zondag, juni 23, 2024
HomeFotoNog 10 dagen voor realisatie fotoboek Surinaamse inheemsen

Nog 10 dagen voor realisatie fotoboek Surinaamse inheemsen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 9 feb – Fotoboek Points of Recognition brengt het hedendaags leven van inheemsen in Suriname in beeld door middel van 124 prachtige foto’s. Het boek kan alleen gedrukt worden als Milton Kam in de aankomende 10 dagen voldoende geld weet te werven via zijn Kickstarter-campagne.

Met zijn fotoboek opent Milton Kam een raam naar een wereld, die tot nu toe voor veel mensen gesloten is gebleven. Hij fotografeerde niet alleen de traditionele levenswijze van de Surinaamse inheemsen, maar ook hedendaagse activiteiten die zeker herkenningspunten zullen opleveren met het dagelijks leven van een ieder in Nederland of Suriname.

Kerst in Amazone oerwoud
In één van zijn hoofdstukken doet hij verslag van zijn bezoek aan Kwamalasamutu tijdens kerst. Hier, diep in het regenwoud, gaan de mensen naar de kerk en zingen ze kerstliederen in hun eigen taal. Jongeren op elektrische gitaren, werkend op door zonnepanelen opgewekte energie, begeleiden de kerkgangers. Later op de dag worden er traditionele spellen gespeeld en danst iedereen samen in een kring op inheemse muziek. Jagers keren terug naar het dorp met genoeg vlees voor een grote gemeenschappelijke maaltijd en jongeren versieren hun gezicht met glow-in-the-dark verf. Door de speakers in het dorp klinken zowel traditionele, Surinaamse als Amerikaanse kerstliederen. De vermenging van oude tradities met moderne invloeden is een centraal thema in Milton Kam z’n fotoboek.

Trots en waardigheid
De wereldbekende fotograaf Jimmy Nelson laat in zijn fotoboeken de trots en waardigheid van vele onbekende stammen op de wereld zien door hen in traditionele kleding te fotograferen. Milton Kam is op ook op zoek naar die waardigheid en trots, maar gebruikt daarvoor een andere fotografische benadering. Hij vangt de momenten zoals ze gebeuren. Dat levert een foto’s waarop de kijker kan zien hoe de inheemsen over de Sipaliwini Savannah wandelen in het verre zuiden van Suriname, een dermatoloog zijn werk doet in het ziekenhuis of de beëindiging van een rouwperiode in Galibi meemaakt. Zijn foto’s zijn momenten uit het leven. Milton Kam zijn foto’s zijn natuurgetrouw en écht, niet overbewerkt wat men nu zo vaak ziet. Zijn werk laat zien dat hij veel aandacht en gevoel voor licht, kleur en compositie heeft.

Nu al bestellen
Dit fotoboek komt in juli 2019 uit, waarvoor Milton Kam nu via Kickstarter de financiën zoekt om de eerste exemplaren te laten drukken. Voor 35 euro ontvangt men al een gesigneerd exemplaar. Het is ook mogelijk om naast het boek een persoonlijke ontmoeting met de fotograaf te hebben of samen met hem op een vijfdaagse tour door Suriname te gaan. Voor meer informatie over zijn fotoboek en mogelijke donaties, bezoek zijn Kickstarter-pagina. Wie niet de beschikking heeft over een creditcard, kan via Facebook een message te sturen naar Milton Kam voor een alternatief of een e-mail naar [email protected] verzenden.

Cinematographer  
Milton Kam is een geboren Surinamer en werkt sinds tientallen jaren als director of photography voor vele Amerikaanse en Engelse producties. Milton Kam heeft zich gespecialiseerd in storytelling met beelden en het creëren van een sfeer met natuurlijk licht. In de afgelopen jaren heeft hij gewerkt aan series als Netlfix’s Roman Empire en  Amazon’s American Playboy, maar ook filmt hij regelmatig independent films. Dit jaar komt Once Upon A Time In London uit.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. @pataka
  “wat KRIJGEN de Indianen”

  uw focus is verkeerd. Deze mensen leven zoals zij willen en hebben niet met een gevulde bankrekening en een arme geest.
  Veel minder stress, de natuur brengt wat zij nodig hebben. Ze zijn rijker dan u die op KRIJGEN uit is.

  Ik ben daar geweest en kreeg wijze lessen over het leven. die ik niet uit mijn toetsen bord krijg of kan krijgen. De kans is groot dat als wij uigestorven zijn, de Indianen gewoon door gaan.


  Maak melding
 2. JoJo en plunderen kunnen jullie wel. Sepede Padoe een vriend en opperhoofd van Palumeu heef mij alles verteld.
  Werd school en arts belooft. Geen onderwijzer en tot heden geen arts. Ook probeerde de Christenen ze te bekeren en zijn ook gevlucht.


  Maak melding
 3. beste Pataka, In palumeu heb ik kennis gemaakt met de relaxte levensstijl van deze mensen in een tijd dat er nog wel een school was, die functioneerde en er wel 2 maal per week gevlogen werd. Mijn echtgenote heeft nog een lesje gegeven. Het was helaas een andere tijd.

  Doe de trip naar Kasikasima en je leert anders te kijken naar je eigen leven. Ik heb goede herinneringen maar kan niet spreken over de laatste 6 jaar. Sinds 2012 heb ik geen interesse meer om naar Suriname te gaan. In 2011 was het in het binnenland nog heel goed uit te houden als je wat aan welvaart distributie wilde doen. je kon je auto gewoon laten staan in Atjoni en als je terug kwam stond die er nog.

  Ik ga er vanuit het gebrek aan de arts en onderwijzers in het binnenland een dilemma dat de huidige regering veroorzaakt. U hebt genoeg kunnen lezen omtrent de verwaarloziing van deze mensen door hun werkgever.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES