Rotterdamse bejaarden voor het eerst in jaren weer naar Suriname

23
Rotterdamse bejaarden voor het eerst in jaren weer naar Suriname
Een deel van de ouderen samen met hun begeleiders - Foto (c) RTV Rijnmond

ROTTERDAM, 6 feb – Een groep van vijf Rotterdamse bejaarden, waarvan de oudste 88 jaar oud is, is gisteren op het vliegtuig gestapt richting Suriname. De ouderen gaan nog één laatste keer naar Suriname, meldt RTV Rijnmond. En dat doen ze met begeleiding en opvang in het zorghotel in Suriname.

Deze vakantiereis speciaal voor ouderen is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen woonzorglocatie Laurens-Maasveld en Zorghotel Suriname. Vanwege de hoge leeftijd van de bejaarden is het noodzakelijk dat er twee verpleegkundigen meegaan, die worden betaald door zorginstelling Laurens. De ouderen, een vrijwilliger en een familielid dat meegaat om te helpen moesten zelf betalen voor de trip.

Volgens RTV Rijnmond is de reis bij wijze van proef. Als het goed bevalt, volgen er mogelijk reizen met andere ouderen. Eerst moet deze reis, inclusief de 9 uur durende vliegreis goed gaan.

Bekijk hier de reportage van RTV Rijnmond.

23 REACTIES

 1. Oh jee
  Ik hoop niet dat ze worden berooft daar in Su
  Of dat ze dalijk met n paar kilo’s aankomen naar Nl
  Alles is mogelijk met al die rovers en criminelen


  Maak melding

 2. Surinaamse bejaarden zijn altijd gediscrimineerd. Ze waren voor 1975 nederlanders en omdat ze na 1969 in nederland verhuisden kregen ze elke jaar 2% minder AOW. Wie in 1973 naar nederland kwam krijg nu 8% minder en dat is ongveer 150 euro minder dan die luie blanken die nooit hadden gewerkt. Nederlandse overheid kan alleen met de vluchtelingen slijmen.


  Maak melding

 3. @ Pataka

  Schrijft geen gekke dingen : laat je eerst hoe het in elkaar zit, voordat je zulke stomme dingen schrijft !( info bij SvB of ABP )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Ze moeten hun verloeder huizen en bebos percelen komen verloten of afstaan want dit is hun laatste keer terug in sweet suriname. Schaande als ze het niet gaan doen alle kapote huizen zijn van mensen die in nl wonen. Regering in suriname doe er aub wat mee .


  Maak melding

 5. HEEL MOOOOOOOOII INITIATIEF ECHT WAAR . HOOP DAT ZE FLINK GENIETEN VAN ALLES EN NOG WAT IN SURINAME VOORAL HT LEKKER ETEN
  .WELKOM HOOR SENIOREN.BURGERS .


  Maak melding

 6. Geen 100% voor Nederlandse Surinamers!!!!!!
  De meeste Surinamers voor 1975 gaan per jaar 2% achteruit!!!!!!!
  Ben je in 1975 ouder dan 20 jaar en dan heb je pecht!!!!!!!!


  Maak melding

 7. @Pataka, je moet daadwerkelijk aldoor in Nederland hebben gewoond om de volle 100% AOW te krijgen, een Nederlander die in het buitenland woont bouwt geen aow op voor de jaren die hij/zij buiten Nederland is geweest!!!


  Maak melding

 8. Panama,
  paranoide, gefrustreerde geesteszieke huilebalk. Ben je het niet eens met de Nederlandse wetgeving…blijf lekker in je eigen land of draai om en keer terug naar land van herkomst.


  Maak melding

 9. Deze hoogbejaarde arme vakantiegangsers moeten uitkijken dat ze niet hun laatste adem in Suriname blazen, gelet hoe het daarin het land momenteel aan toe gaat. Hun wens om naar Suriname te gaan, kan wel ook zijn voor de laatste groet uit Nederland en dat ze niet meer terug keren naar Nederland en naar Bonjo gron gaan in Suriname.

  Hopelijk hebben ze goede begeleiding, bewaking in hun woonomgeving, genoeg en de juiste medicamenten, en de juiste specialisten die voor ze zorgen en een goede overlijdensverzekering. Het is weer gebleken dat met vakantie vanuit Nederland gaan naar Suriname, je zo beroofd wordt op je woonadres. Is niet de eerste keer dat het gebeurt.

  De criminaliteit viert hoogtij in Suriname nu het zo slecht gaat met het land en de Surinamers en het land de domste, grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname aan de touwtjes trekt. Zijn motto is: Neks No Fout!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Als jij in Suriname een opvangtehuis voor deze mensen regelen kan dan kunnen ze daar hun oude dagen verslijten. Vergeet niet dat vele van deze ouderen ziek zijn of dementerend zijn. In Suriname heet het dan snel dat ze door de duivel bezeten zijn. Anders vang je ze in je eigen huis op en kan je ook voor ze zorgen.


  Maak melding

 11. wazig? Nederlandse Surinamers voor 1975 zijn altijd Nederlanders gebleven, zelfde paspoorten en moesten ook diensplicht vervullen. En worden gediscrimineerd. Ik kom voor alle ouderen op. Facelook ben je zo dom? Het zijn Nederlanders en woonden niet in het buitenland!!!!! In die tijd ook geen kinderbijslag en AOW voor de ouderen in Suriname!!!!


  Maak melding

 12. Bij enkele van hen kan het trauma’s opleveren als ze hun plaats van geboorte en toging weer terug zien.
  Maar wel leuk voor hen.
  Houd er rekening mee dat minimaal één daar aan z’n einde komt.


  Maak melding

 13. @ Pataka: Wie voor 1975 in Suriname woonde had wel de Nederlandse nationaliteit, maar was geen Nederlander maar een Surinamer. Suriname was ook toen al een land, geen provincie van Nederland. Voor mensen die in Suriname woonden golden de Surinaamse wetten, voor wie in Nederland woonde de Nederlandse wetten.
  De Nederlandse wetten zeggen dat alleen mensen die in Nederland wonen AOW rechten opbouwen. Geldt ook voor geboren Nederlanders. Wie als Nederlander een aantal jaren in het buitenland woont en toch geen korting op zijn/haar AOW uitkering wil moet vrijwillig premie betalen. Hoeveel premie heb jij betaald toen je in Suriname woonde???? Niets? Niet zeuren dan!


  Maak melding

 14. Even in de krant publiceren:
  “deze toeristen zijn bejaarden die niet rijk zijn en dus geen geld bezitten. Overheid verzoekt de rovers en overvallers vooral deze mensen hun laatste vakantie te laten genieten in Suriname. Oenoe no gi sranang sjing


  Maak melding

 15. Hans van den Broek ben niet met je eens. Ze waren Nederlanders en hoorde bij de koningkrijk. Hoe kan een school gaande van 16 jaar AOW betalen? Lui lakken die nooit willen werken krijgen alles gratis. Marokanen en Turken kregen kinderbijslag van kinderen die niet in Nederland woonden. Surinamers hebben voor Nederlandse bedrijven gewerkt en zijn arm gebleven. Geen respect voor de ouderen en ze worden gestraft!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.