zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoOnlangs verschenen boek: 'Indianen van Suriname'

Onlangs verschenen boek: ‘Indianen van Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

VOLENDAM, 30 jan – Onlangs is bij LM Publishers in Volendam verschenen het boek ‘Indianen van Suriname’ van Petra Nelstein (tekst) & Diederik van Goethem (fotografie). Een uniek boek met schitterende foto’s en levendige portretten.

De indianen van Suriname zijn trots op hun land en hun tradities. De vondst van het  Penardmanuscript uit 1908 over hun cultuur plaatst dit erfgoed in een nieuw daglicht. Een goede reden om op zoek te gaan naar hun huidige manier van leven. De focus ligt op het Paradistrict, waar indianen deel uitmaken van de moderne samenleving en tegelijk hun tradities willen behouden. Echter, hoe geven erfgoeddragers en jonge bruggenbouwers hier vorm aan?

Het resultaat is dit uniek boek met verhalen waarin het warme witte zand van de indiaanse dorpen voelbaar wordt en de kracht van de natuurelementen het leven kleur en geur geeft. Waar de mystiek diep verweven is in het bestaan en in kunst en cultuur tot uiting komt.

Auteur
Petra Nelstein, zelf geïnitieerd tot medicijnvrouw, kreeg van haar Surinaamse oom onderricht in verschillende ceremoniële rituelen. haar oom en medicijnman Kenneth woonde jarenlang in het Amazonegebied en schreef diverse boeken, waaronder Mijn leven als diersjamaan.

Fotografie
Diederik van Goethem is ruim 40 jaar werkzaam als zelfstandig fotograaf. Van Goethems werk wordt aangeboden door diverse internationale fotobureaus, waaronder Hollandse Hoogte.

Meer informatie over het boek en een inkijkexemplaar op: https://lmpublishers.nl/catalogus/indianen-van-suriname/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Mooi weer eens aandacht voor het enige echte volk van Suriname. i.p.v. een stel schreeuwlelijkerds uit een ander werelddeel die steeds weer alle aandacht opeisen


  Maak melding
 2. Indianen in Suriname is net als de oboriginals in Australië, het zijn de oorspronkelijke oerbewoners van der landen, alle rechten/respect/cultuur gebruiken/taal en kunst dienen in het constitionele grondwettelijke recht opgenomen te worden, voor levenslang…….overal wordt hen onrecht gedaan, van Amerika tot Brazilie van Amerika tot Canada en de rest van zuid-Amerikaanse landen……a big shame…..terwijl iedereen mondvol heeft over mensenrechten…..check de VN- verklaring over de rechten van inheemse volkeren,” United Nations Declaration on the Rights of Indigenous” ↔ afgekort ↔ ( UNDRIP)


  Maak melding
 3. Hoop dat de Indianen wat voor krijgen. De meeste blanken plaatsen fimpjes in youtube, verdienen wat en de Indianen krijgen geen 1 cent! Blanken plunderen wel en willen alles gratis. Indianen worden bekeerd to Christenen en als ze bekeerd zijn lopen ze weg. Heel erg vond ik in Palumeu en niemand respecteerd de opperhoofd Sepede Padoe.


  Maak melding
 4. Indianen zijn de rechtmatige eigenaren van Suriname ! Aan hen is er veel onrecht aangedaan door de blanke overheersers !! Ook in alle andere landen van Amerika.Trump is zelf kind van een immigrant en “lult” over immigranten terwijl zijn vrouw ook immigrant is !!
  Ik vraag mij af waarom de blanken in Suriname in de koloniale tijd ook geen delen in land off.hadden
  toegewezen aaan deze eerste/oudste bewoners van het land !!!
  Waarom wel aan de Marrons en niet aan de Indianen ???


  Maak melding
 5. Ik zie mijn reactie niet.
  Nogmaals
  In de bush kun je niet met deze kleding leven wonen of werken.
  De echte surinaamse indiaan loopt haast naakt rond.
  Deze indiaan lijkt op de amerikaanse indianen qua klederdracht. Boek zier mooi uit maar Ik koop dit boek niet want voor mijn gevoel beantwoord zij niet aan de werkelijkheid. Trouwens met een megafoon verjaag je de dieren als je jaagt….. of nieuwe jachtmethode van de indiaan.


  Maak melding
 6. anders dan alle andere culturen zyn ze niet matrialistisch, en het dichts by de natuur gebleven .anderen hebben afstandt van de natuur genomen, men heefd ze byna uitgemoordt ,alle surinaamse Inheemsen tesamen kryg je net 1 zetel in het Parlement van Suriname.terwyl Suriname Hun bezit is werdt het door de kolonisator aan een groep Nederlandse geinporteerde Africanen en Aziaten als zynde onafhankelyke staat gegeven om de onderdruking tevervolgen en op westerse basis de corupte rotsooi voort tezetten .zie hoe respectloos wy Surinamers met elkaar omgaan,zie hoe respectloos wy met de natuur omgaan en zelfs met onze kinderen.Inheemsen zyn een ster apart op onze vlag en de Trots van onze natie,en Laat my in myn waarde .


  Maak melding
 7. Indianen in Suriname is net als Surinamers die Nederlander waren in Suriname voor de onfhankelijkheid van 25 november 1975 of Surinamers in Nederland, allochtonen, die Nederlanders zijn. Columbus noemde de inwoners die hij daar zag Indianen, omdat hij dacht in India te zijn aangekomen.

  Afstammelingen van vele etniciteiten in USA, zijn in hun nieuwe vaderland Amerikanen, dit geldt ook voor vele etniciteiten uit vele buitenlanden die hun nieuwe vaderlanden in de 21 ste eeuw zijn.

  Zie de laatst gekomen nieuwe etniciteiten in Suriname, Haitianen, Guyanezen, nieuwe Chinezen, Brazilianen, enz. enz, die worden of zijn Surinamers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Goed dat de cultuur van inheemsen (= indianen) gedocumenteerd is vastgelegd. Dit boek ga ik zeker kopen want ook een deel van mij, de inheemse cultuur. Veel respect voor de oorspronkelijke inwoners van Suriname. Big shout out.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES