Politie Suriname: man die ondersteboven opgehangen werd is onschuldig!

51
Vermeende dief ondersteboven opgehangen door buurtbewoners in Suriname
Screenshots uit het filmpje waar te zien is dat de man ondersteboven wordt opgehangen door buurtbewoners in Suriname

PARAMARIBO, 28 jan – De man die zaterdag door buurtbewoners te Beekhuizen mishandeld werd en ondersteboven aan zijn voeten werd opgehangen omdat hij een dief zou zijn, is onschuldig. Dat heeft de Surinaamse politie zojuist gemeld in een officieel bericht. “Uit het politie onderzoek is uit feiten en omstandigheden geen redelijk vermoeden ontstaan dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal” aldus de politie.

De politie is niet te spreken over de actie van de buurtbewoners en noemt het openlijke geweldpleging, een situatie waarin mensen in het openbaar in vereniging geweld plegen tegen een persoon of personen of tegen goederen. De gevangenisstraffen die men opgelegd kan krijgen door de rechter kunnen oplopen tot maximaal 15 jaar en een fikse geldboete. De politie drukt burgers op het hart om bij een burger arrest de verdachte(n) niet te mishandelen maar zo snel mogelijk over te dragen aan de politie.

Na medische behandeling heeft het 38-jarige slachtoffer aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Hij heeft verklaart  dat hij door een aantal personen mishandeld is. Dat iemand hem met een hard voorwerp op zijn hoofd heeft geslagen waardoor hij een barst verwonding aan zijn hoofd heeft opgelopen. De politie is bezig met het onderzoek.


51 REACTIES

 1. Dit crimineel gedrag van de bewoners is niet te pruimen. Dat men het hef in eigen handen neemt is zeer af te keuren.Ze staan met hun mobiele telefoon en leggen de vernederingen vast en sturen dit de wereld in. Leuk voor de toeristen. Dit is barbaars gedrag. Je eigen volk op een gruwelijke manier mishandelen, ook nog op zijn hoofd slaan zodat hij een barst in zijn schedel op loopt. Hier zijn geen woorden voor. De slavernij toestanden gaan gewoon door onder ons volk. Vastbinden aan handen en voeten en op je kop laten hangen. Wij kennen deze plaatjes toch nog. Laten de mensen die hun mond vol hebben van het slavernij verleden zien dat de geschiedenis zich onderling herhaalt. Deze handeling komt ook in deze eeuw voor in ons geliefd landje en het zijn niet de blanken die het doen. Onderling elkaar afslachten. Waarom is de politie niet gebeld door omstanders??? Ze vonden dit leuker en spannend om plaatjes te schieten en de wereld in te sturen. Schaamteloze ratten zijn het. De omstanders zijn ook medeplichtig en horen een flinke straf te krijgen.


  Maak melding

 2. Hoe weet de politie zo zeker dat die gast onschuldig is?! De buurtbewoners kennen hun buurt heel goed zij hebben dus beter in de gaten wie dief is en wie niet!! Als de politie aldoor onzichtbaar is…gaan de mensen zelf het recht in eigen handen nemen…wie kan ze dat kwalijk nemen!!


  Maak melding

 3. Wazig@
  Ik ben eens met je.

  Misschien is deze man een politie informant of toch wel een dief.
  Als hij daar niet woont wat heeft hij dan nog te zoeken.

  Je verwacht dat burgers worden beschermd door de politie. Maar neen, dan hebben ze een keertje de dief te pakken en wordt omgekeerd jegens hen een onderzoek gestart.

  Een stelletje klojo’s.


  Maak melding

 4. Feit is dat het allemaal om ndp dwazen gaat, ze stemden in 2010 en 2015 massaal op de allergrootste geweldenaar, dief, rover, drugscrimineel en moordenaar ddb en co.


  Maak melding

 5. In een beschaafd land nemen mensen het recht niet in eigen hand. Suriname is een democratisch land en redelijk beschaafd. Toch gebeuren er praktijken af en toe waarbij je zo een jaar of vijfhonderd terug in de tijd gegooid wordt. Wie dit goedpraat moet weer eens blik in de spiegel nemen. Er zijn zoveel onderdelen in het leven waaraan men moet voldoen om enigszins geciviliseerd over te komen. Zijn er bijvoorbeeld tien onderdelen waaraan je moet voldoen en je voldoet aan negen maar de tiende laat je lekker links liggen, heb je gefaald. Wat rest is ook nog de tiende regel eigen te maken. Ik hoop dat het OM, mede de rechter, de daders flink straft die gemeend hebben iemand te mishandelen en de boel op internet te gooien. We praten niet eens over de schuldvraag. Schuldig of niet, zo ga je niet met elkaar om.


  Maak melding

 6. @ Hendrik
  Ga eerst begrijpend lezen . De man is onschuldig . Het is een ieder toegestaan zijn in elke buurt te begeven.Het zou wat moois zijn . Eigen rechter spelen heeft strafrechtelijke gevolgen . Sadistische zicht en drang spat van je af . Als men jou eens mishandeld en ondersteboven hangt zal je wijzer worden.
  De daders moeten vervolgd worden en volledig aansprakelijk gesteld worden .


  Maak melding

 7. Suriname een rechtstaat?
  Mie Mars!!
  Doordat het recht faalt, neemt elk debiel het recht in handen.
  In Suriname is iedereen argwanend en wantrouwig geworden. Een land waar men respect voor elkaar had, is vervallen tot onder de maat van respect en fatsoen.
  Het politieapparaat is door bezuinigingen uitgekleed, dus het volk treedt nu zelf op.
  Dit is niet de eerste maar zal ook niet de laatste keer zijn.
  Meer dan triest dit. Er wordt gekletst over maatregelen tegen de buurtbewoners, maar wat is het alternatief om dergelijke situaties te voorkomen?
  En opeens is niemand thuis.


  Maak melding

 8. GN@
  Nu weet ik dat je ook een boef bent.
  Want boeven beschermen boeven.

  Blakaboy@
  Ik ben helemaal eens met jou.
  Zowel het politieke als het justitieeel systeem is corrupt.

  Als bij jou wordt ingebroken en je belt de politie, dan zeggen ze kom me maar ophalen, want we hebben op dit moment geen voertuig ter beschikking.


  Maak melding

 9. Belangrijk om bij de les te blijven. De burger mag bij wijze van spreken iemand op heterdaad betrappen en overmeesteren. Overbodig geweld is niet van toepassing. De vermeende aangehouden persoon dient zo snel mogelijk overgedragen te worden aan de bevoegde autoriteiten. Niet voor niets zijn er regels. Dat is om dingen in goede banen te leiden. Het maakt niet uit of de politie wel of niet adequaat uitgerust is. De wetten zijn het belangrijkst. De overheid dient er zorg voor te dragen dat de politie wel haar taken op een behoorlijk niveau kan uitvoeren en handhaven. Echter, is dat niet het geval, dan nog is de burger niet bevoegd om op deze wijze op te treden. Men had het kunnen laten bij een overmeestering en voor de rest geen overbodig geweld en sensatie. Dus, er is hier buiten het boekje getreden door omstanders.


  Maak melding

 10. Men zal wat ervaringen met deze meneer hebben gehad en ook het vermoeden dat hij onrechtmatig bezittingen van anderen eigen maakt. Toen had men aan de bel mij de autoriteiten moeten trekken. Echter, als men geen vertrouwen in het systeem heeft, achterbaks bejegend wordt, uren moet zitten wachten op een arrogante halfbakken meneer de agent, dan wordt men ook zat. In deze situatie gaat men automatisch voor bescherming van de eigen bezittingen kiezen. Meneer de ” vermeende boef” was op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. Een oude vete is beslecht. In de nabij toekomst zullen we vaker over dit soort incidenten lezen. Uiteindelijk gaat dit fenomeen een eigen leven Leiden en zullen boevenbendes willekeurige mensen lynchen. De overheid heeft gefaald om haar mensen te beschermen.


  Maak melding

 11. Deze gedragingen is te danken aan het vrijgevochten regime van DDB, en trouwens dat soort zogenaamde onschuldige criminelen hebben zichzelf in de samenleving weggecijferd, niemand heeft meer vertrouwen in, dus burgers een goede initiatief, nu dat het een onschuldig geval is, het zei zo….” let op er is een krachtige wet in Suriname, degene die onaangekondigd niets te zoeken hebben op jou privé mandaat, en geen verklaring kan geven, mag je hoeft niet omleggen….
  Thats the strongly low of the republic of Suriname.


  Maak melding

 12. Verdachten in deze mishandeling van een persoon die is gebleken onschuldigt te zijn. Gevangen wachten op jullie. Nieuwe haven: ondro bedi save the house,etc. Mishandelingen zullen worden toegepast. Suriname is geen india of afrika waar mensen worden verbrand. Ophouden met dat. Draagt t over aan de politie.


  Maak melding

 13. Als ik deze man was dan zou ik smartte geld eisen. Snap niet dat deze foto en
  filmpje hier nog te zin zijn, de man is duidelijk herkenbaar.


  Maak melding

 14. De burgers mogen geen geweld gebruiken als men dief of verkrachter op heterdaad betrapt, maar blijkbaar mag de politie wel geweld gebruiken tegen een dader en soms wordt in alle landen op de wereld tegen onschuldige burgers geweld gebruikt door de politie en dat mag wel mensen.
  Kom stellen hypocrieten, de hand eerst in eigen boezem stoppen(politie, politici enz. niet allemaal over een kam scheren)
  Natuurlijk gaat hij niet bekennen dat hij op de dieven pad zit. Vraagje aan de politie man die een dief in de benen geschoten heeft is dat wel geoorloofd om zo zware middel te gebruiken om een dief te pakken? Je had ook een boemerang kunnen gebruiken toch!

  met vriendelijke groeten,
  jhonny


  Maak melding

 15. Deze man heeft geluk dat hij niet bij mijn huis geweest was,noso abing klarie keba!
  Wat ik vreemd vind als deze rovers mensen dood schieten vraag men waar de politie is,wat willen jullie dan tot je zelf dood geschoten wordt.
  Bij deze rovers moet je handelen anders ga je zelf morgen er aan.
  De rovers van tegenwoordig schieten mensen dood,voor dat ze dat doen moet jij dat doen,je moet eerst aan je zelf denken.
  Al is het mijn familie maak niet uit,dan moet je niet gaan stelen,af blijven van andere mensen spullen.


  Maak melding

 16. De hoogste baas van het land heeft een slecht voorbeeld gegeven.Als men voor 15 moorden vrijuit kan gaan zal de burger denken ik mag het recht in eigen hand nemen.DB heeft gezaaid en de oogst is bitter als gal.


  Maak melding

 17. “Een bewaker die te Beekhuizen woont, verklaarde aan de politie dat ongeveer twee weken geleden iemand zijn autobatterij gestolen had op zijn woonadres. Op die bewuste zaterdagmiddag zag hij QM in de straat lopen en hij kreeg het vermoeden dat het slachtoffer de dief kon zijn. QM staat in de buurt bekend als iemand die tegen betaling klusjes doet.

  De bewaker confronteerde het slachtoffer met zijn vermoeden waarna er een woordenwisseling ontstond tussen de mannen. Hierna werd QM in de boeien geslagen en omringd door buurtbewoners die de bewaker kwamen assisteren. De bewaker gaf aan dat hij vervolgens in zijn woning ging om de politie te bellen, maar toen hij weer naar buiten kwam zag hij dat het slachtoffer aan zijn benen was vastgebonden en mishandeld.”

  Zie hier het bericht uit een andere bron.
  Jullie reageren als een kip zonder kop. Misschien dit, misschien dat etc.
  Feit is dat de burgers niet het recht hebben om die man te mishandelen.

  Als ik zeg dat Hendrik misschien een kinderverkrachter is, gaan jullie hem ook opzoeken en mishandelen???


  Maak melding

 18. Alleen omdat hij ondersteboven hangt zegt de politie dat hij onschuldig is. Dan hang je hem toch goed zodat hij wel schuldig is. Probleem is snel opgelost.


  Maak melding

 19. pakiratigri 29 januari 2019 at 00:51
  In een beschaafd land nemen mensen het recht niet in eigen hand.

  Dat heb je goed pakiratigri alleen keuren heel wat figuren de afslachting in december op de één of andere manier goed.
  Kijk maar naar de DNA waar de partijleider van de NDP zijn mondje roert nou ja de gehel NDP partij dan maar.


  Maak melding

 20. Gelukkig hebben wij ook nette, beschaafde en goed opgeleide mensen in Suriname die deze primitieve handelingen never nooit zouden doen..
  Het is een kwestie van gezondverstand en educatie.. Helaas voor die onschuldige die in handen van barbaren viel. Deze barbaren hebben een I. Q. Van een on gepolijste straat tegel.


  Maak melding

 21. Eerst kaput slaan Dan politie Bellen Ze komen toch niet.
  Wel snel om te zeggen onschuldig zonder degelijk onderzoek. Politie stinkt van alle kanten

  Net alls ddb ook niet schuldig.


  Maak melding

 22. Nu de buurtbewoners opsporen die deze man zo mishandeld hebben,en opsluiten!
  Surinamers moeten die mob mentaliteit van hun ,afleren.
  Gelukkig werd hij niet dood geschoten ,wat nu normaal is in Suriname,een onschuldige is het ergste bespaard gebleven.Doe aangifte ,probeer de gezichten van die beesten te herkennen die jou zo afgetakeld hebben en laat de rechter hun afstraffen.


  Maak melding

 23. De trawanten van Moodi zouden hem gelynched hebben in India !!Daar worden Moodi zijn trawanten en opgerichte bendes opgeleid en aangemoedigd door hem !!
  Als hij binnenkort Suriname bezoekt, dan krijgen zijn trawanten hier aanwijzingen hoe ze dat moeten doen!!!
  Daar wordt zelf een vrouw levend verbrand naast zijn overleden man op de brandstapel-crematie !!
  Trouwens, als criminele mensen thuis overvallen en tot bloedens toe mishandelen, is de politie in geen ‘
  velden of wegen te bekennen.De politie verklaart dat de man onschuldig is.Waarom de rechter niet??
  Straks gaat de politie ook verklaren dat Radj en Oemrawsigh ook onschuldig zijn in de “coca-affaire” !!


  Maak melding

 24. Wat mij als Surinaamse opvalt is dat jullie daar in Suriname zich teveel bezighouden met ndp of nps en noem ze allemaal maar op. Mie blaka buba na sjie unu neh sjie tak na prati deng sma e creëer ondro unu opo yu ai en un bundru kon na wan. Vertel mij wat hebben jullie elkaar te bewijzen als we mekaar gaan schelden zodra er wat gaande is word het onderwerp waar het overgaat niet meer besproken en gaat het plots over een man net als jou en mij gemaakt van vlees en bloed die wat fouten gemaakt heeft in het verleden. Wij surinamers moeten leren dit soort dingen los te laten en leren kijken naar wat er wel belangrijker is er kan bij wijze van spreken niet een nieuws bericht verschijnen over een kind dat is verkracht en dan word er ineens gesproken over de leider in Suriname. Als wij allemaal zo perfect zijn en nooit fouten maken en wat als we allemaal zouden moorden om de gekste dingen. Let wel ik denk dat jullie geen idee hebben dit soort dingen gebeuren niet alleen in Suriname in heel de wereld alleen gaan mensen in andere landen er anders mee om. Wij praten hier in nl niet continu over politieke partijen. We moeten eerlijk zijn sommige surinamers kunnen laks zijn en willen blijven zitten op hun komt en dat alles naar ze komt en teh deng sjie tak buurman of buurman ab wan mooi wagi willen ze het ook en dan krijgen ze grote ogen. Wetende dat deng sma e wroko tranga gie deng moni ano unu libi sma creëer a grontapu a beng deh kba na miet on kon miet a grontapu neh we wan kiri un srefi so het kan toch niet denk na mensen er is zelfs geen eenheid onder ons surinamers het zou wat zijn ef alla dey mie moes kon tak over wan partij terwijl er andere dingen zijn waar ik aan moet denken we leven in een systeem. Vele surinaamse Nederlanders komen walo bigi spelen in Suriname trawan e kies bigi ai zomaar a systeem in San weh libi dja na europa we worden op allerlei manieren in de gaten gehouden bijv. De Belastingdienst een geringste fout en je bent de pineut. Wij moeten door al die weersomstandigheden werken en noem maar op we kroetoe fu a kowru maar we gaan maalt niet uit wat voor weer het is. Tegenwoordig is het ook zo iets iedereen wilt naar België en Nederland komen maar we kos bouta dan na bouta schuld mek bepaalde blaka sma sroto na holland naga bergi omdat deng e furu of noem maar op Gado creëer libi sma en we weten allemaal dat er goed en kwaad bestaat. Dus Er zullen ook mensen zijn die met heel veel slechte gedachten rondlopen wij moeten ervoor zorgdragen dat wij als mensen onze slechte kant het goede in ons niet gaat overheersen want ieder mens heeft een goede en slechte kant. Het gaat erom hoe jij zelfs ervoor staat want geen enkele ouder heeft een kind gebaard dan zegt die moeder bijv. Jij word een later een rover wij mensen bedenken zelfs een oplossing om aan geld te komen en daardoor kunnen sommige mensen hun slechte laten overheersen want ze moeten ook een givenchy trui of noem maar op no ab bigi ai tap yu brada of sisa werk en je zal beloond worden nu is het bouta zijn tijd op de troon un gun a man want no wan politieke partij no run a kondre bun alleen maar geld wolven zitten daar geloof me die zijn pas allemaal de grootste schurken waarom denken jullie dat al die gasten aan de macht willen komen. Mie kondre man un denki a tori politiek is vies vuil en laag.


  Maak melding

 25. Suriname blijkt meer en meer een wetteloze Jungle te worden als ik lees hoe sommigen dit beestachtig gedrag van de bewoners goed praten.

  De buurtbewoners hadden bijna een onschuldig persoon gelyncht.

  Het recht van de sterkste geldt bij deze mensen daarom verbaast het mij niets dat er lieden zijn die de moorden op 8 december toejuichen en willen sterven voor hun afgod.


  Maak melding

 26. @Atheist
  Wat ben je?De moordmachine van Suriname?Als jij zo happy bent je medemens medogenloos te martelen.,te mishandelen begin dan alvast bij je ouders…..het zal je een zalig gevoel geven.


  Maak melding

 27. @Pakiratigri
  Zwijg!!
  Breek ons de mond niet open.
  Gelukkig dat deze man zijn verhaal nog vertellen kan.15 anderen kunnen dat helaas niet doen.Ze werden voor het vuurpeleton geplaatst in opdracht van je baasje die zelf de trekker overhaalde.


  Maak melding

 28. Ik vind dit niet kunnen zijn dit nu echt surinamers wat heeft deze man gedaan waar is het bewijs daar hoor je niemand over maar slaan kunnen ze wel ga terug naar jullie oertijden .


  Maak melding

 29. Paki RAT igri,…….

  de normen en waarden zijn sinds 82 niks veranderd. Gewoon willekeurig, zonder vorm van proces martelen, folteren, verminken en desnoods standrechtelijk vermoorden. Dat spreekt jou wel aan…toch. Ranzige paranoïde paarse minkukel. Blijf liever weg van dit forum met je misselijkmakende lulkoek.


  Maak melding

 30. Krijgen we ook een bericht +foto van deze mensen dat ze hun excuses aanbieden en een
  inzamelactie voor deze man organiseren. Dit lijkt mij wel op zijn plaats na deze
  middeleeuwse toestanden.


  Maak melding

 31. Worden de betreffende buurtbewoners nu ook aan hun poten met hun kop naar beneden opgehangen? Zou goed voor ze zijn. Voor hetzelfde geld was de man gelyncht.
  De politie moet een grondig onderzoek instellen en de schuldigen moeten flink worden gestraft.


  Maak melding

 32. @ Get a Life,

  Je hebt gelijk. Ik ben het volkomen met jou eens.

  Die buurtbewoners moeten worden opgespoord en worden berecht: Misschien dat ze het gaan afleren om voor eigen rechter te spelen.

  Justitie moet optreden tegen deze mishandelaars.


  Maak melding

 33. Het moet voor de autoriteiten niet moeilijk zijn om de personen te achterhalen die betrokken zijn bij deze bijna lynchpartij. Er zijn filmbeelden genoeg van de mishandeling van deze man en wie zich daaraan heeft schuldig gemaakt. De hoofddaders moeten zwaar gestraft worden en ook de andere personen die in vereniging deze man hebben geslagen en psychisch dood hebben gemaakt m.a.w. zij die hem doodwensen hebben toegeschreeuwd.


  Maak melding

 34. RobG ……………………..De hoofddader van 8 Dec is door minderwaardige onderkruipsels als jij beloond met het presidentschap met zelfamnestie. Daar zijn 15 onschuldige en ongewapende landgenoten gemarteld, gefolterd, verminkt en standrechtelijk vermoord door het monster DDB. Flikker op met je hypocriete en huichelachtige paarse lulkoek.


  Maak melding

 35. 80 % die in su loop is dief en in het parlement kijk naar binnenlandse gronden wat dieven daar doen hout en zand af gravingen aan de orde van de dag.


  Maak melding

 36. In petta kondre is een rover gespies door mensen,en deze zijn gewoon vrijgesproken door de rechter.
  In Tilburg is tot tweemaal toe twee rovers dood geschoten in een goudwinkel,deze goudhandelaar is tot tweemaal toe vrijgesproken.
  Als een bewaker in patata kondre zegt dat je moet stoppen en je neemt toch de benen dan mag hij jouw uitschakelen.
  Als de politie op straat tegen je zegt dat je jouw moet legitimeren dan moet je dat doen anders wordt je meegenomen naar het politie bureau.
  De buurt bewoners hebben gewoon gelijk,als anderen rovers dat zien zullen ze 10 keer nadenken voordat ze gaan roven met gevolgen met de dood.


  Maak melding

 37. @Simmy
  Je schrijft:
  “De buurt bewoners hebben gewoon gelijk,als anderen rovers dat zien zullen ze 10 keer nadenken voordat ze gaan roven met gevolgen met de dood.”
  De rover denkt: beter dan ik die mensen die ik wil beroven direct dood, voordat ze alarm slaan en mij op hun manier berechten. Maar het slachtoffer denkt:
  beter dat ik ga gillen met hem ga vechten voordat hij mij dood, want hij weet natuurlijk dat ik alarm zal slaan en dan vermoord hij me direct.
  De rover denkt: voordat hij zich gaat verweren en met mij gaat vechten, schiet ik hem direct dood en ga daarna kijken of hij wat zoutvlees heeft dat ik kan stelen.
  Alleen maar voordelen van een staat zonder wetten;
  geen rechters meer nodig ………> scheelt veel geld
  geen ouderen……………> scheelt geld. Immers minder AOV uitkeringen
  minder beslag op de gezondheidszorg……> immers minder mensen die zorg vragen.
  minder gevangenissen……> scheelt ook weer bakken met geld.
  Hmm, nu ik dit schrijf bedenk ik dat we een stap verder kunnen gaan: alle gevangenen direct doodschieten. Dit zal ze leren en anderen afschrikken

  Ik zie alleen maar voordelen


  Maak melding

 38. @Atheïst,

  Om te beginnen heet de prima minister van India Modi en geen Moodi.
  Voor de rest slaat jouw reactie van 29 januariregen 2019 at 13.04 uur als een varken op een tang.
  Neem het jou niet kwalijk, want ondanks dat je je hebt aangemeld als Atheïst ben je een moslim
  met een narrow mind!
  Alles wat hindus fout doen in India projecteer jij op de Surinaamse hindus. Je bent zeer bekrompen.
  Sati of weduwenverbranding kwam voor in India, tegenwoordig is die achterlijke traditie achterhaald.
  Op sati staat nu een behoorlijke straf!

  Ook voor jou geldt de volgende vraag:
  Zijn in moslimlanden het stenigen en het slaan met stokken middels wet al verboden?

  Atheist 29 januari 2019 at 13:04
  De trawanten van Moodi zouden hem gelynched hebben in India !!Daar worden Moodi zijn trawanten en opgerichte bendes opgeleid en aangemoedigd door hem !!
  Als hij binnenkort Suriname bezoekt, dan krijgen zijn trawanten hier aanwijzingen hoe ze dat moeten doen!!!
  Daar wordt zelf een vrouw levend verbrand naast zijn overleden man op de brandstapel-crematie !!
  Trouwens, als criminele mensen thuis overvallen en tot bloedens toe mishandelen, is de politie in geen ‘
  velden of wegen te bekennen.De politie verklaart dat de man onschuldig is.Waarom de rechter niet??
  Straks gaat de politie ook verklaren dat Radj en Oemrawsigh ook onschuldig zijn in de “coca-affaire” !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.