Twee aangehouden inklaarders in mega drugszaak Suriname weer vrij

27
Twee aangehouden inklaarders in mega drugszaak Suriname weer vrij
De drugs zaten in een container tussen de rijst uit Suriname.

PARAMARIBO, 31 jan – De in­klaar­ders die op 15 januari jl. in Suriname wa­ren aangehou­den in ver­band met de on­der­schep­te 2.200 ki­lo co­ca­ï­ne in een con­tai­ner op de Ju­les Sed­ney Ha­ven, zijn weer vrij. De twee vrouwen, de 55-jarige Hillary G. en de 30-jarige Vanella M., zouden volgens hun advocaat Hedley Der­by vanwege de druk uit de samenleving te snel zijn aangehouden.

Tegen de Surinaamse krant Times of Suriname zegt Derby dat er on­vol­doen­de fei­ten en om­stan­dig­he­den wa­ren die de in­ver­ze­ke­ring­stel­ling van de twee vrou­wen recht­vaar­di­gen. De advocaat vindt dat het Open­baar Mi­nis­te­rie (OM) naar wil­le­keur han­del­de door de in­klaar­ders in ver­ze­ke­ring te stel­len.

De verdachten die nog vast zitten zijn Dharminsingh A. (49), Willem K. (54), Narinder R. (27), Fariek J. (30), Slamet K. (59), Farhed J. (28), Soebhan Y. en Shailendra O. (43). Die laatste is een neef van Nitinder Oemrawsingh en had een zelfmoord poging ondernomen.


27 REACTIES

 1. Erg opvallend. Allemaal hindustanen als ik de namen zo lees. Willem K. kan ook een hindustaan zijn.
  Zouden het ook allen Nickerianen zijn?
  Indien ze zich schuldig hebben gemaakt, dat weten ze zelf maar al te goed, laat ze maar lekker brommen.


  Maak melding

 2. Ach joh er zijn nog ergere dingen in het leven gebeurt en het gebeurt nog steeds ergere dingen dus wens jullie de vrijgelaten lui, geniet van het leven lekker, want als stellen ellendelingen die anders mans kinderen hebben vermoord en hier in NL lekker vrij rond lopen, dan zeg ik niet zeiken over paar kleine drugs smokkelaars. Mijn zegen hebben jullie smokkelaars. Mijn leven kapot maken vanaf mijn 24stejaar zorgen dat ik niet lang bij een werkgever kon werken en ook nog eens dat ik niet vaste baan kon krijgen en zelf als ik een eigen bedrijf wou opstarten werd ik en word ik dwars gezeten door paar rioolratten. Val dood ratten. Go to the hel en heb niet tegen jou Jiyani, die ratten weten precies wie ik bedoel.
  groeten
  jhonny


  Maak melding

 3. @ Jiyani

  Slamet K. is geen Hindoestaan, ik begrijp wat je bedoeld maar het maakt geen moer uit wie het doet.

  @ Jhonny
  Je bent verbitterd : laat alles aan de man daar boven, alles komt op zijn pootjes terecht.Is maar goed dat je het niet tegen hebt. @ Jiyani is een schatje, ze beschrijft die dingens zoals het is , ze is beslist niet partijdig ! Jiyani was de pindakaas Whippy lekker ?????
  Ik groet jullie beiden.
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. @Hans,

  Wat is er toch zo racistisch aan dat ik heb geschreven dat het hindustanen zijn?
  Hoe kan ik jegens hindustanen racistisch zijn als ik er zelf 1 ben?
  Blijkbaar is het bij jou verkeerd gevallen, maar het is een feit dat de meeste drugshandelaars hindustanen zijn. Voor dat feit sluit ik mijn ogen niet.
  Heb vaak geschreven dat de meeste roofovervallen gepleegd worden door marrons. Dat mocht van jou wel.


  Maak melding

 5. @J. Zwartmans,

  Juist ik benoem de dingen zoals ze zijn. Mij maakt het geen moer uit wie wie is.
  Johnny heeft het ook niet tegen mij. Vind het wel jammer dat Johnny het verleden niet achter zich kan laten, waardoor hij verbitterd is geraakt. Maar als je intens diep geraakt bent dan lijkt het me ook moeilijk om los te kunnen laten. Ik heb ook zo’n periode gekend toen ik op de werkvloer met racisme te maken kreeg. Het is een proces waar je doorheen moet. Bij de een kan het langer duren dan bij de ander.

  Ik heb nog geen wippy pindakaas geproefd. De eigenaar van de Vietnamese toko belt mij op als het hem gelukt is die te bestellen. Ik heb geduld.
  Maar heb jij hem al geproefd?
  Fijne middag.


  Maak melding

 6. Jij bent het die het onderscheid maakt Jiyani, terwijl het Surinamers zijn waar het over gaat, zou een anders ras zijn die de hindoestaan als vermeende daders benoemde is het dan ineens wel racisme?


  Maak melding

 7. Ik hoop dat de vrijgelaten verdachten hun leven wel veilig is…want zoals eerder is gebleken moeten verdachten zich pas zorgen maken als ze vrij gelaten worden..


  Maak melding

 8. Het zijn dus geen legoes (leguanen; bolletjesslikkers); aangezien wij hier over containersgewijs spreken. Het zijn dus zware boys.
  Door dit ongeval heb ik met de DC van Coronie afgesproken om van Coronie tot een rijstdistrict te maken af te zien; we blijven gewoon een cocos district, aldus de DC van Coronie; de heer ReddFoxx.


  Maak melding

 9. @Hans,

  Er is ook vaak door niet hindustanen geschreven dat het om hindustanen gaat in drugsgerelateerde zaken. Omdat het ook zo is, heb ik op die reacties niet gereageerd.
  Ik draai niet om de waarheid.


  Maak melding

 10. De politie is zelf de regie kwijt en weet niet meer wat ze aan het doen zijn. Zo ook Oedit laten vertrekken onder toezien oog van politie en justitie en zijn werknemers aanhouden om later hun weer vrij te laten toen de grote vis al gevlogen was.Dit komt alleen in een land voor waar de president bepaald aan welke rechtshulpverzoeken van het buitenland gevolg zal worden gegeven of juist niet.


  Maak melding

 11. Maakt niet uit welke bevolkingsgroepen zich schuldig maken aan misdaden. Neem bv. De allergrootste corrupte politiek religieuze partij. De natiotionale Drugs partij. De stichter en zijn drugstrawanten zijn de werkelijke oorzaak dat sinds de jaren tachtig, drugscriminalitiet, schering en inslag zijn geworden. Vader en zoon, naast zijn vertrouwende drugscriminelen die sinds 2010 de macht is gegeven door oerdomme dwaze debiele idioten ndp stommelingen staan symbool voor de verworden narcostaat, Suribabwe. Kijk bv wie rvc zijn geworden of driko bij parastatale instellingen. Drugscriminelen bewaken ook het gehele binnenland. Maar ook heel veel ndp zombies zijn verworden drugscriminelen of drugsverslaafden. Op belangrijke controlerende posten bij de overheid, verlenen ndper’ s hand- en spandiensten aan zeer grote drugscriminelen die heel wat onroerend goed en zaken hebben. Ondertussen schijten en pissen de oerdomste mensen van geheel Zuid Amerika in dit land elke dag een stilzwijgende paarse schijt hoe te overleven. Oma en opa taki, al die ndp idiote paria’ s zwijgen als het graf, zolang ze elke dag nog met een volle maag naar bed gaan, hebben ze helemaal geen interesse, noch enig besef, hoe hun soso lobi didibri lijder ddb en paarse maffiose bende land en volk verderven, de paars hel en ondergang tegemoet. Oom Ludje taki, ndper’ s zijn een misdadig slecht van aard zijn verdoemd volk, maak niet uit als het neger, hindoestaan, javaan, chinees, creeo of marron is, ndp na wang mpp misdaadvloek.


  Maak melding

 12. Daders en handlangers van drugsduikboten, drugsvliegtuigen en drugscontainers gaan vrijuit en mogen ongestraft he tf land verlaten, maar iemand met een “vaginabol” gaat aan de hoogste boom. Hypocriet en misselijkmakend land en volk.


  Maak melding

 13. J.Zwartmans je bedoelt het goed hoor, maar men niet moet alles aan de Heer boven laten, noem paar voorbeelden, verkrachters, pedofielen m moordenaars moeten aangepakt worden en als men alles aan de Heer overlaat dan zou meer puinhoop op aarde zijn, het heeft weinig met verbitter te maken, als ik nu niet aanpak zal men de rest van mijn hele leven blijven volgen om mij zoveel mogelijk het leven zuur te maken, alles heeft grenzen en bij mij hebben ze de grenzen ver overschreden, had hun een voorstel gedaan, namelijk aan tafel zitten en uitpraten en die lui hebben dat niet gedaan, die lui denken dat ze mij schaakmat hebben gezet, nou ik weet dat ik de hulp van de Schepper zal krijgen en zal ze ook laten zien hoe men het hoort te doen. Men zegt dat ik ziek ben, ze zijn zelf ziek, iemands leven zuur maken is geen ziekte, ziekelijke ratten?
  groeten.
  jhonny


  Maak melding

 14. Typisch Suriname, de druk vanuit het publiek was te groot?, in mijn ogen; dan deugd het korps politie suriname niet. Let op mijn woorden…er zullen meerdere ‘ vrij gesproken’ worden, CASH CLOSE, het stinkt dit zaakje


  Maak melding

 15. Het zijn handlangers van de criminele tak binnen de na drugs partij. De werkelije oorzaak van het gros der drugsdelicten, dabkzij oerdomme dwaze ndp paria’ s.


  Maak melding

 16. @Jiyani
  Het is wel degelijk racistisch omdat er overal criminelen rond lopen en jij impliciet de suggestie wekt dat ras de achterliggende factor is. Dat je dit niet kunt of wil onderkennen zegt heel veel over jou. Met je uitspraak “het is een feit dat de meeste drugshandelaars hindustanen zijn” maak je het helemaal erg want wat jij “een feit” noemt is nooit bewezen en zelfs pertinent onjuist. Er hoeft maar één niet hindoestaan veroordeeld te worden en jou feit is een leugen gebleken. Ik noem Bouterse, Dino, etc.

  @jhonny. Terecht opgemerkt. Doordat mensen in SR geen verantwoordelijkheid nemen en alles aan God en weet ik veel wie overlaten is het al zo’n grote puinhoop. Kleine criminelen worden gepakt voor de schijn, onschuldigen onder druk van de media en de echte criminelen lachen en verrijken zich terwijl het land naar de verdoemenis gaat. De grote criminelen worden zelfs toegejuicht als succesvol en “zo goed voor hun omgeving” omdat ze wel eens kruimels laten vallen.
  .
  Niet ras maar hebzucht en gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel, vaak in combinatie met grootheidswaan en onvermogen tot zelfreflectie zijn de achterliggen de oorzaken. Een metaliteits en beschavingsprobleem.


  Maak melding

 17. De mensen met relaties en kennis van de doorvoer handel en export zijn handelaren. De meeste handelaren zijn hindustanen. De machthebbers zijn creolen . Zij kunnen de handelaren dekking geven tegen rechtsvervolging. De autohandelaren doen het witwassen van het zwart verdiende geld.Etc. En zo draait de drugshandel.


  Maak melding

 18. Wat bezielt deze advocaat om te zeggen vanwege de druk vanuit de samenleving zijn deze 2 vrouwen aangehouden. Deze 2 vrouwen zijn ook medeschuldig aan de wantoestanden binnen het korps.
  Ze kunnen niet zeggen dat zij van niets af wisten “mijn naam is haas” Wantoestanden horen gemeld te worden. Maar zij deden rustig mee. Hoeveel geld hebben zij gevangen om hun mond te houden??
  Deze advocaat moet zijn huiswerk beter maken. Ze horen in de bak thuis, want wie zwijgt stemt toe.
  Stelletje oplichters. Het recht moet zege vieren.


  Maak melding

 19. En geen enkele surinamer die vraagt wie Oemrawsingh executie styl vermoord heeft.Ook hoor je niks van de not so good undercover agenten.De justitie in Suriname is 1 grote grap,de surinamers die kan je ze een verhaal ophangen en ze voor de gek houden en ze gaan het geloven ook.Wedden dat geen enkeling zich afgevraagd heeft hoe een gevangene aan een scheermes komt om zelfmoord poging te doen?!God zij dank dat dinootje gevangen zit in Amerika want in Suriname zou hij de next lijder zijn en de surinamers zouden het accepteren ook.Is er in Suriname echt niemand die bouta kan arresteren ?!Hebben ze echt het lef niet?!


  Maak melding

 20. @Ray
  Als iemand het lef had om Bouta te arresteren, zat hij allang achter slot en grendel.
  Neen lef heeft niemand enkel een grote mond en Bouta zijn versleten hielen likken.
  Ze gaan voor paars tot ze zelf paars schijten. Ze zijn criminelen net als Bouta,stelen,roven, moorden daar zijn ze goed in. Deze paarse criminelen hebben hun hersenen op een andere plaatst zitten, richting onderbroek.


  Maak melding

 21. De grootte lijd er is de meest gezochte persoon op opsporing gezocht wereld wijdt in de media.
  Zelf Nederland al waar hij is veroordeeld voor 9 jaren als drugs bacon, zoekt hem op..
  Maar heb geduld na mei 2020 zal hij anders piepen..,, dan al het poep volk anders piepen.. wat een je zelf van Amerika..

  Een blaka kan niet eens de huur betalen,laat staan een kg van dat spul..

  In ons land krioelt het van de djunk volk onder de zwarte


  Maak melding

 22. Wat een gezwets over ras. De gelegenheid en het karakter maakt de dief. Indien men grote hoeveelheden drugs wil exporteren moet men bij exporteurs zijn. Indien kleine hoeveelheden de corebusiness zijn maak je gebruik van mensen in de problemen.

  Van de laatste zijn er meer waardoor de gevangenissen vol zitten met kansarmen en de witteboordencriminelen of de dans ontspringen of spectaculair tegen de lamp lopen.

  Is dit racistisch of een constatering


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.