Bulgaarse creditcard fraudeurs aangehouden in Suriname

21
Suriname krijgt hypermodern bankkaartsysteem met mobiel betaalplatform
Foto: betaalkaart ter illustratie

PARAMARIBO, – De politie in Suriname heeft begin deze week drie Bulgaren aangehouden die ervan verdacht worden met valse pinpassen geldbedragen bij de ATM machines van enkele Surinaamse bankinstellingen te hebben gelicht. De drie maken vermoedelijk deel uit van een internationale criminele organisatie meldt het Korps Politie Suriname.

De 51-jarige Emill K, de 51-jarige Yonko S. en de 44-jarige Nikolay H. werden tijdens een actie van een gemengd team bestaande uit leden van de afdelingen Fraude en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op maandag 4 februari aangehouden.

Bij hun aanhouding zijn er onder meer een groot geldbedrag en een aantal pinpassen in beslag genomen. De aangehouden personen worden verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en hacking. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld.

Vermeldenswaardig is dat de afdeling Fraude van de politie binnen korte tijd drie internationale organisaties van kredietkaart fraudeurs ontmanteld heeft.


21 REACTIES

 1. Maar dan wil ik echt zien dat ze hard worden aangepakt. Zo lang zij opgesloten zitten moeten ze alleen cassaba roti met water krijgen. Want de armen in sur hebben het slecht, waarom dan zij op luxe van 3 sterren behandeling.

  En natuurlijk alle geld confiskeren. De benadeelden moeten hun geld teruggestort krijgen.


  Maak melding

 2. Ai migado, dit tuig heeft zelfs su ontdekt. Booi houden jullie je hart vast. Ik heb zelfs marrokanen gezien en weet je wat ze zeggen , su is fucking goed man. Je wilt verder niet weten waarmee ze zich bezig houden. We wachten het af.


  Maak melding

 3. Wat doen Bulgaren in Suriname?
  Onze grote vriend Abdoel zegt dat de veiligheid in Suriname is toegenomen omdat er vele wetten zijn aangenomen. Wel Abdoel: de geschiedenis leert mij dat in Suriname wetten worden gemaakt om niet nageleefd te worden. Denk aan de terugroepwet. Er hoort controle te zijn op de naleving van Wetten die gemaakt zijn. . En dat ontbreekt in Su. Conclusie: de veiligheid in Suriname is niet toegenomen.


  Maak melding

 4. Bezoekers die vanwege een gebrek aan historische verbondenheid of waar je in ieder geval geen directe link kan leggen tussen Suriname en de bezoekers uit die bepaalde landen, moeten in de gaten worden gehouden. Het kan natuurlijk gaan om een dienstverband ok, dan, no sweat. Komt bijvoorbeeld een Marokkaan met een Surinaamse mati, moeten beide in de gaten worden gehouden. Dat is de taak van de veiligheid – en inlichtingendiensten. Voorbereidend werk ligt alvast in het al dan niet toekennen aan visa aan buitenlanders die verplicht zijn dat aan te vragen. Het is wel goed dat er valuta binnenkomt maar niemand wil een Trojaans paard.


  Maak melding

 5. Er zullen nog meer criminelen het land in komen en frauderen. Dit is dankzij de Minister van Buitenlandse Zaken Yildiz. Zij is hier de oorzaak van dat van alles en nog wat hier komt. De ambassadeurs uit alle landen laat zij papieren tekenen onder het mom van hulp. Zo hebben de criminelen en moordenaars een vrij brief om te doen en laten wat zij willen in ons landje. Yildiz is zwaar gestoord, Wij schieten hier niks mee op. Ons land is in gevaar. De politie is zeer alert om ook dit soort zaken aan te pakken. De regering rooft het land leeg, zo ook de buitenlanders.


  Maak melding

 6. Oke dus als in Nederland aan etniciteitproliferen wordt gedaan dan schreeuwen alle zwarte Surinamers in koor dat er sprake is van racisme en discriminatie. Maar als zwarten hetzelfde doen en zeggen dat alle Bulgaren crimineel zijn dan is het geen racisme ? Wat een hypocriet volk is het ook. Daarom loop ik ook niet voorop als zwarten over discriminatie klagen. Ze doen het zelf toch ook ? Nou dan !


  Maak melding

 7. De ex-directeur van de Surinaamse Bank liet ook miljoenen dollars met credit card frauderen. Hij is ontslagen maar loopt vrij rond bovendien zijn er speculaties dat deze Siegmund Proeve straks president wordt van de Centrale Bank. ??????


  Maak melding

 8. Pakiratigri@@@

  Ben eens met jou.

  Sur moet zich nu te rade gaan, welke fatsoenlijke buitenlander(behalve sur ned) bezoekt Suriname. Geen één. Het zijn alleen maar randfiguren van buitenlandse tuig die komen profiteren van de interne onmacht van de regering. Of is de sur regering ook zelf misdadiger en boeven?


  Maak melding

 9. @ Jon,
  Het is algemeen bekend in Nederland dat Bulgaren en Serviers criminelen zijn !1
  En uitgerekend met deze landen hebben we “ambasade’s” gevestigd !1
  Zijn we de massa-moorden van de Serviers op de Kosovaren ,vergeten ??
  En nu nog de Russische maffia binnen halen !!!


  Maak melding

 10. Ze hebben waarschijnlijk van Serviers vernomen dat het land geregeerd wordt door misdadigers en criminelen en dachten een crimineel paradijs te zijn binnen gekomen. Zeker weten dat ndper’ s hun de weg hebben gewezen.


  Maak melding

 11. Als Greg vanuit Su met Kees in Holland zaken doet dan is hij een internationale organisatie.
  Gelukkig zijn er al 3 van deze internationale organisaties opgerold….


  Maak melding

 12. Ze dachten effe lekker van andermans geld te gaan genieten in lekkere warme Suriname, nou mooi dat ze bedrogen uit gekomen zijn, lekker laten werken in de hete zon binnen de muren van de gevangenis.
  jhonny- groeten


  Maak melding

 13. Waarom zouden ze moeten werken als de Surinamers zelf te lui zijn om te werken ? Zijn die dan vrijgesteld van arbeid ? Loop toch heen. En als een Surinamer het geld afpakt van een Chinees Javaan of Hindoestaan vindt jij natuurlijk niet erg. Hoop dat deze Bulgaren de Surinamers hun eigen ka ka laten opeten.?


  Maak melding

 14. @Babasai een vraagje, want ik begrijp je niet zo goed.
  – Wat en wie bedoel je met het onderstaande?

  – Welke nationaliteit bezit jij?

  En als een Surinamer het geld afpakt van een Chinees Javaan of Hindoestaan vindt jij natuurlijk niet erg. Hoop dat deze Bulgaren de Surinamers hun eigen ka ka laten opeten.?

  Hoop graag een reactie van je te lezen.
  Vriendelijke groet en ik verblijf in afwachting.


  Maak melding

 15. Vroeger was het: Uw bericht moet nog beoordeeld worden.
  Tegenwoordig wordt het bericht helemaal niet geplaatst.

  @Kel: mijn reactie op jouw reactie betreffende een nadere toelichting van de uitspraak van meneer Amzad Abdoel wordt geboycot


  Maak melding

 16. Ik denk dat deze Bulgaren in Nederland hebben gewoond en Surinaamse vrienden hebben gehad en samen dit plan hebben beraamd. De politie zou ook hiernaar moeten kijken. Want Bulgaren komen niet zomaar naar Suriname. Ze wisten hun weg te vinden mbv hun Surinaamse mede-criminelen waarschijnlijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.