Politieagent die in coma lag overleden na aanrijding in Suriname

27
Politieagent die in coma lag overleden na aanrijding in Suriname
Foto: Korps Politie Suriname

PARAMARIBO, 7 feb – De aspirant agent van politie Prewish Jodha, die dinsdag door een auto werd aangereden en in coma lag, is vanmorgen donderdag 7 februari overleden in het ziekenhuis. Op dinsdagavond 5 februari werd Jodha door een autobestuurder op de Oost-West verbinding in het district Commewijne aangereden terwijl hij bezig was met verkeerscontrole.

De overleden politieman was ter hoogte van kilometer 32 samen met een collega bezig met een verkeerscontrole. Daarbij gaf hij een stopteken aan een 50-jarige automobilist die 70 km per uur reed. Hoewel Jodha een oranje fluoriserend vest aanhad, zou de automobilist hem niet gezien hebben en heeft hij niet tijdig kunnen afremmen.

De automobilist reed de agent aan waarbij hij enkele meters de lucht invloog en vervolgens op de berm langs de weg neerkwam. De auto stopte 64 meter verder van de plek van het ongeluk. Door de klap liep de politieagent een arm- en beenfractuur op en was niet aanspreekbaar. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd alwaar hij in een coma terecht kwam. Vanochtend gaf hij de geest.

Agent Prewish Jodha is de negende verkeersdode voor dit jaar.


27 REACTIES

 1. Alweer een verkeersdode. Sterkte aan de familie.
  ’s Nachts controleren, op onbelichte wegen, kan gevaarlijk zijn. Ze moeten wel voor verlichting zorgen bij die controleposten.


  Maak melding

 2. @bhaai, is een neefje van mij, niet zomaar wat zeggen, ik ben realistish en eerlijk, die bestuurder heeft hard gereden, daar moet hij voor beboet worden, maar ik noem hm geen moordenaar, Prewish heeft een fout gemaakt om op de weg te gaan staan terwijl hij has moet beseffen dat de omstandigheden gevaarlijk waren, donker, geen straatverlichting en op afstand kan je niet de snelheid inschatten, tweede punt hebben wij ook als familie tegenover elkaar gezegd, wie in godsnaam gaat nu stoppen op zo een verlaten donkere weg met als gevolg dat je beroofd wordt. De veiligheid in Suriname is gewoon zoek en dan ga je zulke situatie’s krijgen, ja ik ben boos, kwaad wat ons is overkomen maar we blijven eerlijk. RIP PREWISH 🙏


  Maak melding

 3. Beste familie sterke met uw mooie jongen.
  Ik ben een paar maanden geleden naar OW geweest om aan te geven dat er als een gek wordt gereden in de straat bij ons plus straten zijn de asfalt kapot en vroeg aan OW of hun geen drempel kan plaatsen. De medewerker van OW gaf aan dat wij geen middelen hebben om extra werkzaamheden uit te voeren.
  Beste mensen dit is NDP regering voor de veiligheid van Surinamers heeft men geen middelen


  Maak melding

 4. Het wordt alleen maar ERGER ERGER ERGER ERGER ERGER ERGER ERGER ERGER ERGER ERGER en nog eens ERGER in Suriname.

  Het land is één hopeloze situatie


  Maak melding

 5. Is deze bestuurder nog steeds niet opgebracht door de politie?
  Is men bang voor “Tigri Barba” en kornuiten??
  Waarop wacht de politie nog?
  Wie vergoed de befrafenis en medische kosrten??


  Maak melding

 6. Ai baja: Eindelijk heeft “Lieve Hugo Blanker” iets toch kunnen bereiken voor de gepensioneerden van Adek,Planbureau,Cebuma etc .!!
  De gepensioneerden kijken vol verwachting uit naar hun “buide” op het eind van de maand !!!
  Hopelijk is het geen “”kajana Gramang” !!
  Waarschuwing aan alle gepensioneerden(oudjes):passen jullie op: de “inbrekers,roofmoordenaars” zijn op de loer;vooral oudjes zijn hun doelwit ! Via hun mobiel geven ze door welke gepensioneerden de banken hebben bezocht of met welke taxi ze waar na toe zijn gegaan !!
  Waakzaamheid is geboden !! Als het waar is wat “Lieve Hugo ” vertelt, dan is het goed nieuws voor
  de gepensioneerden !!
  Waarom zegt de direkteur Mieskien van Pensioenfonds niets hierover ??


  Maak melding

 7. Even iets tegen de slimme Journalist : agent is niet overleden n.a.v. een aanrijding, hij stond op de weg voor zijn werk. Men spreekt van een aanrijding indien 2 auto´s frontaal in botsing is !
  Deze agen is gewoon dood gereden en niet anders, ik ga gewoon met @ Furdons mening mee omdat ik de lokale situatie net ken. Nou hoop ik maar dat de Sur : Staat de crematie de crematie zal verzorgen en dat hij met Ceremonie gecremeerd zal worden. Hij is in de bazen tijd aangereden
  dus dat lijkt me heel billijk. Prewish rust zacht en voor de nabestaanden heel veel sterkte in deze droevige dagen.

  @ Atheist

  We hebben over een aangereden agent die dood, is en jij over pensioenen. Vindt je het niet beetje raar ????? Niet boos worden het is maar een vraag !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. R.I.P. agent Jodha. God hebben jou ziel. Familie sterkte met dit groot verlies.
  Hij verdiende zijn brod op een eerlijke manier. Het is een feit dat deze bestuurder te hard heeft gereden. De duivel kruipt achter het stuur om slachtoffers te maken. Deze autobestuurder kan mij niet zeggen dat hij de agent niet heeft gezien. Zelfs in het donker zie je een gele hesjes, oranje is nog opvallender. Dit moet goed onderzocht worden door de politie door de situatie na te bootsen. Deze autobestuurder kan met zijn verhaal niet wegkomen.Hij had toch zijn auto lichten aan?? Of niet soms?? Hij heeft gewoon te hard gereden. Rijbewijs invorderen en de cel in voor 15 jaar. In deze jungle book die Suriname heet, wordt het met de dag erger in het verkeer. Kruipen zij achter de stuur van een auto, komen de onzichtbare duivelshoren naar boven en hun ogen zitten vol met bloed. Dit is heel erg wat er gebeurd is. Deze autobestuurder moet zeker de crematiekosten aan de familie betalen. Sarie Torie.


  Maak melding

 9. RIP Beste jongeman. En sterkte aan z’n nabestaanden.

  Tijd voor verandering in de wet, iedereen die in Suriname een aanrijding veroorzaakt, moet hem/haar zijn leven lang betalen aan de slachtoffer en of hun nabestaanden. Anders alle bezittingen van de veroorzaker in beslag nemen, al komen ze op straat te leven. Want die kaolo surinamers spelen met andermans levens, geldt ook voor al die kaolo criminelen en dieven!


  Maak melding

 10. “Hoewel Jodha een oranje fluoriserend vest aanhad,” Uitrusting is onvoldoende .Weleens een verkeerscontrole in Nederland meegemaakt? Kijk eens naar de uitrusting van de agent in het donker op de autowegr.De overheid schiet hierin te kort.Door de agenten zo de straat op te sturen in het donker. Dit is dan het risico die je loopt om doodgereden te worden. Jammer.Hoop dat ze hiervan leren en de agenten beter gaat uitrusten en opleiden.
  “Geen geld”: Dan maar minder Prado’s aanschaffen voor de hoge heren .


  Maak melding

 11. @ J.Zwartmans,
  Alles wat de klok slaat is ellende,roofmoord,doodslag en “leningen” !!, in Suriname !
  Voor de oudjes de”gepensioneerden” die al de tijd achtergesteld waren ,is eindelijk
  een positieve ontwikkeling op komst.
  Dus dacht ik:”laat mij dat ook “suriname-kundig” maken !!
  DNA-leden zijn nooit opgekomen voor deze groep personen !!


  Maak melding

 12. Furdon, jij die het meeste recht van spreken hebt, bent de enige die zonder wrok je mening geeft. Ik ben trots op je dat jij ondanks jouw verdriet menselijk en fatsoenlijk blijft. Gecondoleerd en veel sterkte en kracht toegewenst, ook voor de andere nabestaanden. Het recht zal zegevieren, zoals het hoort💐


  Maak melding

 13. Atheïst,
  Ben je dronken of gek?
  Lulverhaal over pensioen, terwijl het hier om een dodelijke ongeval gaat.
  Echt gestoord ben je.

  Nabestaanden sterkte, maar ook de dader die nu hoogwaarschijnlijk zwaar getraumatiseerd is.

  De heer Jodha, rust in vrede brada.


  Maak melding

 14. Vanochtend gaf hij de geest.Dit schrijft media site Waterkant.
  Kan misschien Waterkant in het vervolg een andere terminologie gebruiken, dat het woord ” gaf hij de geest,” het zou beschaafder zijn als Waterkant uitdrukt in de zin van, “Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd alwaar hij in een coma terecht kwam.” Vanochtend is hij komen te overlijden” Dan zo,n denigrerend uitspraak als,Vanochtend gaf hij de geest. Zo goedkoop uitgedrukt…..graag in het vervolg rekening te houden dat velen deze uitdrukking niet op prijs stellen….HIJ IS KOMEN TE OVERLIJDEN” en niet GAF HIJ DE GEEST, LEEFT IEMAND OF GEEST IEMAND……GRAAG UITLEG…..


  Maak melding

 15. @Waterkant nieuws site.
  Vanochtend gaf hij de geest.Dit schrijft media site Waterkant.
  Kan misschien Waterkant in het vervolg een andere terminologie gebruiken, dat het woord ” gaf hij de geest,” het zou beschaafder zijn als Waterkant uitdrukt in de zin van, “Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd alwaar hij in een coma terecht kwam.” Vanochtend is hij komen te overlijden” Dan zo,n denigrerend uitspraak als,Vanochtend gaf hij de geest. Zo goedkoop uitgedrukt…..graag in het vervolg rekening te houden dat velen deze uitdrukking niet op prijs stellen….HIJ IS KOMEN TE OVERLIJDEN” en niet GAF HIJ DE GEEST, LEEFT IEMAND OF GEEST IEMAND……GRAAG UITLEG…


  Maak melding

 16. @ rakram

  Dat heb je goed geformuleerd, dat schijnt in Su gebruikelijk te zijn. Of te wel in het Surinaams vertaald : a mang harie a dang, triest respectloos vind ik dit !!!!

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 17. Het is een schande dat in Suriname zo veel ongelukken gebeuren.Hoe dat kan zonder rijbewijs dronken,
  achter het stuur kruipen.Gelukkig zijn er ook Surinamers die zich aan de regels houden niet drinken.
  leo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.