12 jaar cel geëist wegens moord op voormalig lijfwacht Brunswijk in A’dam

17
12 jaar cel geëist wegens moord op voormalig lijfwacht Brunswijk in A'dam
Johannes Kastiel - Foto via moordatlas.nl

AMSTERDAM, 7 feb – Justitie in Nederland heeft vandaag 12 jaar cel geëist tegen de Amsterdamse crimineel van Antilliaanse afkomst Jermain W. (33) voor het doodschieten van de Surinaamse crimineel Johannes Kastiel. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Parool vandaag. Kastiel, ook wel bekend als ‘Campat’ en voormalig lijfwacht van Ronny Brunswijk in Suriname, werd in 2008 doodgeschoten in een lift van de flat Gooioord in Amsterdam Zuidoost.

Volgens de krant werd Kastiel op zondagavond 20 april 2008 van dichtbij door zijn hoofd geschoten. Buurtbewoners troffen hem dood aan in de lift. De aanklagers spreken van ‘een executie’ door ‘een opgelegd schot’ door Kastiels linkeroor.

Justitie vermoedt dat de Antillianen Inchomar B. en Jermaine W. hem hebben beroofd en vermoord. Inchomar B. (33), ook een bekende crimineel, was bij W., maar zou vlak voor het schieten zijn weggelopen. Justitie wil voor hem 10 jaar cel voor diefstal met geweld en ‘afpersing in vereniging de dood tot gevolg hebbend’ aldus Het Parool.

17 REACTIES

 1. Daarom dat wij zeggen om het recht nooit in eigen handen te nemen.Maar in Suriname baja…executie op straat of upside down ophangen is de new normal tegewoordig.Iedereen in Suriname speelt voor eigen rechter.
  Gelukkig dat recht en wet nog nageleefd en toegepast worden buiten Suriname.


  Maak melding

 2. wazig
  Joe abi letie want er is geen boesie waar je dit soort zaken aantreft.
  De enige boesie zijn de flats in de Bijlmer. Ga maar kijken wie er allemaal gehuisvest zijn


  Maak melding

 3. Hij moet zich erg stoer gevoeld hebben toen hij die schot loste.
  Zo’n gast maakt zich niet druk om 10 jaar brommen. Hij krijgt te eten en te drinken, heeft een dak boven z’n hoofd en is na 10 jaar weer vrij. Terwijl zwervers moeten pienaren buiten in de kou.


  Maak melding

 4. Toen Bolkestein begin jaren 90 het juist had dat de Antillen hun criminelen naar Nederland exporteerden, was de Antilliaanse minister mw. Roemer des duivels. Bolkestein en zijn partij VVD was stigmatiserend bezig. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en het kan niet anders dan vast te stellen dat Bolkestein het gelijk aan zijn zijde had. Mw Roemer houdt nu haar mond dicht had ze 30 jaar geleden al moeten doen.


  Maak melding

 5. Als een crimineel een andere crimineel elimineert, dan is dat alleen maar goed voor de veiligheid van de burgers. Laat ze elkaar maar lekker neermaaien. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 6. 12 jaar voor moord… in USA krijg je alleen al voor 1e graads ontvoering minimaal 20 jaar….
  Blijft een speeltuin voor zware criminelen daar aan de Noordzee…


  Maak melding

 7. Er waren toch ook lijfwachten van Brunsie in
  Sranan VERDWENEN/AFGEREKEND na een
  bezoek aan een TOP-POLITICUS in de buurt van
  het Onafhankelijkheidsplein !

  Of vergis ik mij ??????????


  Maak melding

 8. Ik vraag me af welke crimineel campat in Nederland was .DAT het nieuwsblad het parool hem zo moest beschrijven . Op straat iemand executeren gebeurt veelvoudig in Nederland vaak word je zelf voor iemand anders op straat dood geschoten . Daarover word er niet eens gesproken dat het ook om een vergissing moord zou gaan .Let goed op sranan mans hoe surinamers of (donkere mensen) worden gecriminaliseerd .WE zijn nooit geliefd bij ons Hollandse familie of beter gezegd vrienden .Kijk hoe ook Roni brunswijk naam erbij word gehaald . Hollandse parool nieuws Is vergeten dat de Hollanders achter brunswijk stonden (gefinancierd ) tot een burgeroorlog in suriname .Waar we heelveel broeders en zusters hebben kwijtgeraakt . MENSEN MIJN SURINAMERS OENG OP OENG AI .


  Maak melding

 9. @OENG OP OENG AI,

  Srananmans worden NOG STEEDS als slaven behandeld door
  de Paarse CLAN !

  Onze VIS wordt s’nachts, gratis, WEGGEGEVEN door de Paarse
  Slavendrijvers !

  Ons Goud wordt door de SCALIANS, gesteund door en voorzien van
  PAARSEN machtigingen, weg-gestolen, terwijl milieu wordt vernietigd !

  Onze grond wordt weggegeven AAN Chinezen, terwijl de
  Oorspronkelijke Bewoners, hun rechtmatig toegewezen
  Grondenrechten, niet krijgen ! Paars negeert hun rechten !

  Ons HOUT wordt door CORRUPTIE van Paars, als RONDHOUT
  weggebracht uit ons Land !

  PS : de door Paarse leiders GEMARTELDE en VERMOORDE
  Landgenoten, waren niet betrokken in enige oorlog !
  Het waren Ongewapende en onschuldige MENSEN !!!
  Zij zijn op LAFFE en BEESTACHTIGE wijze GEDOOD bij de
  8 December-massamoord !!

  Meneer Brunsie en meneer Boutasingh hebben beiden criminele
  antecedenten ! ONHERROEPELIJKE VONNISSEN VOOR
  INTERNATIONALE HARDDRUGSHANDEL !!!


  Maak melding

 10. Kijk daar gaan we weer. Weer in de rol van slachtoffer duiken en totaal niet naar je eigen misdrijven en misdaden kijken. Wel je bek vol hebben over criminaliseren door Nederlanders maar niet naar de feiten kijken. De voorbije dagen zijn in Rotterdam en Amsterdam schietpartijen geweest en bijna bij alle schietpartijen waren zwarten bij betrokken. Als je het zo erg vindt dat zwarten in het verdomdhoekje worden gezet is het verstandig dat jij een offensief onder je eigen bevolkingsgroep gaat voeren en probeert om dit uitschot op andere gedachten te brengen. Het is goedkoop om steeds met de vingers naar anderen te wijzen. Alsof de dood van deze laffe overval niet genoeg zegt.


  Maak melding

 11. Mensen het Winti Cultuur is gemaakt om mensen te genezen en niet om Kwade dingen ermee te doen.
  Een Boei word gebruikt zodat jij als doemang of hoe men het wil noemen, te beschermen tegen kwade geesten meer niet.Ik merk op dat een ieder die een Boei gebruikt om andere kwaad ermee te doen vroegtijdig dood gaan of later een zwerver word.Als je met zulke mensen kinderen maakt merk je later op dat de onschuldige kinderen moordenaars,Oplichters,Bedriegers,mensen beroven en ten slotte in de gevangenis terecht komen.Als jij als schone persoon die geen Vloek of Kunu in jouw familie voorkomt en je kinderen met zo iemand krijgt,Moet je Kankang zijn ik bedoel van goeie huizen komen.Jouw overleden voorouders en die Wintie’s & Obia’s gaan je kinderen moeten beschermen mensen.Blijven Bidden in God help ook.


  Maak melding

 12. Het geouwehoer over zwarten op deze site begin echt te vervelen. Het lijkt of er veel nazi’s hier aanwezig zijn. Haat zit in sommige mensen in hun genen. Bah. Ga jullie lekker zo door met jullie achterlijk racistische gedachtengoed. Tjonge tjonge.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.