SLM maakt eerste lijnvlucht met ‘nieuwe’ Boeing 737-752 vanuit Suriname

23
SLM maakt eerste lijnvlucht met ‘nieuwe’ Boeing 737-752 vanuit Suriname
Foto (c) Waterkant/Bombelman.com

PARAMARIBO, 3 feb – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM heeft haar eerste lijnvlucht gemaakt met haar ‘nieuwe’ Boeing 737-752 met registratienummer PZ-TCT. De PY730 vertrok vandaag vanuit Suriname via Trinidad naar Curaçao en kwam later op de dag terug. Op de foto de aankomst van PY729 vanmiddag om 16.35u te Zanderij.

Deze voor de SLM nieuwe kist is een 14 jaar oude Boeing die eigendom is van de Leasemaatschappij Aircastle en dus wordt geleasd. In december 2018 kwam het vliegtuig, dat wordt ingezet op de regionale routes van de SLM, aan in Suriname.

Bekijk ook een filmpje van de aankomst:


23 REACTIES

 1. Ben blij dat ik in Rotterdam studeer. Ipv kapot te gaan in Suriname,Surinamers zijn de domste mensen in de wereld, ik niet🖕🏾Wie niet wil luisteren moet voelen


  Maak melding

 2. PHERA@

  Surinamers zijn niet de domste mensen ter wereld. Anders zou je zelf ook oerdom zijn en niet in Rotterdam studeren.

  In Sur zijn gewoon een stelletje rand debielen aan de macht. Het is meer een vorm van ,,ik heb het geweer en jij niet,,. Om een land te bestieren moeten de bestuurders van de universiteit afkomstig zijn en de juiste mensen op de juiste plaatsen. Maar daar is meer sprake van vriendjes politiek en familie zaken. Ongeletterden zitten op hoge plaatsen die niet eens goed hun handtekening kunnen zetten, en het land besturen is verre van mijn bedshow. Op een bevolking van 500.000 heb je 50.000 ambtenaren. Tel je winst maar. Maar de 225.000 Sur nederlanders zullen iedere maand met een boot vol goederen de boel in leven houden. Voorlopig kunnen ze door blijven gaan met het roven van de eigen bodemschatten.

  Nootj nootj ke khale apen desh ko.
  En dat doen alle bevolkingsgroepen!!!


  Maak melding

 3. In de berichtgeving van vorig jaar stond vermeld, dat het vliegtuig zou zijn gekocht door de Sur overheid. Tot mijn verbazing lees ik nu dat het is geleased van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij.
  Slechte zaak, niet voldoende passagiers voor zo’n grote kist in die regio. Dus eerder verliezen dan het genereren van winsten. Marktonderzoek van de SLM deugt niet. Einde van het jaar zijn ze definitief failliet voor het geval dat het nu niet zo is.

  Geleased!!!
  Is de veiligheid van de passagiers voldoende veilig gesteld. Als Surinamer zou ik toch kritisch er naar kijken voordat ik erin stap.


  Maak melding

 4. @Pherai,
  Surinamers de domste mensen van de wereld noemen en je zelf geweldig vinden omdat je in een volgepropte stad studeert, zegt veel over je zelf, blijkbaar is er iets dat je er toch niet helemaal bij hoort in Rotterdam anders zou je niet de drang hebben om je op Surinaamse aangelegenheden te richten.


  Maak melding

 5. @Hendrik, geleased en veiligheid hebben niks met elkaar te maken. Zelfs KLM least een deel van haar vloot.

  @Pherai, ik denk niet dat de studie in Rotterdam je zal helpen want hoe jij tot zo een zwaarwichtige conclusie komt op basis van dit bericht, weet ik niet maar dat je het niet helemaal opbeen rijtje hebt daarboven, durf ik wel als voorzichtige conclusie te trekken op basis van je reactie.

  SLM zal ook op de Mid Atl route een recenter gefabriceerd toestel moeten leasen, als je het mij vraagt.


  Maak melding

 6. Omdat de SLM evenveel vluchten moet uitvoeren als de KLM (en dat dus niet doet), moet de KLM het verschil geldelijk compenseren. Daardoor blijven de tarieven hoog. Dat is diefstal van de bevolking.
  Begin eens met dat 5 verdiepingen kantoorgebouw in hartje Parimaribo van de hand te doen. Flex-werkplekken van maken.
  In de DDR waren op 17 miljoen inwoners 1,2 miljoen ambtenaren = 7%. In Suriname is dat dus 10%.
  Dat moeten de overigen = wel-werkenden – opbrengen. Een Efficiencyslag is dus nodig. Wat je niet goed zelf kunt moet je ergens anders halen.


  Maak melding

 7. Beste heer Pherai,
  Probeer eens positief te zijn. U bent super negatief ingesteld, dat maakt dat u een totaal verkeerde kijk heeft op ontwikkelingen in uw geboorteland. Heel veel Surinaamse Nederlanders vergeten dat ze uit dat zelfde Suriname komen, waar ze zijn geboren, jaren hebben doorgebracht en nu in een westerse land terecht zijn gekomen en hun eigen land zijn vergeten. Ik zeg altijd, wordt maar wat je hebben wil, kom maar waar je komen wil, maar vergeet nooit waar je vandaan komt en heb altijd respect ervoor, anders heb jij ook geen recht om dat respect terug te krijgen van mensen om je heen.


  Maak melding

 8. Whooooooo! Prachtige kist hoor!
  Mooi ding mooi ding….

  Voor een niet welvarend land met 550.000 verdeelde(in 5 groepen) mensen en een oppervlakte 4x die van Nederland is dit niet slecht hoor!

  Ik weet niet waar men de negativiteit weer vandaan haalt in de reacties… een klein beetje, heel erg, zinloos ;p


  Maak melding

 9. En wanneer maakt SLM weer eens een lijnvlucht van Amsterdam naar PBM??
  Vandaag met de dreamliner van TUI, Dinsdag met een B747 van de KLM, Woensdag een B777 van Privelege Style (Spaanse maatschappij) en dan donderdag weer een B747 van KLM
  De “eigen” Airbus A340 is nog steeds kaduk!


  Maak melding

 10. Is een mening,een ieder heeft zijn eigen mening wil niet zeggen dat het feiten zijn. Maar als het zo door gaat is mijn mening dat het 2de venuzuela gaat worden. En daar zit niemand op te wachten of wel.


  Maak melding

 11. de Suicide Luchtvaart Maatschappij heeft er weer een nieuw speeltje van 14 jaar oud bij, ben benieuwd hoe lang ze deze (storingsvrij) in de lucht houden, alleen ik zal er niet in gaan zitten.


  Maak melding

 12. Hendrik ben met jou grote deel mee eens en ook als men hoog opgeleide zijn en aan de macht zitten moet die mensen ook het hart op het juiste plek hebben in hun lichaam.
  jhonny groeten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.