Minister: ‘Politici mogen scholen in Suriname niet zomaar bezoeken’

30
Minister: 'Politici mogen scholen in Suriname niet zomaar bezoeken'
Foto (c) STREI: Maisha Neus geeft interview tijdens bezoek aan IMEAO 5 te Wanica.

PARAMARIBO, – Afgelopen maandag hebben Maisha Neus en Gulshan Alibux, respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van de politieke beweging STREI!, een bezoek gebracht aan IMEAO 5 te Wanica. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is daar echter niet over te spreken en zegt dat het niet is toegestaan dat personen tijdens de schooltijden een school binnenstappen, zonder uitdrukkelijke toestemming van het ministerie.

“We hebben interessante en inspirerende gesprekken gevoerd met de jonge studenten over het belang van naar de stembus te gaan en ook hun terechte kritieken en aandachtspunten aangehoord” aldus de leiders van STREI! over het bezoek. Maar volgens Ferrier is het houden van dit soort ‘motivatiesessies’ op scholen, door voornamelijk politici, aan regels gebonden.

“Dit is een jarenlange beleidsregel”, benadrukt ze. Ferrier heeft de betrokken schooldirecteur hierop aangesproken en zegt dat deze in de fout is gegaan, om die motivatiesessie tijdens schooltijd toe te staan.

De politieke beweging STREI! staat bekend om haar anti-regeringsstandpunten. Het is niet bekend of deze standpunten een rol hebben gespeeld bij het uiten van misnoegen over het bezoek door de minister.


30 REACTIES

 1. het is natuurlijk heel vervelend als de leerlingen heel andere dingen te horen krijgen da wat de paarse propagandamachine ze probeert wijs te maken, echt heel vervelend


  Maak melding

 2. Feit blijft wel dat ze toestemming had moeten vragen. Wanneer ze de volgende keer door de politie wordt verwijderd roept iedereen in koor: dit is dictatuur, dit is censuur, dit is geen vrijheid van meningsuiting blablablabla!


  Maak melding

 3. Alle ndper’ s zijn oerdomme dwaze idiote stommelingen. Op moordenaars, drugscriminelen en staatskas/bankrovers hebben ze gestemd. En aleen die deze misdadigers aan de macht houden zijn debet aan het landelijk maatschappelijk verval. Ndp staat voor leugen en onrecht en ddb is hun vloek.


  Maak melding

 4. Maisha Neus moet gaan voorlezen op kleuter en peuter klassen, dat mag wel. Van mij mag beginnen met, 34 jaar geleden bedachten een stelletje nietsnutten in samenwerking met een paar racisten van PNR om een coup te plegen. Deze boeven hebben toen een mooie gebouw van de politie aan de waterkant gebombardeerd. Hiermee begon de ellende in Suriname. Daarom krijgen jullie melk en brood meer omdat het te duur is.


  Maak melding

 5. Wie zich niet wil houden aan wet en recht zullen aangepakt moeten worden. Dit geldt ook voor Neus met de overige handlangers van het buitenland.

  Suriname mag geen paradijs zijn voor loslopende dieren uit Nederland!
  Wat heeft Nederland al de honderden jaren voor Suriname gedaan? Dan heb je nog van die klote blankenvrees politici als een Babunlal Chan dat valse berichten de ether instuurt.


  Maak melding

 6. Kan geen kwaad met motivatielessen/voorlichtingen op een school. In Europa heb je moderne ouders die hun kinderen zelf willen laten bepalen welk geloof ze al dan niet willen belijden. Met andere woorden, niet omdat de ouders RK zijn, moeten de kinderen automatisch ook RK worden. Vrijheid van keuze dus.
  Een motivatie les op school dient zoveel mogelijk neutraal te zijn .De voorkeur is om alleen onderwerpen aan te halen die volkomen en absoluut gelden voor de gehele samenleving.

  Je kunt bijvoorbeeld aanhalen dat stelen niet is toegestaan. Je kunt aanhalen dat geweld gebruiken niet mag. Dat pesten niet mag. Gezondheid, sport en voeding, geen dierenmishandeling, weet je, dat soort neutrale onderwerpen waar iedereen zich achter kan vinden en die de wet en regelgeving ook staaft. Je hebt namelijk te maken met studenten vanuit allerlei backgrounds.

  In dit geval is het zeer bedenkelijk. Mevrouw NEUS verschijnt in een T-shirt waarop het logo van haar partij staat. Nota bene binnen de schooltijd. Psychologische politieke indoctrinatie lijkt het wel door te verschijnen in dat T-shirt. En het onderwerp ging o.a. over het belang van stemmen. Laat mevrouw NEUS liever een podium afhuren en binnen de vrije tijd van de studenten, hen uitnodigen. Dus mevrouw NEUS moet verder denken dan haar NEUS lang is.


  Maak melding

 7. kaba na kaba, meten met 2 maten heet dat allemaal onder het mom van dit doet mevr, Bouterse allemaal , maar mevr. Bouterse is Bouta en Bouta is NDP, zo doorzichtig als glas, wie denken ze nu voor de gek te houden


  Maak melding

 8. Minister Ferrier moet wel een lijn trekken en
  eenduidige schoolpolitiek voeren, tegenover allen
  die scholen bezoeken !

  FERRIER kan liever in het hoger Onderwijs starten met
  POLITIEK en POLITIEKE HANDLANGERS BUITEN DE DEUR
  TE HOUDEN !

  Deze zelfde FERRIER gedoogt en benoemd wel twee Paarse
  Handlangers in RvC en Directie van ADEK-UNIVERSITEIT en
  IGSR !

  Een betrokkene bij het AMC-bouw-DEBACLE en een betrokkene
  bij het Cassaveproject/Cassavefabriek-DEBACLE, zijn daar door
  minister FERRIER, benoemd OM LEIDING TE GEVEN !

  STOP HET PAARSE WANBELEID !

  GEEN SLAVERNIJ MEER IN SRANAN !!!


  Maak melding

 9. En waarom treedt zij niet op tegen BELFOR, Tigri Barba, die scholen bezoekt tegen de wil van ouders in??
  Daar is zij te bang voor !!! DE ouders van de kinderen willen niet dat Belfor hun kinderen aanspreekt op
  de scholen,een lid van een politieke partij met als leider een bankrover en drugsveroordeelde !!!


  Maak melding

 10. Kinderen gaan naar school om een opleiding te volgen of een vak te leren.
  En iedereen is daarin vrij om hun een handje te helpen middels donatie dan wel hun bij te staan met persoonlijke attributen. Het moet belangenloos zijn en niet gericht op tegenprestaties, dan wel politiek getint.

  Het is zeer schofterig om als politieke partij een school te betreden. Het zou niet moeten kunnen. Dus de minister heeft het juist gehandeld het te verbieden.


  Maak melding

 11. politiek
  Strei, heeft recentelijk aangekondigd om de wegenbelasting die per 1 jan recentelijk is ingegaan gerechtelijk te gaan ontkrachten. zij vinden dat in su wegenbelasting niet op zijn plaats is. Dit zal zeker 7 zetels leveren bij de eerst volgende verkiezingen. Was het niet zo dat een politieke party jaren terug met de slogan kwam”als jullie op ons stemmen ,dan wordt de Surinaamse munt eenheid de euro”.Deze politieke party kwam toen met 7 zetels binnen en wij hebben nog steeds de Surinaamse munt eenheid.Als ik mij goed kan huigen was het de ”BVD”
  En alle domme landgenoten stemmen op dit soort randdebielen. Bravoooooooo
  tjee


  Maak melding

 12. Kinderen zijn onder de ontferming van hun ouders of verzorgers totdat zij zelfstandig zijn en zelf keuzes maken.Maar het is niet de bedoeling om hen te indoctrineren en hun eigen wil te breken.


  Maak melding

 13. Aangezien dit mens van Ferriěr verbonden is aan een leugenachtige en misleidende paarse partij, en niet gediend is van wat zich daadwerkelijk afspeelt in het land, en wie daar voor verantwoordwoordelijk is, zullen politieke figuren van een andere partij geweerd worden, om de jeugd niet te kunnen beïnvloeden, bij een eventuele verkiezing.


  Maak melding

 14. @ mie mofo,
  Het was de partij van JESSURUN , DA-91 !!
  De hindostanen hadden massaal op deze partij gestemd !!
  @ Jhon, die de zaken goed bij houdt uit de kranten archieven zou dit zeker weten. !!!


  Maak melding

 15. Goed zo Maisha,
  als de partner van de moordenaar de scholen kan bezoeken om boeken voor te lezen aan het jeugd,de toekomst van morgen, zonder dat de minister het erg vind,mag je de scholen bezoeken en je zegje doen
  Je hebt geen toestemming van de ezelachtige minister nodig ,want die gaat toch NEE,NO, zeggen.Afspreken met de school leiding en als zij je toestemming geven heb je de zegen van de minister niet nodig.Je gaat daar om leerlingen te inspireren en motiveren actief te in de politiek van Suriname , want Suriname is van ons allen en niet van de ndp alleen.We weten wat gaat volgen nu..de scholen zullen nu onderdruk gezet worden om jou de toegang te verbieden.Dit is een Win voor je.Dat bewijst hoe bang de ndp voor je is.
  Go Maisha go,hup,hup..


  Maak melding

 16. Dan zullen ook het moeten doortrekken: de STVS, de natonale tv zender en de SRS, de nationale radio zender, wordt toch ook gebruikt voor politieke doeleinden die gericht is op de huidige regerende politieke partij. Geen enkele andere partij mag daar zn zegje doen. Dat mag blijkbaar wel. Hoe zit het met de politieke campagnes van deze partij komt toch ook gedeeltelijk uit de staatskas.


  Maak melding

 17. @wazig, blijkbaar moet de schoolleiding nu ook toestemming gaan vragen als een melkboer op het schoolterrein komt om voor de kinderen melk uit te delen.😂


  Maak melding

 18. Alleen NDP ( coalitie) mag de scholen bezoeken. Zie agenda DNA:
  Overige activiteiten
  08-02-2019
  09:00 uur Rondleiding Kanaänschool

  04-02-2019
  09:00 uur Rondleiding Kangoeroeschool

  25-01-2019
  09:00 uur Rondleiding O.S Alkmaar

  18-01-2019
  09:00 uur Rondleiding L.D. Akselschool


  Maak melding

 19. Ik denk de orders komen uit China en niet van Lilian zelf. China heft het voor het zeggen in SU, one state one road, one Law de Chinese Law(wet). Binnenkort komen de chinesen met een kind per gezin, bijna allemaal steriliseren, minder kosten voor kinder bijslag. Meer mensen aan het werk bij de chinesen.
  alla dalla naar china


  Maak melding

 20. ddb en gang plegen een staatsgreep, (25 Februari 1980), vermoord mensen, (8 december 1982, Moiwana86moorden) laat mensen vermoorden, ze stelen gelden van Suriname/rs en stoppen het in hun eigen zakken ( oa, smeergelden Ballast Nedam voor de Suriname – en Coppenamebrug), voeren gewijzigde wet amenestie 2012 uit in de DNA, maken sranan skeer en leven als een God in Parijs. Ze hebben lak aan het arme en uitgemergelde Surinaamse Volk.

  Neus gaat van uit als Suriname een vreet naar pot is, kan ik het ook en gelijk heeft ze, alleen moet ze uitkijken voor types die in zwarte auto’s met geblindeerde ruiten rijden.

  Neks No Fout! Mek Din Kong, Me Wakti Din.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. @politiek KUIKEN :

  De Politieke PAARSE KIP, ZONDER KOP heeft

  Sranan met zijn WANBELEID, FAILLIET GEMAAKT !

  PS : Deze Paarse KIPPEN gaan binnenkort VISSEN uit

  CHINA IMPORTEREN, die in Onze Wateren zijn gevangen !!

  STOP A PAARSE SLAVERY INI SRANAN !


  Maak melding

 22. @a no mie.
  Thanks. DA 91 heeft het domme volk achter zich gekregen met leugens.
  Het zelfde gaat nu ook gebeuren bij Strei.
  Allemaal zakenvullers.

  Tjee


  Maak melding

 23. De NDP heeft dat zelf ook gedaan om jong Suriname een Fata morgana voor te spiegelen en ze voor te liegen.

  Nu NDP aangeeft dat politici geen scholen mogen bezoeken, geeft de NDP dus aan dat ze bang is om stemmen te verliezen bij jong Suriname.

  Behalve dat is het overduidelijk dat de NDP er alles aan doet om het heel moeilijk te maken voor de andere politieke partijen. De NDP probeert nu allerlei beperkingen op te leggen. Erg laf van de NDP.

  Voorlichting geven en het volk informeren is een democratisch recht !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.