‘Vlatacom zal data nieuwe elektronische ID-kaarten Suriname niet voor eigen gebruik aanwenden’

10
Suriname krijgt binnenkort nieuwe elektronische ID-kaart

PARAMARIBO, 11 feb – Via social media worden momenteel diverse berichten verspreidt waarin het Servisch bedrijf Vlatacom, dat door de overheid van Suriname is aangetrokken om de nieuwe elektronische ID-kaarten te leveren, wordt beticht van het misbruik van persoonlijke data van burgers voor eigen gebruik. “Tendentieuze berichtgeving” zegt Gardelito Hew A Kee, coördinator e-Government hierover.

“Kennelijk heeft men er belang bij om het bedrijf te willen bekladden. Als men zich zou verdiepen in de scope van de door Suriname gegeven opdracht en de aangeboden technologie zou men zien dat we eindelijk naar een situatie gaan waarbij derden juist geen toegang meer hebben tot onze data” aldus Hew A Kee.

Op de nieuwe ID-kaart oftewel de elektronische ID-kaart, de E-ID, worden persoonsgegevens door middel van een ingebouwde chip digitaal in de kaart opgeslagen. Daarnaast zullen ook biometrische gegevens in worden verwerkt. Hierbij gaat het om het gezicht (gezichtsherkenning) en om de afdrukken van de 10 vingers (vingerafdruk).

Volgens Hew A Kee bouwt de Surinaamse regering binnen het e-Government platform juist extra veiligheidskleppen in, om de privacy van burgerinformatie te garanderen. “Een belangrijk zij-effect van deze digitalisatie is dat onder andere de burgergegevens, die nu veelal bij derden buiten Suriname beheerd worden, eindelijk in Surinaams beheer terugkomen. Ik ben blij dat we deze ongebruikelijke situatie kunnen opheffen” zegt de coördinator.

Dit zijn de berichten die afgelopen dagen via WhatsApp werden doorgestuurd:10 REACTIES

 1. Criminele organisatie??? Sommige Surinamers zijn van die simpele zielen, die ervan houden dat mensen suiker in hun ogen strooit. Vlatacom staat totaal niet goed aangeschreven.Waarom met Vladimir in zee gaan, voor miljoenen voor een rot plastickaartje???


  Maak melding

 2. Dit valt onder het M.N.P.Projekt.Mikkie Njang Projekt.Een deel van die njang komt uiteinedelijk in de kassa van de N.D.P.terecht.Dit land gaat ten onder onder Bouterse.Jammer van zo een prachtig land met een handje vol mensen.Als je echt van dit land houd ,doen deze dingen pijn.


  Maak melding

 3. Hoe is dat dan geregeld in de overeenkomst met Vlatacom ?

  Wat zijn de sancties, boeteclausules etc ???

  Hoe wordt Sranan in staat gesteld om op deze beloftes
  CONTROLE uit te oefenen ???

  Eerst zien en dan geloven, dit Paarse gebabbel !!!!!!!!!!

  PS : Waren er problemen met andere bedrijven waarvan
  Sranan, voor dit soort zaken, tot nog toe gebruik maakte ??????????


  Maak melding

 4. Hou op met die digitalisering! Het brengt veel ellende met zich mee. Als gemak er toe leidt dat je eindigt in slavernij, verwerp dan zo’n gemak!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.