Nederlandse vakantiegangers slachtoffer van brute roofoverval in Suriname

102
Nederlandse vakantiegangers slachtoffer van brute roofoverval in Suriname

PARAMARIBO, 4 feb – Een Nederlandse vrouw, die op vakantie is in Suriname, is afgelopen weekend samen met twee anderen beschoten bij een roofoverval op een woning aan de Magentaweg. De vrouw was op visite en zat zaterdagavond samen met de woningeigenaar en haar schoondochter op het balkon toen twee gewapende rovers het erf oprenden en terstond het vuur openden.

Een camera bij de buren registreerde dat de rovers tot 2 keer toe langs het huis liepen en vervolgens schietend het erf en huis inrenden. Bij de beschieting raakte de woningeigenaar gewond aan zijn been. De vrouw uit Nederland liep een in- en uitschot op aan haar buikstreek en haar schoondochter is beschoten aan haar been.

De drie slachtoffers werden per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp vervoerd en zijn ter observatie opgenomen. Zij verkeren allemaal buiten levensgevaar aldus Dagblad Suriname.

De camerabeelden zijn online geplaatst en er wordt gezocht naar de twee rovers:

102 REACTIES

 1. Ik durf nu helemaal niet meer Suriname zo jammer, het is zo mooi en er zijn echt hele leuke mensen.
  Maar de brutaliteit ,je weet niet wanneer jij slachtoffer wordt, de manier waarop ze het doen is gewetenloos.


  Maak melding

 2. Wat voor een p***p**** is er nou gaande in Suriname, kan je nou niet meer rustig zitten in je huis? Die brutale beesten die gewoon het erf oprennen. Ik schaam me zo voor deze embrio onderlaag van het volk die zit te roven en kappen. Daarom komen toeristen haast niet meer naar Suriname. Rotzooi in het land, blijven jullie maar stemmen op feestpartijtjes, stelletje domkoppen allemaal. SLM hoeft geen bigie te maken met hun monopolie positie want die gaan spoedig ook merken dat ze met lege stoelen zullen vliegen.


  Maak melding

 3. Dit is toch verschrikkelijk…deze soort brutale mensen moeten gewoon afgemaakt worden… Ze beroven je en als je niet goed oppast, beroven ze je leven ook. Daarom deze soort lafaards geen kans geven om te leven


  Maak melding

 4. Suriname is niet veilig, niet alleen vakantie gangers maar ook voor de surinamers zelf. Al ontkennen de ndpers het,feit is dat niemand veilig is in Suriname.


  Maak melding

 5. Deze rovers in Suriname kennen god noch verbod het lijkt alsof ze hun grote leider willen nadoen, hij geeft in alle opzichten het voorbeeld. Het volk moet als ze zelf willen dat Suriname veilig wordt , maatregelen nemen om dit streven waar te maken de enige oplossing is DeZE BOEVENBENDE wegstemmen en een goede president kiezen .


  Maak melding

 6. Ga maar lekker naar Indonesië, Thailand, Maleisië. Een volledig verzorgde groepsreis is goedkoper en veiliger dan een ticket alleen naar Suriname


  Maak melding

 7. roofoverval? wat hebben die abani’s meegenomen? hoe lang heeft deze overval geduurt? hoe zijn de overvallers vertrokken? hebben de buren de schoten niet gehoord? Is niemand op de schoten afgegaan? heeft niemand de politie ingeschakeld? wie is de eigenaar van de woning? wat heeft de overvallers aangetrokken om percies dat adres aan te doen? de overvallers moeten we “droge ogen hebben” om zomaar een willekeurig erf op te rennen om mensen te beroven. Dit is geen zuivere koffie, het lijkt meer op een wraakaktie.


  Maak melding

 8. @ Flordepyn Pyama,

  Stel die vragen als je lekker op vakantie bent in Suriname, en je zit te genieten op het balkon?
  Het is misschien niet leuk om te horen, maar dit soort misdrijven worden door een bevolkingsgroep gepleegd.
  Weet dat het niet leuk is om de waarheid te horen maar het is een vaststaand feit !!!


  Maak melding

 9. Geef elke toerist die Suriname bezoekt een kalasjnikov mee zodat zij zich tenminste kunnen verdedigen tegen het kk gezwel en roei dat gezwel voorgoed uit. In Zweden is een zwarte zwangere vrouw hardnekkig uit de metro gezet omdat zij geen plaatsbewijs had. Deze zwarte beschuldigde de agenten vervolgens van racisme. Me mars papa !


  Maak melding

 10. De aanpak van criminaliteit loopt ver achter op de huidige ontwikkelingen in Suriname.
  Zo ontbreekt politieke wil om de criminaliteit harder aan te pakken, omdat deze langs etnische lijnen loopt. Het zijn vooral volgelingen van ABOP en de NDP die zich hieraan schuldig maken. Ik denk dat het tijd wordt om de schade te verhalen op de daders van criminaliteit. Zo zou iemand die die een ander heeft beroofd, tijdens zijn strafperiode moeten gaan werken om de schade terug te betalen. Ik pleit voor het opzetten van werk kampen waar de criminelen kunnen gaan werken om zelf de kost te verdienen en tegelijkertijd een vak te leren.


  Maak melding

 11. Mensen moeten bij zichzelf te rade gaan, hoe zouden zij zich voelen als ze ook zo bruut zijn overvallen.
  In plaats naar te kijken naar de maatschappelijke verloedering in dat land en een excuus zoeken, ja ze hebben niets te vreten en ze hebben geen werk !!!! We weten inmiddels dat Suriname geen 2e Dubai is maar een 2e Haiti met Afrikaanse symptomen !!!


  Maak melding

 12. Jongeman in de stad beroofd van zijn gouden ketting en nu vakantiegangers beroofd, wat staat ons nog meer te wachten nog 5 jaar willen ze !!!!!!


  Maak melding

 13. O mijn god wat een voorstel zeg. De daders moeten te werk gesteld worden zodat zij de slachtoffers schadeloos kunnen stellen. Degene die deze reactie geplaatst heeft is niet serieus te nemen. Weet zij nog steeds niet dat zwarten lui zijn en het niet van werken moeten hebben ? Die bosbeesten roven moorden plunderen liever dan dat ze werken. Mijn voorstel om alle toeristen een kalasjnikov te geven klinkt beter in de oren.


  Maak melding

 14. Bouterse / Adhin en hun criminele bende de NDP zijn al 9 jaar aan de macht.
  Is dit hun fundering ? Is dit hun investering ?
  De geweldige leider van het NDP-volk heeft van een mooi land een failed state gemaakt.
  De geweldige leider van het NDP-volk heeft er voor gezorgd dat de trotse Surinamer nu met schaamte loopt.
  De geweldige leider van het NDP-volk heeft eer en geweten verkocht. Niets en niemand is nu veilig in Suriname.

  En het domme NDP-volk juicht en noemt dit ontwikkeling, vooruitgang en revolutie.
  Zo is de mentaliteit van het NDP-volk nu eenmaal.

  Heel veel sterkte slim-Suriname !


  Maak melding

 15. Zo erg en zielig. Jullie die reageren alsof er maar één bevolkingsgroep roofovervallen plegen, zijn jullie de strafinrichtingen gaan bezoeken en vragen? Misdadigers heb je in alle bevolkingsgroepen. LET OP! Criminaliteit bestrijding is geen makkelijk ding. Wie weet nou welke persoon een crimineel is? De schuld ligt niet bij partijen maar bij de burgers zelf


  Maak melding

 16. Baba Sai

  Als ik naar de beelden kijk zijn het m.i. echt geen zwarten.
  Kijk naar de buik van de eerste rover hij lijkt mij een Hindoestaan trouwens de tweede lijkt mij ook Hindoestaan of Javaan.
  Dat de meeste overvallers, inbrekers, verkrachters en boeven zwarten zijn daar kan ik mij in vinden (kijk maar naar de bewoners van Santo Boma) en dat is geen leugen.
  Maar eerlijk er is geen werk te vinden in Suriname dat snel geld oplevert. De blaka mang wil snel geld om te feesten en om meiden te verblinden met bling bling voor 1 dag.

  Als toerist wordt je reeds op de luchthaven uitgekleed, visum van 35 euro, en in Suriname zelf wordt je als een lopende manjabong gezien.
  Ga maar naar de begraafplaats (Schietbaanweg) om je naaste te begroeten dan zie je ze al als wespen komen op een suikerklontje


  Maak melding

 17. Er is wel een oplossing voor de roverspraktijken. De doodstraf invoeren in geval van diefstal en roverspraktijken. Binnen 24 uur ophangen.

  Ik weet dat ik tegenstand krijg, wil je toch gematigd zijn dan binnen 24 uur linkerhand eraf. Wordt nu gedwongen om met zijn rechterhand te werken en voor zichtzelf te zorgen.

  Ben je het niet eens met mij, kom dan met een oplossing die wel gaat werken.

  Onkruid kun je het beste bestrijden met verdelgings middelen.


  Maak melding

 18. Roofovervallen, schering en inslag in Suriname.
  Enige oplossing is deze criminelen opruimen. Geen discriminatie naar een bepaalde groep ( Creolen), want Hindoestanen stelen ook.
  Ik ben een hindoestaan, het recht moet voor iedereen gelden.
  Armoe en een uitzichtloze situatie in Suriname maakt het volk tot rocers en oplichters.
  Harde maatregelen treffen, als dit niet lukt moet Amerika gauw ingrijpen om ons van deze situatie te verlossen.


  Maak melding

 19. Het zijn bewonderaars en aanhangers van de nationale dieven partij. Een politieke religieuze sekte waar oerdomme dwaze idiote ddb aanbidders, olv hun geliefde allergrootste schurk en misdadiger, land en volk verderven. Oma en opa waarschuwen dagelijks hun kinderen en kleinkinderen, volwassen of niet om nooit van je leven in discussie te gaan met een ndper, want ze zijn duivels bawtisch bezeten en ook paars misdadig besmet Ndp is en staat letterlijk en figuurlijk voor moord, drugs en roof van de natuur, land en volk. Ndp is de werkelijke vloek die sinds 1980 land en volk teisterd. Vervloekt zijn alle moordenaars, maar nog meer degenen die deze moordenaars eren, aanbidden en vereren uit overleving of dwaze verafgodnig van de duivel ddb.


  Maak melding

 20. Weer door de “achterban van Tigri Barba” !! gepleegd !!
  Rappa zou zeggen”personen die lijken op bewoners van Brownberg-goudzoekers” die neergestreken zijn te Sunny Point.Mw.Weergevondenweg,Sanot Boma gebied en illegale occupenten !!!
  Ik hoor niet dat Brunswijk ,en BEP-leiders en Tigri-barba hun achterban tot orde roepen !!!
  Stem in 2020 op deze partijen ,ABOP en BEP, dang a feest au begienie !!
  Kijk maar naar de auto’s die deze beesten allemaal kopen na een roofoverval of moord !!


  Maak melding

 21. 4 augustus 2018

  Suriname ~ Nederland past na protest reisadvies Suriname aan. Nederland heeft het reisadvies voor Suriname aangepast. Dit na aandringen van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat een protestnota had gestuurd over deze kwestie.
  Veiligheid Suriname onder controle

  “Aan de Nederlandse autoriteiten is duidelijk gemaakt dat de veiligheidssituatie in Suriname onder controle is en dat daartoe alle maatregelen getroffen zijn ten einde deze op duurzame wijze te garanderen.” Dit zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.


  Maak melding

 22. Kettingrovers…..bejaard echtpaar overvallen, beroofd en gewond achtergelaten….Vakantiegangers neergeschoten. Zo maar een paar feiten binnen 48 uur. En de laaggeschoolde, paars geïndoctrineerd, paranoïde brulapen Paki-RAT-igri, Steenhardeboutasucker, RobGoebbels zwijgen hier als het graf. Stelletje affe, minderwaardige sujetten.


  Maak melding

 23. Het is weer de zoveelste bewezen feit dat toeristen hun leven niet zeker zijn in Suriname. Ook de bewoners alhier niet. Wat mij verstandig lijkt, is dat de Surinamers met hun toeristische activiteiten ophouden, mensen naar Suriname te lokken met mooie praatjes. Verstandige toeristen nemen het risico niet en gaan lekker naar een ander land in Europa. Het risico als toerist in Suriname is heel er groot afgeslacht te worden. Mensen wees verstandig,ga lekker naar een ander land je euro’s uitgeven en je leven behouden. De stinkratten/criminelen die mensen hier het leven zuur maken, moeten van de straten afgehaald worden en voorgoed opsluiten. Sarie Torie. Hoop dat deze mensen goed herstellen van hun wonden en trauma’s die zij hierdoor hebben opgelopen. Hier zie je het nut van een camera plaatsen aan je woning. Hopelijk kan de politie de beelden verscherpen om te zien wij deze ratten daadwerkelijk zijn en ze op te pakken. En voor de mensen die Suriname promoten als toeristisch land, blijf a.u.b. weg van de vakantiebeurzen. Het is beter zulke filmpjes te promoten op de vakantiebeurzen als waarschuwing voor de toeristen.


  Maak melding

 24. Erg hoor, wie zit erop te wachten om op deze manier aangevallen te worden? De ware toedracht zal nog moeten blijken. Een crimineel die zichzelf respecteert gaat wel op een wijze te werk waarbij je geen slachtoffers maakt. De bedoeling is dat je mensen paralyseert en vervolgens je slag slaat. Hit and run. Als dingen uit de hand lopen, blaas je direct de actie af en taai je af. Wanneer je slachtoffers (gewonden en doden) maakt, heb je een dik probleem. Je zal sowieso te zijner tijd opgepakt worden. Hierbij moet je maar hopen dat je niet lek geschoten wordt door de politie Bovendien gaat het bij de veroordeling zwaar tellen aangezien je slachtoffers hebt gemaakt. Sommige rovers spelen het voor elkaar slachtoffers te maken en een buit mee te nemen die niet de moeite waard is. Hoe dom kun je als rover zijn, nu je eenmaal op deze onacceptabele manier aan geld denkt te komen? Hopelijk vindt de politie heel snel deze immorele daders. Het is alleen maar een traumatische ervaring voor de slachtoffers. Moeilijk om je leven weer op te pakken na zoiets verwerpelijks.

  Een land als Suriname is niet onveiliger dan welk land dan ook. Geografisch bekeken is Suriname van gemiddelde grootte. Je hebt relatief weinig bewoners en er is sprake van onvoldoende decentralisatie. Het betekent wel wanneer er iets gebeurt dat het daglicht niet kan verdragen, het een grotere impact kan hebben dan in een ander land dat miljoenen telt en wel gedecentraliseerd is. Maar, er is sprake van hetzelfde vergrijp. Wat in Suriname plaatsvindt, gebeurt ook in Nederland, ook in Pakistan, India, Angola, China enz. In China of India kan een racist moeilijk zijn gang gaan aangezien het grootste gedeelte van de vergrijpen plaatsvindt binnen de eigen bevolkingsgroep. Wat ga je dan doen? Iedereen maar afschieten?
  In Suriname is het een ander geval. Daar heb je wel een diversiteit aan verschillende bevolkingsgroepen. Daar zou een racist beter zijn gang kunnen gaan door af te geven op anderen. Zo kom ik op gasten als @ Fecaliën Look en @Baba Sai. Zwaar gefrustreerde en gestoorde gasten zijn het. Ze zitten te wachten op dit soort gelegenheden om hun gore gal uit te spuwen. Wat zij doen is illegaal. Het valt onder de noemer van opruien en ophitsen tot haat jegens een bepaalde bevolkingsgroep. Het is bij de wet verboden en toch doen zij het. Waterkant.Net moet wel beter dit soort gestoorde en achterlijke lieden in de gaten houden. Op een normale site wordt dit soort gestoorde lui gelijk afgesloten en er kan zelfs een gerechtelijk onderzoek plaatsvinden.

  Er schort wel veel aan Suriname. Nog steeds een jonge natie in opbouw. Een proces van vallen en opstaan. En waar er gehakt wordt, vallen er spaanders. Je kunt lullen wat je wilt over Suriname. Een van de vorderingen van Suriname is het afschaffen van de doodstraf. Nou, dan ben je geciviliseerd. In Europa is de doodstraf op Wit-Rusland na, afgeschaft. Zelfs Turkije heeft de doodstraf afgeschaft omdat zij graag tot de EU wil behoren. De cowboys in Amerika handhaven nog steeds de doodstraf. Het is ontiegelijk beter in Suriname te wonen dan in andere landen waar mensen het niet zo nauw nemen met mensenrechten.


  Maak melding

 25. De wandelaars zijn niet gefilmd toen de overval plaats vond of werkelijk die 2 daders waren van de overval is de vraag. Als met 100% bewezen is wie de daders zijn ,gewoon de botten van die rioolratten verbrijzelen.
  Zodat ze nooit meer kunnen overvallen. Trouwens op de hele wereld ben je niet veilig voor misdadigers.
  Denk dat Saoedi -Arabie het veiligste land is. Blaka Boi, in Amerika zitten ze met hetzelfde probleem. Baba Sai, je lijkt op Wilders en Hitler, denk zoals lieve Gandi dacht en Baba Sai en wil je mij als eerste een automatische wapen geven, hier in NL zitten behoorlijk wat mensen en paar rioolraten aan mij te knagen. Ben hindoestaanse moslim, velen zullen mij inmiddels wel kennen . Probeer niet 1 ras als de boos doener te wijzen a.u.b.
  groeten jhonny


  Maak melding

 26. “Maar als meerdere politiestations al langer dan zes maanden zonder vervoer zitten, dan kan ik geen enkele andere conclusie trekken dan dat deze ernstige zaken op onze beleidsmakers geen enkele indruk maken en dat ze hun verantwoordelijkheid niet serieus nemen. Ergo, ze laten willens en wetens toe, dat landgenoten slachtoffer van ernstige criminaliteit worden. Het argument van geen geld, voor vervoer voor de politie kan en mag nooit geaccepteerd worden, omdat zelfs een kind kan snappen, dat de politie zonder auto’s niet kan surveilleren en dus geen toezicht en controle zal kunnen uitoefenen. Een ressort zonder auto betekent, dat de politie niet in staat is bij een melding uit te rijden. Het betekent, dat ze afhankelijk is van andere ressorten en dat vertraagt de snelheid van optreden. Het geeft het signaal naar criminelen, dat er geen of onvoldoende toezicht en surveillance is,” stelt Mathoera die politiecommissaris is geweest.


  Maak melding

 27. Tijdens de verkiezingen van afgelopenheeft periode heeft heel veel jongeren van magenta op NDP gestemd en dit is het resultaat van hun stem gedraag. Beste mensen doe jullie je ogen open de regering kan/wil niets doen tegen de criminaliteit. De coalitie partij heeft privé beveiliging en voelt niet voor het volk.


  Maak melding

 28. Die ene man die beschoten is in die woning,zijn broer is inspecteur van politie en woon precies aan de overkant,die camera heeft hij geplaatst bij zijn woning.
  Die mensen die de overval hebben gepleegd wisten precies dat die mensen daar zouden komen,ze hebben die mensen niet willen doden.
  Die mensen die de overval hebben gepleegd zijn van het zelfde geslacht als de slachtoffers.
  Die ene familie lid die een wapen vergunning heeft zou een halfuur voor de daad arriveren,maar hij kwam niet opdagen.


  Maak melding

 29. Misschien kan de politie nagaan of er ook iemand behandeld is voor hondenbeten, op
  het einde van het filmpje komen er een aantal honden aanrennen, waarvan de voorste
  twee vrij agressief. Je weet maar nooit.


  Maak melding

 30. De PAARSE FAILLIETMAKERS van Sranan lachen zich
  intussen ROT achter hun beveiligde woningen en met
  door de staat betaalde veiligheidsfiguren !!!

  De politie is totaal onvoldoende bewapend en heeft niet
  eens voldoende vervoersmogelijkheden, als gevolg van het
  desastreuze Paarse beleid !

  TIDE, TAMARA, A KONDRE E FAJA GWE MORO FARA !!!

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN !


  Maak melding

 31. Wat een paar racisten reageren hier zeg! De zwarten. Hebben ze in Suriname alleen maar blanken in Nickerie? Achterlijk racisten. Ze zijn verblind van woede en haat. Het is al verschrikkelijk wat gebeurt is, dan reageren sommige idioten hier met racistische opmerkingen. GET A LIFE idioten.


  Maak melding

 32. Toen Bouta zei dat hij mensen slapeloze nachten wenste, is het wel erg letterlijk opgevat. Dit lijkt wel meer een huurmoord of afrekeningspoging dan een roof. Hoor de officiële berichten wel.

  Heb wel vaker gehoord dat als je vakantieganger bent gewoon een willekeurig hotel moet opgeven als logeeradres, ze geven adressen door aan rovers…


  Maak melding

 33. @johnny uit jouw reactie blijkt wel dat je geestelijk in grote nood zit. Je hebt geen dakadaka nodig maar een psychiater die jouw ziel gaat genezen. Iemand die de ideologie van Ghandi aanhangt heeft geen wapen nodig tenzij hij doorgedraaid is en of knettergek is. Het schijnt binnen de Surinaamse gemeenschap bon ton te zijn om mensen die kritiek hebben met Wilders of Hitler te vergelijken. Welnu domme Johnny er zijn meer zwarte leiders die misdaden tegen de mensheid gepleegd heeft. Welke zwarte Hitler geef jij rioolrat de schuld van de Holocaust op Afrikanen en dan bedoel ik de slavenhandel. Je zegt steeds dat je Hindoestaanse moslim bent die in Nederland door rioolratten lastig gevallen wordt. Het zal wel zo een imam zijn die jou leugens voorhoudt maar ik denk dat jij zelf een smerige rioolrat bent mister Choenni.


  Maak melding

 34. @Pskiratigri waar de bek vol van is was jij niet die vuile zwarte smerige racist die ook racistische opmerkingen over Hindoestanen en Aziaten maakte ? Je bent een smerige gluiperd en ik hoop dat jouw kunstgebit uit je mond valt stiekemerd


  Maak melding

 35. Ma as kom je na Surinaam, dang je moet 5 daage niet eete, sodat je siet uit as hongerige swerfer. Dng jei moet niet huure apartment, ma krot ergens. Dang mense denke dat ben jei flugteling uit Soedan en jei hep niks. Dang je ben misgien fijlig. Mense gaan misgien selfs jauw geeve eete en kleere.


  Maak melding

 36. @ Baba Sai,
  Neem je pilletje gauw in en ga lekker naar bed.
  Pilletjes Op?

  ga naar de chinees voor een 1/2 achtste met een beetje water en loop gauw naar huis.

  Is je onderzoek naar de invloed op de bloeddruk afgelopen?
  Nu snap ik wat je bedoelde toen je zei : “de enige bloedvat die open ging is mijn sluitspier.

  Je blèrt zoveel onzin uit dat ik inderdaad denk dat je uit je anus leutert!!
  Zielig ben je! Is je dochter met een creool vandoor gegaan??


  Maak melding

 37. Iemand zei hier een paar weken geleden om niet aan de douane op luchthaven te vertellen waar je gaat logeren.
  Hoe weten de overvallers dat daar vakantiegangers blijven??

  Rarara.

  Ik rust

  Djamoe


  Maak melding

 38. “@johnny uit jouw reactie blijkt wel dat je geestelijk in grote nood zit. Je hebt geen dakadaka nodig maar een psychiater die jouw ziel gaat genezen”

  Baba Sai niet aan projectie doen , ja !


  Maak melding

 39. =Ik wens dit voor niemand, maar dit krijg je als je met een toeristenkaart het land binnen mag komen en niet meer terug gaat naar jou eigen land.
  Verder zijn er nog velen die in Suriname roven en moorden. ERG

  Wat staat Suriname slecht aangeschreven in het buitenland.


  Maak melding

 40. @Baba Sai,

  Behalve een racist ben je ook een leugenaar.Toon mij aan dat ik mensen racistisch heb benaderd? Je bent echt zwaar gestoord en gefrustreerd .Alles wat je verkondigt is van nul en generlei waarde. Want je bent immers een racist. Een racist kan een dief niet verwijten dat hij een dief is zonder dat hij zichzelf als racist blootgeeft. Ga eerst werken aan dat onderdeel . Het gaat moeilijk voor je zijn want ik denk dat je een man bent op middelbare leeftijd. Ben je ergens in je leven gestopt met het zich ontwikkelen? Doe je best, er is nog hoop voor je. Ik hoop van harte dat er ook mensen zijn in jouw omgeving die je daarbij kunnen helpen. Wat betreft hier op deze site, zal ik je ook begeleiden.


  Maak melding

 41. DE slapeloze nachten die Bouta de Surinamers had toegewenst, is een realiteit geworden !!
  Nu nog wachten op de 18000 woningen, de sneltrein,de tram van onvewcht naar Poelepantje (waar je broek/jurk en onderbroek ,uitgetrokken zullen worden door de achterban van Misjieka-bakka en Tigri Barba!!


  Maak melding

 42. Iemand blèrde dat alle huizen in Suriname vrij zou worden van dievenijzer op ramen, deuren, terrassen, garages etc. Wat men vergat te vertellen, was dat er meer dieven zeg maar gerust georganiseerde bendes opkomst waren. Suriname is compleet naar de klote. Venezolaanse toestanden is in aantocht. Moro ka ai kong!


  Maak melding

 43. Ale creolen en marrons naar heropvoeding kampen sturen en als dat niet help handen afhakken en gelijk castreren zodat ze geen nazaten kunnen produceren


  Maak melding

 44. Whahaha,
  Het wordt steeds erger met de reacties.
  Er zijn enkele zieke geesten die alleen onzin neerpennen.
  Johnny reager nergens op, want je bent echt gestoord. Je bent zeker door een gekke hond gebeten.


  Maak melding

 45. Allemaal leuk en aardig om zo achter je pc en of telefoon iedereen over een kam te smeren. Niet zo moeilijk te achterhalen dt de meesten vn jullie puur racisten zijn en vndaar dat suriname en de wereld er zo uitziet. Jammer en t geeft allemaal ook aan wat jullie denk nivuea is. Geen woorden om jullie verder te beschrijven.
  Jammer 😔😔😔


  Maak melding

 46. pakiratigri Ga jezelf niet voor de domme houden want ik heb jou als racist ontmaskerd. Niet zo lang geleden stond jij het standpunt van veel zwarten dat een gladharige nooit leider van Suriname kan worden te verdedigen. Jij raakte in een heftige discussie met ik meen men Jiyani en anderen. Jij bent typisch zo een gevalletje dat het ok vindt om te discrimineren omdat jezelf een ordinaire racist bent maar als anderen hetzelfde doen kruip jij in de rol van slachtoffer. Ik onderbouw met stelling met standpunten en zijn op feiten gebaseeerd. Jij blert als een losoe bere en jij voelt je superieur een übermensch. Weet je wat een racist is ? Kijk naar Afrika dan weet je precies wat racisme inhoudt. Als beesten maken de zwarten elkaar af. By THE way beste zwarte racist wist je trouwens dat veel zwarten in de VS lid van de KKK zijn ? Racisme betekent kleur bekennen en gelukkig zijn velen het met mijn standpunt eens. En jij bent een emotionele bakroe


  Maak melding

 47. @uncle Sam de enige oplossing voor het probleem dat door de zwarte boslanders (djoekas) veroorzaakt wordt is om de overigen bevolkingsgroepen te bewapenen zodat zij zich kunnen verdedigen tegen het zwarte kk gezwel. Schiet ze neer als ze komen roven of moorden want een hardwerkende aziaat is voor de Surinaamse economie meer waard dan een djoeka rover. Deze zwarten durven niet in de Braziliaanse wijken te komen wetende dat ze direct zinder pardon overhoop geknald worden.


  Maak melding

 48. @Sunil Mahabiersing, leef je nog mang??? Ben je weer uit je hol gekropen?? Ga je weer dames oplichten met je mooie praatjes. Je moet zelf uitkijken dat ze jou niet eens een keer pakken. Je bent een fucking uitkeringstrekker. Dus speel geen bigimang he.


  Maak melding

 49. De creolen zijn niet zo erg als de bosland beesten en deze beesten moet je keihard aanpakken. Veel van mijn creoolse vrienden hebben een bloedhekel aan de djoekas en denken precies zoals vele anderen.


  Maak melding

 50. @jhonny Moslims hebben overal en altijd problemen. Nu maak ik in Suriname mee dat je als man de vrouw geen hand mag geven want dat is tegen het geloof. Dus hou die ka ka sani over rioolratten en jouw problemen maar voor je en ga hier op Waterkant niet de zielenpoot uithangen want ik heb veel krokodillentranen van moslims gezien. Waarom ga je niet naar een imam hij zal een amulet of tabiej voor je maken en ben je van alle problemen af. Waarom doe je het niet?


  Maak melding

 51. Aartsleugenaar en gestoorde geest @Baba Sai. Ik vroeg je :Toon AAN! Je kunt zo de berichten kopiëren en verzenden.Je lult teveel jochie. Bigi bigi man, dan i don moro wan kaw. Denk om je bloeddruk en bezoek je psychiater regelmatig. En doe niet stoer door je medicijnen over te slaan. Je kan niet zonder ze. Ga heen in vrede. Wens je een fijne positieve dag.😉


  Maak melding

 52. Suriname is na de onafhankelijkheid alleen maar verder afgegleden.
  Woonde er in 1974. Kan me niet herinneren toen ergens dievenijzer gezien te hebben.
  Kon toen zonder problemen gaan waar ik wilde.
  Door de jaren heen kom ik er nog steeds met regelmaat, omdat ik van het land hou en vanwege familie en vrienden bezoek. Tegenwoordig kan ik het gevoel van onveiligheid, als ik in Suriname ben, nog maar nauwelijks onderdrukken. Héél jammer.


  Maak melding

 53. Baba Sai, Wilders schilder sommige bevolking groep voor alle ellende en Hitler had een doel bepaalde mensen uit te moorden ze begonnen de joden en daarna zouden veel andere rassen volgen naar de gas kamer, kijk de gedachte dat mensen 1 ras als boosdoener zien heb je de kans dat zulke praktijken zal plaats vinden. Betref over de rioolratten, ALLAH heeft de mensen als mens geschapen en wat doet men zit gewoon iemands leven zuur te maken en de schuld in mijn schoenen te schuiven, kijk ratten zijn vies en smerig toch ,waarom als een rioolrat gedragen(smerig en vies) wat duidelijker voor je geworden Babai Sai? Waarom ik dat niet doe een tasbie laten maken, heb al gedaan maar het helpt niet omdat vele moslims zitten achter mij aan en waarom ik hier op internet plaats, dat doe ik niet dat doet de jin (voodoo) en waarom zit jij hier met jou problemen te zeiken Baba Sai, hjer heb jij wel steeds over zwarte is dat niet jou probleem dat jij alle zwarte over een kam scheert Baba Sai? Jij mag jou mening wel verkondigen he Baba Sai en een andere mag het niet. Blaka Boi je bedoelt het goed hoor, allen soms moet men aan andere laten zien dat niet leuk is wat de andere wat aandoet of allen 1 ras beschuldigd. Sam wat is Daka Daka nooit van gehoord man. Soms kom ik voor de andere op Blaka Boi, zo ben ik, kan weinig wat aan doen.
  groeten jhonny

  groeten jhonny


  Maak melding

 54. Suriname is in positieve zin 4 plaatsen omhoog gesprongen op de lijst van criminaliteit. En wat zegt die klootzak van een Abdoel: Dit komt door die wetten die we hebben aangenomen. Wel Abdoel: wetten aannemen is mooi, maar zorgen dat aangenomen wetten worden nageleefd is vele malen beter.


  Maak melding

 55. Nou Baba Sai ik plaats een reactie op jou opmerking over mij en het wordt weggehaald, moslims zijn zeker ook slecht, wie is nou zo perfect op de aardbol? Wilders plaats ook bepaalde ras in een hoekje en Hitler wou een ras met bepaalde kenmerken, als mensen een bepaalde hoekje plaatsen ben ik bang dat ook die kant op gaat, straks krijgen we misschien ook mensen die het idee van Hitler wil uitvoeren. De mensen zijn als een mens geschapen en als mensen iemand het bijna hele leven zuur maakt, dan zijn rioolratten(kijk rioolratten zijn smerig en vies en als mensen zulke streken gaan uithalen tegen over zijn medemens wat, is dan men een mens?) En heb paar keer tasbie gebruikt en het helpt niet er zijn veel uitspraken niet door mij gedaan maar doordat men voodoo op mij toepast. Jij mag Baba Sai je mag mening geven hier op deze site en ik mag het niet doen he. Nu zet jij bepaald groep als de oorzaak als voor veel ellende in Suriname en ik zet een bepaalde groepen als de veroorzaken voor mij probleem, als jij Baba Sai, als jij je probleem voor jou houd, dan zal ik ook doen, afgesproken Baba Sai? Blaka Boi je bedoelt het goed hoor. Baba Sai veel krokodillen tranen bij moslims gezien he en bij de Hindoes heb je zeker geen krokodillen tranen gezien he, jij bent geen zielige poot he Baba Sai?, de creolen altijd de schuld in de schoenen schuiven. Blaka Boi ik kom nou eenmaal voor de andere op, kan mij karakter niet gaan veranderen, want het is goed als men voor de andere zwakkere groep opkomt. Ja klopt Ghandi was geweldloos, maar jij geeft de creolse ras via omweg een trap op hun hart en dat is geweld gebruiken Baba Sai.
  groeten jhonny


  Maak melding

 56. Zoals men weet dat bepaalde aanleg genetisch is, en dat dat moeilijk te behandelen is.
  Het enige remedie is om deze aandoening te elimineren is dat men deze mensen in een dierentuin laat wonen en ze 3 daags voeden, zodat ze nette burgers niet lastig vallen, die hard werken om hun gezinnen te onderhouden !!!


  Maak melding

 57. @ Hendrik

  Ben volkomen met je eens, maar…………..als je iederéén die gaat stelen en moord in Su ophangt, dan is driekwart van de totale bevolking dood ! ( de goeie en de bejaarden en baby´s daar gelaten )
  Het is gewoon triest wat er in Su gaande is, ik had gedacht om na mijn pensioen om te remigreren
  naar gezien de huidige situatie blijf ik liever in Nederland. En dat doe ik nu al 53 jaar, en vind het niet onaangenaam !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 58. J.Zwartmans@

  Maak je je niet druk. Juist dat is mijn opzet dat het als een afschrikkingsmiddel gaat werken. Wanner een paar in het openbaar zijn opgehangen, zullen anderen voor dat ze gaan stelen zich moeten bedenken wat de gevolgen zijn.

  Wanneer een tiental mensen in het openbaar zonder een linkerarm lopen, worden ze herinnert wat die gasten hebben uitgespookt.

  Ik voeg nu eraan toe, voer het ook in voor zware economische delicten dezelfde straf. In Singapur, Malaysië, China en Indonesië bestaat al.


  Maak melding

 59. @Johnny je bent een ullenaar en een ziekelijk gestoorde idioot. Waar zeg ik dat Creolen de schuld van alle ellende in Suriname is ? Waar zet ik de Creoolse ras weg zoals Wilders en Hitler dat dien en deden. Je l lt als een laarwala zonder kop. Ik heb juist gezegd dat Creolen net zo veel last van de boslanders hebben als alle andere bevolkingsgroepen in Suriname maar jij bent een schijnheil nu jij in Nederland woont en de problemen die de zwarten veroorzaken niet zelf ondervindt dus hou maar je praatjes voor jezelf geestelijk ben je niet helemaal in orde of heeft de daroe jouw hersens kapot beschadigd ?


  Maak melding

 60. Alle Surinamers zijn sabi mangs, daarom gaat het zo goed in SURINAME, het niveau van discuseren op deze forum is beledigend en denigrerend, beneden de maat, respectloos en racistisch, hokjes volk, waar is onze verbroederings theorieen gebleven, DENK EEN DENK SURINAMEES………DENK VOORUIT, en vermijd hokjes politiek……..VOOR CRIMINELEN GEEN PLAATS IN SURINAME,,, TERUG DRINGEN TOT IN DE ATLANTISCHE OCEAAN, (IN ELK GEVAL MIJN PILLETJE ALVAST INGENOMEN………..™)


  Maak melding

 61. “jij in Nederland woont en de problemen die de zwarten veroorzaken niet zelf ondervindt dus hou maar je praatjes voor jezelf geestelijk ben je niet helemaal in orde of heeft de daroe jouw hersens kapot beschadigd ?”

  Vraag me af welke kleur Baba Sai heeft.
  Zou hij een blanke zijn of gewoon een hindoestaan die zwarter is dan menig boslandcreool??

  Proficiat RakRam,
  als je je pilletje op tijd inneemt komt er wat nuttigs uit je pen.
  Misschien dat anderen je voorbeeld kunnen volgen.
  Ze heven niet allemaal een pilletje in te nemen; een beetje nadenken voor het schrijven van een reactie is ook goed.


  Maak melding

 62. Wist al dat je de schuld weer op mij op zou schuiven, als je nou andere reactie van jou zelf gaat lezen Baba Sai dan zie je van zelf wel wat ik mee bedoel, Pakiratigri die probeert jou ook de goede weg te wijzen baba sai, maar je blijf op de verkeerde weg lopen. Verder alles goed baba sai? Je moet niet te veel jhonny-walker drinken baba sai, is niet goed voor de hersenen en de lever, dit is een advies. baba bai , dan zal ik zeggen dat ik meer veel last heb van Surinamers hier en Surinamers in Nl en andere rassen dan je denkt, dus ga niet oordelen dat ik geen last van slechte mensen heb, heb je mij horen zeggen dat jullie in Suriname geen last hebben van criminelen? En probeer mij niet vertellen wat voor praatjes ik mag hebben en wat niet, als je lakens wil uitdelen ga bij de politie werken of bij de bouta en de andere.

  groeten jhonny


  Maak melding

 63. Het item ging over een overval waarbij Nederlandse toeristen slachtoffer werden van een roofoverval in Suriname. De eerste reacties hierop gingen nog over het onderwerp maar daarna begon men zich onderling alwéér voor allerlei dingen uit te maken die helemaal niets meer met het onderwerp te maken hebben. Van racist tot boslandaap, alcoholist, zwarte, ziekelijk gestoorde idioot, in het openbaar ophangen, rioolratten, moslims zijn ook slecht, Wilders óók, Hitler óók, aartsleugenaar, gestoorde geest, bosland beesten, iemand lult uit zijn anus, Hindoestanen stelen óók, het zit in de genen van zwarten enz enz.
  Jullie zijn allemaal één pot nat en DAAROM is het land naar de klote gegaan!!
  En kom nu maar op met jullie commentaar, het gescheld kan beginnen en als eerste zullen waarschijnlijk de woorden” bakra,Nederland of blijf maar thuis”vallen.
  Vooral niet in de toekomst kijken en over 50 jaar nog steeds zeggen dat jullie een jonge natie zijn.
  Jullie bekijken het maar!


  Maak melding

 64. Blanke Nederlanders hangen overal de lolbroek uit. Wilden ze misschien die palmplant met de KLM meenemen? Of gewoon verkopen aan een mede blanke met een huis daar voor wat extra zakgeld?


  Maak melding

 65. Ja vriend, bemoei jij je nergens mee! Hahaha.
  Inderdaad. Het is heeeeel moeiljk voor velen om zich bij de topic te houden. Mensen willen graag hun vooroordelen kwijt. Meestal kan dat niet, maar hier wel, daarom gebeurt dat ook.
  Is niet zo erg, want 80% van wat mensen hier schrijven, menen ze niet. Of zouden het nooit durven zeggen in het openbaar. Maar gelukkig kunnen ze wat beter slapen omdat ze het kwijt zijn en het niet in hun onderbewuste blijft hangen. Wat dat betreft is dit dus een goede therapie.

  Terugkomend op het onderwerp. Ik heb het vage vermoeden dat deze twee blanken de politiebureau wilden opsieren met zo’n plant en de agenten hebben het toen teruggebracht.


  Maak melding

 66. Ze waren wel op het juiste adres. Is geen willekeurige woning. Ik zit elke dag tot 11u soms op mn balkon. Soms later.
  De mensen hebben een tip gehad waar ze moeten zijn.
  Sommige mensen jaffen hoeveel geweldige dingen ze hebben en anderen horen dat.
  Maar ze moeten van je spullen afblijven maar wees voorzichtig.
  Maar niet alleen in Su roven ze. Overal.
  Ik hoop het beste voor deze mensen en vooral het jong meisje. Sterkte


  Maak melding

 67. CREOLEN@

  Het wordt nogal wat geschreven over creolen hindoestanen etc. Dat klopt deels wel maar de hindoestanen lopen zeker niet achter. Het was zo in de jaren zestig in Sur, dat je ontzettend veel last had van de stads creolen. Ergens begrijp ik dat zij afstammelingen waren van de slaven en nooit de kans hebben gehad om zich te ontwikkelen. Na de afschaffing van de slavernij kwamen de hindoestanen uit india om als contract arbeiders te werken op de plantages. Na afloop van hun contract gingen de meeste wonen in de districten. Zo doende ontstond er een kloof tussen deze twee groepen en kwam nooit een chemie tot stand. Maar de derde generatie veranderde het alles. Zij gingen samen naar school en deden aan sport en leuke dingens. Dit alles bracht een snelle ontwikkeling bij de creloolse bevolking tot stand. De creolen en hindoestanen begrepen elkaar veel beter en kwamen dichterbij tot elkaar. Zo leerden de creolen en hindoestanen heel veel goeds van elkaar en kregen betere fatsoensnormen en samenwerking. Vandaar dat je toentertijd veilig in de nacht door de straten van Paramaribo kon lopen. De creoolse bevolking is tot heden op gelijke hoogte opgetrokken met de hindoestanen. Waar vroeger zij geen eigen huis hadden, hebben nu meer dan de helft een eigen woning in Sur. En dat 20% van de tuig is even groot als bij de hindoestanen. Onderschat de hindoestanen niet, ze hebben veel informatie van eigen familie aan de djoeka tuig gegeven om ze te laten bestelen en beroven. Ook werden/worden de ned toeristen niet bespaard door eigen fam. te verlinken.

  NEDERLAND
  In ned hebben de hindoestanen en creolen geen probleem. Velen zijn elkaar vrienden geworden. In het begin was het wel zo dat hindoestanen eerder een huis gingen kopen. Maar naderhand zagen ook de creolen de voordelen ervan en gingen voor een eigen huis. Nu heeft ook bijna de helft een eigen woning. Ook de kinderen zijn beter opgeleid dan voorheen.

  Zo goed als ik geïnformeerd ben doen bijna alle Surinamers in ned het ontzettend goed.


  Maak melding

 68. Alfred Adler psycholoog en psychiater tevens grondlegger van de individual psychologie spreekt in zulke gevallen van een overcompensatie van het minderwaardigheidsgevoel. Doordat men in de gemeenschap niet geteld word gaat men zich o.a. met criminele zken bezighouden om op zo’n manier toch nog de aandacht te trkken.


  Maak melding

 69. Heel Suriname heeft het moeilijk maar alleen een bevolkingsgroep wil makkelijk geld verdienen door slachtoffers te maken. Mensen, Suriname is nu rijp voor de invoering van de doodstraf.

  Ik vind het ook heel erg naïef van mensen die in Suriname leven dat ze niet op dit soort zaken bedacht zijn…..KOOP ook wapens, volg desnoods illegale trainingen om dit soort rover te vermoorden.

  Er wordt niets door de regering gedaan, deze rovers zijn niet zomaar genezen, dit zijn de draaideur criminelen…dus er is maar 1 oplossing: DODEN!!!.
  Beseffen deze rover wat ze aanrichten en dat een roofoverval ernstige trauma’s voor het leven achterlaat?

  Als de regering geen doodstraf wenst in te voeren, dan moet de regering worden aangeklaagd omdat zij met het huidig er toe bijdragen dat roofovervallen door blijven gaan.

  Tja meneer Bouterse…..u hebt persoonlijk zeer grote criminelen vrijgelaten door gratie te verlenen…..Waarom??????

  Wapenhandel in Suriname:
  Het is goedkoop, justitie mensen doen er net zo hard aan mee, je kunt alle soorten wapens in Suriname kopen. Het wordt verkocht door een zogenaamde houthandelaar in Suriname! Een slanke lange zwarte hindoestaan. Justitie kent hem wel, maar POEN POEN POEN POEN!


  Maak melding

 70. @immy
  O ja ondergang van uw land? . Waar is uw land?. Bedoelt u Nederland? ha ha ha ha Nederland is geen land van de blanken. Nederland behoort juist de gekleurde mensen toe!. Vergeet dit nooit. En als het jou in Nederland bevalt dan rot je zelf maar op!

  Nederland is opgebouwd door moorden, door stelen, door martelen, door verkrachten van vrouwen, door slaven te bezwangeren en hun baby in de buik dood te schoppen EN JA DIT DEZE DE BLANKEN ALLEMAAL.
  Vervolgens werd Nederland opgebouwd uit bloed zweet, tranen en de dood van velen, onmenselijk en nooit te accepteren!

  Nu jij, hoe goed ken jij de geschiedenis?

  Besef je wel dat over enkele jaren we geen blanke president gaan hebben??


  Maak melding

 71. Linglong@

  Dan zijn de zwarten de blanken voorbij gestreeft. Zullen er dan in Ned meer zwarten wonen dan blanken.

  Wie het ook zal zijn doet er niet toe. Belangrijk is dat hij of zij een goede bestuurder is. Het Ned systeem is zo geregeld dat het KABINET verantwoording aflegt over het gevoerde beleid.

  Het lijkt erop dat in Sur de regering maar wat doet zonder enige gevolgen.
  Half jaar geleden heb ik in de sur krant gelezen, dat de oppositie vragen stelde aan de president, het werd te ingewikkeld voor hem, hij stond op en verdween zonder excuus.

  Hoe breng je dan het land vooruit.

  Dit zijn nou de voorbodes van slecht bestuur, de ondergang van de maatschappij gevolgd door roofovervallen.
  EEN VORM VAN WETTELOOSHEID!!!!!!


  Maak melding

 72. Het com door de. Corona virus…het virus maak hun gek….!! Geeft bouta niet de schuld…..sukkels…..!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.