Politieagent in coma na aanrijding door automobilist in Suriname

29
Politieagent in coma na aanrijding door automobilist in Suriname
Waterkant Archieffoto: politie agenten in Suriname voeren verkeerscontrole uit.

PARAMARIBO, – Een politieagent in Suriname is dinsdagavond 5 februari zwaar gewond geraakt nadat hij door een auto werd aangereden op de Oost-West verbinding in het district Commewijne. Hij werd opgenomen in het Academisch Ziekenhuis met arm en been fracturen en raakte kort na zijn opname in coma. Dat heeft het Korps Politie Suriname (KPS) bekend gemaakt. Volgens Starnieuws reed de autobestuurder met een vrij hoge snelheid en zou de agent meters zijn meegesleurd met het voertuig.

De agent was samen met een collega bezig met een verkeerscontrole ter hoogte van kilometer 32 van de Oost-West verbinding. Rond 19.30u reed een 50-jarige autobestuurder, die kwam vanuit de richting Albina gaande in de richting Paramaribo, hem aan. De man verklaarde dat hij de agent, ondanks dat hij een oranje gekleurd fluorescerend vest aan had, niet op tijd zou hebben gezien.

De bestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Hangende het onderzoek is het rijbewijs van deze man, door de politie, in beslag genomen. Na verhoor is hij heen gezonden aldus de afdeling Public Relations van het KPS.

UPDATE: de agent genaamd Prewish Jodha is vanmorgen(donderdag 7 februari) overleden.


29 REACTIES

 1. Agent niet gezien. Was zeker zijn bril vergeten. Agent kreeg een ongewenste lift
  Als je met 150 km/p.uur over de weg scheurt moet je natuurlijk wel kijken waar je rijdt.


  Maak melding

 2. Hetzelfde is mij overkomen bij km 23 op de Oost West verbinding. Twee agenten waren ’s nacht met een verkeerscontrole bezig, een van hen stond midden op de weg met een flashlight te zwaaien. Als autobestuurder verwacht je dat niet op een slecht verlicht gedeelte van de weg. Slechts door krachtig te remmen heb ik de agent niet aangereden. Toen ik hem aangaf dat hij levensgevaarlijk bezig was, haalde hij nonchalant zijn schouders op. Voor hem was belangerijk om mij een boete te geven voor te hardrijden. Voor zijn pech, waar er een snelheidsbeperkingsbord (50) moest staan, ontbrak die, ik reed 90km/u. Het zal me niet verbazen als het dezelfde agenten zijn.


  Maak melding

 3. Elke lul weet dat het max snel in Su 70 km/h uur. Dat is alleen van toepassing op de highway en de indira ghandiweg en met name buiten de bebouwde kom. Op andere wegen namelijk binnen de bebouwde kom en 30 km/h en anders waar duidelijk middels borden zijn aangegeven 50 km/h.


  Maak melding

 4. @ Freeway; binnen de bebouwde kom max 40 (Su kent geen 30 km zones -zoals erf en schoolzones).

  ….ver… ver. VER buiten de bebouwde kom max 80 km/p.u…. maar je zal maar weer net in de buurt van n stam zitten is t weer max 40 😎


  Maak melding

 5. Flordelyn Pejana, ongeacht de plaatselijke situatie moet men zich aan de max toegestane snelheid houden vooral als het zicht slecht us. Je nam behoorlijke risico’s door zo hard te rijden. Ik wil niet zo ver gaan als @ raysocialisatie door jou op te sluiten maar wil het bij deze waarschuwing laten. Wees ook in het verkeer een heer werd mij lang geleden geleerd. Waarom ben je dat niet ?


  Maak melding

 6. Als hij niet hard gereden had, dan had de bestuurder misschien de agent wel gezien en als hij 50 km/per uur had gereden dan was de agent minder ernstig aan toe, gewoon opsluiten, dood door schuld, als de agent niet uit coma zal ontwaken dan ben je als ware dood. Begrijp de agent ook niet waarom hij op de weg is blijven staan terwijl hij toch de auto aan zag komen met hogesnelheid.
  Zal voor hem bidden dat de agent beter wordt.
  jhonny- groeten


  Maak melding

 7. Je kan een gat in de grond bidden je kan net zo lang bidden totdat je baard aangroeit tot 3 meter je kan bidden totdat de knieschijven versleten zijn, al dat gebed helpt geen moer en is alleen bedacht om mensen voor de gek te houden. Mensen willen graag voor de gek worden gehouden. En als jouw gebed zo goed is waarom bid je niet om jouw problemen die jij in Nederland hebt op te lossen ? Je kletst weer als een loopse juffrouw meneer Johnny, de Hindoestaanse muzelman .


  Maak melding

 8. Ja ja, ze doen aan verkeerscontrole, neks no fout, maar hallo jongens kom op man alvorens je aan verkeerscontrole gaat doen en werken, zorg dan er voor dat overal in heel suriname alle openbare wegen verkeersborden en verkeersregels duidelijk aangeven zijn zowel op de wegen die verkeers tekens en aanwijzingen. Ik zie bijna nergens in suriname verkeers borden met de toegestane snelheden. Amper zie je dat. En als je dat zie dan staat die achter een groot stuk bos, struikgewas, dan zie je dat pas als je dat bord voorbij bent gereden
  Ze moeten leren om verkeerscontrole uit te voeren. Doe dat dan door meters vam de voren aan te geven met een waarschuwing bord dat je nadert een weg waar er gecontroleerd wordt. Geef aam vam te voren om de snel heid aan te passen . Net als in Nederland als er file word onstaan om aanrijdingen te voorkomen. Ze kunnen in Nederland voorbeelden zien om video beelden bekijken. Plaats genoeg pionen en wegversperring.


  Maak melding

 9. De eenvoudigste technische hulpmiddelen om het verkeer te regelen als stoplichten zijn vaak buitengebruik gesteld of werken niet. Het gebruik van zebra paden weet men niet en steekt men kriskras de straten over, op de rotonde richting centrum is men het overzicht kwijt dan stel ik jou de vraag wat het nut is om verkeersborden aan te brengen als mensen daar toch geen aandacht aan willen geven ?


  Maak melding

 10. Weer zo´n baviaan uit Mongo Tapu zeker, dacht dat ie op een pingo rijdt !
  Een kilometer eerder een mobiele knipper lichten bord plaatsen helpt ook.
  Zie het voorstel van @ Swieti Sranang Njang 2018, maar ja straks hoor je
  weer het volgende, als je ze raad geeft. ” Yu denki dat yu dé na Holland ´.
  Want zo achterlijk zijn ze wel in Su, dat krijg ik ook te horen van mijn eigen familie.
  Eigenlijk moeten ze alle auto´s in Su voorzien zijn van snelheid begrenzer ( Standaard )

  @ Baba Sai

  Een ieder mag zijn / haar mening geven naar zijn/haar vermogen en denkwijze.
  het is niet leuk om een andere die een andere gedachte heeft te beledigen.
  Hoe zou je het vinden om beledigt te worden, als je een mening hebt die een ander niet leuk vindt ??? Dinkie a tori, als die man wil bidden voor de agent is zijn goed recht, dat moet geen probleem zijn voor niemand !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. @ Bab Sai,
  Misschien zal bidden tot de vele Idiase Goden, lijkend op een olifant,een aap etc. wel !Of een bad inde Gaga rivier met lijken die allemaal daar drijven !!!
  Of tot de God vav Hoogie, Anna!!!
  Sari torie voor de politie agent en zijn familie !!
  Gelijk beslag leggen op alles wat van de chauffeur is;de auto verbeurd verklaren !!!


  Maak melding

 12. Je medemens voor baviaan uit Mongu Tapoe uitmaken (was het wel een boslandcreool ?) getuigt niet van respect. Iedereen mag een mening hebben en die vrijuit ventileren ook jij. Mag ik dan op mijn beurt ook het recht hebben om kritisch te zijn op de vrijheid van meningsuiting ?


  Maak melding

 13. @ Baba Sai
  Daar heb je gelijk in, maar aan iemand geloofs overtuiging, valt niet te tornen.
  Een ieder mag wie of wat aanbidden, het is zijn /haar eigen dunk !
  Ik liet me even gaan zonder na te denken, dus bij deze ben ik je erkentelijk dat je me even terecht
  wijst. Ik persoonlijk heb respect voor alle mensen, met het geloof wat ze belijden !
  Ieder voor zelf en God voor ons allen zeg ik altijd, van mijn wijlen Pa geleerd.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Moro drempel dape moro bun en dan kan poti kaulo lampu pe pasi dungru. Yu sabi fa fokop fu rij so dungru dan ook wan kaulo bocht de. Kaulo EBS no man poti faya dape.


  Maak melding

 15. Wie ook wie, gewoon eerlijk zijn, gaat in de avonduren stoppen voor iemand die midden op de weg staat op zo een weg,, evengoed, gebeurt wel vaker, zijn het rovers


  Maak melding

 16. @Furdon ik was niet bekend met het overlijden van de agent. Dank voor deze trieste update en sterkte aan nabestaanden en collega’s van het Korps. Zwartmans geen probleem ben blij dat je eerlijk bent.


  Maak melding

 17. Iedereen mag natuurlijk zijn zegje doen, maar dat bepaalde mensen zich hier zo uiten ??? Het is toevallig wel een verre neefje van mij, hoe hard het ook is, we moeten eerlijk blijven in het leven, hij was fout, hij heeft een fout gemaakt tijdens deze controle, ik kan ook nu zeggen: dat die heer opgesloten moet worden etc etc, maar ik moet eerlijk blijven. Als iemand in deze mn neefje, beter zn werk had gedaan en niet zo maar midden op de weg had gestaan was dit niet gebeurt, ik weet wie het heeft gedaan ( bevolkingsgroep) maar dat hou ik in het midden, straks krijgt dit gesprek een hele andere wending, zwart geel, groen etc we zijn allemaal dezelfde aardbewoners met allemaal een eigen denken ( gelukkig maar, anders zou het ook zo saai zijn 😂). 🙏🙏 Furdon


  Maak melding

 18. 07 Feb, 09:15

  loading foto
  previous next

  De politieman Prewesh Jodha, die dinsdagavond was aangereden tijdens de uitoefening van zijn werk in Commewijne, heeft het leven gelaten in het ziekenhuis. Hij was in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis en was in coma geraakt. Het slachtoffer is niet meer bijgekomen.

  Hij werd aangereden door een auto op de Oost-West verbinding in het district Commewijne, ter hoogte van kilometer 32. Jodha was samen met een collega bezig met een verkeerscontrole, toen hij werd aangereden en meters meegesleurd.

  De politie Public Relations meldde dat de politieambtenaar een oranje gekleurde fluorescerende vest aan had. De autobestuurder (50) verklaarde dat hij de agent niet op tijd had gezien. De man is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Na verhoor is de autobestuurder heengezonden. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.


  Maak melding

 19. @A-No-Mie,

  Als jij niet wil bidden, dan bidt je toch niet? Niemand stopt toch een bamboestok in je hol om te gaan bidden? Of heeft iemand dat bij jou geprobeerd? Of een ander ding ipv een bamboestok?
  Als mensen een op een aap lijkend God willen aanbidden, dan is dat toch hun zaak? Dat in jouw cultuur nooit een aap is geweest die kon praten en heldendaden kon verrichten is toch jouw tekortkoming, jouw armoede?
  Aapan gaar ke goe doesar pe na lagaaw.


  Maak melding

 20. In Suriname zijn ze niet veilig bezig. Als ze iets aan de weg repareren, dan plaatsen ze een bord slechts 100 meter voor die plek en niet al vanaf 500 – 1000 meter. Als je een beetje te hard rijdt, dan ram je iemand gewoon aan of val je met auto en al in een gat of zoiets.
  In zowat alle ontwikkelingslanden is veiligheid heel slecht geregeld. Suriname is geen uitzondering.


  Maak melding

 21. Baba Sai hadden we niet afgesproken dat jij met jou probleem niet zou lastig vallen en ik zou niet met mij probleem hier lastig vallen waarom ben je zo hardleers Baba Sai? En als ik wil bidden dan bid ik gewoon en als jij niet geloofd in een gebed dat tot genezing leid, dan moet jij vooral daar in geloven.
  groeten jhonny


  Maak melding

 22. Wauw, er is dus iemand die durft te reageren met het feit dat hij te hard reed en dat ALLEEN anderen op de weg gevaarlijk bezig waren. Er zullen meer zijn die zo dom denken, helaas reageert het gros van die personen niet. Net zoals Pejana die we nu niet meer horen….
  En het is niet van: jij deed gevaarlijk, ik deed gevaarlijk. 1 om 1. Nee dat gaat niet op bij een ongeval!!

  Het is dus wel, zo te zien, dom om midden op de weg te gaan staan om te denken dat diegene stopt. WANT je bent politie. Als de dader strontje lazerus was geweest wat dan? Ik bedoel, je kan het niet navertellen!
  Eigen veiligheid gaat voor!!
  Bij agenten in Holland dacht ik vroeger vaak, dat ze dachten dat het pak een superman pak was, dat ze ook echte krachten gaf. Ik vertelde ze dat ze nog steeds dezelfde sukkels waren, alleen met een politiepak aan.
  Dus ga niet midden op de highway staan aub, ook niet als agent!

  RIP


  Maak melding

 23. @Johnny mij gaat het niet om bidden want daarover heb ik niets te zeggen. Iedereen mag bidden tot zijn god of goden alleen heb ik moeite met al die gebeden die nooit tot iets hebben geleid. De een vindt zijn god in een beeld, de ander in een kruis en anderen aanbidden hun god richting het oosten. Ook zijn er mensen die hun god in een fles whiskey vinden nou en ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.