Geen straf voor Nederlanders die palmplant wegnamen in Suriname

37
Geen straf voor Nederlanders die palmplant wegnamen in Suriname

PARAMARIBO, 4 feb – Afgelopen weekend werd via social media onderstaand filmpje verspreidt, waarin twee Nederlanders in Suriname te zien zijn met een palmplant in een bloempot. Volgens diverse media zouden de man en vrouw de plant hebben weggenomen bij een hotel in Paramaribo. Ze werden door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, maar werden direct daarna heengezonden meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

Het door omstanders gemaakt filmpje werd driftig gedeeld op social media. Te zien is dat het tweetal met de plant komt aanlopen en teruggezet op de plek waar ze deze hadden weggenomen. Het tweetal stapt daarna in een politieauto. Ze werden echter niet in verzekering gesteld, aldus de krant.

Waarom ze de plant meenamen is niet duidelijk. Volgens sommigen zouden de twee in een dronken bui de plant hebben meegnomen. Het filmpje:


37 REACTIES

 1. Dit lijkt op een slechte studentengrap, waarbij men waarschijnlijk de plant om het
  hoekje van het gebouw wilde plaatsen. Toen ik in Groningen studeerde werd dit ook
  al gedaan met planten of beelden die bij hotels en restaurants stonden.
  Hoe het ook was , je hebt je te gedragen. Je bent gast in een ander land,


  Maak melding

 2. Uit het filmpje blijkt niet dat het om diefstal gaat. Dat de palmboom meegenomen wordt wil nog niet zeggen dat beiden het voornemen hebben gehad om de palmboom zich wederrechtelijk toe te eigenen. Was dit wel het geval dat had het hotel waar beiden in verbleven, aangifte moeten doen. Is niet gebeurd en daarom geen sprake van diefstal.


  Maak melding

 3. Haaahaaa wat een politie hier in Nederland wordt je eerst grondig gefouilleerd voor je dat achterin mag instappen ze vragen gewoon voorwerpen in je tas dat mens schudt met haar hoofd nee en stapt in voor hetzelfde geld trekt ze een wapen tijdens het rijden hwhwhwhwhwhwhaahahaha politie suriname grijpt in lachertje hoir👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️


  Maak melding

 4. Als het de kinderen / families waren van mijn vriend BRAVO of BARBA PAPA; zouden ze zeker een paar dagen op brood en water moeten leven; al was het als een grap bedoeld.


  Maak melding

 5. Sommige mensen gaan vernielen, schelden, ruzie maken of hun vrouw aftuigen wanneer ze dronken zijn.

  Deze Hollanders wilden in hun dronkenbui alleen maar een plant verstoppen.
  Wat is daar zo erg aan ?


  Maak melding

 6. Wat men vaak in Nederland tegenkomt is dat men experimenteert met tropische gewassen. Zoals verschillende groente soorten, potplantjes enz. De groenten zijn niet te gebruiken, niet voor consumptie gebruikt. De meest wilde vruchten wordt in de handel gebracht met alle nare gevolgen van dien. Gemanipuleerde vleessoorten dat zeer schadelijk zijn voor de volksgezondheid.

  In roti winkels zijn van alles te krijgen. Onhygiënisch situatie! De staat moet een strengere controle op de winkeliers gaan uitoefenen. Gewoon verschrikkelijk.


  Maak melding

 7. Eind goed ,al goed.
  De pot met palmplant is terecht waar het hoort.
  Gelukkig zijn die 2 niet upside down gehangen of hebben ze kogels door het hoofd gejaagd gekregen.Gelukkig dat de politie snel is geweest want je weet het nooit met de buurtmaffia die voor rechter en politie tegelijk speelt.
  Zie je de 2 dronkaards hebben de pot met palmplant netjes terug gebracht onder begeleiding van de politie.


  Maak melding

 8. Hahaha! De sociale media staan bol!! Men doet alsof men water ziet branden. Wat een irritant en achterlijk commentaar, zeg!! Hij loopt achter!! Diefstal of geen diefstal maar de cellenhuizen in Nederland zitten vol met witte mensen. Is dat nou zo’n uniek verschijnsel in Suriname? (want witman e fufuru tu). Laat hem maar een kijkje komen nemen hier in Holland. Den e koti strafu tu. Na den sort blakaman disi be dans wan gado dyi witman, want het verwondert hem dat witman e fufuru tu en naar het cellenhuis moeten. By the way:In Suriname heeft men niets te doen. In Nederland kreeg je een pv aan je broek geslingerd en dan mocht je gaan. Maar dit doen ze graag om de witte man te vernederen.Ze werden niet geboeid en hun tas wordt hen niet afgepakt. Als het een Surinamer was lag die in de kofferbak met een schoen in zijn gezicht.Dus ze schijten toch nog in hun broek voor de witte man. Het was nu hun kans maar laten het om de blauwe ogen van de witte man schieten.


  Maak melding

 9. Waarom ze de plant meenamen is niet duidelijk, volgens sommigen
  Niemand bealve de 2 en de politie weten het fijne van de zaak, maar wel hebben er een aantal hier een duidelijke mening , net een stel roddeltantes


  Maak melding

 10. GN,

  en hoe heet het als een bejaard echtpaar in eigen huis wordt gemolesteerd en gewond achtergelaten?????

  Hoe heet het als een vakantieganger word neergeschoten en zwaar gewond achtergelaten?????

  Hoe heet het als toeristen bij aankomst op Zanderij door beveiliging in elkaar worden geslagen????

  Allemaal criminele feiten gepleegd door Surinamers!!!!!!!…..Hoe het dat in jouw criminele paarse brein????…….Hypocriet!!!!!!!!


  Maak melding

 11. Niet goed te praten en deze studenten of stagelopers moeten zich diep schamen en beseffen dat ze met hun gedrag de Nederlandse toeristen en andere goedwillende studenten in diskrediet brengen.
  Bij zoiets schaam ik mij voor mijn landgenoten.


  Maak melding

 12. maakt niet uit hoe jullie het ook willen rechtvaardigen of nuanceren het is en blijft diefstal!!!!! hoeveel duidelijkheid willen jullie nog meer hebben??!! , want als het Nederland was en het waren buitenlanders, waren ze allang in de boeien geslagen en in de politie wagen gesmeten, het gaat om 1 dief en 1 dievegge klaar!!!!! de Surinaamse politie is te softy met ze omgegaan.


  Maak melding

 13. Wat is er waterkant.net, heb je weer kleine artikel eruit gehaald op deze site die geplaats heb, als jullie velen als mensen waren dan zou jullie gewoon naar mij toe komen en niet via via zeggen dat ik achterdochtig ben en als men leugens verspreid en mij zeggen dat ik niet alles moet geloven dan is het niet mijn fout maar diegene leugens over de andere vertelt hebben aan mij. Zoek de probleem niet bij mij maar bij jullie zelf, nooit geleerd hoe men een conflict moet oplossen, kijk naar peter r de vries worden velen van jullie wijzer. Zijn zoveel groepen en met de behulp van zwarte magie op mij toepassen zodoende ik op mijn knieeen ga, dacht het toch niet, wil maar niet lukken he de waarheid in de doofpot stoppen! Jammer voor jullie. Velen van jullie zijn een heel trieste geval zeg en zullen jullie dat altijd zo blijven, namelijk zielige poten
  jhonny


  Maak melding

 14. Cinny G. moest ook om lachen toen ik de beeld zag en elwemo waarom schamen wat een ander heeft gedaan, jij heb het niet gedaan toch. Misschien hebben ze dit grapje in hun jonge jeugd niet kunnen uithalen en doen ze nu hier in Suriname.
  jhonny


  Maak melding

 15. Stomste filmpje ooit, want het was 1 van de stomste dingens om door de politie opgepakt te worden, was alleen een ding want het waren 2 stomme bakra, man en vrouw no doubt, lmao. Pak die kowlo fruit en plantjes dieven op die wekenlijks op mijn erf komen.


  Maak melding

 16. Waterkant.net je haal weer mijn artikel eruit, wat is de bedoeling waterkant.net? En maar nooit een antwoordt opgeven op mijn vragen he. Mainstream (media)! Haal peter r d vries erbij en garandeer ik velen van jullie dat de probleem zo opgelost is, alleen men wil het probleem niet oplossen.
  jhonny- groeten


  Maak melding

 17. Ze stelen als de raven..

  “Palmdief en palmdievegge” …
  Wuhahahahaha

  Kom me niets zeggen over een studentengrap.

  Me mars papa!


  Maak melding

 18. Babun-Nefi 4 februari 2019 at 15:23

  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Wat men vaak in Nederland tegenkomt is dat men experimenteert met tropische gewassen. Zoals verschillende groente soorten, potplantjes enz. De groenten zijn niet te gebruiken, niet voor consumptie gebruikt. De meest wilde vruchten wordt in de handel gebracht met alle nare gevolgen van dien. Gemanipuleerde vleessoorten dat zeer schadelijk zijn voor de volksgezondheid.

  In roti winkels zijn van alles te krijgen. Onhygiënisch situatie! De staat moet een strengere controle op de winkeliers gaan uitoefenen. Gewoon verschrikkelijk.


  Maak melding

 19. Slim die bakras zie hadden een taxi nodig maar geen geld.
  Even doen als je een plant wegneemt en als de politie er is dan terug zetten. En dan mag je meerijden naar je bestemming.
  Wie niet rijk is moet slim zijn😉🫡.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.