‘Politie Suriname krijgt 200 politievoertuigen van China’

52
'Politie Suriname krijgt 200 politievoertuigen van China'
Waterkant Archieffoto (c) In 2012 kreeg het Korps Politie Suriname ook een flink aantal nieuwe voertuigen. Toen van het merk Isuzu Dmax zoals op deze foto te zien is.

PARAMARIBO, 7 feb – Suriname krijgt binnenkort 200 politievoertuigen van de Volksrepubliek China om repressief te kunnen optreden. Dat meldt de Surinaamse krant Dagblad Suriname. China zou hoge eisen stellen aan de veiligheid van Chinese belangen en onderdanen in Suriname en daar zouden deze voertuigen aan kunnen bijdragen. Om welk type voertuigen en welk merk het gaat is niet bekend.

China is ook druk bezig om het Suriname Safe City Project verder te ontwikkelen. Dit moet ervoor zorgen dat er 1 maal 24 uur per dag bewegingen in Paramaribo gevolgd kunnen worden. Naar zeggen van vicepresident Adhin zullen als Paramaribo voldoende voorzien is van deze vorm van beveiliging, andere districten volgen. Wanica en Marowijne werden bij naam genoemd.

Verder heeft China ook geëist dat er zwaardere straffen worden opgelegd aan criminelen in Suriname.

UPDATE: volgens een post eind vorig jaar van autofabrikant SsangYong zal de Musso geleverd worden aan de politie in Suriname:

SsangYong is een Koreaanse autoproducent en merk. Het geniet voornamelijk bekendheid als autofabrikant van 4WD-SUV’s en terreinauto’s. In november 2010 werd bekend dat het Indiase autobedrijf Mahindra & Mahindra een meerderheidsbelang van 70% in SsangYong Motor kocht. In 2015 werden zo’n 150.000 voertuigen verkocht, waarvan een derde buiten Zuid-Korea.


52 REACTIES

 1. Tot in China is bekend geworden dat de criminaliteit op een bakba manier wordt aangepakt in Su……een schande voor Su…..en een heel duidelijk signaal van China!!


  Maak melding

 2. En dan bij staat er dat China eist van Suriname dat ze harder straffen wie is China om dat logwel te (EISEN) van Suriname alsof Suriname al van hun is.


  Maak melding

 3. Men bekritiseert de eisen van China om criminelen zwaarder te straffen. Men dient zich eerst af te vragen waarom een land dit eist. Bekend is dat vooral Chinese ondernemers het slachtoffer van criminaliteit worden en dat zij te lijden hebben aan crimineel wangedrag. Daarom is het meer dan terecht dat China zijn onderdanen in Suriname beschermt. Daarnaast kan China deze eis stellen omdat wij een regering en leider hebben die onderontwikkeld zijn. Die hun handen ophouden om te bedelen en zo eigen zakken te vullen. Deze regering kan het land niet vooruit brengen en de president hoopt dat China zijn invloed kan gebruiken om het stemgedrag te beïnvloeden.


  Maak melding

 4. Dit is geweldig nieuws. Op alle cruciale straten camara toezicht om de pakkans te maximaliseren.
  Ook het toelaten van prive wapen bezit. Kogels zijn sneller en krachtiger dus zullen de djoekas wel tien keer nadenken eer zij to roof/moord overgaan.


  Maak melding

 5. In ruil voor 50 hectare grond en crimineel zwaarder straffen, op zich geen verkeerd idee. Het efficiënt inzetten van die voertuigen daar moet men aanwerken en niet de voertuigen als privé doeleinden , soms worden de politie voertuigen dag en nacht geparkeerd op een privé inrit. Gebruik maken van de Veiligheidscamera’s en ook camera’s met gezichtsherkenning van criminelen zou echt een mus wezen, zeker v.w.b. Efficiëntie , effectiviteit en brandstof verbruik. Gefeliciteerd !


  Maak melding

 6. Suriname is van Nederland, Suriname is van Amerika, Suriname is van China, Suriname is van India, Suriname is van Frankrijk en Suriname is van Rusland.

  Wanneer wordt Suriname vd Surinamers? Alle Surinaamse belangen, grondstoffen zijn door zeer slechte politici verkwanseld aan buitenlandse mogendheden, het land is volledig afhankelijk van buitenlandse aalmoezen in haar bestaan!


  Maak melding

 7. Dus zal killer en coke snuiver ali. baba Desi Bouterse de trawlers niet meer kunnen weigeren. Dus alle hout gaat richting en binnenkort ook alles vis


  Maak melding

 8. Voor een land dat volledig in haar ontwikkeling afhankelijk is van buitenlandse mogendheden is het vreemd dat er nooit verzoeken zijn neergelegd voor nieuwe cellenhuizen/gevangenissen want de huidige gevangenissen zijn inmiddels prehistorisch oud.

  Hoogste tijd om deze blunder met spoed op te gaan pakken want moderne cellenhuizen/gevangenissen waar zeer moeilijk uit ontsnapt kan worden is een must in de cirkel voor een veilig Suriname.


  Maak melding

 9. Zie je het al voor je dat Nederland zegt, Suriname moet criminelen strenger
  straffen. Dan was heel Paramaribo en de regering ontploft.


  Maak melding

 10. Zwaardere straffen?????. Doodstraf! Doodslaan, kapot schieten, uitroeien!
  Het roversvolk pleegt meer overvallen sinds Brunswijk ze beschermd!
  Ze komen toch snel vrij of de politie doet alsof zij niet weten wie de dader is.

  Ik vind het functioneren van politie en justitie in Suriname erg laag. Dikwijls heb ik zaken gevolgd en dacht dat de politie de ware toedracht tot moord etc makkelijk in staat was te achterhalen.

  Het is te gevaarlijk om je neus in dit soort zaken in Suriname te steken, want mens wil nooit te waarheid naar buiten brengen omdat corruptie de overhand heeft. De crimineel met geld bepaald de wetten in Suriname.

  Overigens heeft dit NIETS te maken met regering Bouterse.

  Alles is ontstaan in 1992, de hele rechtstaat in Suriname is omver geworpen doordat Suriname toen gewoon heeft toegestaan dat de gevallen rechter Frank Truideman toch door kon als advocaat in Suriname. Mensen kunnen jullie zich voorstellen dat een ex rechter sinds 1992 als advocaat zaken voor het individu doet in Suriname. Hoe wil je dan een land en de rechtspraak draaiend houden?????.

  En ja ….wie liet het allemaal toe?
  NF VHP. Deze schoften lieten deze gevallen rechter, nu als advocaat dat niets anders dan een lid van het roversvolk in Suriname is, gewoon zijn gang gaan.

  Allemaal sterkte in Suriname


  Maak melding

 11. INDIA is bereid zijn Marine/Luchtmacht en kernwapens in te zetten waar ter wereld dan ook, indien hun gelievde onderdanen bedreigd en uitgemoord worden……Ja mang, niet alleen China beschermd zijn onderdanen, India eveneens……………..


  Maak melding

 12. China geeft politieauto’s zodat de politie “repressief” = onderdrukkend, kan optreden.
  China installeert een surveillancesysteem zodat Surinamers 24 uur, 7 dagen per week, gecontroleerd kunnen worden.
  China beveelt de Surinaamse rechters dat ze strenger moeten gaan straffen.

  Het gaat de goede kant uit, de Surinamers worden gedisciplineerd. De Nederlands is dat nooit gelukt, de Chinezen weten wel hoe je Surinamers moet aanpakken. De zweep komt weer terug. De Chinese investeringen moeten beschermd worden en rendabel worden.

  @ Patriot: Wie niet met geld om kan gaan en schulden maakt is zijn vrijheid kwijt. Suriname was helemaal niet afhankelijk van buitenlandse mogendheden voor haar ontwikkeling. Men had gewoon de bestaande bronnen verder moeten ontwikkelen in plaats ze te verwaarlozen, zoals landbouw, bosbouw, visserij, en houtverwerking. Mijnbouw en goudwinning had men ook in eigen beheer kunnen doen in plaats het aan anderen over te laten en zelf met een fooi genoegen te nemen. Maar gelukkig, de Nederlanders zijn weg!


  Maak melding

 13. Bouta onderschat China niet , niets is gratis . Voordat je denk is SURINAME een deel van China . de netwerk die zogenaamd gratis is , wordt door de Chinezen gebruikt om SUR te bespioneren . Dus Bouta je bent gewaarschuwt


  Maak melding

 14. Nou China ga maar eerst zelf leren hoe jullie de mensen rechten moet recht respecteren. Als andere landen China zegt om iets te doen wordt geen gehoor aan gegeven, namelijk mensen rechten respecteren. de chinezen zullen zeker wat voor terug willen hebben van alle geschenk die China doet. Is goed wat China zegt, maar men moet ook naar zichzelf kijken.
  jhonny- groeten


  Maak melding

 15. Hahaha Suriname wil niks met Nederland te maken hebben. Welnu ze laten zich onder Chinees juk vallen. Dag Surinamers hoezo onafhankelijk en vrij zijn. Jullie zijn verkocht en China rooft Suriname leeg. Denk nog ff aan de vistrailers. Denk aan het hout voor export. Totale ontbossing met overstromingen en stormen tot gevolg. Slapen jullie nou echt.


  Maak melding

 16. Het is goed dat het wagenpark van de politie uitgebreid wordt. Die extra 200 honderd voertuigen zullen heus niet alleen voor de Chinese gemeenschap bestemd zijn. Ook dat Safe City project is niet alleen bestemd voor de Chinese gemeenschap. Dus we moeten China dankbaar zijn dat zij aan de belangen van haar burgers denkt waardoor de belangen van de rest van het Surinaamse volk ook gedekt worden. In dit specifieke geval, criminaliteitsbestrijding en preventie. Win win situatie noem ik dat. Zwaardere straffen eisen is een ander geval. Dat zijn zaken die binnen de DNA besproken moeten worden. Het lijkt mij dat het met gemak de DNA toets passeert. Maar dat weet China heus wel.


  Maak melding

 17. Laten wij eerlijk zijn en de situatie in ons landje kijken.Het is alom bekend dat er veel werkmateriaal ontbreekt bij de politie en brandweer om naar behoren te functioneren. China is niet verplicht om Suriname te helpen. Wat China doet is dat zij gezien hebben dat de werkomstandigheden van het korps erbarmelijk zijn en dit is al jaren zo. China is een groot land en ontwikkeld zich in een rap tempo. Gezien wij allemaal weten, dat Suriname met rassen schreden achteruit gaat biedt China een helpende hand door 200 politie auto’s beschikbaar te stellen. Zij doen tenminste iets voor ons land.
  Wat doet deze regering?? De ene belofte na de andere die niet waar gemaakt kan worden. Dagelijkse corruptie en criminele activiteiten, Dat de politie hulp nodig heeft kunnen wij niet ontkennen. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat China iets voor Suriname doet uit eigen belang. Chinezen zijn hardwerkende mensen en erg vooruitstrevend. De toeristen komen en zien dat er heel veel schort aan de hele economie in ons en dat veel dingen verkeerd worden aangepakt of nog erger noodzakelijke dingen worden onder de tafel geschoven. Het is dus noodzakelijk dat er voor vervoer wordt gezorgd om de criminaliteit hard aan te pakken. Bij elke nood oproep hoort de politie goed vervoer te hebben om snel ter plaatse te zijn, want met een ezelskar of fiets als vervoer redden zij het niet. De Chinezen doen iets goeds terug voor de gemeenschap, dat wat hard nodig is en dat is de criminaliteit aanpakken.Heeft deze regering er aan gedacht om te zorgen voor vervoer no no no. Laten wij ze tenminste dankbaar zijn omtrent dit gebaar.


  Maak melding

 18. Prima inzet van China!
  Ik zou een een stap verder willen gaan en vergunning geven aan China om een eigen security bedrijf op te zetten. Ik denk dat ze veel effectiever zullen zijn dan die hele politie korps van Suriname.


  Maak melding

 19. Ze hebben straks straks straks wel surveillance auto’s en China gaat ook voor het brandstof betalen is mooi en waar. Maar belangrijk is ook dat de auto’s regelmatig dienen te worden onderhouden. Maar daartoe zijn ze niet in staat. Geen goed opgeleide personeel, geen knowhow en ook niet de juiste gereedschappen.
  Na een jaar is het weer voorbij, staan al de auto’s in de garage te wachten op een service beurt.


  Maak melding

 20. Ziet niemand het politieke spel. Het gaat China om de visgebied voor de Surinaamse kust.
  Zelfs Stevie Wonder ziet dat. Nu de visvergunningen nog niet in orde zijn/ of weerstand van
  de vissers, wordt het charme offensief weer verder opgevoerd. Ook wordt het weigeren van
  de vergunningen weer moeilijker als Suriname de 200 auto’s accepteert. Dit is het politieke spel,
  in deze wereld is niks voor niks, alleen je moet het spel doorzien.


  Maak melding

 21. De ene hand was de andere, nu is het de beurt van China straks gaan ze ons uitkleden !
  Geeft niet, Su is toch warm en beginnen jullie het Chinese taal te leren.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 22. @rakram
  Ook een oranje racist. Wat heeft india te maken met de gift van 200 voertuigen. De oranje apen zorgen ervoor dat er in ons land haat en nijd in leven gehouden worden, waar jij een van die hindoe apen van bent.
  Het zou fijn zijn om met positieve reacties zaken te ondersteunen en niet altijd haat te verkondigen.
  Altijd dat gekloot van hindoestanen tegenover de ndp. Jij vergeet dat een enorm aantal hindoestanen op de ndp hebben gestemd bij de laatste verkiezing.
  Dus ophouden met je racistische gedonder.
  tjee


  Maak melding

 23. Het is toch de surs eigen beleid en schuld dat zij op deze manier hun eigen land aan het vernietigen zijn. Dan kun je moeilijk anderen de schuld geven.

  De kiezers moeten nu bij zichzelf te rade gaan, wat nu te doen. Straks bij de parlementsverkiezingen op de juiste politieke partij stemmen. Anders graven jullie je eigen graf.


  Maak melding

 24. hoe dan “Chinese onderdanen” beschermen !!!
  Dus de Chinesen zijn onderdanen van China en van Suriname (dus 2-paspoorten;dubbele nationalitiet).
  Met een buitenlandse nationaliteit krijgen ze “gronden van de Regering” terwijl Sur-Ned dat niet kunnen/mogen krijgen !!
  Dus het is een waarheid als een koe dat Suriname al een provincie is van CHINA !!!
  Misschien wordt Suriname een “varkens-exporterende-provencie van China” !!!


  Maak melding

 25. En zo vordert de volledige overname / de inname van Suriname gestaag. De kolonie van China heet nu al CHININAME. Zie daar het Chinese paard van Troje in het jaar van het varken. Degene die betaalt is diegene die dan ook bepaald, ” China zou hoge eisen stellen aan de veiligheid van Chinese belangen en onderdanen in Suriname en daar zouden deze voertuigen aan kunnen bijdragen. Verder heeft China ook geëist dat er zwaardere straffen worden opgelegd aan criminelen in Suriname.”


  Maak melding

 26. De Chinezen hebben in 1949 de moslims land in gelijfd en probeert nu op allerlei manier andere landen in te lijven. Suriname zal, zoals eerder al gezegd is, een provincie van China geworden, Straks moeten de Surinamers de taal van China leren en de gewoonte van China overnemen en daar hoort ook de katten en honden vlees opeten. Domme regeringsleiders van Suriname de Chinezen hebben zand in de ogen van jullie gegooid, zodat jullie de bezetting van China niet kunnen zien. Geen chinezen binnenlaten, niks meer aannemen van de Chinezen, is niks anders dan een pakketje met een dun laag chroom. Kijk maar hoe China met de Oeigoeren doet. Zijn we vergeten hoe veel witte mensen vroeger heeft gedaan met de zwarte en andere rassen?
  jhonny-groeten


  Maak melding

 27. De chinezen hebben al de macht in Suriname. Nu kunnen ze ook nog zeggen dat er voor hun volk naar de andere kant gekeken moet worden. Kijk maar bij die 2 chinezen die zich zelf zwart hadden gemaakt om er uit te zien als Surinamers. Nu zijn ze pleitte


  Maak melding

 28. Stel je nu voor dat China niets om haar onderdanen gaf. Dan schenkt ze die tweehonderd voertuigen aan Suriname en eist dat Suriname de doodstraf her invoert. Ja toch? In China wordt nog steeds de doodstraf toegepast. Dus wat zij in China doen, moet Suriname ook doen. Nou, Suriname zou dan tegen China zeggen, sorry, houd je voertuigen maar. Het is namelijk een extreme eis waaraan Suriname op grond van internationale verdragen, niet aan kan voldoen ook al zou de coalitie op grond van de meerderheid zo een maatregel kunnen toepassen. Want dan kom je in gedrang met andere verdragen. Die Chinezen weten dat en eisen slechts zwaardere straffen. Daar kan in de DNA over gepraat worden want iedereen wil dat criminelen strenger aangepakt moeten worden. Zo zie je dat China om haar burgers geeft.

  Als je kijkt naar de visvergunningen, wel, ook dat gaat niet zomaar. Er is duidelijke wetgeving. Een directeur, noch minister mag een visvergunning verstrekken als het niet aan de geldende vereisten voldoet. Dat kan alleen als men in de DNA bijeenkomt en men een voorstel indient om de huidige wetgeving ten aanzien van het verstrekken van visvergunningen wil wijzigen. Nou, bij een meerderheid wordt het aangenomen en dan zouden die grote trawlers binnen de Surinaamse wateren kunnen vissen. Er is gepoogd om op een bepaald niveau een frauduleuze handeling te plegen. Stiekem proberen een vergunning af te staan terwijl het niet voldoet aan de vereisten. De president heeft tijdens zijn Nieuwjaarsrede aangegeven streng te willen optreden tegen het illegaal vissen op Surinaamse territorium. Dat er ook equipment gaat komen om de boel te monitoren.


  Maak melding

 29. Sub Afrikaanse landen zijn al een kolonie van China. Chinese voertuigen zijn natuurlijk van chinese makelij.
  Bij de Chinezen geldt voor wat hoort wat, waarom zijn de vistrawlers nog niet vertrokken.
  Wat gebeurt met onze hout, wat gebeurt er met onze wilde dieren enzz?
  China is een dictatuur, mensenrechten worden geschonden en toch zaken doen met de Chinezen.
  Hoe hypocriet kun je zijn?

  Als bijvoorbeeld Nederland eisen zou stellen over de veiligheid van Nederlandse ondernemers dan had men allang de Nederlandse ambassade bestormd. Dus met andere woorden China zegt dan ook in verkapte vorm dat Suriname een failed state is !!!!!!!!! Maar dan je hoor je de debielen niet over !!!


  Maak melding

 30. Zulke uitgaven horen gewoon via de Staatsbegroting
  te worden geregeld !

  Helaas HEEFT Sranan onder dit regiem, geen echte begroting
  meer.
  LENINGEN worden daarop als INKOMSTEN van de staat geboekt !

  Met een BAKBA-WINKRI-begroting krijg je inmenging van
  vreemde mogendheden in onze binnenlandse aangelegenheden !

  Dit Paarse regiem weigert in te zien wat voor schade de Chinese
  overheid aanricht in de diverse Afrikaanse landen !

  ENIG POLITIEK DOEL VAN PAARS IS : HOU DESI TEN KOSTE VAN
  ALLES, OOK EN KOSTE VAN SRANAN EN HAAR BEVOLKING,
  UIT DE BAJES !

  STAAT EN BEVOLKING MOGEN STIKKEN !!!


  Maak melding

 31. Domme ndp paria’ s kan men terecht vergelijken met deze paarse roverheid olv didibri, soso begi begi bege nanga borgoe borgo borgoe. Oma en opa taki deng dong ndp paria’ s na begi zombies.


  Maak melding

 32. Suriname is net een weeskind.Al de andere landen in de wereld nemen de zorg van de surinamers op zich.
  Suriname zal altijd afhankelijk blijven van anderen.De onafhankelijkheid in 1975 moest niet gebeuren en we zouden ook nooit met de bouta plaag zitten die het elke dag nog erger maakt voor ons.


  Maak melding

 33. @mie mofo 8 februari 2019 at 10:56 → WAARHEID KOMT HARD AAN, BROTHER ↓
  SCHOONSCHIP MAKEN MET AL DIE LUIE GASTEN, DIE ALLEEN MAAR MEKKEREN DE BOEL OPHOUDEN EN ONTREGELEN, EN DENKEN BETER TE WETEN DAN EEN DOKTER……..TYPISCH SURINAAMSE MENTALITEIT…. NIKS IS GOED DAAR……™


  Maak melding

 34. Wat de blanken in Afrika gedaan hebben om de afriden met spiegeltjes en kraaltjes om te kopen, doen de Chinezen precies hetzelfde maar dan wel in goederen, want ze weten dat in Suriname je dezelfde afriden kunt omkopen, overigens ben ik het helemaal eens met Chinaconquest.

  Waar is onze vertrouwen in eigen kunnen??????
  Waar zijn de nep nationalisten nu gebleven, zitten hun mond nu tussen de benen !!!
  We zijn onafhankelijk geworden, we gaan ons land opbouwen. Me marsh nohhhh.
  En soevereine staat maar straatarm.


  Maak melding

 35. @ Ray

  Alles heeft een begin en een end, ook zijn heerschappij no spang !
  Misschien maak ik het niet meer mee, maar dat is ook geen probleem wan,t ik ben niet afhankelijk van Su. Er is een tijd van gaan en komen, en de tijd gaan is naderbij gekomen.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 36. Mooi tori;Amerika is van israel daar zegt niemand wat van,de joden bepalen wat in wereld gebeurt zo zie j maar,Amerika wordt onderdrukt gezet om wetten aan te nemen ter bescherming van de joden overal in de wereld,in het senaat en het huis van afgevaardigden zitten luizen die wetten aannemen tegen de wil van het Amerikaanse volk,omdat ze dankzij joods geld daar zijn terecht gekomen,en iedereen moet slikken en buigen,Europa is een schoothondje van Amerika,wanneer Trump snies beven ze als bange honden en alles wat the top Dog zegt wordt neerbuigend aanvaardt,zelfs iemand die op een dag op staat en zichzelf uitroep tot leider van een natie tegen alle logica in wordt met gejuich ontvangen bang dat ze zijn dat Amerika zijn troepen terug haalt,dus dan maar knarsentandend alles aanvaarden wat the top Dog zegt,dus laten jullie Su met rust


  Maak melding

 37. China financiert Su so what;wel van de federal reserves gehoord een privé joodse groep bankiers die dollars drukt vr Amerika en vr ieder ongedekte dollar rente in rekening wordt gebracht sluw of niet,ze zijn zo machtig dat iedere president die het probeert hun macht te breken zo dat Amerika zelf hun geld drukken het met de dood moest bekopen denk maar aan Lincoln en Kennedy;en ieder land die hun eigen munt wil slagen of drukken wordt plat gebombardeerd,just ASK Irak ,Libië ,Afghanistan ,de volgende is reeds bekend Venezuela ,dus small brains probeer het wereld gebeuren te begrijpen eer u met schijterij komt smijten richting su


  Maak melding

 38. Waarom wordt china in zo’n negatieve licht gezet? Omdat ze chinezen zijn en niet blanken……De Amerikanen hebben het land geplunderd van bauxiet en het milieu rondom die bauxiet mijnen beschadigd en vernietigd. En wat het nog erger maakt is ze vertrekken na dat ze al hun grote winsten jaren lang hebben gemaakt en laten ze het land met de boel zitten zoals werklozen en een
  milieu dat vernietigd is. To top it off de staat moet alcoa betalen voor elektriciteit die opgewekt wordt door het eigen surinaamse van blommenstein stuwmeer. By the way amerika heeft ook de dood straf. Aardolie, goudwinning wordt door welke bedrijven van welk land geëxploiteerd in het land??? Let me guess!!! Als er schuld gelegd moet worden in de ontwikkeling van een land is aan de mensen van het land zelf en de overheid, parlement, gekozen door de burgers. Een ezel stoot zich geen twee maal aan een steen!!!


  Maak melding

 39. heey bouta wij kappen al jullie bomen weg en vissen jullie wateren leeg in ruil krijg jij 200 politie auto s verder blijven we goede vrienden toch.
  wat een domme sukkels zijn ze in su veel jmmr.


  Maak melding

 40. Diearrowak@@@

  Ik begrijp je frustratie en ben eens met je. Maar het probleem ligt veel dieper. Wist je dat Nederland de tweede wereld oorlog heeft gefinancieërd met Surinaamse bauxiet. De Americanen hebben Europa bevrijd van Hitler. En ned heeft de americanen vrij spel gegeven om sur bauxiet te verschepen voor 1 cent per ton.
  Iedere maand werd voor miljarden bauxiet/aluminium naar america verscheept. En wat kreeg sur hiervoor terug. Cauboy monie. Vraag aan je ouders groot ouders in wat voor tijd ze ons hebben groot gebracht. Wij moesten versleten korte broeken dragen. Om ons te voeden aten zij één keer per dag minder. Ons huizen waren van pina bladeren. Dit alles terwijl de economie van america floreerde. LET OP!!!
  Suriname was toen de tweede bauxiet land ter wereld, terwijl de bevolking pinaarde. Wanneer america een klein beetje redelijk was geweest, dan hoefde geen één surinamer te werken. En had iedereen een mooie huis, auto, land en luxes. Maar nee de americanen zagen de mensen van midden america, latijns america en zuid america niet als mensen.
  Ze hebben niets gedaan om midden en zuid america economisch te ontwikkelen. Vandaar dat mexico, peru, bolivia en columbia de americaanse markt vol gepomt hebben met drugs. Want de boeren hadden geen andere keus dan coca te planten. Een vorm van overleving.

  Om de harddrugs te bestrijden kosten de americanen nu meer dan 100 miljard dollar per jaar. Ze zouden beter het geld kunnen investeren in de arme landen economie, dan zouden de boeren geen behoefte hebben om coca te gaan produceren. Eigen schuld DIKKE bult.

  Dus ned heeft een belangrijke rol gespeeld dat wij surinamers straatarm zijn geworden. En dan zou eigenlijk ook geen noodzaak zijn geweest om naar ned te vluchten waar het beter ging. We zijn van alle kanten bestolen. 2e bauxiet land ter wereld en toch straatarm????

  En papa lachmon heeft de mogelijkheid gehad om het tij te keren. Maar hij was domweg een randdebiel van een hindoestaan. Een echte konten likker.

  Een ezel stoot zich niet 2 keer voor z’n kop. Maar kijk hoeveel keer de surinamers voor z’n kop stoten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.