donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP haalt geld op voor nabestaanden bootongeluk Suriname

VHP haalt geld op voor nabestaanden bootongeluk Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 feb – Begin januari 2019 had de VHP aangekondigd een landelijke actie op touw te zetten ter ondersteuning van de nabestaanden van het bootongeluk op de Coppenamerivier. Heel Suriname was diep geschokt door de tragedie waarbij levens te betreuren zijn. Het leed en verdriet in de samenleving was groot. Tragedies kunnen ongekend leed met zich meebrengen. 

Een schrale troost is dat de gevolgen daarvan enigszins kunnen worden opgevangen. Met dat gegeven in gedachten heeft de VHP, vanaf het nieuws van het drama bekend was, zich ingespannen alles te doen waartoe ze bij machte is voor deze groep Surinamers. De Oranjepartij heeft intern een inzamelingsactie gehouden. Daaruit zijn wat financiële middelen vrijgekomen. Deze gelden zijn woensdag 6 februari 2019 overhandigd aan de nabestaanden. 

VHP voorzitter Chan Santokhi gaf aan dat je met geld de levens niet kan terugkopen. Echter sprak hij de hoop uit dat de ontstane leegte maar meer nog de financiële ongemakken enigszins weggewerkt kunnen worden met deze geste. In totaal is een bedrag van ruim SRD 26.000 overhandigd aan de nabestaanden. Basja Taweroe was ter plaatse om namens kapitein Palmtak de geste te ontvangen meldt de VHP in een persbericht.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

24 REACTIES
 1. Hopelijk lees Santhoki ( of degenen die hem liefhebben) nog Waterkant.net…

  Er zijn nog steeds 15 maanen tot mei 2020! (Get rid of rats). Suc6


  Maak melding
 2. Mijn ouders hebben mij altijd geleerd om met alles tevreden te zijn. Niet het vele is goed maar het goede is veel. Een partij dat in de oppositie zit , maar bijna elke maand enkele sociale projecten uitvoert zouden wij eerder moeten bedanken dan te schofferen.


  Maak melding
 3. He Santhoki, je kunt doen wat je wilt, maar VHP en NF……… en Suriname, het gaat niet samen.
  Het gaat jullie niet helpen om een wit voetje te halen. NF en VHP zijn verantwoordelijk voor het tot stand komen corrupte netwerken bij juspol, advocaten, notarissen, rechtspraak etc.

  Mensen, houdt deze Santhoki goed in de gaten! Het wordt NIETS meer met deze partij.

  De hele familie en vriendengroep van Santhoki staat te popelen om weer bij de overheid van Suriname te stelen.

  Bouterse zal op lange termijn het allerbeste voor Suriname zijn, ook al wordt het wellicht straks een dictatuur.

  Alles behalve VHP en NF.


  Maak melding
 4. @Debby 7 februari 2019 at 08:03, top verwoord les in menselijkheid aan raysocialisatie,raysocialisatie, er is op alles een commentaar, maar die moet wel gegrond zijn, TOP DEBBY…™


  Maak melding
 5. @Resto 7 februari 2019 at 08:06, wo begin ka innie broekoe no, check out- als hij wint is Suriname gefilterd van criminelen/dieven-en moordenaars en assiocialen, the Sheriff is comming, zoek nu alvast dekking…. want wo ka………….


  Maak melding
 6. @resto natuurlijk jongen daarom houdt Suriname de handjes op. Bouterse is weer op de bedeltoer en heeft WEER bij India aangeklopt voor een lening. Het is een grof schandaal dat Suriname niet eens $15 miljoen op de balans heeft voor het realiseren van een waterpomp project en nog heb jij een te grote mond en vertrouwen in Bouterse. Welk Afrikaans land is bereid om Bouterse geld te lenen ? Vertel het mij en ik zwijg !


  Maak melding
 7. @Freddyyy 7 februari 2019 at 11:57 Deze actie valt onder de categorie “mosterd na de maaltijd “
  Ik zou zeggen wees menselijk dan de boel laten barsten, zolang jou soort manier van denken…….zo blijft zal Suriname nooit ontwikkelen, je bent blijven hangen ergens in het verleden met je slavernij trauma…….welke de hele samenleving van Suriname in een rouwe diepe put laat doen zinken………….


  Maak melding
 8. Leuk,de ndpers zo in paniek te zien hier.Al bij het horen van de namen Santokhi en VHP, en de ndpers zijn dol gedraaid.Relax ndpers,Santokhi heeft niet om hun stemmen gevraagd als dank.


  Maak melding
 9. Met een lawsi 26.000 srd kun je misschien wel enkele reddingsvesten kopen. Of iets goeds mee doen.
  Ik snap het wel, die sterk gekruldharigen zouden gelijk naar een bordeel gaan of naar een restaurant en het daar uitgeven. Daarom snappen ze niet welke andere dingen je met dat bedrag kunt doen.


  Maak melding
 10. De ndpers zijn gewend geraakt aan de miljarden aan geld die hun lijder bouta,de bedelaar van Suriname ,voor zijn bedelacties bijeen harkt voor zichzelf.
  Daarom dat ze zich suf lachen om het beetje geld dat wordt opgehaald onder de surinamers die het zelf niet zo goed hebben en met het weinige zelf moeten doen.
  De waarde van de srd gedaald dat hebben de surinamers aan bouta de crimineel te danken maar dat gaan de ndpers natuurlijk niet willen snappen.


  Maak melding
 11. Dat Suriname een wild west land is geworden, wordt wederom benadrukt.
  Heel veel sterkte familie leden, wie moet nu voor het gezin zorgen?
  We weten dat het land niet meer te redden is, er heerst geen beschaving meer in het land, moreel verval viert hoogtij, criminaliteit schrikbarend gestegen, er is een roofcultuur ontstaan.
  Het land is helaas niet meer te redden, de torenhoge schuldenlast is een hypotheek op de ongeboren kinderen.


  Maak melding
 12. De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) onder leiding van Chandrikaperkash Santokhi (CS) is goed bezig in heel Suriname, dorpen van Marrons (landbouwproductie en afzet) in het binnenland, nu bij de familie van Inheemsen van de bootincident bij de Coppenamerivier.

  De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) is heel goed bezig.

  Surinamers die in korjalen stappen en gaan varen op de rivieren/het water draagt u de veiligheidsvesten voor uw eigen veiligheid op het water.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. Een oppositie partij die al zoveel doet zonder gemeenschapsgeld , zonder op naam van de gemeenschap te lenen …
  zo een partij kan heel veel meer doen voor de gemeenschap wanneer hij niet meer in de oppositie zit maar gaat regeren.

  Dit is vooruitstrevend !


  Maak melding
 14. @rakram; Jou reactie op mijn bericht slaat nergens op , Je trekt de essentie geheel uit haar verband. Ken je mij misschien door te stellen jouw soort!!!!! heel kortzichtig . Als je geen nederlands begrijpt , hetgeen blijkt uit jou stijl van schriijven als een kind van de basisschool kan ik je niet helpen.
  Pak de dikke Vandale en lees wat bedoeld wordt met mosterd na de maaltijd.
  Voor het geval de dikke vandale je niks zegt ; het is een woordenboek.


  Maak melding
 15. Een goede geste van Meneer Santokhi, een goede daad in zo’n tragish ongeval. Maar er moet een daadwerkelijke oplossing komen voor dit tragish boot ongeluk die zoveel leed heeft veroorzaakt onder deze families. Overheid, Politici en VIDS moeten samen werken aan de oplossing van het transport probleem, dat deze mensen al jaren lang te kampen hebben. Uit dit ongeluk op de grote monding van de Coppename rivier blijkt dat deze mensen een efficiënte veerdienst nodig hebben tussen hun woongebied en de stad. zwemvesten is geen duurzame oplossing en is geen garantie voor veilig varen in een korjaal op de coppename rivier naar de stad. Hopelijk brengt dit tragisch ongeval een permanente oplossing voor onze inheemse kondreman, omtrent het vervoer van hun dorpen naar de stad en terug. Blessie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES