zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuw dorpsbestuur Bigi Poika in Suriname ingewijd

Nieuw dorpsbestuur Bigi Poika in Suriname ingewijd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 feb – Kapitein Ivanildo Ijoenakame van het Inheems dorp Bigi Poika (Para) staat klaar om samen met zijn team aan de slag te gaan. Het nieuw dorpsbestuur is op vrijdag 1 februari op culturele wijze ingewijd. Hij neemt het roer over van kapitein Anesta Jagendorst.  Ijoenakame is blij met het vertrouwen dat de gemeenschap in hem heeft gesteld. De twee hebben een protocol van overdracht ondertekend, waarna het vertrekkend dorpshoofd symbolisch het stempel van het dorpsbestuur heeft overhandigd aan de nieuwe leider.

Het aangetreden bestuur heeft beloofd alles eraan te zullen doen om het dorp verder te ontwikkelen. De nieuwbakken kapitein kwam op 22 december 2018 als winnaar uit de bus bij de dorpsbestuursverkiezing. Hij gelooft dat alles staat en valt met goede communicatie en wederzijds respect. “If yu wan lespeki, yu musu libi tapu wan lespeki fasi”, aldus de nieuwbakken kapitein na de inwijding. Hij en zijn bestuursleden kregen hun benoemingsbeschikking uitgereikt van de districtscommissaris van Para, Armand Jurel. De leden van het aftredend bestuur hebben elk een certificaat en een ontheffingsbeschikking ontvangen.

Het afgetreden dorpshoofd, Jagendorst, blikt terug op een leerrijke periode. Ze zegt alles wat binnen haar vermogen was gedaan te hebben, om het dorp te ontwikkelen en de kwaliteit van het leven van de mensen te verbeteren. Ze heeft onder meer een bijdrage geleverd bij het oplossen van het waterprobleem en het zorgen voor straatverlichting in het dorp.

Het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen in Suriname (DDOI) heeft zowel bij de voorbereidingen van de verkiezing als bij de overdracht, de processen ondersteund en begeleid. Het dorpsbestuur is voor 5 jaar gekozen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
  1. De enige bevolkingsgroep die respect afdwingt wat een discipline. Alleen de Indianen is onrecht gedaan. De rest lift mee met het leed dat indianen leden.


    Maak melding
  2. Niet stil blijven staan bij emotionele gedachten, time will tell, nu met zo,n allen hard aan het werk..Bigi Poika op de kaart zetten….natuur en toerisme, hotels, ziekenhuis, scholen, gemeentehuis, politiepost, winkels/supermarkten, werkgelegenheid….


    Maak melding
  3. Rakram ben het eens en het gaat ze ook lukken. Daar ben ik 100% zeker van. Deze mensen moet je geen plichten opleggen maar laat ze gewoon in vrijheid zonder regels alles doen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES