maandag, november 27, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijRegering Suriname stelt 50 hectare grond beschikbaar voor Chinese gemeenschap

Regering Suriname stelt 50 hectare grond beschikbaar voor Chinese gemeenschap

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, – De regering van Suriname heeft uit goede wil besloten vijftig hectare grond beschikbaar te stellen voor de Chinese gemeenschap. De bestemming is voor regelieuze doeleinden, om een tempel op te zetten en voor ceremoniële activiteiten. Dat heeft de vicepresident van Suriname, Michael Ashwin Adhin, vandaag gezegd.

Hij deed die uitspraak tijdens de Chinese Nieuwjaarsreceptie in restaurant Chi-Min. Bij die gelegenheid vertegenwoordigde hij president Bouterse. “Als u instemt met de locatie, kan het ministerie van grondzaken aan de slag om zaken in orde te maken,” gaf de vicepresident aan tijdens zijn toespraak.

Ook in het verenigingsgebouw van Kong Ngie Tong Sang aan de Dr. Sophie Redmondstraat was er dinsdag middag een speciale lunchbijeenkomst in verband met het Chinees Nieuwjaar. De smakelijke bijeenkomst stond zoals bij ieder nieuwjaar vooral in het teken van optimisme en positiviteit.

- Advertisement -

Bouterse en Adhin waren niet aanwezig bij Kong Ngie Tong Sang. De regering werd daar vertegenwoordigd door onderwijsminister Lilian Ferrier. Ook aanwezig waren oud-vicepresident Robert Ameerali, VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi en voormalig Hakrinbank-directeur Jim Bousaid.

Aanwezigen bij Kong Ngie Tong Sang.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
32 REACTIES
 1. Wat voor onzin is dit weer.
  Doe maar als jullie de eigenaar van de grond zijn om het zomaar even weg te geven.
  Dit is echt het begin van het Einde , het land maar verder opdelen in hokjes. 50 hectare chinees grondgebeid .
  50 hectare is een behoorlijk stuk grond . Dat wordt dan china town op z’n Surinaams.
  Een waardeloze actie van de regering Bouterse ; het verkwanselen van onze grond aan de chinezen die langzaam maar zeker het heel land aan het overnemen zijn.
  Deze toezegging van de regering is schaamteloos en heel verwerpelijk. De burger moet jaren bedelen voor een stukje grond maar voor de chinese sponsors van de regering Bouterse is het dus geen enkel probleem. Het tempo waarin Suriname “verchinaseerd’ is heel beangstigend. We gaan hier nog enorm spijt van krijgen.


  Maak melding

 2. Het moet niet gekker worden met deze regering!!!! Wat een onzin allemaal met deze aktie van de regeringl..ben het in deze ook helemaal eens met freddy..


  Maak melding

 3. Ok ,no sweat. Wat houdt 50 hectare in? Het kan bijvoorbeeld een rechthoekig stuk grond inhouden van 1000 m bij 500 meter. Dat is 500.000 vierkante meter. Stel je nu voor dat een gemiddeld perceel 20 bij 25 is. Vermenigvuldig het met 1000 en dan kom je op die 50 hectaren. Het betekent dat de regering ook uit goodwill 1000 gezinnen een stukje perceel van 20 bij 25 moet aanbieden.


  Maak melding

 4. @ Freddie,

  Helemaal met je eens, deze paarse ratten denken dat Suriname hun eigendom is, en verkwanselen dit hele land, alles waar deze paarse rotzooi zich mee bezig houd, heeft een vernietigende uitwerking op het volk van Suriname.


  Maak melding

 5. Weer een “staat in een staat” met een chinese burgemeester met wetten en regels van China !!En ook de doodstraf invoeren in dit gebied !!!
  Wat voor” ka” is dit weer !!!
  Hard werkende burgers,landbouwers,bedrijven die iets willen opzetten om te produceren, komen niet in aanmerking !!
  Komt er ook een “opium-schuiverij” in dit complex??In mijn jonge jaren toen Suriname niet
  bekend was met Marihuana en Coca, was algemeen bekend dat de chinezen aan opium-schuiverij deden!
  Ik hebdit vaak gehoord van oud politie-ambtenaren;maar de politie durfde niet op te treden, want deze
  groep had goede connecties !!!
  Misschien kunnen ze die “50 ha van wakamangs” in trekken en geven aan de Chizen.
  De zwaar beladen 30-40 ton trucks zullen weer denderen door de huidige woonwijken op weg naar dit gebied;met schade aan de funderingen en muren van woningen aan deze wegen !!,bestuurd door chizen die onze verkeersregels nieteens kennen !!!


  Maak melding

 6. Er zijn duizenden Surinamers, Surineds die vragen om 1 ha grond ergens in Suriname, maar ddb en adhin geven aan niet thuis te zijn.

  De (nieuwe) Chinezen zijn ondernemers, zijn kapitatslisten, velen zijn vreemdelingen en krijgen op een rode Chinese nieuwjaar, jaar van het varken, 50 ha domeingrond van Suriname van ddb en adhin bij.

  Het straararme Su volk, waaronder vele paarse kakkerlakken staan erbij en kijken ernaar, Generaties lang vragen ze om 1 ha domeingrond.

  ddb en adhin vinden dat andere landen niet met binnenlandse zaken van een andere land mogen bemoeien, ja toch? Met het weggeven van 50 ha domeingrond aan Chinezen, groothandelaren, kapitalisten, ondernemers, dankzij hen is er een chinese nieuwjaar in Su, wie worden er van beter?

  Wie houdt wie voor de gek?

  Snappen de paarse kakkerlakken nu waarom zij straatarm zijn? Het land wordt liever aan de Chinees gegeven dan aan de Surinamers.

  Chinezen eerst!

  Surinamers, volk van Suriname.

  Time4Change!

  CS4Pres!

  Leve:
  – Surinamers,
  – VHP,
  – Eigen Volk Eerst,
  28 of meer zetels voor de Vooruitstrevende HervormingsPartij,
  – democratische rechtsstaat, de grondwet; Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen, mensenrechten,
  – welvaart, welzijn voor Surinamers,

  Enz,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Waar ook ter wereld kan geen enkele burger effe een rondje maken in zijn auto tot hij een leegstaand perceel ziet en effentjes denkt; “ik eigen me dat toe en bouw hier een huis.” Of voor mij part ergens in het bos een huis bouwt. Binnen de kortste tijd komt de gemeente bij je langs en gaat jou zeggen dat het niet jouw eigendom is. Alleen als het particulier bezit zou zijn heb je dat recht. Voor de rest is alles eigendom van de overheid. Maar, er is meer dan voldoende ruimte in Suriname. Trek af het demarcatie gebied dat toch wel nageleefd zal moeten worden vanwege grondenrechten aan de inheemsen en marrons, trek af de nodige natuurreservaten en -parken, trek af de nodige mijnbouwactiviteiten en houtkap, dan nog is er voldoende ruimte om nieuwe steden te bouwen.

  Zolang men blijft hokken in de ‘grote steden ‘zal het moeilijk zijn om aan huisvesting te komen. Die 50 hectare aan de Chinese gemeenschap zodat zij hun activiteiten kunnen ontplooien stelt niet zoveel voor. Er is niets verkwanseld.
  De overheid moet wel ridderlijker zijn om jongeren op weg te helpen en beter te faciliteren. Als de overheid 50 hectare aan een gemeenschap toekent, kan diezelfde overheid ook 1000 gezinnen gratis en voor niets blij maken met een stukje perceel.


  Maak melding

 8. FREDDYYY@

  Helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!!

  Wat wij niet weten is dat de Chinezen ontzettend rijk zijn. B heeft alsvast enkele miljoenen ontvangen, en zogenaamd heeft de grond nu aan de Chinezen geschonken. Hij is bezig Sur gewoon te verkopen. Hij is gevoelloos en denkt helemaal niet aan zijn kleinkinderen.


  Maak melding

 9. Chinezen ik wil jullie bedanken met jullie aanwinst,jullie kunnen wat van het labd maken samen met de hidustaben,die creolen bakken niets van schelden vloeken achter een pc,en als ze een stuk grond hebben grotendeels bonukapoe waar ze jou ook oplichten en zijn geen een heid,hebben geen handels geest love jha alis dogla ,en als ze een stuk grond hebben vechtten ze voor aandeel i.p.v samenwerken


  Maak melding

 10. Chinezen ik wil jullie bedanken met jullie aanwinst,jullie kunnen wat van het labd maken samen met de hidustaben,die creolen bakken niets van schelden vloeken achter een pc,en als ze een stuk grond hebben grotendeels bonukapoe waar ze jou ook oplichten en zijn geen een heid,hebben geen handels geest love jha alis dogla ,en als ze een stuk grond hebben vechtten ze voor aandeel i.p.v samenwerken.


  Maak melding

 11. Ai, Nelis opo tide nanga soso doti taki, kos kosi ddb. Na mpp vervloektoe president sa mi stem tweemaal tapoe kong mek oenoe pina moro dagoe. Dan geeft hij omo snesi die al zo veel heeft gratis grond en 50 hectaren op de koop toe. Krassie Mientje bari kosi, mi e kong tege baas ooktoe, oma, opa, oom Ludje en Deter minist tjies leti, oerdom zijn we geweest om op deze vervloekte onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover te stemmen. 2020 Wi dong buriki Abrab Broki en Wi Kontring ndper’ s e go poeroe baas efoe a no dede. Ondertussen lachen de chinezen in hun vuistje. Laitjoi die een winkel op de hoek heeft was ook aanwezig. Haa disi mang sa kali baas, ai ha dati ha doe soso bun gi omo snesi. Ha wi snesi go gebluik a glong fpe planie, kwekie agoe, dagoe, allata, todo, sneki. Ai ha foe njang swieti leki esde. Baas no sabi dati a njang ooktoe dagoe, allata, poepoesie, todo, sneki. Wahahaha baas beng lobi dati njang. A njang dati speciaal meki gi baas nang eng sma en mang. Mi mkan taki dati baas njang te alla njang kmopo uit eng nosolo. Mi ooktoe sali deng dong no dong buliki ndp poti sma sa heri dee kon bigi mi na winkri, omoe mi wang borgoe na joe.


  Maak melding

 12. Gronden vergeven aan bevolkingsgroepen ????

  Terwijl STELSELMATIG wordt GEWEIGERD ten minste

  aan de OORSPRONKELIJKE BEWONERS VAN ONS LAND,

  de hen toekomende GRONDEN, AF TE STAAN !!!

  SRANAN wordt door deze LANDGENOTEN, binnenkort
  WEER VOOR DE RECHTER GEDAAGD !

  De regering heeft LAK aan internationale uitspraken mbt
  de GRONDEN-RECHTEN van de INHEEMSEN !

  EN DEZE FAAL-REGERING KOMT AANZETTEN MET GRONDEN
  VOOR ANDERE BEVOLKINGSGROEPEN, terwijl men de INHEEMSE
  BEVOLKING GEWOON NEGEERT !


  Maak melding

 13. Had al eerder aangegeven, in 2020 aankondiging aanbouw grootste Chinatown van Caraïbisch gebied. Deze groep heeft veel grotere belangen en veel sterkere banden met moederland China, ongeacht wie aan de macht is in Suriname.

  Iedereen heeft een prijs, vooral politici. Daar maakt China, net als andere landen, gretig gebruik van


  Maak melding

 14. Volgend jaar Chinees Nieuwjaar: Regering Suriname stelt Coronie beschikbaar voor Chinese gemeenschap. Het jaar daarna: Regering Suriname stelt Saramacca beschikbaar voor Chinese gemeenschap. Enzovoorts.
  Dat krijg je met al dat geld lenen, de geldschieters willen er wat voor terug hebben.


  Maak melding

 15. WANNEER KRIJGEN DE BONGKORO-MANS OOK

  EEN HECTARE GROND CADEAU VAN DE PAARSE

  MACHTHEBBERS ???

  PS: KRIJGEN DE MILJOENEN GEVLUCHTE BEVRIENDE

  BUREN, DE VENEZOLANEN OOK EEN STUKJE GROND ???????


  Maak melding

 16. Het volk wacht al tien jaar op een beschikking. Ze worden van kasje naar de muur gestuurd. Als je bijvoorbeeld als je naar RGB Lelydorp gaat, dan zeggen ze dat de papieren in stad liggen.Ga je naar de stad dan sturen weer naar Lelydorp.
  Maar voor deze groep ( 50 ha) zijn de beschikkingen al klaar. Binnen 1 dag is het geregeld. Wij zijn echt dom als we weer op deze partij gaan stemmen.


  Maak melding

 17. Na de overname van Zimbabwe, Zambia, Jamaica, Rwanda, South Africa, Sudan, Congo, Kenya, Ethiopia, Angola door China is nu de overname van ons mooi Suriname aan de beurt.

  God behoede ons.


  Maak melding

 18. De geaarde burger krijgt niks dit is belachelijk voor woorden. Bevolking alsjeblieft gebruik jullie verstand 2020 ons mooi geliefd Suriname word beetje bij beetje verkocht wanneer houdt het op. Mijn hart huilt


  Maak melding

 19. Hadden jullie je klauwen moeten uitsteken,samenwerken.liefhebben maar nee roven,snel aan geld komen vermoirden etc .verkopen overal waar donkere zitten is er wat.,onafhankelijkheid niets van gebanken,dus verkopen we worden weer slavenen rede moesoe.


  Maak melding

 20. En actie met een duidelijke politieke ondertoon. De afwezigheid van de Pres en Vieze-Pres bij Kong Ngie Tong Sang onderschrijven dit nogmaals.


  Maak melding

 21. Niet alleen de Chinese gemeenschap ook de zoon van de Minister Rosalien (hopelijk naam goed geschreven) heeft 50 hectare grond te Reeberg kado gehad van mama.
  Jammer dat hierover geen melding is gemaakt en wat voor meer waarde deze heeft voor de Surinaamse gemeenschap.

  Neks no fout, nog 5!!!


  Maak melding

 22. Ik heb nog nooit zoveel wolven en hyena’s bij elkaar gezien. Weet dat dit leven maar voor even is TIJDENS DE DAG DES OORDEELS MOET EEN IEDER VERANTWOORDING AFLEGGEN VOOR ZIJN DADEN. Zie op de ALLERHOOGSTE GOD. DE GOD VAN ABRAHAM, ISAAC EN JACOB EN VRAAG HEM OM ADVIES VOOR SURINAME!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES