Kind in auto door verstikking om het leven gekomen in Suriname

32
Kind in auto door verstikking om het leven gekomen in Suriname
In deze auto (links) werd het kind gevonden - de politie is nog bezig met het onderzoek.

PARAMARIBO, 5 feb – Een jongen van een jaar of twee zou vandaag in Suriname in een auto om het leven zijn gekomen. Dat heeft de Surinaamse verslaggeefster Gail Eijk bekend gemaakt. Volgens de eerste berichten zou het gaan om dood door verstikking in een auto te Livorno.

UPDATE: Volgens Dagblad De Ware Tijd zou het jongetje om 16.30u ’s middags werden gevonden terwijl hij sedert 10.00u ‘s morgens in het voertuig moet zijn geweest. De moeder die het gemis van de peuter opmerkte startte op gegeven ogenblik een zoektocht. De vrouw vervolgde haar zoekactie in het voertuig dat potdicht was en trof de peuter naakt en levenloos aan aldus de krant.

Een arts stelde de dood vast waarna het ontzielde lichaam in beslag werd genomen. Ook het voertuig waarin de peuter was werd ook door de politie in beslag genomen. Het is eigendom van de ouders van de tweejarige. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die het onderzoek zal verrichten.

Het bericht van Gail:

32 REACTIES

 1. In Suriname is het zeldzaam, maar over de hele wereld is vaker voor gekomen, sommige mensen hebben geen gezond verstand, wat zal hij geleden hebben, doet mij erg pijn doordat mensen door zo stomme fout een kleine ziel is verloren is gegaan, ALLAH zal je gelijk in de Hemel plaatsen kleine lievertje.
  Jhonny- groeten


  Maak melding

 2. Ik begrijp iets niet, het kind is vanaf 10:00 vermist : en pas om half 5 gaat de moeder hem zoeken !
  Wat heeft ze al die tijd gedaan dan ??? Ik heb zelf een klein dochter van 2 en die is super snel, dat je eigenlijk 40 ogen moet hebben om haar in de gaten te houden. Het is triest om iemand te verliezen vooral als het een kind is ! Jongetje rust zacht, en de ouders sterkte bij dit verlies.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. @ J. Zwartmans.
  Dit is precies waar ik me over heb verbaasd. Ik vertrouw die kleintjes ook voor geen seconden, voor je het weet zijn ze aan je aandacht ontsnapt.
  Dit kindje hoefde zeker ook niet te eten tussen 10.00 uur en half 5. (of een schone luier oid)
  Ik hoop maar dat wat we hier lezen niet juist is.
  Arm kind.
  Rust zacht


  Maak melding

 4. Wat voor onzin is dat nou weer ! Als of wij niet genoeg hebben met doden in laatste weken ! Jeetje man … sluit die sloerie op! Laat de kinderen toch naar mij toe komen en verhindert ze niet, is hier niet van toepassing


  Maak melding

 5. @ Pico

  Ik deel ook jou mening, ik als ouder zou me zelf kapot schieten uit schaamte en verdriet.
  Ai Pico faf yu een paar dagen geen reactie van je gezien, Jiyani is ook aan de winterslaap denk ik !

  odi odi

  Jacko


  Maak melding

 6. Onvoorstelbaar!
  Wie laat een levend wezen (en dan nog wel jouw eigen kind) in een afgesloten auto achter en dat ook nog in de tropen. Komt hier in NL ook voor in de zomer dat een kind of een hond in een snikhete auto wordt aangetroffen. Zeer trieste zaak.
  Ik begrijp hier niets van.


  Maak melding

 7. @J. Zwartmans ,
  Volgens de update wel met dien verstaande dat het kind niet vanaf tien uur vermist werd. Dat kind was wel om tien uur in de auto maar nog niet vermist. Vanaf dat moment is het alleen maar gissen wat de moeder in de tussentijd deed tot ze eenmaal tot de ontdekking kwam dat het kleintje er niet was. En inderdaad is het zo dat je zo een jong kind geen seconde alleen kan laten. Er zijn nog steeds ouders die ‘even’ boodschappen gaan doen en de kleine in de auto achterlaten. Treurig. Ik hoop wel dat dit alleen een geval is van grove nalatigheid en geen verdere rariteiten. Maar winsi fa no fa wan yungu pikin dede .


  Maak melding

 8. Het is inderdaad niet te begrijpen dat een kind bijna 6,5 uur in een auto opgesloten heeft gezeten.
  Voor volwassenen is het al een onhoudbare situatie, laatstaan voor een peuter van 2 jaar.
  Zo gauw kinderen kunnen lopen en rennen kom je als ouders handen, voeten en ogen tekort.
  Ik ga niet oordelen over de moeder of de ouders, want de ware toedracht is niet bekend.
  Wens ze veel sterkte!

  @J. Zwartmans,

  Ik hou geen winterslaap. Zal niet meer zovaak reageren, werk sedert kort i.p.v. 24 uur 32.
  Woensdag ben ik vrij.
  Fijne middag.

  @Pico,

  Was je afgelopen zo dag wel blij met Ajax? Ook een fijne middag.


  Maak melding

 9. De hele dag zitten ze op hun cell phone te chatten of te kletsen. Waarover er gekletst wordt weet men vaak zelf niet maar ach ze hebben elkaars stem gehoord. En als je het daar zo druk mee hebt is het niet verwonderlijk dat je je eigen kind vergeet en geen aandacht aan schenkt met fatale gevolgen.


  Maak melding

 10. Liebie kong tranga now! Ouders zijn radeloos en weten niet hoe ze het hoofd boven water moeten houden. Ze hebben het zo druk met het overleven dat dit ten kosten gaat van aandacht voor vele zaken in het leven, oa goed op je kleine kids letten.

  Als ding eyes/ais van die paarse kakkerlakken nog niet opgen zijn, dan moeten ze weer stemmen voor we gaan nog voor 5. Wo szie fa ding o K!

  Time4Change!

  CS4Pres

  Leve:
  – CS4Pres!
  – Vooruitstrevenede HervormingsPartij (VHP) en haar kandidaten van de Verkiezingen van 25 Mei 2020,
  – 28 of meer DNA-zetels voor de VHP,
  – Time4Change,
  – democratische rechtsstaat,
  – grondwet van Suriname,
  – internationale Verdragen.
  – Surinamers die logisch denken en handelen, die rationeel denken en handelen, die kritisch zijn en handelen,
  – Suriname/rs

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. @ Jiyani

  Jammer dat je niet meer zo vaak gaat reageren, dat zal ik persoonlijk missen. Ben blij voor je dat je meer gaat werken, en dat je op de woensdag vrij bent ! Dan kan je indien de kids nog klein zijn, van school halen en leuke dingen met ze doen op de woensdagen.
  odi odi

  Jacko.


  Maak melding

 12. Geeft duidelijk aan hoe het is gesteld met de verantwoordelijkheid van de ouders. Het zijn zeker ndper’ s. Want ook de ndp roverheid kent geen verantwoordelijkheid aan haar eigen domme aanhangers en volgers.


  Maak melding

 13. “Het is nog niet duidelijk hoe het kind in het voertuig terecht is gekomen.”

  “De vrouw vervolgde haar zoekactie in het voertuig dat potdicht was en trof de peuter naakt en levenloos aan”

  Zou er ook sprake kunnen zijn van een Misdrijf raag ik de mensen die hun conclusie reeds getrokken hebben??


  Maak melding

 14. Ik begrijp het helemaal niet. Ik heb ook een peuter indien ik ergens met haar uitrij valt ze in slaap onderweg naar huis dan haal ik haar als eerst uit de auto als ik al thuis aankom voordat ik andere spullen weghaal. Zolang had je geen idéé om je kind eten te geven en pampers te wisselen of iets anders. Ik wil de ouders niet beschuldigen maar dit is echt wel nalatigheid of misschien had je je kindje niet lief…
  R.I.P. engeltje


  Maak melding

 15. @ Pakiritigri
  Wat is de waarde van de toevoeging dat het kind sedert 10.00 uur in de auto zat? Zowel in het artikel alsook in je posting?
  Als je ook maar enigszins wil insinueren dat het minder erg is dan het lijkt dan sla je de plank zo ongelooflijk mis dat het zijn weerga niet kent.
  Als de moeder wist dat het kind om 10.00 uur in de auto zat en om half 5 is gaan zoeken, dan hoefde ze niet ver te zoeken.
  Overigens is voor mij de schuldvraag totaal niet relevant. Het kind daar draait het om.

  @ Jiyani
  Haha, ik ben altijd wel blij als Ajax wint, maar als ze verliezen treur ik niet hoor. Jammer dan denk ik.
  Tegen Real volgende week wordt interessant. Al geef ik Ajax weinig kans. Zolang ze maar voetballen en niet, net als PSV opkijken tegen de tegenstander en blij zijn als ze niet worden afgeslacht.
  Meer werken
  Nou ja, als je het zelf wilt en niet “gedwongen” wordt door je werkgever dan is er niets mis mee.
  Zolang je zaken rond je dochter goed hebt geregeld.

  @ Zwartmans
  Naast Waterkant speelt er op dit ogenblik zoveel dat ik meer tijd daar aan besteed.
  Bijvoorbeeld
  – Koolmees versus de bonden mbt. de AOW leeftijd.
  – Gemeente A’dam die erfpachters een extra korting van 10% biedt als ze overstappen naast de 16% die al was toegekend. Kost veel tijd en veel gereken.
  En als klapper de uitspraak van de rechter vorige week mbt de WOZ-waarde.


  Maak melding

 16. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen. Maar als de ouders geen verantwoordelijkheidsbesef en gevoel hebben dan zijn kinderen in handen van gewetenloze en gevoelloze wezens.


  Maak melding

 17. @Pico.

  Er is geen sprake van een waarde eigenlijk. Er is sprake van dat @Zwartmans schreef dat het kind vanaf 10 uur vermist werd. Maar zo staat dat niet in het bericht. Ik houd me puur aan wat in het bericht staat. Er staat alleen dat het kind vanaf tien uur in de auto moet zijn geweest. Verderop in het bericht staat dat de moeder op een gegeven moment opmerkte dat het kind niet aanwezig was. Het precieze tijdstip is niet aangegeven wanneer de moeder merkte dat het kind vermist werd. Maar 10 uur kan het dus niet geweest zijn. Want dan had de moeder de jongen gelijk gevonden . Derhalve moet er enige tijd verlopen zijn tussen het moment dat het kind vanaf 10 uur in de auto lag tot de daadwerkelijke constatering van vermissing. Verder ,in het bericht valt ook niet te herleiden dat het kind vanaf 10 tot 16.30 aldoor in de auto lag. Met andere woorden ,en dan kom ik terug op de hoop dat er slechts sprake is van grove nalatigheid en geen andere rariteiten . Met andere woorden, er kan iets in de tussentijd gebeurd zijn waardoor het kind misschien niet aldoor in het voertuig lag en dat er andere dingen gebeurd zijn. Dat is de taak van de politie om dat uit te kienen. Maar ik redeneer puur van wat in het bericht staat.


  Maak melding

 18. En @Pico ,
  De schuldvraag is wel degelijk relevant. Er moet vastgesteld worden hoe het een en ander geschied is.Een leven kun je niet terugdraaien maar voor de rest kan dat wel een reminder zijn om nog beter op hun kroost te letten.


  Maak melding

 19. Ik hoop niet dat de moeder bezig te appen met haar telefoon.
  Ik zie vaak in mijn omgeving kinderen op afstand van hun moeder lopen terwijl moeder bezig is te appen.
  Kinderen zijn nooit schuldig ,wij zijn verantwoordelijk voor ze.
  Rust zacht lief kindje.


  Maak melding

 20. … Hoe oud zijn mama en papa… Waar waren hun gedachten???

  Hoe belangrijk is ouderschap?… Kunnen kinderen uit huis geplaatst worden???

  Wetgeving?!!!


  Maak melding

 21. @Pakiritigri
  Ik schreef dat de schuldvraag voor – mij- niet relevant is. Voor de samenleving is weer iets anders
  Wat ik erg vind, is dat een kind vele uren alleen was.
  Misschien opgesloten in een auto, dorst en honger hebbend, huilend, roepen om zijn moeder.
  Dat is wat mij raakt en of die vrouw die hem gebaard heeft door justitie wordt vervolgd, dat interesseert mij totaal niets.


  Maak melding

 22. Een kind van twee jaar, naakt in een afgesloten auto, moeder gaat na plusminus 5 uur opzoek naar haar kind en vind het dood in de auto. Hier moet grondig onderzoek naar gedaan worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.