donderdag, mei 30, 2024
HomeFotoNieuw navigatieapparatuur op luchthaven Suriname voor veiligheid in vliegverkeer

Nieuw navigatieapparatuur op luchthaven Suriname voor veiligheid in vliegverkeer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – De internationale luchthaven van Suriname heeft deze week nieuw navigatieapparatuur in gebruik genomen. Het oud systeem dateert van de jaren ’80 en functioneerde sinds 2010 niet optimaal. Vervanging van apparatuur was dus noodzakelijk om de veiligheid in het operationele vliegverkeer te waarborgen. De installatie van het totale systeem was sinds december 2018 rond, maar de luchtvaartdienst zat in het proces van monitoring en het wegwerken van kinderziektes.

De apparatuur die in werking is gegaan, bestaat uit verschillende componenten, zoals Very High Frequency Omnidirectional Range (VOR). Dit zorgt voor de precieze positionering van de internationale luchthaven voor het totaal vliegverkeer. Distance Measuring Equipment en het populaire Instrument Landings Systeem (ILS), het ILS-systeem zorgt voor de veilige landing op de internationale luchthaven tijdens de nachtelijke uren en slecht weer.

Overigens is het voor het eerst in de geschiedenis zo dat de installatie en het volledige onderhoud van deze belangrijke infrastructuur, in Surinaamse handen ligt. Functionarissen van de CNS-afdeling van de luchtvaartdienst zijn zes weken lang getraind in de USA, Kansas. Hier hebben zij bij de fabrikant, kennis opgedaan in volledige installatie en volledig onderhoud van het systeem. Na de training te hebben doorlopen hebben deze Surinamers onder supervisie van het bedrijf, de installatie zelf uitgevoerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Ja,maar…het rijden van 1 graafmachine met rupsbanden is ook voor het eerst gebeurd in Suriname.Het heeft voor zoveel sensatie en opschudding gezorgd dat Doebay een zenuwinzinking heeft geleden.Zo erg ook dat doebay de opsporing ,aanhouding en voorgeleiding van de bestuurder van de graafmachine heeft gelast.


  Maak melding
 2. Een paar ndper’ s die heermee waren belast sa meki ooktoe wang bigi paarse njang. Aldus een paars vogeltje te Abra Broki sa e wroko ooktoe na airport, e hossel leki kruier en auto wachter.


  Maak melding
 3. Ik vind het alleen jammer dat de meeste vliegtuigen die in Suriname geregistreerd staan en die intensief van het Surinaamse luchtruim gebruikmaken geen transponder aan bood hebben. Misschien is dit de volgende fase vn de modernisering van de luchtvaart in Suriname.


  Maak melding
 4. Sinds 2010 defect?

  En nu pas actie?

  Welke idioten werken aan de veiligheid van de luchthaven.

  6 weken intensief getrained maakt je nog geen specialist. Ik zou toch een support contract met de leverancier willen zien.


  Maak melding
 5. De Airbus 340-313 van de SLM blijft langer dan gepland in Duitsland. Pas in de derde week van maart zal het toestel beschikbaar zijn. De financiële impact van de onderhoudsvertraging is duidelijk voelbaar, maar de SLM zegt er alles aan te doen om het ongerief voor de passagiers tot een minimum te beperken. Voorlopig wordt de Mid-Atlantische route onderhouden met de Boeing 777-200 van de Spaanse charter maatschappij, Privilege Style, uitgevoerd.Starnieuws.


  Maak melding
 6. @ bangie
  Hoe kan men positief zijn als men jaren zonder fatsoenlijke systemen een KLuchthaven runt.
  Alle internationale vluchten mijden het Surinaamse luchtruim. Kijk maar op 24 flightradar. Suriname staat op het zelfde level als Congo qua overvliegen aangezien men geen verkeersleiding heeft die functioneert en met andere landen in contact staat.

  Verder vliegt de nationale trots sinds afgelopen maart al ongeveer 25% van de tijd met gehuurde vliegtuigen over de oceaan. vanaf december staat de A340 meer op Frankrfurt Hahn te wachten op onderdelen dan dat zij vliegt.

  lees alle mooie business plannen hoe snel ze vergeten worden nadat ze geschreven zijn.

  Lees hoe snel Guyana Suriname qua verbindingen voorbij sprint. Bangie Suriname gaat net als Venezuela opslot voor de rest van de beschaafde wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES