dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameVSH en Hatramij doen donatie wens aan ziekenhuis in Suriname in vervulling...

VSH en Hatramij doen donatie wens aan ziekenhuis in Suriname in vervulling komen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 feb – Donaties hebben elke keer een ander verhaal en ander karakter. VSH United en Hatramij in Suriname hebben als waardering voor de jarenlange steun aan hun organisatie, de wens van de gewezen president commisaris lid Roy Kodadhin van de RVC bij VSH, in vervulling doen komen. De Intensive Care Unit (ICU) heeft een dialyse apparaat Surdial X, met bijbehorende mobile RO-units en aansluitingen in ontvangst mogen nemen op 28 januari 2018. De donatie heeft een totale waarde van Eur 24.000. 

“Ik blijf keer op keer benadrukken de stappen die het AZP vooruit maakt om zorg te kunnen blijven bieden over het algemeen, maar meer nog in deze high care te bieden op een van de belangrijkste afdelingen binnen het AZP. Het is niet makkelijk geweest de afgelopen tijd om een patiënt te kunnen dialyseren op de Intensive Care zonder een dialysemachine. Maar met een geste zoals deze zijn wij in staat de nodige kwalitatieve zorg op de ICU te bieden”, zei algemeen directeur Claudia Marica- Redan in haar toespraak.

Het gedoneerde dialyse apparaat

Donatie tevens waardering
De heer Roy Khodadin is zeven en twintig jaar lid geweest van de Raad van Commissarissen bij VSH United. De laatste acht jaar heeft hij als President Commissaris gediend binnen de raad. De begeleiding, kennisoverdracht en adviezen van de dhr. Khodadin binnen de raad heeft heel veel impact gehad op de leden. Tijdens een aandeelhoudersvergadering werd bekend gemaakt dat dhr. Khodadin zou aftreden vanwege gezondheidsredenen. “De vraag van de VSH was, wat geef je aan hem voor zijn dierbare inzet? Na telefoontjes met familie, bleek dat hij een wens had. Het geven van een nierdialyse apparaat aan de Intensive Care Unit van het AZP.

“Voor VSH United was de keus heel snel gedaan en vandaar dat wij hier samen met zijn familie en Hatramij hier zijn om dit geweldig apparaat over te dragen aan de ICU”, vertelt Malini Ramsundersingh, vertegenwoordiger van de VSH.  Ze benadrukt dat dit gebaar namens de VSH als dank voor dhr. Kodadhin zijn jarenlange bijdrage aan de VSH via de Raad van Commissarissen is. 

Het verhaal door de dhr. Khodadin zelf
Dhr. Khodadin zei erg dankbaar en blij te zijn, om zijn dokter te zien die drie en een half maand voor hem heeft gezorgd op de ICU. “Het woord van dank kan ik nu zelf uitspreken aan Drs. N. Ramdhani, Intensivist op de Intensive care. Van een lijk heeft hij gewerkt om mij terug te brengen binnen deze wereld” zegt Roy Kodadhin dankbaar.

“Ik heb gezien hoe het AZP, bij deze de ICU met kunst en vliegwerk en met passie bezig is met de patiënten. Van buiten het ziekenhuis hebben familieleden en mensen een heel ander beeld van de inspanningen binnen het AZ, welke zeker te appreciëren zijn”, vult Kodadhin aan. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. @Zwakka, Suriname kent een uitstekende Zorgstelsel. Je wordt eerst doodverklaard, vervolgens word je voor eventjes geholpen zodat je net niet dood bent en daarna, als het tijd is om te gaan en men de geur van hout al ruikt, wordt alles gedaan om je in leven te houden. Deze donatie komt dus als het te laat is. Daarom heb je gelijk 🙂


  Maak melding
 2. Na de onafhankelijkheid is het land achteruit gegaan, vroeger was de gezondheidszorg in Suriname van een hoog niveau. VSH bedankt voor dit gebaar.


  Maak melding
 3. @ Zwakka, weer zo een domme opmerking van iemand van een laag alooi !!!
  Wanneer gaan jouw NDP: dna-leden ook een donatie doen ??
  Hopelijk dat jij en je familie niet aan dit apparaat gekoppeld zullen worden
  als het zover is met jullie gezondheid !!!


  Maak melding
 4. @A-No-Mie, brada,

  Got weete alles. Ook oofer jauw famirie. Wie gaat siek worde of niet, waneer.
  Slimme mang heev mei vertel ooit dat heele maatsgaapei draaie op donaasie.
  Hei vertelle dat is 2 soorte donaasie, freiwil en dwang.
  Donaasie door dwang se noeme ook belasting, hei sei.
  Donaasie door jauw self door meedeleide, se noeme hulp, hei sei.

  Ma ik dengk, er is nog 2 donaasies. As steel iemang fan jauw, dang is nie belasting, is ook nie hulp, dang is donaasie uit magteloos sein, is diefstal. As koop jei jauw spulle, jauw eete, dang is ook donaasie uit nootsaak.
  Dus je ben belasting betaaler of je ben hulpgeefer of je ben slagtoffer of je ben konsumeermang. En as ben je nie een fan dese, dang misgien je ben eesel.


  Maak melding
 5. Wat lees ik weer een boel domme reacties vooral die van ene uitloper en niet moeders mooiste Sam. Het apparaat met het leven van veel Surinamers aangenamer maken. Als je slim bent vraag je eerst af hoe groot de bezettingsgraad van het apparaat is. Niet alle Surinamers met nierinsufficientie komt in aanmerking voor een behandeling via dit apparaat. Ga hier niet de geleerde dokter uithangen luie pop. En ik hoop dat criminele Surinamers nooit gebruik van het apparaat kunnen maken.


  Maak melding
 6. wat zijn mensen toch vervuld van ondankbaarheid. DE heer Kodadhin heeft een mooie geste gedaan aan het AZP die haar best doet om de gemeenschap ten dienste te zijn. als de middelen daar zijn, is het niet voor een handjevol mensen maar voor hen die het hard nodig hebben. wanneer een of andere bevriende natie de donatie had gedaan zou men het in dank ontvangen. welnu in naam van allen die dankbaar gebruikmaken van dit apparaat Surinames dank van VSH en Hatramij, want het komt uit een goed hart. deze bedrijven verdienen aan de Surinaaamse gemeenschap. en op deze wijze doen ze iets terug voor ons.


  Maak melding
 7. @ Baba Sai,
  “En ik hoop dat criminele Surinamers nooit gebruik van het apparaat kunnen maken.”

  Dat hoop ik ook, want dan kom jij niet in aanmerking voor behandeling!


  Maak melding
 8. Als ik jouw huidskleur, een kroeskop en grote dikke zwarte lippen had, zou ik inderdaad een crimineel zijn. Je bent een oelewapper. Een ontzettende grote nietsnut en een ordinaire racist. Solliciteer maar bij de KKK want veel zwarten hebben zich al aangemeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES