NL staat een kleine chineesrestaurant met een hele smerige kok. Kocht een tjauw min voordat die chinees de bami draaide trekt hij een hele harde vieze rochel. Dit soort lieden terugsturen geen respekt voor surinamers.


  Maak melding
 20. Nu nog de naam, bijnaam, toenaam van het etablissement. Dan weten we dat we daar in de toekomst ook niet hoeven te eten.

  Me mars papa!


  Maak melding
 21. @sam ze weten hier niet om wrlk restaurant het gaat en zullen het ook niet weten want het zijn geen Surinamers maar gefrustreerde nederlanders uit suriname .😁😁😁 Holland wil ze niet en wij hier lusten ze ook niet want ze zijn nergens goed voor.


  Maak melding
 22. Er zijn een aantal redenen waarom men er niet toe overgaat om de naam bekend te maken. Door bekendmaking kan er een hetze ontstaan tegen de eigenaar met alle ongewenste gevolgen vandien. Een tweede is het geval van rehabilitatie.Een houder die voor het eerst betrapt wordt, krijgt hiermee een kans zich te rehabiliteren.Met andere woorden, pas wanneer alle zaakjes op orde zijn mag hij weer open. Wanneer men echter de naam bekend maakt, krijgt zo een eigenaar niet de kans zich te rehabiliteren. Hij/zij moet ook verder leven.Het zou goed zijn als de klant een beetje zicht heeft op de keuken. Dat gaat de eigenaar ook verplichten zich hygiënisch te gedragen.


  Maak melding
 23. Ik heb de foto’s bekeken. Valt reuze mee. Waarr maken wij ons druk om. Dit is meer regel als uitzondering. Dus blijven wij lekker buiten de deur eten. Makkelijk, goedkoop en vooral smakelijk.
  Wens iedereen vandaag wederom smakelijk eten buiten de deur.😉


  Maak melding
 24. @pataka waarom maak jij je druk om wat in Pakistan gebeurt terwijl dit incident plaats heeft gevonden in Suriname ? Ben je zo gefrustreerd ? Als een restaurant in Pakistan honden vlees verkoopt dan is het niet in Suriname laat de problemen in Pakistan en haal ze niet naar Surinsme. In India worden baby’s verkracht, vermoordt en worden de organen verkocht aan Chinezen. Maak jij je daar druk om ? Me mars papa !


  Maak melding
 25. Patikratigri jouw bijdrage laat zien waarom Suriname een corrupte onderontwikkelde bende is. Het is de taak van de overheid om over de volksgezondheid te waken, de overheid moet hard ingrijpen als de volksgezondheid In gevaar komt door de veroorzaker daarvan steenhard aan te pakken. Nu is er weliswaar geen sprake dat de volksgezondheid in gevaar kwam maar er moet een duidelijk signaal worden afgegeven dat voedsel dat niet op de juiste wijze bereid is tot gevaarlijke situatie voor de gezondheid kan leiden. Maar ach het is maar Suriname waar mensen geen boodschap hebben aan regels.


  Maak melding
 26. Volgens jouw beleving is Suriname een corrupte onderontwikkelde bende. Volgens mijn beleving is Suriname een prachtig land. Hier en daar knelpunten zoals in ieder LAND. Ik zal gek zijn het land waar ik geboren ben, uit te schelden . Ik zal gek zijn de mensen te denigreren en vooral hen erop te wijzen hoe dom ze wel niet zijn. Wat bereikt men daarmee? Liefde voor je land moet je tonen en dat op een positieve, kritische en zuivere wijze. Koosjer aldus. Wanneer men er alleen maar in slaagt alles af te kraken, laat men op deze wijze zelf zien hoe men in elkaar zit.


  Maak melding
 27. Ik vind dat de bevolking in het ongewisse wordt gelaten met het verstrekken van halve informatie.
  De naam van dit soort smerige restaurants moet vrij gegeven worden. Dit soort smerige restaurants spelen met het leven van onze bevolking. Geef gewoon namen vrij dan kan de bevolking wat mee anders niet.Eitjes en ontlasting van poepvliegen op voedsel is niet iets om mee te sollen. Trouwens wat is nu precies de bedoeling van deze informatie?? Is het dat mensen zelf opzoek moeten gaan welk restaurant gesloten is in deze buurt?? Dit is niet eerlijk tegenover de bevolking. Zo iemand kan onder een andere naam ergens anders weer een restaurant gaan openen. Dit heet de situatie omzeilen. A NO KANG.


  Maak melding
 28. Kakkerlakken en vliegen in de keuken is niet zo netjes. als ze ook nog hun eitjes op voedsel achter laten dat klaar staat om verkocht te worden is dat een ramp en 1 risico voor de volksgezondheid.

  De zaak gelijk sluiten lijkt mij de enige echte oplossing.
  Het bericht in de krant heeft tot doel dat jullie uit je doppen kijken cq beter kijken dan je neus lang is als je zo een “restaurant” binnenstapt.

  Het allergrootste probleem is echter dat de mensen in de keuken hun handen niet wassen na toiletbezoek. Weet je hoeveel menselijk pis- en poepbacteriën in het eten zitten in het eten van de “restaurant”??

  Naming and shaming heeft geen zin, kijk zelf goed uit je doppen, hoe de omgeving eruit ziet, en of het binnen netjes en schoon is.


  Maak melding
 29. Van buitenaf kun je haast niet beoordelen hoe het binnen zal uitzien bij restauranthouders. Het venetraire beleid van sur moet drastisch veranderen. Suriname moet duidelijke richtlijnen stellen, hoe je een restaurant zou moeten inrichten. Bijvoorbeeld; midden in de restaurant of aan de zijkant de keuken inrichten, met glazen wanden zodat het door de bezoekers kan worden waar genomen hoe schoon binnen is. En ook dat het personeel netjes gekleed is volgens voorschriften en voldoet aan hygieënische voorwaarden. Dit is bevorderlijk voor de hygiëne in de keuken als het vertrouwen in de keuken voor de klanten. Uiteraard moeten er regelmatig controles plaatsvinden en geen vriendjes politiek met gratis eten en wegkijken voor de ellende.

  Vooral omdat sur een tropisch land is, waar ziektekiemen goed gedeien moet de venetraire controle dienst bovenop staan.

  De restaurant uitbater zal er alleen maar profijt van hebben, want hij krijgt een hogere omzet, is betrouwbaar en geloofwaardig. Hij hoeft verder niets uit te leggen.
  Je kan haast zeggen;
  twee vliegen in één klap.


  Maak melding
 30. @pakiratigri men moet de ogen voor de vele misverstanden in Suriname niet sluiten en ja Suriname is een prachtig land. Vertel mij eens wat dit prachtig de afgelopen 46 jaar op eigen kracht bereikt heeft? Ga maar naar het domeinkantoor en vraag daar stukken op. Na een week krijg je de stukken. Dit prachtig land heeft niet eens een eigen reserve van 15 miljoen om pompen te kopen en moet voor een lening bij India aankloppen. En over de investeringen in dit prachtig land door China wijd je niet over. Suriname is door de stomste en domste president verkocht aan China. Zijn houding is gewoon om het volk te misleiden en het volk durft daar niet tegen in opstand te komen. Dat komt omdat het Surinaamse volk geen trots kent. En ja het prachtig land schenkt geen miljoenen


  Maak melding
 31. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde om de naam van het restaurant te noemen want eigenaar van het gesloten restaurant heeft het al moeilijk genoeg. Waarom moet je hem nog meer de afgrond in drukken? Restauranteigenaar moet langzaam aan weer herstarten en zich aan de hygiëne voorschriften van de Voedingsautoriteiten houden, alvorens weer zijn restaurant te heropenen.


  Maak melding
 32. Baba sai,

  Geestelijk gedrocht Paki-RAT-igri noemt al die misstanden, gevolg van het paarse wanbeleid,….hier en daar een KNELPUNT….deze geindoctrineerde dorpsidioot heeft de hersencapaciteit van een diepvriesgarnaal. Land is financieel/economisch/moreel naar de kloten. Water en lucht zijn zwaar kwikvervuild. Stijgende (verkeers)criminaliteit. Schuldenplafond is ontploft. Reshufflecircus draait op volle toeren. Drugsduikboten, drugsvliegtuigen, drugscontainers, wereldwijde drugsvangsten afkomstig uit Suriname…..ach, hier en daar een KNELPUNT. KNETTERGEK!!!!!!!


  Maak melding
 33. Wél ben ook één Chinees máár dit is mijn leuze,de basis voor één goeden mááltijd,is één schone pot of pan..! We zijn niet allemaal zó maar je hebt onder ons óók mensen die slechte dinges doen,zoals (blackmagic) máár de meesten van ons leven met krien skien firie (white magic), dus de goede willen deze kéér écht niet lijden onder de kwade..! Ubuntu……Tè


  Maak melding
 34. Su kan naar 5g overstappen maar 1ster en minder zullen su altijd zijn. Vies is goed want de mensen willen veel voor weinig lekker lekker.


  Maak melding
 35. Daarom.loopt mariusrust sanatandarm of menig ander begraafplaats vol opgelopen infecties bacteriën die huis houden in de darmen en andere lichaamsdelen.die lijden tot de dood, ga zo door blijf de Chinezen bevoordelen en blijf maar hun rotzooi voedsel kopen en eten die varkens en zeker ook de andere verhuizen waar de hygiëne op nul staat , die gasten komen zich verrijken om weer naar huis land of elders te verhuizen en zien ons als shit


  Maak melding
 36. enige goede keuken is een open keuken waar je kan zien hoe ze werken.
  tevens moet je eens vragen of je in de keuken mag kijken, bij een strak “nee”antwoord weet je gelijk al genoeg.
  Iedere voedselverkoper die hygienisch bezig is zal geen echte bezwaar hebben als je deze vraag stelt.
  Tevens heeft iedereen het wel over de chinezen en hun voedsel? maar vergeet de andere bevolkinsgroepen niet…. die zijn minstens zo erg… met hun lust naar groot geld.
  Ook wordt er in de landbouw veels teveel rommel op de groentes gespoten of gegooit,
  Dus die “vega” etenswijze die ik diverse keren voorbij zag komen is een aardige stap om een andere ziekte op te lopen…..Rare dingen hebben de gewoonte redelijk snel kanker op te wekken….
  Maar zoals gewoonlijk denkt iedereen maar aan geld en wat het kost, omdat niemand het zo langzamerhand meer heeft vanwege de omstandigheden in het land
  prijzen moeten zakken, want niemand kan het anders betalen…
  en dat kan alleen als je de onkosten verlaagd…. ten koste van de hygiene.
  het is een vicieuze cirkel die lastig te doorbreken is.
  Dus je kan dan alleen nog maar aan jezelf denken en zorgen dat je “bijna” alles zelf in de hand houdt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES