‘Surinaamse steun tekent isolement Maduro’

28
'Surinaamse steun tekent isolement Maduro'
Dino Bouterse namens zijn vader president Bouterse voor solidariteitsbezoek aan verkiezingscampagne Maduro in 2013

[INGEZONDEN, 3 feb] – De CNN correspondent in Caracas heeft in zijn verslag van 2 februari  in CNN Newsroom de steun van ‘kleine landen als Suriname’ aangehaald als teken van het regionaal en internationaal isolement van het regime van Maduro. De regering Bouterse heeft tijdens de stemmingen op de vergaderingen van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) met een handvol landjes gestemd voor erkenning van de frauduleuze verkiezing van Maduro.

Zij heeft geweigerd met de grote meerderheid van Amerikaanse staten mee te stemmen tegen de aanslag op de democratie door Maduro. Ook heeft zij afgezien van de optie van het onthouden van stemmen. In mijn rubriek Contrapunt in de Ware Tijd heb ik in de editie van 2 februari gedocumenteerd aangegeven waarom Bouterse internationaal, Suriname heeft verbonden aan een dictatoriaal, bankroet regime, dat een verlengstuk is van Poetin: het autoritaire regime van Chávez heeft in 2010 de verkiezingscampagne van Bouterse heimelijk financieel en politiek gesteund.

De ironie: Onder het mom van ‘niet inmenging in binnenlandse aangelegenheden’ steunt Bouterse nu Maduro, terwijl Bouterse zijn macht mede dankt aan de Venezolaanse inmenging in de Surinaamse verkiezingen. Dat de internationale associatie met een verwerpelijk, failliet regime het imago van Suriname ernstig schaadt, is zeer slecht nieuws voor de Surinaamse economie en statuur. De gezamenlijke oppositie heeft de regering dan ook opgeroepen afstand te nemen van Maduro.

Theo Para


28 REACTIES

 1. Alleen maar dwazen debielen en idioten met een criminele geaardheid steunen deze dicatator. Ook in Su leven oerdomme paarse paria’ s nog met de hoop op gratis ete, drinke en ka boutar huisje dat nu niet en ook al stemmen ze wedrom oerdom in 2020, neks gaat komen.


  Maak melding

 2. Slim en vooruit denken Jan deze domme ezel die naar de naam Bouterse luistert niet. Hij laat zich als een straatmeid misbruiken en denkt dat hij wat voorstelt. Deze ouwe dementerende dictator heeft totaal geen kaas van diplomatie gegeten en gedraagt zich meer en meer als een Afrikaanse dictator. Als de Amerikanen met Maduro afgerekend heeft is Bouterse aan de beurt.


  Maak melding

 3. De hele ellendige situatie in Venezuela is door de Amerikanen veroorzaakt. Ze kopen de militairen, maar ook de oppositie om, om chaos te veroorzaken in het land. Tevens hebben ze de militairen bedreigd dat als ze de oppositie niet steunen, ze vervolgd zullen worden. Terecht van Rusland, China en Suriname om Maduro te steunen. Hij is immers legaal gekozen door het volk. Trump wil zelf een hek bouwen in eigen land en nu ook rond Maduro.


  Maak melding

 4. De Amerikanen hadden een vergissing gemaakt door grenada binnen te vallen , het zou een mus wezen voor ons gelief kondre. Nu is het zaak dat hun Bouterse zijn smoel afsnoert..


  Maak melding

 5. Maduro is aan handen en voeten gebonden zowel binnenland als buitenland en kan alleen maar vluchten.
  Binnenland: zie:
  -financieel, economisch, sociaal ( geen valuta, ontwaarding Venezolaanse Bolivar, bevriezing, mensen op de vlucht, heel grote armoede, olie-export staat stil, geen export,
  Hoge generaal van de Venezolaanse luchtmacht heeftde steun van Maduro opgezegd en erkent zelfbenoemd staathoofd Juan Guaido als president. Hij roept ook andere militairen op om dit te doen. De bevolking van Venezuela staat ook achter de zelfbenoemde president van Venezuela.

  Buitenland: USA, die Venezuela als haar achtertuin beschouwd heeft de zelfbenoemde staatshoofd juan Guaido ook erkend, evenals andere landen in Latijns-Amerika. Financiele tegoeden van Venzuela zijn bevroren op buitenlandse rekeningen in USA.

  Maduro’s dagen zijn geteld. De steun van landen als China, Rusland, enz. zullen hem niet kunnen helpen, want als er een oorlog komt is de USA (en andere bondgenoten in Latijns-America), het leger vele malen sneller om militair orde op zaken te stellen in Venezuela.

  USA zal er alles aan doen dat het Venezolaanse volk zelf orde op zaken stelt, op de achtergrond zaken zodannig laten plaats vinden dat alles naar hun wensen verloopt.

  ddb en kliek kunnen hun borst ook nat maken, nu het licht voor maduro in Venezuela uitgaat en de gordijnen dicht gaan. Als gelet op de slechte financieel-economische, sociale situatie, ( ondernemingen sluiten, werkloosheid, grote criminaliteit, devaluatie srd, geen valuta, enz) voor ndp-kakkerlakken, moet d datgene wat in Venezuela op dit moment gebeurt wel voor hen duidelijk zijn, dat ddb ook kan inbinden.

  Voor 25 mei 2020 is ddb, ndp-kliek weg. Ze zijn gewoon geschiedenis. Eens Maar Nooit Weer! Ook awari domrie misie ka keba, kan zijn bundel pakken en in het oerwoud langs een kreek gaan wonen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. je kan zien dat Bouterse onder gang van Maduro niet wil in zien en dat doe hij ook bij zijn vonnis dit zijn kwel geesten bij elkaar van zo heb je me niet paars boef nesten onder elkaar.


  Maak melding

 7. Als de Surinaamse regering slim was geweest dan had ze gezegd dat ze de wil van het Venezolaanse volk zal respecteren, dan zit je altijd goed, wie er ook wint. Nu staat Suriname op de zwarte lijst van foute landen die dictaturen steunen. Niet dat Suriname niet al lang op een heleboel zwarte lijsten stond. Guyana is in deze een stuk slimmer geweest.

  De BBC wereldnieuws website (bbc.com/news/world) zet steeds een kaartje bij elk bericht dat over Venezuela gaat. Suriname hebben ze nu ook ontdekt. Suriname staat er op in schaamrood.


  Maak melding

 8. Die paarse moordenaar met zijn paarse jaknikkers uit de Dna, voelen nu ook het einde van hun macht aankomen, en beginnen allerlei stuiptrekkingen te vertonen, de verkiezingen in 2020, zullen nauwlettend in de gaten gehouden worden, mochten deze corrupte paarse ratten denken, om dezelfde strategie als Maduro te kunnen toepassing.


  Maak melding

 9. Ik hou mijn hart vast overal waar Amerikanen binnen vallen wordt een ramp zie ook Irak, Libië, Syrië. Straks volg Guyana dat zijn landen met hun oliebronnen, wat ben ik blij dat Suriname nog geen olie heeft gevonden want het gaat het westen niet om vrede en rust in die landen, hoor je dat ze in Afrikaanse landen binnen vallen met al hun problemen neen want er is geen olie het enigste wat je krijgt is een burgeroorlog. Ik hou mijn hart vast met al het onrust wat dat teweeg zal brengen


  Maak melding

 10. Hiermee is duidelijk aangegeven waar de NDP voor staat. Een oproep aan de potentiele NDP stemmers is dus weet waar je aan begint door op deze partij te gaan stemmen. U heeft nu ruimschoots de tijd om van gedachten te veranderen.
  SARI TORI


  Maak melding

 11. @Kopatapata

  Inderdaad steunt Dictator MADURO zijn lieve
  arme volk ! Meer dan DRIE MILJOEN VENEZOLANEN
  hebben hun land moeten ontvluchten, vanwege de
  Communistische DICTATUUR van Maduro !

  En u babbelt over USA en arme mensen !

  Uw Paarse dictator houdt ook van ARME Srananmans,
  zie de LEGE staatskas, zie de Paarse Gelddrukkerij van
  MILJARDEN Ongedekte SRD-Bankbiljetten, zie de Honderden
  Miljoenen ONNODIGE PAARSE GELDLENINGEN, zie de Natuur-
  vernietigende SCALIANS met toestemming van hogerhand, zie
  Chinese VIS-HEKTRAWLERS met toestemming van hogerhand,
  zie de dagelijkse zware CORRUPTIE en de groeiende zware
  Misdaad in Sranan !!!

  ALLES VOLGENS U EN PAARS, IN HET BELANG VAN DE ARME
  SURINAMERS !!!!!!!!!!

  PS : OOK AAN DE PAARSE DICTATUUR KOMT SNEL EEN EINDE !!!

  LEVE VOLK VAN VENEZUELA, LEVE HET VOLK VAN SRANAN !!!


  Maak melding

 12. Sharmila kalimaidien had n keer gezegd: deze bouterse die eventjes president is n kyk nu likt ze zelf die doorgezakte kont vn hem.sommige vrouwen lopen niet aln uit vr sexplezier mr ook vr politiek gewin.geld n macht aln telt


  Maak melding

 13. Ndp is en staat letterlijk en figuurlijk voor leugen en onrecht dat zich uitmond in de misdaad. Alle ndper’ s olv van de duivels bnezeten stichter, zijn de ware oorzaak dat land en volk sinds 1980 op elk vlak, zowel immaterieel en materieel met de dag achteruit zijn gegaan. Ddb en roverheid en maffioso drugsbende zijn alleen degenen die zich op allerlei criminele, sluwe, slinkse en corrupte wijze verrijken Dinoa en Meribaka zijn slechte voorbeelden van de werkelijke misdadige geaardheid van ddb, zo vader zo zonen en zo lijder zo dwaze ndp volgelinegn, misdadig. Wie lijden het meest onder het didibri paars bewind, dan het gros der armen die zo oerdom dwaas zijn om op ddb, de meest meedogenloze en gewetenloze misdadiger sinds 1980 te vertrouwen. Ai tjies deng dong no mpp paarse imbeciele paria’ s mooi beet. Dus stem bakka in 2020 foe go njang letterlijk en figuurlijk joe egi ka. Cornelis van AbraBroki, oud ex militair, die had gevochten vloekt de hele dag, bouta mpp leemang. No joke


  Maak melding

 14. @ manu

  80 % van de bevolking van Su is reeds gemanipuleerd en gehersenspoeld door NDP, wat verwacht je dan van deze lieden ?? Wedden dat ze ook in 2020 weer zullen regeren?? Deze duivelse gebroed is moeilijk om uit te roeien, alleen de natuur kan jullie een handje helpen ! Een ding dat zeker is, niemand ontkomt er aan.
  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 15. Welke opvarende gaat n zinkende schip niet verlaten? zelfs die ratten springen overboord.cheung hft ht optyd gezien n een juiste keus gmkt om d VHP t joinen want deze party kmt groots binnen by d komende verkiezingen .zo had die kalimaidien ook gedacht n had haar “huis” verlaten om deze volksmoordende corrupte hebzuchtige zweeftekie zwarte bende t gn joinen mr nu haar nieuwe schip aan ht zinken is moet ze ht optyd verlaten zich nietig gedragen n weer soliciteren by d VHP voordat ht t laat is.kalimai welkom terug je bnt n intelectueel n je steekt uit boven deze roversbende ga j ondergang niet tegemoet mt deze vizieloze miezerige bende.mk gebruik vn jw intelligentie n toon daadkracht aan land n volk. RED JOUW EER. Ps.k persoonlyk was heel trots op jw toen j als DNAlid v/d VHPfractie deze boeven hun smoeltjes kon dichtsnoeren mt jw vlotte visiegerichte babbel.


  Maak melding

 16. Ongeruste burger in zuid Amerika. Je stelt dat het westen in Afrika niet wil ingrijpen omdat er geen olie is. Dit is niet juist. Nigeria heeft enorme olievoorraden die door de Afrikaanse dictator al verdeeld is. Shell heeft zich de olievoorraden Sl toegeëigend en is ingrijpen daar niet meer nodig en wordt het Nigeriaans volk steeds armer en armer.


  Maak melding

 17. Tje mi gado Suriname.Julie worden meegesleept in de avonturen van de man die denkt dat dit land zijn eigendom is geworden.Geduld is een schone zaak.Ook hier komt ooit een einde aan.


  Maak melding

 18. LEVE het PAARSE VERRAAD VAN DE VENEZOLAANSE BEVOLKING !

  LEVE HET PAARSE VERRAAD VAN DE MENSENRECHTEN IN
  VENEZUELA !

  LEVE HET PAARSE VERRAAD VAN DE WETTIGE VOLKS-VERTEGEN-
  WOORDIGING VAN VENEZUELA !

  MAAR OOK :

  LEVE DE GEVLUCHTE PROCUREUR-GENERAAL VAN VENEZUELA !

  LEVE ALLE DRIE MILJOEN GEVLUCHTE VENEZOLANEN !

  LEVE HET VOLK VAN SRANAN ! OP NAAR EN VRIJ SRANAN !

  ONRECHT ZAL NOOIT BLIJVEND OVERWINNEN !


  Maak melding

 19. Wanneer gaat de moordenaar en diktator bouta leren NIET namens het volk van Suriname te praten??!!
  Het volk van Venezuela heeft gesproken luid en duidelijk…weg met maduro de diktator!!
  Surinamers ,leer wat van het volk van Venezuela…weg met bouta de diktator!!


  Maak melding

 20. Ik roep het Surinaamse volk op via de website (of briefkaar/naar) (van) de Venezolaanse Ambassadse in Paramaribo – Suriname een emailbericht/per post naar de Venezolaanse Ambassadeur in Paramaribo te /emailen/sturen, waarin ze hem meedelen dat ze Maduro niet ondersteunen, ddb spreekt niet namens hen, maar op peroonlijke titel.

  Het Surinaamse Volk staat achter het onderdrukte Venezolaanse Volk dat in heel grote armoede leeft en op de vlucht is. Het Surinaamse Volk ondersteunt een democratische rechtsstaat en niet een dictatuur/machtstaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 21. @ZogenaamdeOngerusteBurger

  Zonder inval van welk westers land dan ook is VENEZUELA
  een RAMP, een TOTALE RAMP. Venezolaanse Burgers sterven
  bij honderden door HONGER, door GEBREK AAN MEDICIJNEN
  en door TOEGEPAST GEWELD VAN DE TROEPEN VAN MADURO !

  RUIM DRIE MILJOEN VENEZOLANEN hebben HUN LAND MOETEN
  ONTVLUCHTEN !

  Overigens heeft u de eerdere INVASIE, geleid door MADURO,
  van DERTIGDUIZEND zogenoemde communistische CUBAANSE
  ADVISEURS in VENEZUELA, GEMIST !

  Ook de INFLATIE in VENEZUELA van MILJOENEN PROCENTEN, als
  gevolg van Communistisch Beleid , heeft u GEMIST !!!

  Waarschijnlijk heeft u een COMMUNISTISCHE BRIL OP !

  PS: leve het Volk van VENEZUELA ! WEG MET DE MOORD-
  DICTATOR !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.